Tiikeli

Rouva
 • Content count

  240
 • Joined

 • Last visited

About Tiikeli

 • Rank
  Vakkari

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Ennen omia häitä katsoin ehdottomasti kaikki mahdolliset hääohjelmat! Nyt kun omista häistä on pian vuosi aikaa niin täytyy myöntää, että kiinostus hääohjemiin aikalailla kadonnut... Satuhäitä olen edelleen satunnaisesti katsonut jonkun jakson, mutta eipä sekään jaksa kiinnostaa. Tosin mielstäni myös ohjeman laatu on laskenut jo niin huonoksi, että sekin vaikuttanee kiinnostuksen puutteeseen.
 2. Mä miellän paellan niin espanjalaiseksi, että mun mielestä sen kanssa pitäisi ehdottomasti saada espanjalaista punaviiniä. Punkun lisäksi tarjolla voisi olla sitten joku raikas sangria (ehkä jopa valkoviinipohjainen?), jonka tarjoilu jatkuisi sitten ruuan jälkeenkin oluen ja lonkeron/siiderin seurana.
 3. Kesäkuussa pujotin sormeeni (tai siis mies pujotti) Andreasenilla teetetyn uniikkisormuksen. And I love it!! Sormus on itse suunnittelemani ja seppä onnistui valmistamaan siitä upean! Ennen kaikkea palvelu oli loistavaa koko prosessin ajan. Hinta mielestäni hyvinkin kohtuullinen työn laatuun nähden. Vihki istuu täydellisesti kihlan kaveriksi, joka sekin teetetty Andreasenilla.
 4. Häitä seuraavana iltana juotiin sängyssä shampanjaa sekä availtiin lahja ja luettiin kortit...fiilisteltiin häitä!
 5. Olin varautunut siihe, että kyyneleet on häissä herkässä, kun olen niin herkkä. Toisin kuitenkin kävi; kirkossa sormuslupausta lausuessani jouduin pari kertaa nieleskelmään ja ääni vähän murtui sekä hääjuhlassa äitini puheen yhteydessä taisi silmäkulma kostua. Muuten olin yhtä hymyä koko päivän! Kaaso sen sijaan sanoi, että kirkossa tosi moni vieras pyyhi silmäkulmiaan...
 6. Itse suunnittelemani. Paljon kehutun ja kihlan myötä jo hyväksi todetun sepän takoma. Love it!!
 7. Kyllä meillä tarjottiin valokuvaajille (kaksi kuvajaa siis) ruoka. Tämä oli meille ihan itsestään selvää! Omia eväitäkö heidän sitten olisi pitänyt kanniskella mukana ja alkaa mussuttamaan kun muut syö buffaherkkuja?! Mainitsin myös asiasta kuvaajille, että tiesivät hakea ruokaa muiden joukossa. Kuvaajilla oli mahdollisuus ruokailla juhlasalissa tai eräässä toisessa tilassa. (En tiedä kumpaa käyttivät.) Bändille sen sijaan ei tarjottu hääpäivällistä, koska eivät silloin vielä olleet juhlapaikalla. Nauttivat muiden mukana sitten tarjoamastamme iltapalasta. Bädi tosin toikin ruokailutarpeensa itsekin esille toisin kuin valokuvaaja...
 8. Onko kaikki teidän kutsutut sellaisia, joilla pääsy nettiin tai osaavat käyttää nettiä, kun sitä kautta teillä tuo info ja ilmoittautuminen. Meillä on ainakin sen verran iäkkäitä vieraita, ettei pelkkä nettivaihtoehto onnistuisi.... Mutta onhan tuossa pampuliinan kutsutekstissä myös molempien puolisoiden puhelinnumerot. Mä ainakin ymmärtäsin ton niin, että soittaakin heille tarvittaessa voi mikäli ei esim. se netin käyttö onnistu. Meillä oli samantyyppinen ratkaisu eli kutsussa (tai meillä itseasiassa infolappusessa) oli sekä osoite häänettisivulle että meidän molempien puh.numerot. Toimi mun mielestä ihan loistavasti! Ja ihmiset käytti molempia ilmoittautumistapoja. Suurin osa toki ilmoittautui netin kautta, koska se niin kätevää...
 9. Aivan ihania nämä! Osaisiko kukaan yhtään arvioida montako neilikkaa tuollaisen puolipyöreän, esim. noiden yllä olevien kippujen tekemiseen tarvitaan?
 10. Jos teillä on buffet-ruokailu niin esim. tuo Frontera on ihan kelvollinen viini siihen. (Tuohan on itseasiassa jopa hintaansa nähden hyvä viini. Istuen hyvin monia makuja sisältävään buffet-pöytään.) Kyllä mielestäni nykyään Suomessakin hääjuhlassa kuuluu viini ruokajuomiin. Minusta on hieman hassua, että ruokaan panostetaan monesti kunnolla ja sitten sen kanssa pitäisi juoda jotain maitoa tai vettä!? Itse olen viime vuosina vieraillut useissa häissä ja ainoastaan yksissä häissä ei ruualla tarjottu viiniä (sielläkin olisin mieluusti lasillisen ottanut...). Tuossa tapauksessa hääpari itse ei juonut viiniä ollenkaan ja toisaalta menukin oli sellainen, että ehkä olut yms. juomat sopivat siihen paremmin. Mutta kyllä suomalaiset keskimäärin nykyään mieltävät viinin kuuluvan osaksi (juhla-)ateriaa.
 11. Itse haluan, että häät ovat tyylikkäät. En kuitenkaan ole valmis järjestämään "ökyhäitä", toisaalta en tykkää siitäkään, että asioista tulee "halvalla kyhätty" -vaikutelma. Me siis pyrimme säästämään hyvän maun rajoissa. Pieniä asioita, mutta kokonaisuudessa niistä tulee iso säästö... Kutsut on askarreltu itse: Materiaalit löysin mielestäni suht halvalla, mutta suunnitteluun ja valmistamiseen käytettiin sitten ihan tolkuttomasti aikaa ja vaivaa. Lopputulos on tyylikäs, mutta rahallisesti edullinen. Kaikki suurimmat menoerät on kilpailutettu ja harkittuja: Ruoka on meille yksi tärkein osa hääjuhlaamme ja siihen halusimmekin panostaa. Kilpailutimme kuitenkin pitopalvelut ja loppujen lopuksi saimme kattavan, persoonallisen (jopa toiveitamme paremman) menun mielestämme hyvinkin kilpailukykyiseen hintaan. Iltapalan valmistamme itse. Bändi on hinta-laatusuhteeltaan hyvä (halusimme panostaa myös tähän). Toisaalta kirkkoartistin jättänemme pois, koska emme koe mielekkääksi maksaa muutaman minutin esityksestä satoja euroja. Hääkulkuneuvojen hinnat vaihtelivat välillä 200-900 euroa! Juhlapaikka on itsessään juhlava > koristeluita ei juurikaan tarvita. Pöytäohjelmat ja -menut askarrellaan itse kutsujen teemaa mukaellen. Ei pöytäaseltelmia valmiina kukkakaupasta vaan ostamme kukat puntteina ja teemme asetalmat itse. Harkitsen myös kimpun tekemistä itse. Somisteita yms. rekvisiittaa olen tilannut suoraan ulkomailta (vrt. hinnat Suomessa). Näitä kannattaa myös etsi käytettynä tai halpakaupoista morsiuskauppojen sijaan. Juomat ulkomailta. Sormuksessa emme halunneet miettiä hintaa. Kävi kuitenkin niin, että itse suunnittelemani sepällä teetetty uniikkisormus yllätti hinnallaan positiivisesti ollen huomattavasti budjetoimaamme edullisempi.
 12. Meillä aveceina konjakki (Larsen VSOP) sekä joku perus kermalikööri. Mitenköhän nuo määrät? Onko puolet ja puolet hyvä vai meneeköhän jompaa kumpaa selvästi enemmän?
 13. Meillä on varsin kattava ja juhlava buffetmenu tarjolla päivälliseksi. Minä koen kuitenkin myös iltapalan tarjoamisen välttämättömäksi, koska halua että vieraat jaksavat juhlia kanssamme yömyöhään asti (eikä kenekään tarvitse poistua snäkärin kautta). Ajattelin kuitenkin, että iltapala tulisi tarjolle aika myöhään, ehkä n. klo 22-23. Iltapalamenu onkin sitten jo "rennompi", eli: grillimakkaraa, salami-pastasalaattia (tai ehkkä perunasalaattia), leipää ja yrtti-/valkosipulivoita Lisäksi boolin ja muiden juomien yhteyteen ajattelin laittaa tarjolle pähkinämixin.
 14. Pitkällisen harkinnan jälkeen päädyimme siihen, että meillä on netissä lahjalista, josta löytyy rahalahjatoive sekä muutama astia- ja tekstiilitoive. Edit. Lahjalistasta ei siis ole kutsussa mitään mainintaa. Infolapussa ohjataan vaan meidän häänettisivulle, jolta sitten löytyy myös lahjatoivelista...
 15. Mun mielestä toi kuulostaa jo ihan hyvältä... Itse en lisäisi enää mitään lämmintä ruokaa vaan alkuun jotain, esim. - joku ruokaisa salaatti, esim. joku riisi tai pasta pohjainen kana-/tonnikalasalaatti - joku kylmä kala tai leikkele Tarkoitatko tuolla salaattibuffetilla siis sitä, että kaikki salaattiaineet on erillään ja jokainen saa sitten itse ottaa mitä haluaa. Tuo on varmaan ihan toimiva idea ja ennenkaikkea helppo, jos teette ruuat itse! Siihen on helppo kerätä mitä erilaisempia vaihtoehtoja! Ja mielestäni siihen saa kivasti juhlavuutta ottamalla mukaan myös vähän erikoisempia tuotteita kuin ne perus tuoresalaattiaineet.