Jump to content
Naimisiin.info

~Miimos

Naikkari
 • Posts

  99
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by ~Miimos

 1. Vastaanpä vielä näin jälkijunassa... Meillä tosiaan oli miehen itse koodaamat hääsivut. Olivat paljon kätevämmät kuin osasin aavistaakaan. Ulkoasusta sai JUURI sellaisen kuin itse halusimme. Hääsivut olivat (ja ovat edelleen) salasanan takana. Jokaisella vieraalla/perhekunnalla oli oma käyttäjätunnuksensa ja salasanansa. Yksilöidyt tunnukset mahdollistivat sen, että pystyimme luomaan sivuille sisäänkirjautumisen jälkeen näkyväksi jokaiselle personoidun tervehdyksen. Lisäksi kunkin tunnuksilla oli ilmoittautumissivulla listattu ihmiset, joita kyseinen kutsu koski ja siitä oli sitten mahdollisuus rasti ruutuun meiningillä ilmoittaa tulijat. Ilmoittautuminen haluttiin toteuttaa näin siksi, että halusimme pitää vieraslistan juuri sellaisena kuin olimme sen luoneet, joten näin mahdollisten bonusavecien ilmoittaminen oli mahdotonta. Tiedän, nipoa. Ilmoittautumisen yhteydessä oli lisäksi "avoin laatikko", johon toivottiin erityisruokavaliot (ja aika paljon iloisia terveisiäkin hääparille läheteltiin tämän laatikon kautta ). Minun ja miehen omilla tunnuksilla kirjauduttuamme, näimme ilmoittautumissivuilla vieraslistan, jossa nimet näkyivät punaisina tai vihreinä sen mukaan ketkä olivat vahvistaneet tulonsa ja ketkä eivät. Lisäksi nimien yhteydessä näimme mainitut erityisruokavaliot ja muut terveiset. Tämä oli ihan loistavan kätevää! Lisäksi sivuilla oli lahjalista, josta vieraiden oli mahdollista varata lahjoja tai poistaa varauksiaan. Vieraat näkivät ainoastaan, oliko listan lahjat varattu vai ei, mutta me itse näimme kuka minkäkin lahjan oli varannut. Tämä osoittautui erityisen käteväksi häiden jälkeen siinä vaiheessa kun availimme lahjoja, joista kortit oli jo aiemmin kerätty parempaan talteen. Lisäksi pieninä yksityiskohtina sivuillamme oli muunmuassa laskuri, joka kertoi sekunnilleen paljonko vihkitoimituksen alkuun oli aikaa. Nykyään tuo samainen laskuri laskee avioliittopäiviä.
 2. ^ Asia kannattaa varmistaa vielä siltä talonmiesnaiselta. Silloin kun me aikoinaan teimme varausta, ei tuota mainitsemaasi asiaa missään lukenut. Varauksemme alkoi perjantaina klo 19, mutta sitten kun talonmiesnaisen kanssa olimme tekemisissä kävikin ilmi, että avaimien luovutus on suoritettava tosiaan viimeistään 16:45 (johtuen kyseisen naisen työajoista, joista hän ymmärrettävistä syistä haluaa pitää kiinni). Sinä meidän perjantai-iltanamme ei kartanolla varauksia ollut, joten saimme jäädä suoraan avaintenluovutuksesta sinne paikkoja järjestelemään. Mutta, kannattaa tosiaan asiaa kysellä ja varmistella, saattaa olla käytäntö muuttunutkin.
 3. Minä kävin kaasoni kanssa Studio Feel Itissä kampauksissa ja meikeissä. Kampaukset teki Hanna ja meikit Emma. Kummaltakin todella hyvää työtä! Kampaukset kesti läpi päivän, illan ja yönkin. Meikitkin pysyivät ihanina huolimatta kaikista itkuista ja nauruista! Voin suositella!
 4. Ylihuomenna lyhenee hiukset rankalla kädellä, silläkin uhalla että leimaannun Tosin, käytän itsekin jo nyt uusista hiuksistani nimitystä 'Rouvatukka' ja olen jo kauan ennen häitä sanonut, että häiden jälkeen lyhenee.
 5. Me juhlittiin häitämme Haiharassa 1.10.. Hääpäivällemme sattui kaunein mahdollinen syyssää, joka kruunasi muutenkin kauniin miljöön. Juhlijoita meillä oli 44. Pöydät järjestettiin siten, että erkkeripäädyssä oli poikkisalin suuntaisesti 'hääparin pöytä' (kolmen pöydän mittainen, jossa istui hääparin lisäksi kaasot +bestman avecinsa kanssa). Tästä pöydästä lähti sitten salin suuntaisesti kaks pitkää pöytää (kolmen pöydän mittaisia nämäkin). Lisäksi tehtiin vielä yksi kolmen pöydän mittainen pitkä pöytä salin suuntaisesti salin keskiosaan. Buffetpöytä meillä oli salin ja keittiön välisessä huoneessa. Kun huoneesta siirsi pianon ja piirtoheittimen pois, sai hyvin tilaa kolmesta pöydästä muodostetulle noutopöydälle. Pöytää siis kierrettiin yhteen suuntaan. Juoma/leipäpöytä sijoitettiin salin puolelle, keittiöön johtavan oven ja takan väliselle seinäpätkälle. Toimi hyvin siinä. Buffetpöydän sijainti noin oli sekä hääväen että pitopalvelun kannalta oikein hyvä. Pitopalvelu sai rauhassa laittaa tarjoiluja esille ja hääväki sai rauhassa keskittyä hääohjelmaan. Tuoleista ja pöydistä... Ne varastossa pinossa olevat pöydäthän on tavallisia 'festaripöytiä', väriltään tummanruskeita ja punertavia. Itse en ainakaan ollut niistä yhtään huolissaan. Ja kun liinat laittoi päälle, niin ei käynyt mielessäkään että pöytiin voisi tulla jotain valtavia likatahroja. Eli meidän väestä ei ainakaan kukaan tainnut erityisemmin käydä tuoleja ja pöytiä siivouksen yhteydessä läpi suurien tahrojen varalta. Olisihan ne huomattu kyllä. Ja meidän juhlaväessä ei kovin montaa potentiaalista sotkijaa edes ollut. Siivouksen tasoa noin niinkuin muuten itsekin mietittiin kovasti... Kun asiaa kysyin talonmieheltä, vastaus oli, että näkyvät roskat siivotaan pois ja jos esim. lattiassa on isoja näkyviä tahroja niin ne tulisi pestä pois. Punkkutahroille saatiin ihan erikseen vielä ohjeistus. Mutta muuten ohje oli, että maalaisjärkeä käyttäen. Talonmies kertoi kuitenkin itse joka tapauksessa pesevänsä lattiat koneella juhlien jälkeen. Salissa on katossa isot kaiuttimet ainoastaan nimenomaan siinä keskiosassa. Tästä syystä mekin muutimme suunnitelmaamme, ja illan tullen tuuppasimme keskellä olleen pitkän pöydän salin perälle ja loimme keskelle tanssilattian. Bändiä meillä ei ollut, vaan musiikki tuli läppäriltä. Musiikin volyymitaso ei ollut yökerhotasolla, joten salin päissä oli ihan mahdollista keskustella ilman huutamista. Mutta JOS meillä olisi ollut bändi, olisimme sijoittaneet sen salin perälle (eli etupihan puoleiseen päätyyn).
 6. Minun titaanivihki teetettiin Korus Designissa. Samoin miehen valkokultakihla oli siellä kiillotettavana ja rodinoitavana. Palvelu oli ystävällistä ja saatiin sitä mitä haluttiin. Pikkuriikkinen miinus siitä ettei sormukset olleetkaan luvattuna päivänä noudettavissa, mutta kaiken kaikkiaan voin suositella kyseistä liikettä.
 7. Tässä minun. Alempi on kihla ja ylempi on vihki. Vihkin timantti: 0,08ct w/vs baquette. Molemmat sormukset titaania. Muoks, laitoin pienemmän kuvan...
 8. Omani olivat eilen, neljä viikkoa ennen häitä. Ajankohta oikein oivallinen, voi olla että neljässä viikossa kerkeän just ja just toipua tästä darrasta...
 9. Vähän vajaa 2kk ennen häitä varasin kampauksen ja meikin.. Samalla sovittiin koeversiot hääviikkoa edeltävälle viikolle.
 10. ^ Pöytäkartta-asiaan en osaa vielä kommentoida sillä itsellä on vielä se palapeli todella pahasti vaiheessa... Mutta mitä noihin salin mittoihin tulee niin aika hyvin pitävät kutinsa. Tosin kannattaa ottaa pöytäkarttaa suunnitellessa sitten huomioon ne "ulokkeet" jotka siinä pohjapiirrustuksessakin kyllä näkyy... Ja takkaa vastapäisellä pitkällä seinällä on niin ikään sellainen, samalla kohtaa kuin se takan takana oleva (tämä ei siis pohjapiirrustuksessa näy)...
 11. Meij, kannattaa etsiä tuolta juhlatilakohtaisista keskusteluista. Tässä esim. Haiharasta:
 12. ^ riippuu tietysti siitä kuinka pitkälle ajalle paikkaa vuokraa. Meillä vuokrausta on perjantai-illasta sunnuntaihin klo 13. Lauantaina saa juhlia niin pitkään kuin haluaa (joskin maalaisjärkeä käyttäen ja läheiset asumukset huomioon ottaen)... Tosin, me aika suurella todennäköisyydellä ilmoitamme vieraille juhlien juhlapaikalla päättyvän puoliltaöin... Siitä sitten jokainen jatkakoon haluamallaan tavalla.
 13. Itse asiassa kaikki noi ei ollu "Viikon olennaiset"-osiossa vaan osa löytyi "Viikon Ilmiöt"-osiosta... Kaikki edellisvuosien lehdet oon kyllä heivannu jo kiertoon, joten ei pysty tarkistamaan jutun tuoreutta...
 14. Tässäpä näitä nyt tulee... TÄÄ ON TÄTÄ "Aikaa hälytykseen 6 tuntia ja 14 minuuttia", kännykkä ilmoittaa, kun asetan herätyksen. Kiitti vaan! Ihan kuin en olisi muuten huomannut, että taas tuli mentyä liian myöhään nukkumaan. -MN 18/2011- TÄÄ ON TÄTÄ! Mä olen kuule nyt ruvennut priorisoimaan ajankäyttöäni. Aina kun menen vessaan, päivitän Facebook-statukseni. -MN 16/17/2011- TÄÄ ON TÄTÄ "Yritetään tässä nyt oikeasti nähdä useammin." "Joo. Ehdottomasti!" Ups! Niinhän taisin sanoa viimeksikin, mutta välissä kaveri ehti muuttaa ja minä erota ja molemmat vaihtaa työpaikkaa. -MN 12/2011- TÄÄ ON NIIN TÄTÄ... Neljä roskanyssykkääni levisivät taas pihalle. Kun pääsin katokseen, kas, siellä olivat naapurin metallit, lasit ja banaaninkuoret sulassa sovussa samassa säkissä sekajätteessä. -MN 13/2011- TÄÄ ON TÄTÄ... Vaalikone, mikä vekkuli väline. Ensin se kehtaa kysyä, mitä taitetulle indeksille pitäisi tehdä. Sitten se tarjoaa kärkiehdokkaiksi nimiä joka ikisestä puolueesta. Taidan mennä perstuntumalta. -MN 14/2011- TÄÄ ON NIIN TÄTÄ... Joka kerta, kun olen tiskannut ainakin kymmenen omaa kahvikuppiani, päätän käyttää vain yhtä. Tunnin kuluttua huomaan tarttuvani uuteen kuppiin ja ajattelevani, että jos nyt tämän kerran... Ja kohta tiskikaapissa ei ole taaskaan yhtään puhdasta mukia. -MN 20/2011- TÄÄ ON TÄTÄ! Meidän esihistoriallisessa lapsuudessamme ystäväkirjojen Puhelinsarakkeeseen raapustettiin perheen puhelinnumero. Nykypiltit kirjoittavat samaan kohtaan Nokia E7, iPhone tai Samsung Galaxy Ace. -MN 22/2011- Ollos hyvä.
 15. "Tää on tätä"? tarkoitatko tuota pientä tekstipätkää joka on aina Viikon Olennaisten yhteydessä? Mistä numeroista sulla ne 2 on? Voin kirjoitella puuttuvat, kunhan ei tarvitse alkaa minkään tietyn aihepiirin pohjalta lehtiä pläräämään...
 16. ^ Meillä kutsuissa jotakuinkin näin: "Toivoisimme teidän olevan paikalla kun solmimme avioliiton X kirkossa Y päivänä Z aikaan. Vihkimisen jälkeen hääjuhla paikassa Å. Allekirjoitukset. Lisätiedot osoitteessa www.tähänmeidänosoite.com, käyttäjätunnus ja salasana sejase." Kutsut itse tehty, kaksiosaiset, sisäsivulla tuo teksti.
 17. ^ En osaa vastata kuin omastani, se on se toisen rivin eka vasemmalla. Livenä aavistuksen vaaleampi kuin tuossa kuvassa. Tosin monet muut tuolla sivuilla olevista on kyllä noissa kuvissakin paljon tummempia verrattuna tuohon omaani...
 18. Roxanna, juu ei saa polttaa sisällä kynttilöitä lainkaan. Sipe, kiva kun kävit kertomassa onnistuneista juhlista! Te siis laitoitte noutopöydän siihen keittiön ja salin väliseen huoneeseen? Laitoitteko tarjoilut siis siihen ikkunaseinälle? Ja oliko se piano vielä siinä samassa tilassa vai oliko viety johonkin muualle? Mietin nimittäin itsekin yhdessä vaiheessa että jos noutopöydän saisi mahtumaan siihen välitilaan mutta jotenkin ajattelin sen niin pieneksi ettei olisi toimiva... Ja vessojen suhteen tässä itekin jännittäny jo valmiiksi että riittääkö, mutta jos teidän 120 henkee on pärjänny niillä kahdella vessalla niin eiköhän meidänkin alle 50 pärjää.
 19. ^ varmasti mahtuu 60hlöä saliin jos ei sinne muuta tarvitse mahtua... Kylmäsäilytystilaa on yhden jääkaappipakastimen verran + sellanen isompi ja leveempi kylmäkaappi erikseen...
 20. ^Itselläni alkuperäinen kihlasormus oli kokoa 19+, mutta nyt kun vaihdoin materiaalia niin tilasin titaanisen koossa 19. Ajattelin juurikin noin että jos on inasen liian pieni niin helppohan sitä sisäpintaa on aavistus vaikka hiotuttaa pois. Tuo koko 19 on kuitenkin just täydellinen. Ja miltä titaani tuntuu sormessa, niin verrattuna vanhaan valkokultakihlaani kevyemmältä (vaikka leveyttä on 2mm enemmän kuin vanhassa). Mukavuudentunnetta tosin varmasti lisää myös se että tässä titaanisessa on sisäpinta pyöristetty kun taas vanhassa sormuksessani se oli täysin tasainen. Oon nyt muutamassa päivässä kyllä totaalisesti rakastunu titaaniin sormusmateriaalina.
 21. Minulle seppä sanoi että tuleva tekeillä oleva valkokultainen sormukseni ei sisällä lainkaan nikkeliä ja sitä ei tarvitse rodinoida kerran vuodessa, ilmeisesti noita valkokultaseoksia on useampaa eri tyyppiä, toisessa on rodinointi päällä ja toisessa ei? Tosin timantin / takuun takia sormus kyllä käytetään tarkistuksessa ja puhdistuksessa vuosittain joka tapauksessa. Miehen sormus taas on toisesta paikasta valmismallistosta ja se täytyy ilmeisesti rodinoida. Minulla palladiumvalkokultaa ja en ole sitä kertaakaan käynyt rodinoimassa; ei tarvitse. Nikkeliallergikolle myös palladiumvalkokulta voi aiheuttaa oireita, nimimerkillä ´päivitin juuri valkokultakihlani titaaniseksi´. Jostain luin että myös se rodinoinnissa käytettävä rhodium voisi allergisoida. No mutta pointtina, minunkaan ymmärtääkseni valkokultasormusta ei ole tarpeen rodinoida, vaan se on enemmänkin makuasia. Ja mitä vihkin hintaan tulee, sormus ei ole vielä valmis, mutta hintaa sillä on tasan 500€.
 22. Häihin on nyt reilu 3 kk aikaa ja vihkini on vastikään saatu suunniteltua ja tilattua. Tosin seppä alkaa työstää sitä vasta elokuussa, ja sormuksen on puhe valmistua syyskuun alkuun, jolloin häihin 1kk.
 23. Itselläni meni kihlasormus vaihtoon (ja myös vihkisuunnitelmat uusiksi) kun palladiumvalkokulta alko aiheuttamaan järkyttävää ihottumaa. Tilasin tänään Jasmine Jewelsistä titaanisen 6mm leveän mattaflakan ilman kaiverrusta. Hyvällä tuurilla on jo huomenna kotona, oli kuulemma puolen päivän jälkeen lähtenyt postiin. Jei! Sen viereen teetän vihkin tamperelaisessa Korus Designissä. Titaania sekin, n. 3mm leveä, kiiltävä flakka, johon upotetaan yksi baguette. Vihki on jo suunniteltu ja tilattu, mutta valmistus alkaa vasta elokuussa ja on valmis syyskuun alussa, n. kuukausi ennen häitä.
 24. Meillä toivottavasti pysytään budjetin kanssa siinä korkeintaan viidessä tonnissa. Vieraita meille tulee 45-50. Suurimpina menoerinä meillä on -pitopalvelu ~1300€ -juhlapaikka 700€ -valokuvaaja 740€ -sormus 500€ ...sitten pienempiä -morsiamen puku 250€ -sulhasen pukeutuminen 150-200€ -kukat ~250 ...tietysti tästä puuttuu vielä juomat ja kaikki askarteluihin ja muuhun höpönpöppöön menevä, mutta toivon että pysyttäis edes lähempänä viittä kuin kuutta tuhatta. Ja mistäkö se raha sitten tulee? Meillä ei ole oikein ikinä säästöön kertynyt mitään, tai sen kerran ku kertyi, ostimme auton. Asioita on hankittu ja maksettu talven ja kevään aikana pikkuhiljaa. Esim mun puku on kokonaan maksettu, valokuvauksesta on puolet maksettu, askartelutarvikkeet, maljakot ynnä muuta tilpehööriä on jo isolla kädellä hankittu. Rahallisesti tiukin kohta on varmasti siinä just häiden jälkeen, jolloin tulee juhlapaikan vuokra ja pitopalvelu maksettavaksi, mutta jos ei muuten onnistu niin sitten otamme vaikka lainaa se paritonnia.
 25. Pitkään hiljaisena ollut ketju, mutta pakko tulla kommentoimaan... Olen nimittäin nähny mielessäni kauhukuvia siitä miten häihin tuleekin mitä lie tyyppejä kutsuttujen mukana. Kutsuttavien määrä on meillä melko pieni (alle 50hlöä). Luonnollisestikin kutsujen kirjekuorissa mainitaan kaikkien nimet, joita kutsu koskee (näihin eivät sisälly esim ystävän nykyisen miehen edellisestä suhteesta syntynyt osa-aikaisesti ystäväni kotona vieraileva lapsi, tai kavereiden kaksi viikkoa kuvioissa pyörineet sydämen valitut). Sokkoavec-kutsuja emme lähetä vaan kaikki kutsuttavat mainitaan nimellä. Ja bonuksena, meillä on häänettisivut, jotka siis salansanan takana (jokaisella häävieraalla/parilla/perheellä omansa), jolloin on mahdollista toteuttaa ilmoittautumislomake, johon ei suinkaan avoimesti listata ketkä juhliin aikovat osallistua, vaan jossa on lueteltu kyseisellä kutsulla kutsutut henkilöt, nimien vieressä pieni laatikko, johon voi laittaa rastin mikäli kyseinen henkilö aikoo juhliin saapua. Näin kutsuvieraslistan ulkopuolisten ilmoittaminen juhlaan on mahdotonta. Koodarimiäs
×
×
 • Create New...