Dolen

Rouva
 • Content count

  423
 • Joined

 • Last visited

About Dolen

 • Rank
  Vakkari

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Itselläni oli häissäni musta häämekko. Oli kyllä muuten aika perinteinen juhlava häämekko, väri vaan oli musta. Kuitenkaan ihmiset eivät mustaa väriä sen enempää kummastelleet, vaikka sitä etukäteen vähän pelkäsinkin. Jopa vanhempi polvi kehui upeaa mekkoa ja kovasti kyselivät onko ihan virallisesta hääpukuliikkeestä ostettu. Valkoista en muuten halunnut yhdistää mekkooni, kun siitä olisi tullut hiukan hautajaistunnelma. Turkiskeepin voisi pitää kirkossa minunkin mielestäni, kun valitsee riittävän kevyen version. Itse yhdistäisin ehkä johonkin väriin mekon. Joko värillistä kukkaa, jakkua, tai koristetta mekossa. Sen verran, että ei ihan pikimustana ole. Itse olen hyvin tyytyväinen mustaan mekkooni, vaikka kävinkin läpi useamman valkoisen mekon matkalla. Kyllä vieraille näkyy se miten itse viihtyy omannäköisenä parhaiten.
 2. ^ Me ei tavattu vihkijää etukäteen. Sähköpostilla vain sovittiin vihkimisen kulkua ja sillä sitten mentiin. Lisäksi ei edes laitettu vihkijälle sanoja suuhun, vaan oli meille ihan yllätys mitä vihkijä puhui. Tästä kaikesta huolimatta kaikki sujui oikein hyvin. Tuskin tapaaminen olisi mitään muuttanut. Siviilivihkimisen kohdalla voi kuitenkin itse päättää miten haluaa seremonian menevän, niin ainakin tietää etukäteen mitä on tekemässä Kaava on kuitenkin niin yksinkertainen, että sen muistaa hermostunut morsiankin. Meillä virallinen kaava keskeytyi läheisten lauluesityksellä ja runolla ja niiden paikan minä olin ohjeistanut kyseisille henkilöille etukäteen. Eli älä huolehdi vaikka ette vihkijää tapaakaan, varmasti sujuu oikein hyvin
 3. Meillä sattui siviilivihkimisen kanssa erikoinen tilanne, kun tuntia ennen omaa vihkimistä oli saman juhlapaikan pihalla toisen parin vihkiminen. Eli meidän kohdalla pistettiin matkakulut siis puoliksi toisen parin kanssa. Kukaan ei siis häviä matkakuluja jaettaessa, vaan kaikkien kulut pienenevät suhteessa siihen, jos yksin joutuisi matkakulut maksamaan. Minä en niinkään vastusta siviilivihkimisestä maksamista, vaan laskun maksoin ihan tyytyväisenä. Ongelmana on ennemminkin siviilivihkijän saamisen vaikeus, kun ei voi etukäteen tietää saako vihkijää vai ei. Olisin maksanut enemmänkin, jos vain olisin saanut varattua vihkijän hieman aiemmin. Onhan se jo koomista, että morsiamella on kampaaja varattuna ennen vihkijää.
 4. Meillä oli häissämme thai-tyylistä ruokaa. Oli loppujenlopuksi aika autenttista, vain chilin määrää oli hiukan pienennetty, mutta selvästi maistoi kalakastikkeet ja inkiväärit ym. asiaan kuuluvat. Vähän mietitytti etukäteen, että miten mahtavat vieraat suhtautua niinkin erikoiseen ruokavalintaan, mutta kyllä lautaset tyhjentyivät. Monet kehuivat ruokaa kovasti, jopa ennakkoluuloiset henkilöt. Ruuat kannattaa valita niin, että mahdollisimman monille sopii, siis juuri kevätkääryleitä, kana-satay, erilaisia salaatteja. Perunoitakin oli nirsoimmille. Ruuan hoiti juhlapaikan kokki. Olemme todella kiitollisia, että suostuivat tekemään meille ihan oman ennenkokeilemattoman menun. Eli sellainenkin mahdollisuus on, että ihan suomalainen pitopalvelu pystyy hoitamaan etnistyyppistä ruokaa. Meidän kohdalla kokilla oli kyllä kokemusta thairuuasta.
 5. Aloitusviestissä ei oikeastaan otettu kantaa luonnollisen mustien tai sädettämällä mustaksi muuttuneiden timanttien hintaan. Pelkästään siihen, että luonnollista mustaa timanttia on hankalampi työstää kuin keinotekoista ja luonnollinen timantti myös lohkeaa helpommin kuin keinotekoinen. Keinotekoinen musta timantti oli ainakin minulla halvempi kuin vastaava kirkas. Epäilen hintaeron johtuvan siitä, että mustiin timantteihin voi käyttää väriltään huonolaatuisempaa timanttia, kuin mitä kirkkaalta timantilta vaaditaan. Itselläni on sormuksessa yksi kooltaan pienehkö musta timantti, joka taisi maksaa 50 euroa. Olisikohan vastaavan kirkkaan timantin hinta ollut miltei kaksinkertainen. Kannattaa käydä kultasepillä katselemassa timanttivaihtoehtoja. Itse ihastuin myös ruskeaan timanttiin, vaikka lopuksi päädyin kuitenkin mustaan. Kultasepät osaavat myös antaa jonkinlaista hinta-arviota, eikä kysyminen maksa mitään.
 6. Täällä keskustelussa on paljon suosittelijoita, minä annan hieman toisenlaisen mielipiteen. Eli kävimme myös Mikä Mäkisen juttusilla sormuksien teon takia, mutta meidän henkilökemiamme eivät osuneet yhteen. Mäkinen oli meidän makuumme ehkä hieman liian vanhanaikainen, eikä oikein tuntunut meidän ideastamme innostuvan. Kertoi ensin suullisesti mitä tekisi ja vasta pyydettäessä sain nopeasti piirretyn kuvan ja jonkinlaisen hinta-arvion. Jos toiveissa on erikoisempi timantiton sormus, kannattaa harkita muitakin kultaseppiä. Mäkisellä sormusta teetettäessä on myös hyväksyttävä mahdolliset erot suunnitelman ja toteutuksen välillä, koska kyse on puhtaasta käsityöstä. Paikoissa joissa 3D-mallinnus on käytössä näkee sormuksen kuvan tarkalleen sellaisena kuin sormus tulee lopulta olemaan, joka oli meille tärkeää. Tällä viestillä en arvostele työn jälkeä, kun muualla päädyimme sormuksemme teettämään. Työn jälki oli ihan siistiä esimerkkisormuksissa, ei vaan meidän makumme mukaista.
 7. ^ Oma yllä näkyvä mielipiteeni on muodostettu kultasepällä nähdyn rodinoimattoman valkokultasormuksen mukaan. Eli ei ole pelkkä mielikuva, vaan ihan kädessä olen pitänyt ja katsellut. Epäilen kyseisen kultasepän käyttävän ihan hyvänlaatuista valkokultaa, seosta en tiedä. Kellertävää (tai ehkä hieman harmahtavaa) väriä ei muuten huomannut, kuin toisen sormuksen vieressä. Halusin oikein kiiltävän valkoista pintaa ja palladium oli selvästi valkoisempi kuin rodinoimaton valkokulta. Ero ei ole järin suuri ja taatusti joidenkin silmää miellyttää enemmän rodinoimattoman valkokullan ulkonäkö.
 8. Palladiumista tehtyä kihlaa olen nyt pitänyt sormessa muutaman kuukauden. Etukäteen varoitettiin palladiumin olevan pehmeämpää kuin valkokulta, mutten ole huomannut kolhuja tai naarmuja, vaikka sormus onkin välillä kokenut kovaakin kohtelua. Värin ja hinnan perusteella palladiumiin päädyimme. Väri on kauniin kirkas, ei lainkaan kellertävä kuten rodinoimaton valkokulta helposti on. Hintaa oli jonkinverran vähemmän kuin valkokultaisena. Sormuksen malli oli sellainen, ettei vaatinut suurta muokkaamista, vaan tehtiin valamalla. Palladiumin työstäminen kun on ilmeisesti hankalampaa kuin valkokullan. Jostain olen lukenut, että myös palladium saattaa allergisoida hyvin herkkiä ihmisiä, kuitenkin harvinaista. Kultasepän mukaan huonolaatuinen työ voi myös aiheuttaa ongelmia, vaikkei allergiaa olisikaan. Jos sormuksen sisään jää teräviä kohtia kaiverruksesta tai timantin upotuksesta, voivat ne ärsyttää ihoa ja aiheuttaa ihottumaa.
 9. Taidan jonkinnäköistä ennätystä tehdä, kun sormus teetettiin tänä keväänä ja häät on tarkoitus järjestää kesällä 2012. Eli yli kaksi vuotta ennen H-hetkeä. Teetimme samalla sekä kihlan että vihkin, jotta ne saatiin varmasti yhteensopiviksi. Toivottavasti sormus on yhä kahden vuoden päästä yhtä upea minun silmissäni kuin nyt. Etuna voisin todeta, että on ainakin poissa hääbudjetista .
 10. Meilläkin taidettiin päätyä valitsemaan sisätilat. Käytiin kahta paikkaa katsomassa. Toisessa täydellinen piha suihkulähteineen ja kukkineen, joka olisi pelkästään hääseurueen käytössä, toisaalta sisätilat olivat kuluneet ja ahtaat. Siinä toisessa olisi yleisessä käytössä oleva piha, jossa tuskin omaa rauhaa löytyy, mutta aivan upea suuri sali juhlatilana. Kuitenkin suurin osa juhlimisesta tapahtuu sisätiloissa ja jostain on budjetin rajoissa tingittävä.