lallati

Aktiivijäsen
 • Content count

  24
 • Joined

 • Last visited

About lallati

 • Rank
  Juniori
 1. Viikko sitten kotiuduttiin RCCL:n Välimeren risteilyltä. Laivana oli Adventure of the seas. Kerrassaan mahtava reissu! Siinä yhdistyivät sekä kaupunkiloman että löhöloman parhaat puolet. Laivan järjestämät retket maissa olivat huippuhyviä. Paljon ehti nähdä ja kokea ja sitten oli ihana mennä taas laivalle löhöämään altaalle ja valmiiseen pöytään syömään. Suosittelen lämpimästi ja toivon että itsekin pääsen vielä joskus nauttimaan RCCL:n palveluista!
 2. Me menimme naimisiin Espoon tuomiokirkon hääyössä tämän vuoden helmikuussa. Tämä tilaisuus ei ollut varsinaisesti non-stop -vihkiminen, vaan ajan sai varata etukäteen. Mutta ideana kuitenkin samantyyppinen. Päivä oli ystävänpäivä, joka sattui olemaan maanantai. Väkeä ei siksi ollut edellisvuoden malliin. Meillä oli ryhmävihkimisaika, eli meitä vihittiin kerralla neljä pariskuntaa. Jokainen pari sai tuoda vieraita max. 10 kpl. Pappi tavattiin viikkoa etukäteen ja samalla tapasimme muut samalla kertaa vihittävät parit. Käytiin lyhyesti läpi vihkikaava ja saatiin kysellä mieltä askarruttavia asioita. Itse vihkitilaisuus oli aivan ihana ja lämminhenkinen. Pappi oli aivan mahtava. Tilaisuudessa oli pääpaino nimenomaan sillä avioliiton solmimisella. Ei siis veisattu virsiä tms. Meidät kaikki neljä pariskuntaa vihittiin noin puolessa tunnissa. Minua jännitti ihan hirveästi niinkuin varmaan suurinta osaa alttarille matkaavista morsioista, mutta ehkä jännitystä vähän lievensi se, että ei oltu siinä tilanteessa yksin. Olimme kutsuneet vieraiksi tilaisuuteen vain lähisukulaiset. Osalla oli epäilyksensä tämän tyyppisestä vihkimisestä, mutta jälkeenpäin olimme kaikki yhtä myytyjä tilaisuuden kauneudesta. Olimme päättäneet jo aikaisemmin, että haluaisimme mennä vihille tuollaisessa massatilaisuudessa. Hääjuhlan järjestämisessä on muutenkin tekemistä, joten ei haluttu erikseen stressata kirkon kanssa. Lisäksi häämarssit ym. olivat meille siinä mielessä yhdentekeviä, että ne saivatkin tulla talon puolesta yllärinä. Muutenkaan se kirkossa pönöttäminen ei ollut meille naimisiin menossa se tärkein asia, vaan kaunis intiimi vihkitilaisuus, jonne halusimme vain lähimmät sukulaiset. Hääjuhlan pidimme erikseen seuraavana viikonloppuna muille ystäville ja sukulaisille. Olimme kaikinpuolin tyytyväisiä tilaisuuteen ja sen järjestelyihin, joten en voi muuta kuin suositella!
 3. En todellakaan hymyillyt, sillä pidättelin itkua koko matkan alttarille... Urkumusiikki saa aina aikaan kyynelten valumisen, oli sitten kyseessä häät tai hautajaiset. Mutta kun musiikki taukosi niin sitten kyllä hymyilin alttarilla koko vihkimisen loppuun asti. Ja kirkosta ulos tullessa vasta hymyilyttikin
 4. Mekin lähetimme kiitoskortit vain niille, jotka olivat juhlassa tai muistivat meitä muuten. Yksi juhliin ilmoittautunut tuttavapariskunta ilmoitti juhlapäivän aamuna tekstarilla, että ovat sairastuneet eivätkä pääse tulemaan. Viestissä ei ollut onnittelua. Emme myöskään saaneet jälkeenpäin korttia lahjasta puhumattakaan. Luulisi, että jos juhlia edeltävänä iltana olivat olleet vielä tulossa, niin korttikin olisi ollut hommattuna. No, kiitoskorttia ei valitettavasti tälle pariskunnalle lähde kun mielestäni ei ole mitään mistä kiittääkään...
 5. Löytyykö keneltäkään tuoreempia kokemuksia Välimeren risteilyistä? Meillä on risteily varattu kesäkuun alkuun. Paattina on RCCL:n Independence of the seas. Onko kenelläkään kokemuksia kyseisestä aluksesta? Minkälaista ruoka oli, entäs ohjelmatarjonta tms? Matkareittinä on Malaga - Valencia - Civitavechhia (Rooma) - Livorno (Firenze/Pisa) - Korsikan Ajaccio - Malaga. Otettiin vähän kalliimpi parvekkeellinen hytti, mutta saa nähdä paljonko sitä ehtii hytissä istuskella kun näyttää olevan aika paljon aktiviteetteja tuolla laivalla!
 6. Meillä oli DJ. Päädyttiin DJ:hin siksi, että saataisiin bändin hinnalla musiikkia koko päiväksi illaksi ja vielä valaistukset samaan pakettiin. Ja oli kyllä huippuvalinta!
 7. Meillä oli vähän sama ongelma, kun tuntui että kaikki valssit olivat joko liian kesäisiä tai sitten muuten vaan ankeita ja mollivoittoisia. Valittiin sitten instrumentaalinen Lumikki-piirretystä tuttu Some day my prince will come. Taisi olla Finlandersin versio, jonka suomenkielinen nimi on Taas päivä kaunein on tms. Se oli kyllä todella kaunis ja myös sopivan lyhyt sulhasenkin makuun
 8. Meillä oli alusta alkaen selvä, että häihin ei tule bändiä vaan DJ. Meillä oli talvihäät pienehkössä juhlatilassa, jossa bändi olisi varmasti soittanut liian lujaa. Ja talvella ihmiset eivät pääse pihallekaan "karkuun" niinkuin kesälämpimällä. Ja halusimme jokatapauksessa talvihäihin tunnelmavalaistuksen, joka hoitui sitten myös DJ:n kautta. Dj soitti kaunista rakkausmusaa ruokailun ajan. Sitten tietysti häävalssit ja muuta tanssittavaa musaa ja loppuillan vähän menevämpää. Oltaisiin saatu lähettää hänelle etukäteen biisilista toivebiiseistä, mutta sitten hääkiireissä ei ehdittykään sitä tehdä. Eikä haitannut yhtään! Musa oli juuri sellaista kun oltiin toivottu ja monet häät vetäneenä osasi soittaa sellaista musiikkia, joka upposi. Lisäksi DJ juonsi tosi hauskasti häävalssin ja kimpun ja sukkanauhan heitot. Ja toiveita tietysti sai esittää ja niitä myös esitettiin. Meidän paketti maksoi 800 e ja sisälsi seuraavaa - DJ soitti klo 16-24 - Toi omat musavehkeet ja jätti ne vielä juhlapaikalle klo 24 jälkeen, joten voitiin kytkeä pelit kiinni omaan mp3-soittimeen ja soitella sieltä aamuyöhön asti omaa musaa. - Diskopallo ja hienot valaistukset DJ kävi etukäteen meidän kanssa katsastamassa juhlapaikan jotta osasi tuoda oikeanlaiset vehkeet ja oikean määrän valoja. Hinta tietysti määräytyi niiden mukaan. Meillä sulhanen oli ihan fiiliksissään DJ:nä sitten klo 24-04 ja siitä taisi jäädä hänelle koko illan parhaat muistot
 9. ^Meillä saatiin "ruma" seurantalo tosi hienoksi, kun DJ toi mukanaa valaistusvehkeet, diskopallon ym. Talven pimeässä illassa valot ja tietysti kynttilät pöydissä tekivät paikasta todella kauniin. Kaikenmaailman seinäkoristelut ym. kannattaa talvella unohtaa, jos juhlatila pidetään hämäränä. Ei niitä sieltä kukaan huomaa kumminkaan Valoilla taas pystyy somistamaan vaikka minkälaista. Kesällä taas valaistukseen on ehkä turha törstätä, kun suviyöt ovat niin valoisia.
 10. Yhdyn kaikkiin edellisiin ylistyskommentteihin! Gourmande järjesti tarjoilut meidän häihimme kuukausi sitten. Palvelu oli ensiluokkaisen ammattitaitoista. Yhteistyö pelasi todella hyvin jo heti tarjouspyynnöstä lähtien. Vähän kerroin minkätyyppistä ruokaa haluaisimme ja heidän menuehdotuksensa osui aivan nappiin. Ruoka oli maittavaa ja sitä riitti. Hääkakku oli yksi parhaista kakuista joita olen elämäni aikana syönyt. Ruuat olivat myös todella kauniisti ja teemaamme sopivasti esillä.Häidemme DJ kehui jälkeenpäin että on ollut keikoilla todella monissa häissä, mutta meidän juhlissamme oli tähän mennessä parhaat tarjoilut. Pelkkiä ruusuja siis minulta!
 11. Menimme vihille Espoon tuomiokirkon vihkiyössä kuukausi sitten eikä urut kyllä kuulostaneet mitenkään erikoisilta! Olisivatkohan saaneet kuitenkin jotkin normiurut sinne paikalle?
 12. Me käytiin laittamassa esteiden tutkinta vireille 2 kuukautta ennen häitä. Kirkkoherran virastosta sanottiin, että kuulutukset on tapana lukea aina edellisenä sunnuntaina, eli aikatauluttivat sen samantien sinne. Todistus lähetetiin meille ja annettiin se harjoituksissa papille. Ja pappi itseasiassa nimenomaan käski ottamaan sen silloin jo mukaan. Toivottavasti tästä oli jotain apua
 13. Meillä oli hääjuhla kolme viikkoa sitten yli 20 asteen pakkaskelissä. Juhlat pidettiin nuorisoseurantalolla ja monet vieraat etukäteen jo kyselivät että mitenköhän siellä tarkenee. Vähän itsekin olin epäileväinen kun osa ihmisistä kuitenkin ramppaa ulkona tupakalla ja ovea joudutaan siksi pitämään auki. No hyvin tarkeni ja itseasiassa en tarvinnut hääpukuni kanssa hartiahuiviakaan lämmittämään ennen kuin yöllä siinä 02 jälkeen Kyseisellä seurantalolla on ympäri vuoden kerhotoimintaa ym. joten se oli pidetty jatkuvasti lämpimänä. Tilan vuokraaja kyllä kovasti vannoi että kylmä siellä ei tule mutta silti yllätyin miten lämpöistä siellä oli. Kannattaa kysellä tilan vuokraajalta millaisessa käytössä tila on talvisaikaan. Ja toki talvella myös kynttilöistä lähtee lämpöä. Ja lisätääs vielä että vihkiminen meillä oli Espoon tuomiokirkossa. Murehdin etukäteen sitäkin että onkohan kirkossa kylmä, mutta pappi onneksi kertoi että siellä on kesät talvet jotakuinkin vakio 20 astetta, sillä kivikirkot pysyvät niin tasalämpöisinä. Eikä tarvinnut siis sielläkään palella Ulkonakaan vihkimisen jälkeen ei palellut, sillä oli niin hirveä adrenaliinijysäys päällänsä
 14. Meillä vieraat antoivat avoimesti kiitosta hyvästä istumajärjestyksestä ja siitä, että ihmisiä ei ollut sekoitettu. Kun sukulaiset ja kaveriporukat ehkä pitkien aikojenkin jäljeen tapaavat kaikki kerralla toisensa, on mukavampi saada rauhassa vaihtaa kuulumisia kuin vääntää small talkia ventovieraiden kanssa. Mutta riippuu tietysti myös vieraista. Meillä vieraat olivat kolmessa pitkässä pöydässä. Ensimmäisessä sulhasen kaveriporukka, keskimmäisessä minun sukulaiset ja kaverit ja kolmannessa sulhasen sukulaiset. Me istuttiin omassa pienessä pöydässä keskimmäisen pöydän päädyssä eli kasvot koko vierasporukkaan. Vieraita oli 50.
 15. ^Soittelin talonmiehelle tms. ja hän kertoi tuon. Lähellä on sen verta asuintaloja että niiden takia täytyy lopettaa ihmisten aikaan. Meille on nyt varattu helmikuulle Lepsämän Toukola. Vaikuttaa oikein hyvältä paikalta!