Jump to content
Naimisiin.info

snic

Jäsen
  • Viestit

    9
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Profile Information

  • Gender
    Male

snic's Achievements

Untuvikko

Untuvikko (1/5)

  1. Hintahan on tosi halpa, jos sisältää kakkukahvit, astiat, pöytäliinat, tarjoilijat ym. Perusmenujen (ruoka+kahvi noutopöydästä) hinta kun tuntuu useimmilla pitopalveluilla olevan alkaen 36-42 €/hlö.
  2. snic

    Jyvässeutu

    Aika moni taitaa tehdä useampaan paikkaan alustavan varauksen, jos sellainen mahdollisuus on. On mahdollista ainakin joissain sellaisissa paikoissa, jotka voi varata jo pari vuotta ennen häitä. Alustavien varausten purkautuessa voi sama päivä vapautua monessakin paikassa. Ei tilanne siis ihan lohduton ole, vaikka nyt näyttäisi kaikki paikat varatuilta. Kannattaa kysellä vielä myöhemmin tai yrittää päästä "jonotuslistalle". Eri juttu titetysti niitten juhlapaikkojen osalta, joissa varaukset tarkoittaa varausmaksun maksamista. Sitä tuskin kovin moni useaan paikkaan maksaa...
  3. snic

    Hääpalaveri

    Yhteinen suunnittelutilaisuus muutama kuukausi ennen häitä ohjelman, hankintojen, koristeiden suunnittelun ja valmistamisen, tehtävien jaon ym. suhteen. Kaasoille ja bestmaneille riittää hääpaikkaan tutustumiseksi häitä edeltävänä päivänä yhdessä juhlapaikalla tehtävät koristelut. Google docsissa on kaasoille ja bestmaneille jaettu tiedosto, jossa näkyy päivitettynä mitä hankinnoista, palveluista ja tiloista on sovittu. Tähän tapaan: opasteet (kuka tekee, missä, kuka laittaa paikalleen, milloin) kukat ja puvut (kuka noutaa, mistä ja mihin aikaan) kauneuspalvelujen aikataulut ja paikat pukeutuminen (missä, mihin aikaan, ketä paikalla) hääauto (kuka hankkii ja koristelee, missä koristeet, kuka on kuljettaja, mihin ajetaan, aikataulu) vihkiminen (aika, paikka, esiintyjät, kenellä sormukset, kuka jakaa vieraille hääohjelmat, kuka pitää kimppua, kuka jakaa saippuakuplat) ohjelman vetäminen (kuka ohjaa vieraat onnittelemaan hääparia, ketkä pitävät puheita ja milloin, missä vaiheessa ja kuka kertoo juhlaväelle illan aikataulusta, vessojen ja lastenhoitohuoneen sijainnista jne.) pitopalvelun kanssa sovitut aikataulut (alkumaljat, ruoka, kahvi, iltapala) ja tilatut palvelut (missä alkumaljat tarjoillaan, ruoka ja juomat noutopöydässä, juomalaseja vuokrattu tietty määrä ja miten toimitaan jos loppuvat kesken, kuka laittaa esille ruokailujen välillä olevat juomatarjoilut ja kertakäyttömukit, kerääkö pitopalvelu kertakäyttöastiat roskiin vai laitetaanko itse roskiksia esille, mihin aikaan pitopalvelu poistuu paikalta ja saako sen jälkeen käyttää keittiötä/kylmätiloja/astioita) erikseen tilatut/itse paikalle viedyt tavarat, juomat, koristeet (missä ovat, kuka laittaa esille ja missä vaiheessa) juhlapaikasta varatut tavarat, tilat, palvelut tms. (mihin aikaan tilat on käytettävissä, sisältyykö hintaan astioita/kukkamaljakoita/pöytäliinoja, riittääkö juhlan jälkeen koristeiden poistaminen vai pitääkö siivota, tuleeko vahtimestari sulkemaan ovet vai pitääkö sopia että joku ottaa avaimen) vihkijän/kuvaajan/bändin kanssa sovitut asiat (mihin aikaan tulee paikalle, kuka vastaanottamassa, missä tilassa toimii/esiintyy ja millä aikataululla, ruokailuaika ja -paikka, vaatteidenvaihto-/taukotilan ja käytössä olevien virvokkeiden sijainti) loppuillan juomatarjoilut (kuka tekee boolia ja huolehtii juomien viilentämisestä, missä astiat, mihin laitetaan tarjolle, missä kertakäyttömukeja ja jätesäkkejä, onko juhlapaikassa roskikset metallitölkeille vai viedäänkö roskat lajittelupisteeseen)
  4. Auton tupakansytyttimestä virtansa saavia kylmälaukkuja ja -laatikoita saa halvimmillaan muutamalla kympillä ja niille on varmaankin käyttöä häiden jälkeenkin. Vielä edullisempi keino on hankkia juomien jäähdyttämiseen saavi tms. iso muoviastia ja tehdä pari päivää ennen häitä pakastimen täydeltä isoja jääpaloja (tyhjissä karkki- tai jäätelörasioissa, isoissa pakasterasioissa, ämpäreissä,...), jotka kuljettaa juhlapaikalle vasta hääpäivänä kotona jääkaapissa olleiden juomien kera. Juomatölkithän voi olla tarjollakin siinä saavissa, jos sen koristelee.
  5. Jyväskylässä Kytölän kellossa ja kullassa saatiin oikein hyvää ja ystävällistä palvelua. Ailiolla tuli sellainen tunne, että se on vähän varakkaammalle väelle tarkoitettu paikka...
  6. Kuinka pian teidän häät on tulossa? Kesä on pitopalveluille kiireistä aikaa, joten voi olla etteivät ehdi kovin nopsasti vastaamaan muihin kuin loppukesän/alkusyksyn tilaisuuksiin liittyviin asioihin. Tietysti jos on sovittu, että vastaavat esim. viikon kuluessa, niin siinä ajassa tietysti pitäisi vastaus saada ellei yhteyshenkilö ole sairastunut tai tullut muuta vastaavaa estettä. Sille kolmannelle pitopalvelulle ainakin kannattaa vielä vastata ja tarkentaa omia toiveita, mikäli menu ei vastaa alkuperäistä toivettanne. Voihan se olla, että pitopalvelu ei ole ymmärtänyt toiveitanne oikein tai pahimmassa tapauksessa olette vahingossa saaneet vaikka jollekin ihan toiselle hääparille tarkoitetun tarjouksen (ja se toinen pari on ihan yhtä ihmeissään saatuaan teidän toiveiden mukaisen menun).
  7. snic

    Kaitaliinat

    Jos on tarkoitus leikata tapettia, niin kannattaa ehkä kokeilla tapetin leikkaamiseen tarkoitettuja välineitä, esim. tapettileikkuria ja tapettiviivainta. Leikkuri kulkee viivaimen urassa, joten jos viivain on laitettu oikeaan kohtaan, niin leikkaus ei voi mennä vinoon. Varmaankin onnistuu ihan koko rullan halkaiseminenkin tällä menetelmällä muutaman metrin matkalta kerrallaan auki rullaamalla, mutta voi olla helpompaa katkaista rullasta ensin kaitaliinan mittaiset pätkät ja sitten vasta halkaista ne.
  8. Googlella olen löytänyt aika hyvin latotyyppisiä maalaispaikkoja kirjoittamalla hakukenttään talli juhlatilat tai navetta juhlatilat.
  9. snic

    Jyvässeutu

    Surkeella häitä viettäneet/viettävät: maksetaanko siellä tilan vuokra erikseen vai sisältyykö se menujen hintaan?
×
×
  • Create New...