Mutteri - Gromit

Rouva
 • Content count

  60
 • Joined

 • Last visited

About Mutteri - Gromit

 • Rank
  Juniori
 • Birthday 11/09/77

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Espoo
 1. Kannattaa kysellä paikalliselta partiolippukunnalta liikenisikö heiltä esim. isoa kattilaa ja kaasukeitintä lainaksi. Partiolaiset valmistavat isojakin määriä ruokaa usein umpimetsässä. --- Tässä kokemuksia meidän mökkihäistä. Juhlijoita oli 46 hlöä, joista 10 lapsia (6 alle kouluikäistä). Mökissä tilaa noin 60 neliötä, sähköt on. Kaikille oli varattu istumapaikka sateensuojasta, mutta pihallahan sitä pääasiassa oleiltiin hyvän sään ansiosta. Bilteman 3 x 6 m juhlateltta oli erinomainen! Helppo pystyttää jopa kolmen hengen voimin (ohjeessa 4-6 hlöä) ja kolme sivuseinää antoi riittävästi suojaa auringolta. Kaikki kuusi seinää olisi tietenkin käytetty sateen sattuessa. Pystytettiin teltta muutama päivä etukäteen, että nurmikko alla ehti kuivua kunnolla. Telttaan olisi mahtunut tilavasti kahdesta kolmeen neljän hengen istuinryhmää, meillä oli siellä pitkät penkit ja istuimia oli ainakin 14:lle! Ruoan tilaaminen pitopalvelulta oli erinomainen päätös. Järjestelemiseen ja siistimiseen meni ihan hurjasti aikaa ja se oli ihan riittävän hankalaa kaikkialle ehtivän vuoden ikäisen lapsen kanssa ilman mitään ruokastressauksia. Kotoa olimme vieneet termoskannuja, kakku- ja salaattiottimia, tarjoilulautasia, kynttilänjalat ja pöytäliinat sekä vessan roskiksen, käsipyyhkeitä yms. Lainaksi saimme jääkaappipakastimen, josta oli iso apu. Kahteen jääkaappiin saatiin mahtumaan 40 hlön ruuat kakkuineen ja salaatteineen ihan mukavasti ja pakastimen puolella saatiin juomat kylmiksi. Tervetulomaljaksi tarjottiin aikuisille tavallista siideriä, koska todettiin sen olevan useamman mieleen ja paljon kuoharia halvempaa. Sopi muutenkin rentoon mökkimeininkiin meidän mielestä. Lapsille oli vadelmamehua ja 7uppia ja se oli tosi mieleistä. Ruokaa oli ihan liikaa. Tilasin pitopalvelusta kaksi ruokaisaa salaattia ja niistä meni noin puolet. Grillimakkaroita ostettiin 1,5/hlö, 1 olisi riittänyt ja siitäkin olisi varmasti jäänyt. Keksejä ei mennyt kuin muutama, kun samaan aikaan oli tarjolla pullaa (leivoin ehkä n. 70 kpl ja varmaan puolet jäi syömättä) ja kakkua. Coctailpiirakoita oli varattu 2/hlö ja ne menivät melkein kaikki, samoin leipomosta haetut täytekakut, vaikka siihen tilaukseen olin lisännyt useamman ylimääräisen henkilön. Munavoin määrää en ole ikinä osannut arvioida! Nyt tein 10 munaa + puoli kiloa voita ja sitä jäi varmasti ainakin puolet jäljelle... Juomista meni mehua eniten (helpointa kaataa kannusta). Kivennäisvettä ja limua meni ehkä reilut pullolliset (á 2 l). Olutta ja siideriä meni parisenkymmentä tölkkiä, kun niin moni oli liikkeellä autolla. Meidän juhlat kestivät kolmisen tuntia. Pidemmissä juhlissa ruokaa ja juomaa olisi varmasti kulunut enemmän tai jos olisi ollut kamalan kuuma. Pitkänmatkalaiset lähtivät ajoissa takaisin kotiin ja kun ensimmäiset tekevät lähtöä, niin kaikki luulevat, että täytyy poistua!
 2. Tässä kuva minun kukistani heinäkuulta 2004. Taisin olla hiukan aikaani edellä, koska silloin ei vastaavia kuvia löytynyt netistä kuin pari ja nyt täällä on ihan hurjan paljon tuollaisia laukkuja! Pahoittelut minimaalisesta koosta, mutta en jaksa millään alkaa etsiä alkuperäistä kuvaa ja suurentelemaan sitä.
 3. Minä suosittelinkin paikkaa omien kokemusteni perusteella ja me olimme paikkaan ja henkilökuntaan hyvin tyytyväisiä. Onpa outoa tutultasi levitellä työasioita ja sisäpiirin juttuja ulkopuolisille!
 4. Häät juhlittu Kupittaan Paviljongissa ja suosittelen lämpimästi. Meillä oli vieraita vain n. 60 (asiakaspaikkoja 120) eikä paikka silti tuntunut tyhjältä ja tilaa oli hyvin noutopöydille ja ohjelmille. Henkilökunta oli ammattitaitoista ja hoiti esim. kattaukset pelkkien kirjallisten ohjeiden avulla loistavasti. Pitopalveluna siis Maija Laineen pitopalvelu.
 5. Meidän häihin on kutsuttu lapsia ikähaarukalla 3-13 v. Juhlapaikalla lasten riehuminen ei pelota minua ollenkaan, tilaa on ja tekemistäkin on järkätty. Minua pelottaa heidän kirkkokäyttäytymisensä. Meidät vihitään ortodoksisessa kirkossa ja vihkitilaisuus kestää 45 minuuttia, jonka aikana kaikkien on tarkoitus seistä! Toivottavsti lapset jaksavat seurata seremoniaa tai vanhemmat ymmärtävät keksiä heille tekemistä. Vihkitilaisuuden pituudesta varotimme jo kutsussa. Onko jollain kokemusta lapsista ortodoksisessa vihkitilaisuudessa?
 6. Rasittavaa on vain se, jonka itse kokee rasittavaksi ! Perinteet ovat onneksi vapaaehtoisia, mutta minä en jättäisi avio-onnen toteutumista noiden asioiden puuttumisen varaan ;D!
 7. Valkoinen yläosa saattaa näyttää pöytäkunnista otetuissa valokuvissa kokovalkoiselta, kun alaosaa ei näy. Vaan haitanneeko tuokaan, harva yläosa näyttää morsiuspuvun yläösalta. Naruolkaimellinen toppi ei sen sijaan kuulu mielestäni häihin vaan rannalle, vaikka kyseistä olkainta näkee jopa hääpuvuissa.
 8. Meillä oli tarralliset kuoret, mutta ne oli tarkoitettu helposti avattaviksi eli tarra ei pysynyt kiinni kun sisältö oli tavallista kirjettä paksumpi. Käytimme ihan tavallista liimaa apuna ja jälki oli ihan hyvän näköistä.
 9. Miten olisi tietovisa hääparista? He ovat kuitenkin yleensä sulhasen ja morsiamen parhaimmat ystävät ja saattaisivat osata vastata hauskan vaikeisiin tehtäviinkin.
 10. Kolme paria tulee meille.
 11. Kaikkien noiden juttujen kuuluisi olla morsiamella silloin kun hän astelee alttarille eli menee vihille. Sormus ei silloin ole vielä sormessa eli se ei kelpaa "uudeksi"! Ja kuten jo joskus aikaisemmin sanoin "lainattu" pitäisi olla jotain jonkun lainaan tarjoamaa ei itse pyydettyä! Jos haluaa niinkuin oikein "sääntöjen" mukaan mennä .
 12. Huomasin juuri, etten ole tänne ilmoittautunut, vaikka meidät ortodoksisesti vihitäänkin. Minä olen ortodoksi, sulhanen ja suurin osa vieraista (kaikki sulhasen sukulaiset ja isäni puoli suvusta) on luterilaisia. Vähän elämyksiä vieraille !
 13. Mutta jos jotenkin selittäisi siinä nauhan alussa syyn nauhoitukseen?
 14. Mä tiedän, että pillittäisin puheet ja runot pilalle. Tuli mieleen, että jos nauhottais sen etukäteen kasetille tai jopa videolle. Kuulostaisko ihan pöljältä soittaa/näyttää sellaista häissä?