Maria Corona

Rouva
 • Content count

  1682
 • Joined

 • Last visited

About Maria Corona

 • Rank
  Konkari

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

1166 profile views
 1. Kyllä mun mielestä pitäis kuulua yleissivistykseen, ettei polttari-ilmoittautuminen ole mikään "tulen, jos ei mitään parempaakaan tekemistä ole" -tyyppinen juttu. Kustannuksethan lasketaan sen mukaan, kuinka monta osallistujaa on! Täysin eri asia on jotkin vapaamuotoiset kotibileet tai illanistujaiset. Ymmärrän aloittajan ketutuksen täysin.
 2. Mä pesetin Vistan pesulassa Paimiossa kaksiosaisen hääpukuni + alushameen ja hintaa tuli 65 euroa. Pesutulos oli hyvä. Oman kokemukseni perusteella voin suositella!
 3. Ihan pikkuisen reilut 2 kk.
 4. Me emme nähneet mitään syytä ostaa kaikkea rekvisiittaa uusiksi vain sen takia, että kyseessä ovat meidän häät. Miehellä on ennestään aika paljon pukuja ja häihin hän laittaa uudehkon ja lähes käyttämättömän näköisen puvun, joka on hommattu jo ennen kuin häistämme oli mitään tietoa. Minä ostin uudet hääliivit vain sen takia, että kuppikoko on raskauden takia hieman kasvanut. Asusteet löytyvät jo ennestään ja yhdessä sovimme ettei huomenlahjoja hankita. Emme ole tekemässä häämatkaa, koska talonrakennuksemme on kesken eikä aikaakaan matkalle tässä vaiheessa olisi. Kutsut saimme tutun kautta teetettyä edullisesti ja printattujen ohjelmalehtisten lisäksi askartelimme vain pienet ja simppelit paikkakortit. Ei hääkarkkeja, wc-koreja, häälehteä - ai niin ja minulle ei tule morsiuskimppua, vaan rannekukkanen ja kukkia hiuksiin. Tarjoamme vieraille alkuruoan, pääruoan sekä tietysti kakkukahvit. Kaikki seisovasta pöydästä, mutta tässä kohtaa emme pyrkineet neuvottelemaan halvinta vaihtoehtoa vaan valitsimme menuun, mitä haluamme tarjota ja mistä ajattelimme vieraidemme pitävän ja kuulemme pian, mitä tulee maksamaan. Ruoka on siis asia, jossa emme tavoitelleet säästöjä. Juomat ovat Virosta, mutta niitäkin varasimme reilunpuoleisesti. Emme halunneet, että vieraamme joutuisivat itse maksamaan juomiaan ja hääpaikkamme onkin (luonnollisesti) sellainen, jossa ei ole anniskeluoikeuksia.
 5. Hyvää musiikkia ja parhaat kaverimme, joiden kanssa tilaisuudesta kuin tilaisuudesta tulee hauska ja lämminhenkinen. Itse olen myös niin kova syömään, että se ruokakin on pakko mainita.
 6. Yksityiskohtia löytyy vaikka kuinka, mainittakoot hyvänä esimerkkinä vaikkapa nuo jonkun muunkin mainitsemat Melartinin ja Mendelssohnin häämarssit sekä kaikki hääleikit. Yleisempänä linjanvetona ehkä kuitenkin iso nou nou on sellainen ajattelutapa, että koska kyseessä ovat MEIDÄN häät niin kaikki pyörii MEIDÄN ympärillämme. Joo-o, se on meidän suuri päivä, mutta vieraat ovat meille tärkeitä ihmisiä ja heidän viihtyvyytensä vaikuttaa meidänkin fiilikseemme. Vähän hankalaa selittää konkreettisemmin mitä tarkoitamme mutta tarkoitan esimerkiksi tällaista hypoteettista tilannetta, että hääparin vuosipäivä sattuisi vaikka keskelle viikkoa ja häät pitäisi saada pitää juuri silloin; aivan sama miten hankalaa se vieraille olisi mut eihän hääjuhla muuna päivänä tunnu miltään. Taikka että vihkikuvaanhan ei voi mennä ennen vihkimistä kun se tuo niiiin paljon sitä huonoa onnea, kyllä ne vieraat siellä juhlapaikan pihalla meitä jaksaa odottaa kun ollaan kuitenkin päivän päätähtiä. En ole riidanhaluinen ihminen, joten disclaimerina todettakoon, että pelkkä häiden juhliminen keskellä viikkoa tai kuvassa käyminen vihkimisen jälkeen ei minun mielestäni tee kenestäkään vielä itsekästä. Kyseiset asiat voi kyllä toteuttaa monella tavalla - myös toiset ihmiset huomioonottaen. Esimerkit vain valaisevat, millä tavoin tällainen vierastamani oma napa -ajattelu saattaa hääparissa joskus ilmetä...
 7. Me emme ole saaneet yhtään ns. omatoimista ilmoittautumista.
 8. Kivan kuuloinen idea ja hyvin toteutetusta häälehdestä on varmasti iloa vieraille. Itse en kuitenkaan ehdi sellaista väsätä, joten meille ei ole häälehteä tulossa.
 9. Ei minusta tarvitse olla, mutta omalla kohdalla kivetön kihla oli mieleisempi vaihtoehto.
 10. Aika maltillisella linjalla mentiin; meillä molemmilla valkokultaiset flakkamalliset sormukset ja yhteensä niistä pulitettiin noin 450 euroa.
 11. Ehdottomasti ennen vihkimistä ja laittautumisen jälkeen. Jos juhlat järjestetään niin en halua että vieraat joutuvat kuvauksen aikana odottelemaan.
 12. Ottamatta kantaa siihen, millaisia pariskuntia näissä ohjelmissa on ollut, on minusta Meidän häät ilmeeltään ja toteutukseltaan jotenkin tyylikkäämpi, jos näitä kahta hääohjelmaa siis verrataan. Satuhäiden yleisilme on jollain tapaa "suttuisempi".