HelmiinaB

Morsian
 • Content count

  16
 • Joined

 • Last visited

About HelmiinaB

 • Rank
  Untuvikko

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Kuopio
 1. Onko kellään nyt tuoreita kokemuksia Rauhalahden Kartanosta? Meillä on kohta h-hetki ja muutama asia askarruttaa... Kartanolla ei kuulemma ole kuin yksi jääkaappi, johon pitopalvelun mukaan mahtuu vain hääkakku. Käytännössä joudumme pitämään muut ruuat ulkona tai autoissa, onneksi ilmat viilenevät... Miten olette tämän hoitaneet? Pöytiä ja tuoleja ei saisi kuulemma siirrellä. Mahdotonta, jos meinataan saada tanssilava! Onko kellään muuten ollut bändiä tuolla? Pitopalvelun mukaan omistaja oli sanonut, ettei yhtä vuorokautta enää jatkossa muuten vuokrata, koska tulee kuulemma liian kiire siivota. Parasta olisi olla klo 10 aamulla puhdasta, muutenkin on tiukka aikataulu koristella ja kattaa. Mitähän vielä..? Jotenkin tuskastuin aivan täysin, kun kuulin pitopalvelun jutelleen (ja vääntävän) omistajan kanssa. Ja ei kuulemma enää päästä edes katsomaan juhlapaikkaa.
 2. Minä sain kaikista kysymistäni pitopalveluista vastauksen, ennemmin tai myöhemmin... Mutta tosiaan ei muutamat kovin hyvää kuvaa antaneet itsestään. Päädyttiin sitten valitsemaan Gourmet Food Service, josta alun pitäen olemme saaneet erinomaista palvelua. Tulen sitten kertomaan häiden jälkeen, miten kaikki sujui.
 3. Puhutko nyt Rauhalahden kartanosta vai Jätkänkämpästä? Tuolla kartanollahan ei ole mitään tekemistä Rauhalahden leirikeskuksen kanssa. Ja toisekseen sillä on nyt uudet omistajat (remontti sen takia).
 4. Meillä vuokra-aika on la-aamu klo 10 - su-aamu klo 10. Kiirehän tuossa koristelussa tulee, mutta onneksi paikka on itsessään niin hieno, ettei niitä hirveästi tarvita. Tarkoitus olisi myös yöllä koettaa heittää koristeet ja ruuat vaikka autoon, niin ei tarvitsisi ketään velvottaa tulemaan sunnuntaiaamuna siivoamaan...
 5. Minulla on kaapissa odottelemassa lokakuuta vanhempi Sottero, Jasmina
 6. Rauhalahden kartanon vuokra on 950 e ja se sisältää astiat, pöytäliinat, servetit ja siivouksen. Oman pitopalvelun ja juomat saa viedä. Me käytiin katsomassa tilaa äitienpäivänä. Silloin valmiina olivat seinät, lattiaa oli alettu laittamaan ja keittiöön oli jo kalusteita tullut. Ulkoseiniä oltiin juuri aloittamassa maalamaan (telineet pystytetty). Omistaja myös kertoili millaisia kalusteita ja astioita oli tilaamassa. Ihan hyvällä mallilla mielestäni. Ensimmäiset juhlat tuolla kuulemma on elokuun alussa. Nyt pitäisi vain pitopalvelu ja bändi varata, niin alkaisi jo suunnitelmat olla paremmalla mallilla... Suosituksia?
 7. Mutta kun sillä paperinpalalla nyt saa ne oikeudet. Millä tavalla parisuhde pitäisi sitten virallistaa, jos ei avioutumalla? En nyt ehkä oikein ymmärrä tätä ajatusta. Halutaan samat oikeudet kuin avioliitolla ja ilmeisesti jokin todiste siitä. Mikä todiste se sitten voisi olla ja miten se eroaa vihkitodistuksesta? Minun mielestäni yhtäkään avoliittoa ei pitäisi laittaa verrannolliseksi avioliiton kanssa. Yleensä ihmisillä on jokin syy olla menemättä avioon eivätkä he halua luopua siitä. Miksi heidät pitäisi sitten "pakottaa" avioliiton kaltaiseen suhteeseen, jos he eivät sitä halua. Eihän siinäkään olisi mitään järkeä, että olisi erilaisia avoliittoja. Toiset vähän enemmän vakavissaan kuin toiset vai? Olen siis itsekin elänyt avoliitossa monta vuotta ja meillä on yhteisiä lapsia. Yhteiset lapset periaatteessa takaavat aika paljon samoja oikeuksia kuin avioliitossakin, mutta silti nyt kuitenkin ajateltiin muuttaa tämä avoliitto avioliitoksi.
 8. Meillä tulee olemaan viikko teidän jälkeen, joten kokemuksia sitten kaipailen, jos ehdit.
 9. Nostelenpa tätä ketjua hiukan... Antakaas suosituksia meikkauksesta mieluiten keskusta-alueelta.
 10. Meillä on syksyksi varattu Rauhalahden kartano. Tuota Fagernäsiä mietittiin, mutta se on aivan liian iso (vieraita max. 70). Käytiin katsomassa Rauhalahden kartanoa ja siitä tulee upea. Remontti valmistuu kesällä. Vuokraan kuuluu astiat, pöytäliinat, servetit ja siivous. Oman pitopalvelun ja juomat saa viedä.
 11. Oli yllätys molemmille. Minä selasin aamupalapöydässä kalenteria ja tokaisin miehelle, että tuossapa olisi hyvä päivä mennä vaikka naimisiin (2.10.2010). Mies kysäisi, että oliko tuo kosinta ja vastasin, että voisipa se ollakin. Ja siitä se sitten lähti... Taustalla on pitkä suhde ja kaksi lasta.
 12. Me olemme kihloissa, koska hääpäivä on päätetty. Sormuksia emme halunneet ostaa vaan panostamme vihkisormuksiin, ja koska hääpäiväksi tuli vain 5 kk päätöksestä. Olemme saaneet komentteja, että ettehän te ole oikeasti kihloissa, koska teillä ei ole sormuksia. Juu nehän ne merkkaa. Olen joskus nuoruudessa ollut kihloissa ja eron jälkeen päätin, etten ikinä enää tee samaa virhettä, hääpäivä pitää päättää heti! No olen kyllä onnellinen, että se kihlaus purkautui...
 13. Meillä on kaksi lasta, 1 ja 3 v. Ja syksyllä olemme menossa naimisiin. Jostain syystä se nyt vain meni näin päin. Kummallakaan ei ole ollut kiirettä naimisiin. Kuukausi sitten vain satuin melkein vahingossa kosaisemaan miestä ja nyt sitä sitten suunnitellaan häitä. Yhteiset lapset ovat mielestäni isompi sitoumus kuin avioliitto.
 14. Kaipailisin esimerkkejä millaisia sormuksia teillä on ainokaisina. Meille ei myöskään tule kihlasormuksia. Koska päätimme mennä "jo" lokakuussa naimisiin, niin ajattelimme panostaa vain vihkisormuksiin.
 15. Meillä ei ole kihlasormuksia ja olen ajatellut panostaa pelkkään vihkisormukseen. Mitkä malleistanne sopivat mielestäsi olemaan ainokaisena? Toinen vaihtoehto olisi varmaan tietysti sormusyhdistelmä, vaikka varsinaista kihlaa ei olekaan. Olemme myös miettineet materiaaliksi palladiumia, miten sen hinta eroaa valkokullan hinnasta? Jotenkin houkuttelee sen vaalea väri ja helppohoitoisuus (ei rodinointia).