Venetia

Morsian
 • Content count

  15
 • Joined

 • Last visited

About Venetia

 • Rank
  Untuvikko

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Järjestämme häitämme opiskelijabudjetilla, joten häiden hintalapulla on väliä. Tärkeimpiä asioita budjetin kannalta: - vieraita tulee vain noin 20 (vanhemmat, sisarukset, isovanhemmat, muutama läheinen ystävä) - hääjuhla on ravintolan kabinetissa, ei tilavuokraa (itsetekemällä olisi tietysti säästänyt eniten, mutta järjestämme häät kokonaan kahdestaan, eikä aikaa/tiloja/taitoa ole, lisäksi kuitenkin halusimme häihimme jotain laatuakin (ravintola ei ole halvimmasta päästä) ja useilla vieraillamme on monia vaativiakin ruoka-aineallergioita ym., joten itse tekeminen olisi tullut todella vaikeaksi) - alkoholijuomia vain kuohuviini ja yksi viinilasi (osa vieraita tulee kaukaa, ja haluaa ehkä ajaa kotiin vielä samana iltana) - mitään ohjelmaa tai bändiä ei tule (häämme ovat yksinkertainen ja lyhyt tilaisuus, jossa läheisimmillämme on mahdollisuus olla läsnä, mitään muuta ei kirkkovihkimisen ja hääpäivällisen lisäksi ole tiedossa, aikaa kokonaisuudessaan menee noin 3-4 tuntia) - erityistä hääautoa ei tule, kuljemme taksilla (omaa tai laina-autoa ei ole, eikä kuskia, lisäksi paikoitus olisi todella ongelma sekä kirkon että juhlapaikan lähellä) - sulhasella uusi tumma puku (n. 300 e) hääasuna, jolla on käyttöä jatkossakin (myymälässä oli tuolloin kaikki puvut -20%), puku olisi joka tapauksessa pitänyt pian ostaa muita juhlia varten - morsiuspuku löytyi hääliikkeen alesta (erittäin mieleinen ja laadukas puku, 300 e (alkuperäinen hinta reippaasti yli tonnin)), morsiuspukuun oli alun perin budjetoitu 500 e - alusvaatteet tavanomaisemmat, joilla käyttöä jatkossakin (ei mitään korsetti-juttuja) - unelmasormus oli alennuksessa (hintaa tuli alle 450 e) - lahjatoiveena on häämatkatili - häämatkana on viikon kaupunkiloma Euroopassa ***-tähden hotellissa, ei mitään erityistä "häämatkaextraa" (häämatkasta tulee ensimmäinen ulkomaanmatka jonka teemme kahdestaan, joten se on joka tapauksessa unohtumatonta ja ihanaa) - polttareita ei järjestetä, kaason tai bestmanin pukuja ei osteta (bestmania ei edes ole, kaasona alaikäinen pikkusiskoni (vanhemmat hoitavat hänen vaatekulunsa)), kaaso saa kylläkin häämatkalta tuodun lahjan - huomenlahjoja ei osteta, sen sijaan ostamme matkamuistot toisillemme häämatkalta - kutsut, kirkko-ohjelmat ja menut tehdään itse (hinta ilman postimerkkejä noin 30 e) - valokuvaajana tunnettu kuvaaja, mutta meille tulee vain studioportetit, noin 300 e (kuvat saa cd:llä, joista saa itse teettää (edulliset) kiitoskorttikuvat ym.) - kiitoskortit tehdään itse - morsiamen kampaukseen panostetaan, n. 150 e (hiuksia on sen verran, ettei itse ehdi millään tehdä kampausta) - ainoat kukat ovat sulhasen viehe, morsiamen hiuskukka ja morsiuskimppu (joka kylläkään ei tule olemaan kovin edullinen, noin 100 e) - mitään koristeluja ym. tilpehööriä ei tule (pöytään ei edes voisi laittaa kukkia tai kynttilöitä vieraamme astman vuoksi) - kaikki pyritään pitämään mahdollisimman yksinkertaisena, mutta kuitenkin tyylikkäänä
 2. Kävin kukkakaupassa ja kysyin samalla (eritäin hyvissä ajoin, häät vasta ensi vuonna) hinta-arviota morsiuskimpulle ja hiuskukalle. Toiveenani on melko näyttävä valuva kimppu, jossa olisi ainakin vihreitä cymbidium-orkideoja (hiuksiin yksi samanlainen orkidea), lisäksi kimppuun tulisi jotain vihreää ja/tai valkoista. Hinta-arvio kimpulle noin 100 e, hiuskukalle n. 10 e. Vieheen hintaa en vielä kysynyt. Monien kukkien (kuten orkideojen ja erityisesti kallojen) hinta vaihtelee kukkakauppiaan mukaan paljonkin vuodenaikojen ja saatavuuden mukaan. Menen käymään kukkakaupassa uudestaan noin kuukautta ennen häitä. Silloin suunnittelemme kimpun, saan tarkemman hinta-arvion ja kukat tilataan.
 3. Menemme kuvattaviksi (studio) juuri ennen vihkimistä. Aikataulullisesti se on meille paras vaihtoehto.
 4. Maksamme itse kaiken, pienet ravintolahäät lähipiirille tulossa. Budjetti enintään 4000 e. Olemme tuolloin 25 vuotiaita opiskelijoita.
 5. Meille on häämatkalle tulossa perus ***-tähden hotelli (viikon kaupunkiloma Euroopassa). Olemme molemmat opiskelijoita, joten rahaa ei ole tuhlattavaksi asti. Olen tosi iloinen, että olemme vihdoin pääsemässä kahdestaan ulkomaille.
 6. Lähdemme häämatkalle noin 2 viikkoa häiden jälkeen, ehtiipähän hankkia passin uudelle nimelle.
 7. Me laitamme kutsun mukana tulevaan infokirjeeseen lahjatoiveeksi kortin ja/tai häämatkatilin (tilinro) kartuttamisen. Kumpikaan meistä ei liiemmin välitä tavarasta, olemme asuneet jo jonkin aikaa yhdessä: kaikki tarpeellinen (ja tarpeeton tavara) on jo, asuntomme on pieni, ja olemme muuttamassa melko pian häiden jälkeen... Tavaralahjat eivät siksi ole erityisen toivottuja. Luultavasti kuitenkin jotain tavaraakin saadaan. Onneksi meille tulee pienet häät, joten selviämme tavararöykköittä.
 8. Vaihdan sukunimekseni mieheni sukunimen. Haluan, että meillä on yhteinen nimi. En myöskään ole kiintynyt nykyiseen sukunimeeni (ei siinä mitään vikaa ole), vaan minulle on lähes saman tekevää mikä sukunimeni on. Miehelläni ei hämmästyksekseni ollut asiaan kantaa (luulen kyllä, ettei haluaisi ainakaan omaa nimeään vaihtaa, mutta siitä vaihtoehdosta en edes kysynyt). Onhan passin ja erilaisten korttien uusimisessa vähän vaivaa.
 9. Meille tulee istumajärjestys, vaikka pidämme vain pienet ravintolahäät. Oikeastaan pidän sen tekemistä jopa tärkeämpänä kuin isoissa häissä, sillä pienissä häissä ns. korkea-arvoisetkin vieraat joutuvat pakostakin "huonoille paikoille". Meille tulee todennäköisesti yksi pitkä pöytä, jonka keskelle "parhaille paikoille" meidän eli morsiusparin lähelle sijoitetaan vanhemmat ja sisarukset. Isovanhemmat ja kaverit joutuvat tyytymään pöydän päätyihin. Istumajärjestyksellä voimme myös vaikuttaa paljon juhlan tunnelmaan, esim. isovanhemmat viihtynevät hyvin keskenään.
 10. Maksamme häämme itse, meidän juhlammehan ne ovat. Pidämme vain pienet, noin 20 vieraan ravintolahäät opiskelijabudjetilla. Lisäksi lähdemme viikon häämatkalle (lahjatoiveenamme on tosin häämatkatilin kartuttaminen, vaikkakin varat matkaan ovat periaatteessa olemassa, matka on kuitenkin ainoa mitä "tarvitsemme" lahjaksi, tavaraa ei mahdu).
 11. Meiilä on häissämme lahjatoiveena kortti ja/tai rahaa. Pidämme pienet häät, jonne on kutsuttu muutama lähin ystävämme. He ovat opiskelijoita, ja pitäisin 50 e parilta jo varsin anteliaana, vaikka tarjoilukulut ovatkin kaksinkertaiset. Kuka tahansa vieraistamme on tervetullut "pelkän" kortinkin kera (emme toivo tavaroita, meillä on jo ihan kaikkea mitä voi tarvita ja paljon, lisäksi olemme muuttamassa pian häiden jälkeen). Melestäni hääjuhlan järjestämisen kulut ja lahjan arvo eivät liity mitenkään toisiinsa. Itse veisin mieheni kanssa kavereille myös 50 e parina (olemme opiskelijoita).
 12. Minua melkein 10 vuotta nuorempi pikkusiskoni on kaasoni. En odota häneltä järjestelyapua tms. sillä siskoni asuu vielä kotona ja toisella paikkakunnalla, lisäksi mieheni ja minä järjestämme kokonaan itse häämme (pienet häät). Halusin kuitenkin antaa siskolleni "erityisaseman" tärkeänä päivänämme. Ja onhan hänellä hääpäivänä tehtäviä, kuten kimpun pitäminen.
 13. Alunperin budjetoimme hääpukuuni 500 e. Emme halunneet maksaa muutamien tuntien käytöstä hirveitä summia (meille tulee pienet häät). Pienen tutkimusretken jälkeen havaitsin, ettei sen hintaisia pukuja ollut missään, pukujen hinnat näyttivät alkavan 600 e:sta. Muutimme (yllätyksekseni sulhon ehdotuksesta) budjettia, siten että puku maksaisi 600-800 e ja tämän lisäksi tulisivat vielä korjaukset siten, että loppusumma olisi ehdottomasti alle tonnin. Halusin olla hyvissä ajoin liikkeellä, jotta puvun ehtisi tilaamaan, ja aloitin nyt vajaa vuosi ennen häitä puvun metsästyksen. Yllättäen löysinkin pukuni 300 e:lla (aiempien vuosien malli, jonka alkuperäinen hinta oli yli 1000 e, eli ehdottomasti budjettimme ulottumattomissa). Puku ylitti kaikki unelmani! Se ei edes todennäköisesti vaadi mitään korjauksia. Ja vaikka puku oli ollut liikkeessä sovitettavana, se oli täysin ehjä ja puhdas. Puku oli lisäksi valmistajalta, jonka pukuja olin ihaillut, mutta pitänyt sellaisen saamista hinnan vuoksi mahdottomana.
 14. Kihlasormukseni maksoi (jos muistan oikein) noin 150 e, sulhaseni sormus vähän yli 200 e. Halusimme tavalliset, keltakultaiset (14 K) sormukset, joita voi käyttää huoletta. Olemme olleet hyvin tyytyväisiä. Kihlasormukseni tulee saamaan rinnalleen noin 450 e maksaneen vihkisormuksen (olihan se timantti pakko saada ).
 15. Meillekin tulee ravintolahäät (tosin pienet, noin 20 vierasta) helppoutensa vuoksi. Melko pienellä vierasmäärällä ravintolahäät ovat mielestäni ainakin meidän tilanteessamme paras vaihtoehto. Järjestäämme häämme täysin itse, joten on suorastaan ilo välttää koristelu-siivous-kuljetus -sirkus. Mielestäni hinta on siihen nähden kohtuullinen.