harley84

Naikkari
 • Content count

  27
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by harley84

 1. Onko kenelläkään kokemusta Ylöjärvellä sijaitsevasta Villa Näsirinne -huvilasta? Harkitsen paikkaa häidemme juhlapaikaksi. Kaveri kehui paikkaa upeaksi ja olikin järjestänyt siellä juhlat, hieman eri luonteiset tosin kuin häät. Toisaalta löysin suomi24 -keskustelupalstalta sattumalta viestiketjun, jossa paikkaa haukuttiin. Aion joka tapauksessa ensi kesänä käydä paikkaa katsomassa, mutta olisin kiinnostunut kuulemaan, jos jollain on kokemuksia. Toinen paikka, jota harkitsen on Tampereella, Taulaniemen "kartano", onko kenelläkään sattumalta sieltä hääkokemuksia? Tarkoitus on sekin paikka käydä kurkkaamassa. Ja mielellään kuulisin jotain muitakin vaihtoehtoja Tampereen seudulta, ravintolahäitä emme halua. Kertokaahan mielipiteitä tai ehdotuksia!
 2. Onko teillä pitkä aika vielä häihin? Uskon myös, että jos teillä on muuten asiat hyvin ja mies ollut tahtomattaan mukana hommassa ja pahoillaan, niin asiat kyllä vielä kääntyvät parhain päin. Vaikea kuvitella, että ystäväsi eivät noteeranneet kuvia, jos selkeästi olet tolaltasi. Outoa käytöstä, etten sanoisi! Jaksuja nyt vaan sinulle kovasti!
 3. Plääh, luin kai liian nopeasti, miten mulla meni ihan ohi tuo kohta, jossa mainitsit, että miehen suostumus oli varmistettu. Mutta mihin kaikkeen mies siis oli suostunut? Vaikea uskoa, että mies olisi oikeasti HALUNNUT ihan tosissaan jotain tuollaista harrastaa - tiedän vain omasta kokemuksesta, että miehillä on joskus hankaluuksia kieltäytyä jostain typeristäkin jutuista, ihan vain sen takia etteivät menettäisi kasvojaan kavereiden edessä. Siinä vaiheessa ei paljon tule mieleen, että minkälaisen reaktion mahdolliset tekemiset aiheuttavat omassa kullassa. Varmasti miehesi arvostaa sinua, mutta kuvittelisin, että vahvassa humalatilassa ja kavereiden painostuksen alla on hankala tehdä niitä oikeita päätöksiä. Varsinkin, kun kaverit varmasti ovat kannustaneet, että nyt on viimeinen ilta "poikamiehenä" ja pitää pistää kunnolla ranttaliksi.. Ääh, miehet...
 4. Kamaluus!! Kuullostaa kyllä ihan hirveälle ja oksettavalle. En ole koskaan ymmärtänyt näitä tälläisiä juttuja polttareissa muka hyvänäkin vitsinä. Mikähän järki tässäkin on ollut? Taustoja en tiedä, mutta minun on vaikea uskoa, että kukaan olisi halunnut pahoittaa mieltäsi. Miehillä on omituisia käsityksiä joskus siitä mikä on hauskaa ja hyvän tavan mukaista. Olisin itse varmasti ihan yhtä tolaltani kuin sinä olet nyt! Mutta kuten ymmärsin kertomuksestasi, niin miehesi oli tästä järjestelystä täysin tietämätön ja kaikki oli bestmanien hienoa ideaa. Nyt ehkä kannattaisi ottaa vaan aikalisä, eikä tehdä mitään suuria ratkaisuja järkyttyneessä mielentilassa. Miehesi ainakin kertoi sinulle heti totuuden, joten halusi olla rehellinen ja ollut koko hommassa vastentahtoisesti mukana. Ymmärrän toisaalta miestäsikin, että hankala on varmasti kavereiden edessä kieltäytyä ja esiintyä ehkä jotenkin "pelkurina", kun kaverit ovat maksaneet suuria summia tuollaisesta. Mutta todellakin, tämä on mennyt hyvän maun yli niin että heilahtaa. Ehkä pieni palaute bestmaneille olisi paikallaan, tai olet varmaan heille jo asiasta sanonutkin? Kyllä kaikki aivan varmasti järjestyy, mutta ei kannata syyttää miestä tuosta tapahtuneesta. Kun tunteet ovat vähän laantuneet, alkaa tämä soppa varmasti selviämään. Onko sinulla vanhempia tai sisaruksia, joiden puoleen voit kääntyä, jos tällä hetkellä tuntuu, ettet halua kavereiden kanssa puhua? Voimia sinulle !
 5. Kiitos kaikille mielipiteistä! Mua kans jotenkin oudoksuttaa se ajatus, että pitäisi järjestää täysin alkoholittomat häät. Nyt kun muistelin, niin tosiaan, olen ollut kerran täysin alkoholittomissa häissä. Häät oli kyllä ihan mukavat, mutta lähdimme kyllä aika ajoissa. Kovasti siellä muistaakseni oli kaikenlaista ohjelmaa, mutta itse en tosiaankaan haluaisi häihimme mitään noloja leikkejä tai mitään nolausjuttuja muutenkaan, enkä liikaa puheita. Morsiamen isän puhe mielestäni riittäisi ja jos esim. bestman haluaa jotain sanoa, niin voi puolestani pitää lyhyen puheen. Ajattelin, että ruoka ja seurustelu olisi ohjelmana ja ne muutamat puheet. Kahvien jälkeen pian soittaisi bändi. Eipä varmaan kukaan uskaltautuisi tanssilattiallekaan, jos ei yhtään ole viiniä tullut maisteltua. Eipä olisi bändilläkään kiva esiintyä, kun porukka istuisi pöydissä. Noh, täytyy nyt vielä miettiä ja neuvotella, että mitä tekee. On minullakin muutama sellainen henkilö, joista pelkään, että vetävät sitten överiksi, jos on alkoholitarjoilua enemmänkin. Kaikille kun ei tuo alkoholi sovi. Mutta en usko, että siitä muodostuisi ongelmaa, jos alkoholia ei ole tarjolla ihan älyttömiä. Joissain häissä oli viinitarjoilu ruoan kanssa, lisäksi booli ja vielä siideriä ja kaljaa tarjolla niin paljon kuin jaksoi juoda. Se on taas mielestäni vähän liikaa. Oli kyllä ihan kivat häät, eikä siellä muistaakseni mitään häiriöitä esiintynyt, mutta olin itsekin aika kovassa maistissa sitten loppuillasta. Ja kuten Woodwoman kirjoitti, niin tosiaan, tuo maito-kotikalja-linja on kyllä hyvin yleinen jossain hautajaisissa tai syntymäpäivillä. En kyllä sellaista tunnelmaa halua häihimme! Mutta ehkäpä nuo vanhemmat jossain vaiheessa ymmärtävät, että emme ole mitään absolutisteja, ja haluamme ainakin viinä ruoan kanssa. Ja jos eivät ymmärrä asiaa, niin se on sitten heidän asiansa. En usko, että ainakaan minun vanhempani tästä syystä jättäisivät osallistumatta kustannuksiin. Mieheni vanhemmista en ole ihan varma, mutta luulen kuitenkin että hekin ymmärtäisivät. Mieheni veljellä oli muutama vuosi sitten häät ja siellä ei tarjoiltu alkoholia juurikin siitä syystä, että eivät uskontonsa vuoksi käytä lainkaan alkoholia. Luulen että anoppi haluaisi samantyyppiset häät kuin heillä oli. Itse en ollut kyseisissä häissä, mutta siellä kuulema oli juuri kovasti ohjelmaa ja musiikkiesityksiä ja ties mitä muuta. Anoppini mukaan häät olivatkin "aivan ihanat".. Mutta tosiaan, koska haluamme muuta, niin kyllä aiomme pitää omannäköisemme häät. Tsemppiä vaan kaikille näihin keskusteluihin, kai näistä vielä selvitään.
 6. No meillä kans molemmat vanhemmat haluaa osallistua kustannuksiin. Ja myös melko tuntuvalla summalla, vaikka emme mekään ole apua pyytäneet. Mutta kyllä se silti vähän tuntuu kurjalta, jos haluaa liikaa sekaantua ja olla päättämässä. Eilen taas puhuin äitini kanssa puhelimessa ja heti alkoi hitusen ärsyttää. Hän on nähkääs sitä mieltä, ettei häissä saisi tarjoilla alkoholia. Okei, en minäkään halua, että häistä mitään ryyppybileitä tulee, mutta itse pidän viinistä, ja olisi ihan mukavaa, jos sitä olisi edes ruoan kanssa tarjolla. Ymmärrän kyllä siinä mielessä hänenkin kantansa, kun ei käytä itse alkoholia ja vetosi vielä siihenkin, että jolle kulle alkoholin tarjoilu saattaa olla ongelma. Aika usein häissä kuitenkin mielestäni tarjoillaan ainakin viiniä ruoan kanssa? Äitini mielestä näin ei ole, vaan ruokajuomana on kotikaljaa, maitoa ja vettä. No, paljon mahdollista sekin. Voisin vaikka vannoa, että anoppi on tässä asiassa samalla linjalla kuin äitini. Jostain syystä mulla on näissä hääasioissa tosi lyhyt pinna. Heti taas tuntui, että hermot menee ja en jaksaisi kuunnella mitään alkoholivalistusta, aikuisia ihmisiä kuitenkin ollaan! Ainakaan tällä tietoa ei häihin olla kutsumassa ketään alkoholistia, että viinin tarjoilu ei siinä mielessä pitäisi olla mikään ongelma kenellekään muille kuin uskovaisille vanhemmillemme. Ääh. Toisaalta haluaisi tietysti kunnioittaa heidänkin arvojaan, kun vielä haluavat rahallisesti meitä auttaa. Voihan kiukku! Sympatiat täältä Kaylielle, toivottavasti pääsette tasapainoon, ja ehkä kritiikistä nätisti sanominen voisi tosiaan auttaa tilanteeseen, ellet sitten ole jo yrittänyt asiasta puhua suoraan.
 7. Onpa kyllä kurjaa suhtautumista Kaylie! Mut ehkä tosiaan kannattaisi tehdä kuten Lynx ehdottaa, että puhua valmisteluista sitten aivan jonkun muun kanssa. Vaikka tietysti sitä haluaisi jakaa asiat oman perheen kanssa. Itsellä vähän samoja kokemuksia, kun olen yrittänyt jotain varovasti sanoa äidille tai anopille, niin jo on tullut hieman erikoista kommenttia. Mutta ei kuitenkaan mitenkään pahalla, ja ainakin oma äitini on useasti sanonut, että teidän juhlannehan ne ovat. Anoppi oli jossain vaiheessa saanut omituisen käsityksen, että haluaisin jotain hempeitä prinsessahäitä, mutta taivun mieheni tahdosta erilaisiin.. En ymmärrä, mistä tämmöinen ajatus oli tullut, mahtaakohan edelleen luulla, että mieheni päättää kaikesta. Oikeastaan asia taitaa olla niin, että minä päätän kaiken, eikä miestä liiemmin kiinnosta osallistua suunnitteluun.. Mutta olen tehnyt ratkaisun, että en ole ainakaan anopille hirveästi meidän häistä puhunutkaan, koska hänellä on hieman tapana sekaantua. Ei ole mitenkään pahantahtoinen ihminen, mutta eipä sitä oikein jaksa kuunnella semmoista hienotunteistakaan vihjailua.. Ainakin heti alkuun, kun häistä alettiin puhumaan, niin tuli selväksi, että hän ei halua ns. tanssihäitä. Eli ilmeisesti hänen mielestään ei mitään bändiäkään saa olla. No, itse ainakin olen ottanut asenteen, että en välitä pahemmin hänen mielipiteistään. Me haluamme oman näköiset juhlat ilman mitään omantunnontuskia. Anopilla on jännä tapa yrittää "aivopestä" ja jotenkin hienotunteisesti vihjailla, jos hän haluaisi asioiden menevän tietyllä tavalla, mutta ei voi kuitenkaan suoraan sanoa. Joskus kyllä ärsyttää ja vähän naurattaakin nuo hänen yrityksensä vaikuttaa. Kun menimme kihloihin, hän vaatimalla vaati, että pidetään kihlajaisjuhlat anoppilassa. Tuosta ajasta ennen juhlia muodostui kyllä yksi stressaavimmista ajanjaksoista. Silloin jo päätin, että anopin neuvot saavat hääjärjestelyissä jäädä vähän vähemmälle. Ja tietysti tässä ajan kuluessa on vähän paremmin oppinut tuntemaankin, että ei ehkä niin raskaasti ota enää näitä vihjailuja ja sekaantumisia. Mutta mikä ärsyttää eniten! Miksi kaikki on niin kallista! Hermot menee! Häitä olen enemmän tai vähemmän suunnitellut jo kihlautumisesta lähtien ja pariin kertaan jo sanonutkin, että mitään häitä ei tule, kun kaikki maksaa niin tolkuttomasti. Tyhmää! Noh, nyt olen luopunut sitten muutamasta ajatuksesta ja päättänyt, että häät järjestetään ehkä kotiseudulla. Juhlapaikan ja ruuan hinta pompsahti heti yli tonnilla alaspäin. Hääkaakkua ei tosin ole laskettu tähän edullisempaan vaihtoehtoon, mutta eikai sekään sentään tonnia maksa. Ja olen pohtinut sitäkin, että kaakun ja muut herkut voisi väsätä itsekin. Suvussa on mainioita leipojia. Tuntuu kyllä, että tästä häätouhusta on tehty kunnon rahastusbisnes. Plääh. Hinnat vaan nousee vuosi toisensa jälkeen. Järkyttäviä hintoja pyydetään ja pelkän juhlatilan hintakin on usein monta sataa euroa, jos ei jopa tonnia! Tietysti jos ei rahasta olisi pulaa, niin mielelläänhän sitä omiin häihinsä panostaisi enemmänkin, mutta eipä tuo raha puussa kasva, kun on asuntolainakin mitä lyhentää ja muut menot päälle.
 8. Kiva kuulla! Me harkitaan EP:n opistoa. Missä teidät vihittiin? Jostain luin, että vihkiä voi myös EP:n opistolla, tai joitain pareja on kuulemma siellä vihitty. Onko siis vihkimisestä EP:n opistolla jolla kulla kokemuksia?
 9. Nostetaan tätä aihetta. Mahdoitteko Saphire toteuttaa tuon suunnitelman? Olisi kiva kuulla kokemuksia muiltakin.
 10. Nostetaanpa tätä ketjua hieman, minuakin voisi kiinnostaa kokemukset Koivupuistosta.
 11. Kiitos ihmiset vastauksista. Meillä on ollut niin kiireinen kevät rempan takia, että hääsuunnittelut jääneet hieman huonolle hoidolle! Nyt taas ehtii ja alkaa olla jo pieni paniikki tilavarausten suhteen, mutta noh, eiköhän sitä jotain löydy. Hei, Santzu, sun pitää kertoa sitten, että kuinka teidän häät meni ja miten istui metallimusiikki Näsirinteeseen. Me ei kans mitään hienostohäitä kyllä suunnitella, vaan rennot ja ihanat, meidän näköiset häät! Ollaan kans aika "rock'n'roll" pariskunta, eikä tykätäkään mistään liian hienosta. Järven rannalla kasvaneena lähinnä tuo Näsirinteen ympäristö houkuttaa mua. Toivottavasti niillä olis vielä vapaata kesälle 2011 tai ees syyskuulle. Tosin syyskuussa ei välttämättä enää oo hirveen kiva risteillä, mutta eihän kaikkea voi saada.
 12. Kuullostaapa surkealta. Eikai kukaan oikeasti voi olla niin hölmö, että menee naimisiin vasten tahtoaan, jotta saa vaimon tyytyväiseksi??! Mun mielestä sulhosi kannattaisi tälle "Matille" nyt sanoa ihan reippaasti, että kuullostaa siltä, että teidän ei kannata mennä naimisiin, jos toisen tunteet ovat tuollaiset. Häiden peruminen on todellakin takuulla helpompi prosessi kuin avioero ja kaiken omaisuuden puolittaminen jne jne. Ja itselleen ja toisellekin siinä vain tekee hallaa, jos kituu huonossa suhteessa vaikka oikeasti haluaisi jotain muuta... voi voi, onpa kyllä surku. Toivottavasti heillä asiat selviää ennen h-hetkeä!
 13. En ole liioin minäkään vielä kaasoa pyytänyt. Häät on tosin vasta ensi vuonna, joten nou hätä. Lähinnä mietityttää se, että kenet aion kaasoksi pyytää. Olen kallistunut siihen, että aion pyytää ainakin seremoniamestariksi erään esiintymistaitoisen ja luotettavan kaverini. Joskus aikoinaan sovin erään ystäväni kanssa, että olemme toistemme kaasoja, ja hän pyysikin minua kaasokseen, mihin tietysti mielihyvin suostuin. Hänen tapansa järjestää omia häitään ja pitää lupauksiaan on kuitenkin vakuuttanut minut siitä, etten todellakaan aio häntä pyytää kaasokseni. Hän ei esimerkiksi voinut vaivautua siippoineen edes kihlajaisiimme - huonoon säähän vedoten! Äidilleen hän oli kuitenkin myöntänyt, ettei JAKSA lähteä kihlajaisiimme.. hän ei tuntunut olevan asiasta edes pahoillaan. Asia vaivaa minua kieltämättä edelleen. Eikä tämä ole ainoa kerta, kun hän on tehnyt näitä ohareita. Tämä oli ikään kuin piste iin päälle. Toki ystäviä olemme edelleen, mutta itse olen alkanut olla hieman varuillani, enkä valitettavasti pysty enää koko ihmiseen luottamaan. Toki oman kaason hommani hoidan kunnialla ja iloitsen ja juhlin heidän kanssaan. Ja mitä tulee hänen omiin häihinsä, ei hän ole vaivautunut tekemään edes istumajärjestystä ja vaikka kuinka olen yrittänyt häneltä udella, että mitä hän haluaa minun häissään tekevän ja minkälaiset häistä tulee, en edelleenkään ole aivan perillä tehtävistäni, eikä hän ole ollut mielestäni kovin innokas missään järjestelyissä. No, kaikki eivät tietenkään ole yhtä touhukkaita, sehän on ymmärrettävää... mutta jos ei edes omissa häissään halua järjestellä, haluaako kaverinkaan häissä? Vähän epäilen... Nojoo, ehkä meni vähän sivuraiteille, mutta kuitenkin. Kaason valinta ei ole helppoa. Itse ainakin aion tarkkaan miettiä kenet pyydän, sillä ei ole kiva sitten, jos kaaso paljastuu sellaiseksi, jota ei kiinnostakaan koko touhu ja joka saattaa jopa perua osallistumisensa edellisenä päivänä..
 14. Minä mietin samaa. Meillä myös häät 2011, syyskesällä ja parhaillaan yritämme valita sopivaa juhlapaikkaa. Knuutilan kartano vaikuttaa ihanalta paikalta, mutta alkoi kyllä mietityttää nämä kokemukset, joista täältä luin. Ainakin Tiikerililja sanoo juhlineensa ilman ongelmia, ehkä siellä on vaihtunut vuokraaja?
 15. Meillä tulee olemaan todennäköisesti n. 30 km juhlapaikalle. Ei tosin olla vielä varmistettu paikkaa, kun pitäisi ensin nähdäkin, että miltä tilukset näyttää. Lähes koko matka motaria, joten mun mielestä ei ongelma, sillä tuon matkan sujauttaa motarilla aika sukkelaan. Emme ole järjestämässä mitään yhteiskyyditystä, sillä kirkkoonkin kaikki tulevat omilla autoilla ja todennäköisesti vieraat poistuvat juhlapaikalta eri aikoihin, joten sitten alkaisi tulla ongelmia, jos olisi joku yhteiskyyti. Meillä on harkinnassa tosin eräs toinenkin paikka, jonne on yhteiskuljetus. Laivalla. Oon miettinyt, että mitenkähän se mahtaisi onnistua. Juhlapaikkaan pääsee toki autollakin, mutta on melko korvessa. Veneellä siis helpoin ja varmasti vieraille elämys. Edellyttää kyllä hyvää säätä jne, joten tämä on todellakin vielä harkinnan alla. Ja juhlapaikalta poistumisen kanssa voisi tulla ongelmia, kaikkien täytyy lähteä samaan aikaan - veneellä. Tai sitten pitäisi järjestää yöpyminen..aarg. Noh, ensi kesänä sitten selviää, että kumpi juhlapaikka on kivempi. Ja eihän sitä tiedä, vaikka tulisi jotain muitakin paikkaehdokkaita ennen sitä.
 16. Itse asiassa ei ole kyllä tullut mieleenikään tämä seremoniamestari-asia! Joten kiitos hyvästä vinkistä, tämähän kuullostaa oikein loistavalta. Ja näin ei tule tosiaan yhdelle ihmiselle kauheaa taakkaa.
 17. Mulle ainakin kaason valinta on tosi hankalaa. Ukkeli tiesi heti samana päivänä kun kosi, että kuka tulee hänelle bestmaniksi ja pyysikin tätä heti ja tietysti BM oli kovin otettu pyynnöstä jne. Mulla ei ole mitään käryä, että ketä pyytäisin kaasoksi. Ystäviä ja kavereita on paljonkin, mutta kaikella kunnioituksella, haluan, että meidän häät onnistuu kaikin puolin ja myös ohjelma tulee olemaan vieraita viihdyttävää. En usko, että kuka tahansa huithapeli pystyy kaason tehtävästä kunnialla suoritumaan. Häitähän on tietysti erilaisia ja samaten morsiamia, kaikki eivät vaadi "täydellisyyttä", eivätkä välttämättä vaadi kaasoltaan muuta kuin, että hän on tukena ja turvana hääpäivänä. Itse haluaisin apua lähinnä ohjelman suunnittelussa ja mun mielestä olis kiva, että kaaso osais vetää ohjelmaa koko hääjuhlan ajan. Kaason pitäisi mielestäni olla myös kiinnostunut häistämme ja HALUTA tietää missä mennään. Ehkä tämä saattaa kuullostaa jostakin pilkun viilaamiselta, mutta mun mielestä on pelkästään järkevää. Minä ainakin yritän valita kaasoni sen perusteella, että hän osaa esiintyä ja on asiallinen, eikä heti tilaisuuden tullen ole vetämässä boolia tms. Tietysti kaason täytyy olla myös jollakin tapaa mulle läheinen. Eli hän voi olla tuoreempikin tuttavuus, ei siis välttämättä mikään lapsuudenystävä. Onneks vielä on rutkasti aikaa pohtia, että kenet kaasoksi haluaa. Mun mielestä ei välttämättä tarvitse olla kahta tai useampaa kaasoa, vai mitä muut on mieltä? Eikö se yksi riittäisi.
 18. Olisko kenelläkään tietoa tai kokemuksia Etelä-Pohjanmaan/Keski-Pohjanmaan tms. alueella toimivista rock tai rockabilly bändeistä? Emme halua häihimme "perinteistä" suomipoppia tms. vaan ihan aitoa rock'n'rollia, joten hyviä vinkkejä otetaan vastaan. Jos jollain on omakohtaisia kokemuksia yleensäkään rock-henkisten häiden järkkäämisestä, niin voi mielellään kertoa niitäkin. Mielenkiinnolla voisin niitäkin lueskella.