Krissuli

Rouva
 • Content count

  6749
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Krissuli

 1. ^Mä vertailin Tilisanssin hintoja joihinkin, mitä netistä löytyi, ja musta tuo oli ehdottomasti kohtuuhintainen, ja todellakin loistava hinta-laatu-suhde. Meidän aikaan hintaan tosin kuuluivat vielä avec-lasit ja saatiin pieni kukka-asetelmakin buffet-pöytään.
 2. ^Tein pompomit itse, tilasin silkkipaperit eBaystä Keltaista en löytänyt suomalaisista kaupoista mistään oikeaa sävyä.
 3. Meillä oli Tilisanssi pitopalveluna omissa häissämme toukokuussa 2012. Ei ole muuta kuin hyvää sanottavaa! Ehdottomasti kaiken hehkutuksen arvoinen. Ruoka oli todella, todella hyvää. Meillä oli pääruokana karitsan paahtopaistia, jota voin ehdottomasti suositella. Sen kanssa tarjoiltu kahvi-konjakkikastike oli mieheni mielestä parasta kastiketta, mitä on ikinä syönyt. Vieraat kehuivat paljon myös kesäkurpitsaveneitä kasvisruokana. Suurin yllättäjä oli "Paratiisin katkaravut" - olin odottanut ihan vaan katkarapuja, mutta kyseessä on ennemminkin salaatti, jossa on (reilusti) katkarapuja, kurkkua ja ananasta ja jonkinlainen kastike itsessään. Tuo näytti hieman epäilyttävältä enkä olisi välttämättä valinnut listalle, jos olisin tiennyt, mitä on, mutta maistui hirveän hyvälle (jopa niin, että eräs sukulainen yritti kopioida kyseisen salaatin valmistujaisiinsa parin viikon päästä ). Meillä hääkakkuna oli sitruunajuustokakku limekiilteellä ja valkosuklaaruusuilla. Oli herkullista, ei todellakaan liian makeaa. Mulle voi laittaa yksityisviestiä, jos haluaa tarkempia tietoja, tai sitten kannattaa lainata tätä viestiä, jos haluaa yleisesti kysellä, niin osaan tulla vastaamaan. En täällä hääpuolella enää kovin aktiivisesti pyöri, mutta foorumilla muuten kylläkin
 4. Meillä oli viimekeväisissä häissä teemaväreinä keltainen, valkoinen ja vihreä. - Morsiuskimpussa valkoista oksakrysanteemia ja keltaista ruusua, sulhasen vieheessä keltainen ruusu - Katossa keltaisia ja valkoisia pompomeja - Pöytäkoristeina kukkaköynnöksiä, joissa murattipohja ja keltaisia sekä valkoisia oksakrysanteemeja - Kirkko-ohjelma printattu sitruunankeltaiselle paperille, teksti vihreällä, ympärillä joko vihreä tai valkoinen satiininauha (rullat korissa) - Pöytänumerot ja viinilista sekä menu teemaväreittäin Vieraskirjan tilalla tervehdyslaatikko - Sitruunankeltaiset karkkirasiat, joissa valkoinen satiininauha Muoks: kuvat pois
 5. Minä hankin sulholle virvelin ja kuhavaapun, oli erittäin tyytyväinen, edellinen virveli oli vaatimattomat 20 vuotta vanha
 6. Meillä ei ollut - Kimpun tai sukkanauhan heittoa - Polkaisua kakunleikkuun yhteydessä - kakunkoristetta - vessakoreja - ryöstöjä - erityisiä skumppalaseja hääparille (autossakin oli vaan muoviset skumppa"lasit" )
 7. Ensimmäinen posti uudella nimellä tuli seurakunnalta ja sisälsi virkatodistuksen nimenvaihtoa varten.
 8. Kutsuttuja oli 68, joista 4 ilmoitti deadlineen mennessä, että ei pääse (2 vanhusta, 2 matkoilla olevaa). Lisäksi yhdelle annettiin lisäaikaa ilmoittautumiseen työmatkauhan takia. Lopulta tuo työmatkauhkalainen ei päässyt ja yksi aiemmin ilmoittautunut perui viikkoa ennen häitä, eli toteutunut vierasmäärä oli 62/68.
 9. Meillä ruokailu oli ajastettu klo 16.30, mutta toteutui n. puoli tuntia aiemmin, kun vieraat olivat nopeita liikkeissään onnittelujonossa. Ruokaa oli runsaasti, ja kaikki vieraat santsasivat, eli söivät varmasti reippaasti jo ruoalla. Iltapala oli klo 22.30, iltapalaksi oli tilattu 15 pizzaa paikallisesta kebab-pizzeriasta. (Vieraita kutsuttuna 65, joista 10 lasta, iltapalan aikaan hieman vajaa puolet oli vielä mukana). Lisäksi tarjolla oli ruoalta jääneitä salaatteja (4 laatua). Kaikki pizzat meni, salaatteja jäi vielä hieman iltapalankin jälkeen. Eli ehdottomasti suosittelen tuota iltapalaa!
 10. Meillä oli häissä n. 10 lasta. Lapsille oli varattu juhlasalin kulmaan puuhapöytä, jossa oli puuvärejä, liituja, piirustuspaperia, pari puuhakirjaa ja jokunen simppeli peli. Väritystarpeet ja puuhakirjat olivat tosi suosittuja Muuten lapsia ei oikein edes huomannut, juoksentelivat toistensa perässä, jotkut innostuivat tanssimaan kun bändi tuli, ja tykkäsivät paljon liikkua siinä juhlapaikan pihassa. Ei mitään tuhoja lasten toimesta.
 11. Häitä seuraavana päivänä käytiin ensin siivoamassa juhlapaikka. Sen jälkeen makoiltiin sohvalla, tehtiin hieman syötävää ja availtiin häälahjoja. Käytiin ottamassa päikkärit ja iltaohjelmana Kung Fu Panda 2 telkkarista ja tervehdyskorttien (vieraskirjan korvike) lukemista
 12. Minulla ei ollut vannetta, mutta silti ainakin 5 kerrosta (en jaksanut laskea sen jälkeen) pitsiä, tylliä ja alushameita. Tylliä oli runsaasti ja se oli tukevaa, sillä puku pysyi ihan selkeästi leveähkönä A:na ilman mitään vanteita. Lisäksi puvussa oli ihan huomattava laahus. Selvisin vessareissulla mainiosti yksin, helmat vain kainaloon. Ei haitannut edes se, että oli sukkahousut eikä stay-upeja, vaikka olisikin varmasti ollut helpompaa, jos ei olisi sukkisten kanssa tarvinnut säätää.
 13. Minä sain huomenlahjaksi toivomani Kalevala Korun Onerva-korvikset ja miehelle annoin huomenlahjaksi virvelin, kuhavaapun ja lupauksen kalastusluvan maksusta
 14. Nyt kun häät on ohi, voin esitellä täälläkin meidän kutsukortit Kutsussa on siis 3 lappua päällekäin: päällimmäisenä itse kutsu, sitten hääinfo ja sitten ajo-ohjeet. Rei'itetty ja pujotettu nauha läpi. Runo on sulhasen itse tekemä. (viimeinen kuva on prototyypistä, jota siis hienosäädettiin vielä oikeaan kutsuun)
 15. Pirkan Pirtillähän ei ole mitään omaa pitopalvelua. Pitopalvelukokemuksia kannattaa käydä katselemassa Ruoka- ja juomatarjoiluosiossa, joissa on sekä aluekohtaisia ketjuja pitopalveluista että ihan pitopalvelukohtaisiakin keskusteluja.
 16. ^ Meillä on tulossa häät Pirtillä parin viikon päässä, joten vastailen omasta puolestani, kun satuin huomaamaan topicin. 100 henkeä mahtuu just, mutta tiukkaa tekee. Juhlatilassa on käytettävissä 17 pöytää, kooltaan 70*150cm ja jos yksi on hääparille, niin aika tiiviisti saa vieraat istuttaa (3/sivu tai 2/sivu + molempiin päihin). Tanssitilaakin jäisi aika huonosti; juhlasali on kooltaan 9*11m. Lisäksi tuoleja ei ole 100 kpl samanlaisia, vaan joku 70 kpl "tavallisia" ja sitten 30 kpl sellaisia vähän kapeampia, joissa erilainen selkä. Omat juomat saa viedä. Tuolla on käyntikortteja aika monelta pitopalvelulta, eli monella on paikasta kokemusta. Meille on tulossa Tilisanssi.
 17. Jee, kiitos vastauksista, etku ja Shacklebolt! Voi luottavaisemmin mielin kysellä papilta, kun tietää, ettei ihan mahdottomia ehdottele
 18. Sattuisikohan joku, jolla kokemusta (Shacklebolt? ) käymään vielä täällä? Eli, voisiko kuvitella/onko jollakin onnistunut niin, että saisi sen Laul.l. 8:6-7, joka on Psalmeissa esimerkeissä mainittu, niin luettavaksi Raamatunluku-kohdassa? Psalmi jäisi meillä kokonaan sitten pois. Tuo Laul.l. oli alunperin tulossa psalmiksi, mutta mietitään nyt psalmin pois jättämistä, ja tykkään tuosta Laulujen laulusta paljon enemmän kuin mistään noista raamatuntekstiehdokkaista. Edit: Jatkokysymys: muistan lukeneeni Jostain, että sen Raamatunlukua-kohdassa luettavan tekstin voisi lukea papin sijaan joku läheinen. Voisiko myös Psalmin lukea joku läheinen (siis jos päädytäänkin sen pitämään)?
 19. ^Sanoittaja on ne sanat tehnyt ja hällä siis tekijänoikeus, eli sanoittaja.
 20. ^ No ainakin isä sai kyllä tuoda ihan omat alkoholit. Edit: Niin, noista bileistä on nyt pari vuotta, että on voinut tietty esim. a-oikeuksien suhteen tilanne muuttua tässä välissä.
 21. Laadusta en osaa sanoa, mutta korjauspalveluissa hinta nyt ei niiiin paljon poikkea muista. Itse ostin pukuni MG:n alesta, joten MG ei lähtökohtaisesti luvannut tehdä siihen korjausompeluja ollenkaan. Minun tapauksessa myyjä kuitenkin poikkeuksellisesti lupasi, että voin saada korjausompelut MG:ssa, jos tulen tekemään ne tiettyyn aikaan. Kysyin kahdesta muusta Tampereen ompelimosta hintoja, ja eine nyt ihan huimasti eronneet. MG:ssahan on määritelty noita toimenpidekohtaisia hintoja ja sitten lisäksi se tuntihinta, jos on jotain erikoista; noissa muissa ompelimoissa taas kaikki tehtiin lähtökohtaisesti tuntitaksalla. Kaikkien kolmen tuntitaksat oli 5 euron sisällä, toinen noista muista oli kalliimpi ja toinen halvempi kuin MG. Kannattaa kuitenkin huomioida, että MG:ssa ne hintataulukon hinnat on "alkaen", eli jos on kovin työläs pitsihelman lyhennys esim., niin voi hyvin olla kalliimpi kuin se taulukon "alkaen"-hinta, ja mennään tuntitaksan puolelle. Niin, minä valitsin toisen noista muista ompelimoista, koska siellä tuntui olevan paras palvelu, ja hinnat oli samaa luokkaa/aavistuksen halvemmat kuin MG:ssa. Voi tietty olla selvästikin halvempia ompelimoita, nämä kaksi, mistä minä kyselin, on täällä naikkareissa kehuttuja
 22. Isä vietti pyöreiden vuosien synttäreitä Bravo Plazassa. Bravo Plaza on kai Ruokataikureiden mesta, eli pitopalvelu on käsittääkseni otettava heiltä. Ruoka oli tuolla kyllä hyvää, hinnoittelu ainakin isän mielestä ihan kohtuullinen, vuokrakin oli kai ok, ottaen huomioon, että on ihan Tampereen keskustassa. Itse juhlajärjestelyt edellisenä päivänä ja juhlapäivänä sujui moitteetta, eli sikäli ei mitään valittamista. Ainoastaan paikan varaaminen oli jotenkin hämärää (minä hoidin varaamisen, kun isä oli ulkomailla): vuokrasopimus oli jotenkin katkolla, ja ensin paikkaa ei voinut varata sen takia. Omistajat sanoivat, että soittavat minulle, mutta itse sain kyllä soitella ja kysellä, ja lopulta, kun sain varauksen tehtyä, vastaus oli jotain "joo siltä päivältä sattuikin juuri hääpari perumaan varauksen", vaikka olin siinä uskossa, että ko. päivä oli alustavasti minulle varattu. Tuolla sai juhlia vain klo 24 asti, sen jälkeen lisätunnit lisäveloituksella jotain luokkaa 100e/tunti. Eli siis, juhlissa kaikki toimi järjestäjien puolesta hyvin, ja jos nyt on vuokrasoppari kunnossa niin ei luulisi olevan niin vaikeaa varauksen tekokaan. Paikalla oli muistaakseni joku n. 80 juhlijaa, ja toimi hyvin tuolle määrälle.
 23. Riippuu vähän, miten sen karkin antaa. Jos se karkki on vaan "pelkiltään", niin yksi tuollainen pieni karkki näyttää ehkä hassulta. En nyt tarkoita, että sitä karkkia pitäisi määrällisesti olla paljon, mutta näyttä vähän erikoiselta yksinäinen KissKiss. Sitten, jos karkkiin on yhdistetty jotain mietelausetta/koristetta tms., niin se yksikin karkki voi näyttää hyvältä. Eli toteutuksesta riippuen miettisin sen karkin määrän Jos haluaa budjetoida vain yhden/hlö, niin miettisin, miten se karkin antaisin, jotta se yksistäänkin näyttäisi kivalta. Meille on tulossa LoveHeartseja, ja niitä ajattelin laittaa sellaisen minipötkön/hlö, yhdessä pötkössä taitaa olla vajaa 10 karkkia. Ihan sillä, että on helppo tyhjentää yksi minipötkö aina yhteen rasiaan, ei tarvitse alkaa laskea
 24. ^En ole milli83, mutta ainakin vielä viime kuussa KissKissejä sai ihan omissa pusseissaan. Fazer on laittanut jonkun juhlavuoden (?) kunniaksi klassikot sellaisiin ruskeapohjaisiin paperilta näyttäviin "retropusseihin", ja KissKissejä oli tällaisessa pussissa myös.
 25. ^ Mihin vuodenaikaan teidän häänne ovat? Haluaisitko, että häissä pääsisi myös ulos? Yksi vaihtoehto on vinoteekki: http://www.vinoteekki.com/vinoteekki_esite_low.pdf joka kokonsa puolesta vastaisi sitä, mitä haet, mutta jos haluat kesäisiä ulkoilmahäitä, niin ei sitten oikein istu