<ansku>

Morsian
 • Content count

  47
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by <ansku>

 1. Onko kokemuksia vieraan tai hääparin näkökulmasta? Itse olen ajatellut rauhoittaa tilaisuuden salamanvälähdyksiltä ja ympäriinsä vaeltelevilta valokuvaajavierailta. Sekä video- että valokuvauksen hoitaisi yksin ammattilainen. Pelottaa vaan, että mitä vieraat ovat mieltä, kun heitä kielletään? Ja koska kirkko-ohjelmia meille ei tule, niin kannattaisiko asiasta mainita jo kutsun info-lehtisessä? Kertokaa ihmeessä kokemuksistanne!
 2. Tilasin myös DecoraHousesta organzakaitaliinaa, hopeanharmaata. Testailin sitä valkoisen lakanan päälle, niin eihän se edes vissiin erotu siitä! Turhan vaaleaa siis minun makuuni... Keksin sitten uuden idean; juuttikangasta! Sopii paljon paremmin meidän maalaisteemaan Eli tietäiskö kukaan, mistä sais suht halvalla juuttikangasta kaitaliinaksi (ei ole väliä, kuinka tiheää on)?? Jossain nettikaupassa oli 3€/metri, mutta saiskos jostain vielä edullisemmin? Tarvittais kuitenkin ainakin 50 metriä...
 3. Minä taas kaipailisin mahd. pitkään palavia KELLUkynttilöitä! Toistaiseksi oon törmännyt vaan 4h palaviin. Onkohan niitä edes olemassa pidemmillä palamisajoilla? Anyone?
 4. Tätä oon miettinyt pitkään... Onko kenenkään omissa häissä ollut tai oletteko olleet muiden häissä, joissa morsiuspari sanoo sormusvalansa omin sanoin eikä papin toistamana? Ainakin leffoissa tällaista olen nähnyt, ja haluaisin myös meidän vihkitilaisuudessamme näin tehtävän. Onko siis kuinka yleistä, ja saako niin edes tehdä/saako vihkikaavasta poiketa?
 5. Me laitettiin kutsuun ensin anoppien yhteystiedot ja sitten minun ja sulhon. Hääinfossa tarkensimme vielä, että ilmoittautumisia ottavat vastaan ENSISIJAISESTI anopit, mutta meillekin voi ilmoittautua suoraan. Ajattelimme, että kavereiden on ehkä luontevampaa ilmoittautua meille, kun taas sukulaiset soittavat varmaan mieluusti anopeille. Kutsut lähti postiin vasta viime viikolla, eikä vielä ole 262:n kutsutun joukosta ilmoittautunut kuin n. 20, mutta hyväksi ratkaisuksi on tähän mennessä osoittautunut tämä systeemi!
 6. Meidän kutsutekstit on fonttia Monotype corsiva (Wordistä). Varmaan kaikki muutkin tekstitpistetään samalla fontilla, on musta aika kiva, selkee ja tarpeeks juhlava.
 7. Kutsut lähti tänään postiin- IHANAA!! Ne on kyl tuottanu tähän mennessä ehdottomasti eniten päänvaivaa ja stressiä... Jes, nyt vaan oottelemaan yhteydenottoja
 8. Meillä on sekä että. Miehen veli (on myös bestman) on loistava harrastelijakuvaaja huippukameroineen ja -varusteineen, joten hän ottaa miljöökuvat ennen vihkimistä sekä kuvaa juhlassa. Hänelle emme olekaan sitten antaneet muita tehtäviä hääjuhlaan, koska omien sanojensakin mukaan aikoo keskittyä kuvaamiseen... Kirkkoon tulee ammattilaiskuvaaja, koska haluamme bestmanin olevan siellä omissa tehtävissään -> tukemassa sulhoa, antamassa sormukset jne.
 9. Kutsujen ulkonäkö kaduttaa vähän. Meillä vaihtu juhlapaikka kaupungissa sijaitsevasta työväentalosta omien vanhempieni tilan navetanvinttiin, minkä myötä myös teema hieman vaihtui. Aloitin kutsujen teon turhan aikaisessa vaiheessa, ja koska niitä oli tuossa juhlapaikan vaihtuessa omin käsin askarreltu jo n. 70 kpl, niin annoin olla. Ärsyttää, kun olisin halunnut niistä enemmän maalaistyyliset
 10. Kiitti - laitetaampa siis taas yksi lisäys Ikean kauppalistaan
 11. Meidän juhlatila on vanha navetanvintti, jossa on tosi korkea harjakatto. Sinne ollaan suunniteltu pyöreitä paperilyhtyjä, niin kuin esim. tuossa Htikkiksen laittamassa alemmassa kuvassa. Oisko kellään tietoa, mistä sais halvalla erikokoisia valkoisia paperilyhtyjä/riisipaperivarjostimia? Niitä tosiaan tarvii PALJON, että näyttää hienolta..
 12. Meille on tulossa jousikvartetti paikallisesta musiikkiopistosta. Soittajat ovat n. 14-15-vuotiaita tyttöjä, osaavat (opiston rehtorin mukaan) soittaa hyvin toivomamme vihkimarssit. Ottavat kahden kappaleen soittamisesta 200 €/4 = 50 €. Ollaan todella tyytyväisiä hintaan, sillä siihen kuuluu myös erillinen kirkkoharjoitus, kappaleiden harjoittelu ja matkakulut! Tällainen keikka antaa lisäksi opiskelijoille todella hyvää kokemusta. Suosittelen siis kyselemään musiikkiopistoista tai konservatorioista, jos haluaa päästä vähän halvemmalla Kyseltiin aiemmin myös ammattilaissoittajia, he olisivat ottaneet samasta keikasta 400 €. Hintaeron ymmärrämme hyvin, tottakai, ja olisimmekin ottaneet nämä ammattilaiset ellemme olisi keksineet kysellä opiskelijoita.
 13. Saatiin kuin saatiinkin kirkkoon jousikvartetti soittamaan marssit!!!
 14. Meille on myös tulossa kuvavieraskirja. Ongelmana tosiaan on iiiiso vierasmäärä - kutsuttuja 240, joista arviolta tulee paikalle n. 200. Bestman on valokuvaajaharrastelija, joka kuvaa juhlat ja ottaa nämä ryhmäkuvat myös. Huolettaa vaan, että miten ihmeessä pidetään huoli siitä, että varmasti kaikista vieraista saadaan kuva? Hulinaa on varmasti koko ajan... Yks ajatus on, että bestman nappais kuvat onnittelujonosta, vieraat olisivat kuvassa perheittäin/n. 5 hengen porukoissa. MUTTA: koska ideana on, että kuvat liimataan kirjaan myöhemmin ja kuvan alla lukee vieraiden "nimmarit" ja terveiset, niin eihän ne myöhemmin juhlassa enää muista kenen kanssa ovat kuvassa poseeranneet. Eikä haluta vieraskirjaa laittaa kirtoon vielä onnittelujonoon - todellakaan! Mitenköhän tää kannattas käytännössä toteuttaa?
 15. No tässä heti seuraavana voisin sanoa, että HYI sinappisilakat ja silakat muutenkin! Mutta aiheeseen; me myönnyttiin jopa pääruoan suhteen anopeille... Itse oltiin suunniteltu pääruoaksi porsaanfileetä pippurikermakastikkeessa, mutta päädyttiin lopulta perinteiseen karjalanpaistiin Meidän juhlathan ne on, mutta vanhemmat saivat meidät ajattelemaan myös vieraiden näkökulmasta. Meille on tulossa paljon vanhempia sukulaisia, jotka varmasti arvostaisivat karjalanpaistia. Lisäksi ollaan karjalasta itsekin, niinkuin suurin osa suvusta, ja häätkin pidetään karjalassa kunnon maalaismeiningein navetanvintillä. Vanhempamme myös maksavat suurimman osan ruokailukuluista, joten senkin vuoksi annoimme heille päätösvaltaa. Muut menun osat päätimme itse. Meilläkin on yhtenä alkuruokana silliä, jota emme kumpikaan voi sietää. Tiedämme kuitenkin, että jotkut lähisukulaisemme suorastaan rakastavat sitä! Sanoisin, että ottakaa vaan silakat menuunne. Vaikka et itse niitä söisi, niin monet varmasti pitäisivät Eikä sitten jää kiristämään vanhempien kanssa
 16. Juu helposti tapahtuu netin kautta! Me laitettiin lomake menemään toissapäivänä ja häät 30.7. Tosiaan mitä sitä oottelemaan, kun voi hoitaa tämänkin asian pois alta nyt jo...
 17. Olen saanut sellasen käsityksen, et aina lainatessa pitäis kertoo myös sen nimi, kenen tekstiä lainaa. Me laitettiin omaan kutsurunoon tekijän nimi alle.
 18. On jo nähnyt.. esittelin sen sille heti kun olin kaason kanssa käynyt sovittelemassa ja laittanut tilaukseen. En malttanut! Sitä paitsi meilläkin on kuvaus ennen vihkimistä ja me pukeudutaankin hääpäivänä samassa talossa, joten missään tapauksessa ei ois onnistunu yllätyksenä.
 19. Sama! Viime yönä näin sellast unta, et häihin tuli vaan muutama sukulainen, ja neki oli jotain pikkuserkun anopin kaimoja ketä ei ees tunnettu... Meillä kutsuttavia on vähän yli 200, joten eiköhän niistä joku mein häihin pääse. Pelottaa silti, ja tosiaan noita unia on täs pikku hiljaa ruvennu näkeen. Kans 4 kk aikaa häihin Paniikki on kaiken muunki kanssa -> koristelut (en tiiä minkälaiset ees!!), kutsut pitäis tehä loppuun, häätanssia harjotella jne. Niin ja tietty juhlapaikka kunnostaa! Sehän on tällä hetkellä täynnä heiniä ja pölyä ja kaikkee vanhaa roinaa - navetanvintistä kun on kyse! Mutta kun se sijaitsee toisella paikkakunnalla mun vanhempien luona, ni ei koskaa pääse sinne. Kesälomaa odotellessa... ja sithän on häät jo TOSI lähellä. iiik! Ja sit vielä, kun mies ottaa ihan rennosti vaan!!! Sen mielestä ei oo mikää kiire tehä mitään - kunhan kirkkoon muistaa oikeena päivänä mennä. Kukaa ei tunnu ymmärtävän tätä paniikkia, eikä viiti kaasoillekaan purkaa etten vaikuttais bridezillalta Onneks tääl on muitaki samassa tilanteessa olevia...
 20. Samaa mietiskelen, kertokaas viisaammat!
 21. Olin varannut budjettiin 500 € puvulleni, mutta liikkeissä pyörittyäni huomasin, etten tuohon hintaan saa haluamaani... Pakko oli siis venyttää budjettia! Puku maksoi 787 € sis. vannehameen vuokran ja korjaustyöt. Norm. hinta ois ollu 899 € - sitä en kyl enää ois maksanu!
 22. Riippuu tietysti vähän siitä, mikä on kenenkin mielestä halpa tai kallis... Josefiinan hintataso ei ehkä ollut edullisimmasta päästä, ja jätettiinkin suoraan kalliimmat puvut katsomatta Tosin siellä oli helmikuun loppuun asti messutarjouksena kaikista puvuista -20%. Omankin pukuni lähtöhinta oli 899 €, mutta sain sen alennettuun hintaan. Lisäksi oli tosiaan hyvä, että vannealushameen saa lainaan ilmaiseksi - tähän käytäntöön en ole törmännyt muissa liikkeissä, esim. Glamour veloittaa siitä vuokraa muistaakseni 40 €. Mene vain paikan päälle katselemaan, siellä ne hinnat selviää
 23. Varasin 6,5 kk ennen ja hyvin sai haluamansa ajat sekä koe- että juhlameikkiin ja -kampaukseen.
 24. Meille tulee tästä Timo Koivusalon tekstistä osa (jota ei varmasti oo vielä päätetty). Mun mielestä aivan ihanat sanat ja tippa tulee linssiin myös biisiä kuunnellessa = Elämän syliin, Nina Tapio. Nuo kaikki kauniit rakkauslaulut, joita kuuntelin Ne sulle tänään laulaa voisin Jo lapsuuteni kesän tuoksut, melkein unohdin On kuin ne löytänyt taas oisin Nyt näin kun huomiseen sä kuljet vierelläin Tuot aamun lämmön iltaan viilenevään Ja ystäväin, kun syksy saapuu päivät hämärtäin, pelkää en, luotan voimaan kevään Voin muistaa kuinka usein mietin, onko jossain hän Tuo jonka kanssa tieni kohtaa Kun uskaltaa vain heittäytyä syliin elämän Niin oikeaan se meidät johtaa Kun saan nyt tarttua sun kätees luottavaan Voi päivät meitä mukanansa kantaa Ja aikanaan, kun poskilles luo vuodet uurteitaan Niille suudelman saanhan antaa Nuo kaikki kauniit rakkauslaulut, joita kuuntelin Ne sulle tänään laulaa voisin Jo lapsuuteni kesän tuoksut, melkein unohdin On kuin myötäs ne löytänyt oisin <3
 25. Aiaiai... nyt on vihdoin häämatka varattu <3 Häät on kesällä, mut matkalle lähdetään vasta joulukuussa, koska halutaan Thaikkuun! (ei haluta kesällä mennä mihinkää kuumuuteen ku täälläki on lämmintä, ja sitä paitsi siel ei taida olla paras sesonki kesäaikaan...) Eli Krabille mennään: eka viikko Ao Nangissa ja kaks seuraavaa viikkoa Koh Lantalla. Muutan mielipidettäni koko ajan, joten toivottavasti tää nyt ei muutu! Ensin meinattii mennä koko kolmeks viikoks Koh Lantalle, mut sit päätettii, et halutaan nähdä muutaki Kaikenlaisia vinkkejä otetaan vastaan molemmista kohteista; mitä kantsii tehdä ja nähdä jne.