Jump to content
Naimisiin.info

Halipatsuippa

Morsian
  • Viestit

    12
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Halipatsuippa kaikki viestit

  1. Piti nyt vielä palata tänne hehkuttamaan, kun häät on juhlittu eilen. Share hoiti hommansa todella hyvin ja ammattitaitoisesti, ruoka oli erinomaista, sitä oli älyttömän paljon (kannettiin kotiin yhdeksän isoa foliovuoallista tänään) ja palvelu pelasi juuri niin kuin pitikin. Viinit ja avecit tarjoiltiin pöytiin ja jopa vesilaseja käytiin täyttämässä, vaikka vesikarahvit olivat pöydissä. Tällaista palvelua en ikinä ole missään häissä vielä tavannut! Vieraat tulivat erikseen kiittelemään, erityistä kiitosta saivat alkupalat (jumalaiset parmesan-sienet!) ja se, että ruoka ei ollut ihan sitä häiden perusmättöä graavilohineen ja silleineen. Ei kuitenkaan ollut liian erikoista eli kaikki löysivät ymmärtääkseni mieleistä syötävää. Lisäksi kattaus oli tyylikäs, mm. kahvikuppeina Iittalan HotCool-mukeja eikä mitään tylsiä valkoisia perusposliineja. Suosittelen siis varauksetta, en löydä yhtikäs mitään moitittavaa!
  2. Vastaanpa itse itselleni, jospa tästä olisi jollekulle muulle apua pitopalvelupohdinnoissa! Eli olemme nyt varanneet kyseisen pitopalvelun hoitamaan tarjoilumme. Kaikki on sujunut tähän asti tosi hyvin: ovat vastanneet kyselyihin nopeasti ja ystävällisesti, muokanneet menua noin sataan kertaan mieleiseksemme ja pitäneet jo palaverinkin kanssamme. Kävimme maistelemassa menun ja neljää eri kakkua jokin aika sitten, ja ruoka oli kyllä tosi hyvää! Myös tapaamamme henkilö oli mukava ja ystävällinen. Hinnaltaanhan Share ei ole ihan halvimmasta päästä, mutta ainakin toistaiseksi vaikuttaa siltä, että rahoilleen saa myös vastinetta. Meille tulee seuraavanlainen menu: Tryffelimarinoitua mozzarellaa ja kirsikkatomaattia Värikas paprika-artisokka ”Insalata” ja balsamicoa Oliivimarinoitua karitsan paahtopaistia Krassi-romaine-salaattia ja karviaismarjavinaigretteä Parmesanpaahdettuja sieniä Parmankinkkua, cantaloupe-melonia ja grillattua parsaa Paahdettuja punajuuria ja vuohenjuustocremeä Rosmariinifocacciaa ja salsa romesco -levitettä *** Vuohenjuustolla ja yrteillä täytettyä maissikananrintaa Dijon-rucola-perunapyreetä Tummaa yrttikastiketta *** Caramel-maitosuklaakakku (Konditoria ph7:n valikoimista) Pelkän ruuan hinta on 32 euroa per henkilö, ja kun mukaan lasketaan astiat, pöytäliinat, kokin ja tarjoilijoiden tunnit sekä kuljetukset, hinta nousee 55 euroon per hlö (80 hlön mukaan). Kuten sanottu, ei ihan hirveän edullista, mutta ainakin maistiaisten perusteella odotettavissa hieman laadukkaampaa ruokaa. Toisin sanoen: suosittelen ainakin tässä vaiheessa lämpimästi!
  3. Halipatsuippa

    Cookinsaaret?

    Noh, meillä on nyt varattuna Etu Moanan Villa 5 viideksi yöksi marraskuussa, joten sittenhän sen näkee! En jotenkin jaksa uskoa, että se millään muotoa voisi olla pettymys. :) Ollaan lisäksi mennen tullen yksi yö Rarotongalla, olisiko kellään sieltä hyvää majoitusvinkkiä? Siellä kelpaisi joku halvempi ja vaatimattomampikin vaihtoehto, sijainti mielellään kätevän yhteyden päässä lentokentältä. Ja ihan pakko päästä vielä hehkuttamaan: ostettiin viime viikolla lennot maailman ympäri ja marraskuussa startataan siis viiden ja puolen viikon reissulle, jossa Cookinsaaret vain yksi kohde. Jee. :-D
  4. Hei pikpak, kertoisitko kokemuksistasi tarkemmin? Onko kyse ollut häistä vai muista tilaisuuksista? Millaista palvelua, kattaus, ruokien maku ja riittävyys..? Kiitos tosi paljon!
  5. Halipatsuippa

    Cookinsaaret?

    Tässäpä onkin toinen juttu, jota olen miettinyt: mistä niissä hienoissa hotelleissa oikeastaan maksetaan? Ja saako rahoilleen ihan oikeasti vastinetta? En ole koskaan eläissäni ollut niin kalliissa hotellissa kuin vaikkapa tämä uskomattoman hyviä arvioita saanut Etu Moana, mutta jotenkin pelkään, että jos hassaan yli 250 euroa päivässä pelkkään asumiseen, tunnen heittäväni rahaa roskikseen. Hintaanhan ei siis sisälly muita ruokia kuin aamiainen? Tiedän, että tätä on turha verrata Kaakkois-Aasian hintoihin, mutta esim. Mauritiuksellakin pääsimme neljän tähden boutique-hotelliin 100 eurolla per yö, ja hintaan sisältyi huonepalveluaamiaisen lisäksi kolmen ruokalajin illallinen joka toinen ilta. Siihen verrattuna tuo Etu Moana tuntuu syntisen kalliilta. Eli olisin periaatteessa valmis kerran elämässäni kokeilemaan viiden tähden kallista majoitusta (ja eipä taida häämatkaa parempaa ajankohtaa sille löytyä), mutta olen hieman skeptinen sen suhteen, voiko se tosiaan olla sen rahan arvoista. Semminkin kun olipa kuinka häämatka hyvänsä, en usko, että tulemme viettämään kovin paljon aikaa huoneessa ja sellainen uima-altaalla makoilukaan ei ihan hirveästi nappaa. Onnistuuko joku ylipuhumaan mut? Eli siis esim. Etu Moanassa käyneet, kertokaapa miten se erosi muista hotelleista, joissa olette käyneet!
  6. Eikö kellään tosiaan ole kokemusta tästä pitopalvelusta? Mielipiteitä kaivataan kipeästi!
  7. Halipatsuippa

    Cookinsaaret?

    Kiitos, timtam! Alamme tosissaan kääntyä Cookinsaarten puoleen, ihanalta kuulostavat (ja näyttävät)! Jos jollakulla on suositella jotain himpun verran halvempaa majoitusta kuin nuo täällä mainostetut (ja kieltämättä houkuttelevat) Etu Moanat sun muut isomman rahan paikat, ottaisin mielelläni vinkkejä vastaan! Siis en etsi mitään hostellityyppistä majoitusta (häämatka nyt sentään), mutta olemme tyyliltämme enemmän reppureissaaja-ihmisiä ja ajatus viiden tähden hotellista - ja etenkin viiden tähden hinnoista - tuntuu hieman vieraalta. Vaikka kaipa sitä nyt kerran elämässään voisi poikkeuksen tietysti tehdä kun sinne asti kerta lähtee...
  8. Halipatsuippa

    Cookinsaaret?

    Hei Cookinsaarten-kävijät, osaisitteko kertoa vähän paikan hintatasosta? Esim. millaisia hintoja olette maksaneet noista retkistä (One Foot Island, snorklausretket yms.) ja missä hinnoissa ruuat ja juomat ovat? Haarukoidaan tässä sopivaa saarta Aussien ja Uuden-Seelannin seuraksi, kun kerta nurkilla ollaan, mutta valinta tuottaa tuskaa. Matkat ja majoitukset kun sillä suunnalla ovat jo sen verran hintavia, ettei viitsisi kauhean kalliiseen paikkaan itseään tyrkätä. Tahiti on tästä syystä karsiutunut jo pois, kun olisi ihan kiva, jos häämatkalla raaskisi syödäkin (ja ehkä satunnaiset olusen siemaista). Kiitos jo etukäteen!
  9. Halipatsuippa

    Mauritius

    Minunkin on pakko laittaa lusikkani tähän soppaan, kun kauhistuttaa nuo teidän retkihinnat. Olin marraskuussa kaksi viikkoa omatoimimatkalla Mauritiuksella (ei ollut tosin häämatka, ihan muuten vaan) ja tehtiin todella paljon retkiä sekä omatoimisesti (paikallisbusseilla ja taksilla) että järjestetysti. Voin suositella Grand Baiessa sijaitsevaa Monalysa Toursia (www.monalysatours.net). Teimme heidän kanssaan kolme koko päivän retkeä, ja kaikki meni erinomaisesti. Toimivat siis Grand Baiessa mutta tulevat kyllä noutamaan lähiseutujen hotelleista - itse asuimme Pereyberessä ja porukkaa noukittiin mukaan lisäksi ainakin Trou aux Bichesistä ja Pointe aux Pimentistä (ilman mitään lisämaksua). Teimme sivuilla mainitut Southwest tourin ja South-southwest tourin, jotka olivat molemmat tosi upeita koko päivän retkiä ja maksoivat 9 euroa per pää. Siis yh-dek-sän euroa. Hintaan eivät sisältyneet sisäänpääsymaksut nähtävyyksiin, joista tuli sitten jokunen euro lisämaksua (esim. Casela Bird Parkiin taisi maksaa jonkun 6 e tms, mutta suurin osa nähtävyyksistä oli tietenkin ilmaisia). Matkat tehtiin sellasella pikkubussilla/tilataksilla, toisella retkellä meitä oli vain neljä mukana. Autot olivat siistejä ja ilmastoituja, kuskit kivoja ja avuliaita, kertoivat matkan varrella mielenkiintoisia juttuja. Lisäksi teimme heidän kanssaan kolmen saaren katamaraaniretken (Ilot Gabriel), joka oli yksi loman parhaista jutuista. Koko päivä merellä, upeat maisemat, snorklausta ja auringonottoa Ilot Gabrielilla, bbq-lounas veneellä, kaikki juomat (myös alkoholit) sisältyivät hintaan. Ja tätä hintaahan oli siis kokonaista 20 euroa per nuppi. Olimme loman viimeiset neljä yötä all inclusive -hotellissa, jossa tismalleen samaa retkeä kaupiteltiin hintaan 100 euroa per pää. Teki mieli kulkea siellä julistamassa ihmisille, että älkää nyt ihmeessä ostako täältä mitään, sillä jos jaksatte kävellä sen 5 minuutin matkan tuohon kylän keskustaan, niin saatte kaiken sata kertaa halvemmalla (tai no, viisi kertaa halvemmalla, mutta kuitenkin). Muutenkin se Mauritiuksen korkea hintataso on vain iso kupla ja myytti. Itse vaihdoin lähtiessä 500 eurolla rupioita mukaan, ja jouduin vaihtamaan osan palattuani takaisin euroiksi, kun en vain saanut tuhlattua kaikkea. Ja meillä oli siis kahden viikon lomasta vain 4 päivää AI:ta, muuten oltiin pikku hotelleissa ja syötiin kaikki ateriat ravintoloissa ja juotiin cocktailimme baareissa, kuten sanottu reissassimme tosi paljon ympäri saarta ja tsekkasimme kaikki mahdolliset nähtävyydet ja ostoksiakin tuli tehtyä. Kannattaa uskaltautua oman hotellin ulkopuolelle - eikä pelkästään halvempien hintojen vaan myös sen takia, että Maurituksen hienous ja kauneus piilee ainakin oman kokemukseni perusteella nimenomaan jossain ihan muualla kuin siellä hotellin uima-altaalla. Voin myös antaa vinkkejä suht edullisesta hotellista, jos täällä sattuu olemaan joku, joka kaipaa erinomaista vaihtoehtoa viiden tähden all inclusive-megaresorteille.
  10. Hei! Olisikohan kellään kokemusta helsinkiläisestä Share tastes and events cateringistä? Saimme heiltä todella hyvän kuuloisen tarjouksen, mutta hinta on hieman korkeampi kuin muissa saamissamme tarjouksissa. Tosin ruokalajitkin ovat hieman erikoisempia kuin useimmilla (mm. alkupalat lautasannoksina pöytiin tarjoiltuina ja kokki leikkaamassa lihaa salin puolella). Tältä keskustelupalstalta en kuitenkaan löytänyt kokemuksia kyseisestä pitopalvelusta, joten mielelläni kuulisin, jos jollakulla on jotain sanottavaa joko morsiamen tai vieraan näkökulmasta. Sekä ruuan laatu, määrä että palvelu kiinnostavat. Suurkiitos jo etukäteen!
  11. Olisiko kellään tuoreita kokemuksia Ateriaxista, kaikki palaute on tervetullutta? Joko morsiamen tai vieraan näkökulmasta? Ollaan tosiaan jo varattu kyseinen pitopalvelu, mutta vielä olisi aikaa vaihtaa toiseen, jos aihetta on. Suurkiitos jo etukäteen!
  12. M&N, mistä ruokalajeista teidän menunne koostui? Olemme varanneet Ateriaxin hoitamaan cateringimme syksyllä 2011, ja olisi mukavaa tietää, mitkä ruuat olivat erityisen maukkaita. Kaikki kun kuulostaa paperilla niin hyvältä, että valinnan tekeminen tuntuu mahdottomalta! Ikävää kuulla, että palvelussa oli noin isoja ongelmia. Olisikohan pöytäliinojen huono kunto johtunut kiireisestä ajankohdasta eli elokuusta, joka lienee suosituimpia hääkuukausia? Jos kaikki parhaat liinat olivat pesussa? Tämä ei tietenkään kelpaa selitykseksi, mutta lähinnä yritän hakea itselleni mielenrauhaa...täällä kun on sen verran kuulunut kriittisiä kommentteja kyseisestä puljusta, että hieman alkaa oma valinta epäilyttää.
×
×
  • Create New...