Jump to content
Naimisiin.info

Hildamaria

Morsian
  • Viestit

    25
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Hildamaria kaikki viestit

  1. Matiaksenmetsälle vielä yksi vinkki: oletko kokeillut KUNNOLLA topattuja rintsikoita? Siis sellaisia plunge-mallisia, joissa koko kuppi on todella paksu. Niillä saa ainakin rintoja nostettua kunnolla ylös. Ainakin Stockalta löytyy Wonderbra-merkiltä tollasia supertopattuja liivejä.
  2. Matiaksenmetsä, luulenpa että pukuun ommellut toppaukset, kuvailemasi geelifileet ja Tipzillan mainitsema teippaus ovat ainoat keinot. Jos puvun kuppeihin alkaa liikaa täytteitä tunkemaan, voi niistä tulla myös vähän oudon malliset, ja vaarana on, etteivät täytteet pysy paikoillaan kunnolla (elleivät ole kiinni ommeltuja). Liikaa ei kannata toppauksiakaan laittaa, koska voi olla vähän oudon näköistä, jos hääpuvussa morsiamen rintamus yhtäkkiä kasvaa kovin monta kuppikokoa normaaliin verrattuna. Jos kupit silti ovat puolillaan, olisiko kuppeja mahdollista pienentää? Tai hankkia sellainen puku, jossa kupit olisivat valmiiksi sopivan kokoiset. Tai sitten sinun täytyy hakea Tallinnasta sitä lisätäytettä... ;D
  3. Minulla on kapealinjainen pitsipuku, johon pitäisi tehdä laahusnappi. Mitenköhän se olisi paras toteuttaa, osaako joku antaa vinkkejä? Jotenkin kuitenkin niin, että kun helman nostaa ylös, ei allaoleva kangaskerros näy vaan puku nousisi kokonaisuudessaan kauniisti.
  4. Kiina-puvuista puhuttaessa kannattaa mielestäni muistaa nämä pari seikkaa, jotka usein täällä keskustelussa tuppaavat unohtumaan tai sekoittumaan: 1. Pukujen "kopioiminen" ei ole millään tavalla kiellettyä, jos kyseistä pukua ei yritetäkään myydä alkuperäisen suunnittelijan/valmistajan tekeleenä. Ainoastaan pukuja esittävien KUVIEN kopiointi on kiellettyä. Kuka tahansa voi vaikka itse ommella itselleen puvun käyttäen mallina jotakin tunnetun valmistajan pukumallia. Kopiointiahan sekin on, entäs sitten? 2. Kaikki Kiinassa tehdyt puvut eivät ole kopioita. Voit myös suunnitella pukusi itse ja tilata sen toteutuksen kiinalaisesta ompelimosta. 3. Kaikki morsiuspuvut ovat loppujen lopuksi kopioita jostakin. Vai osaako joku kertoa esimerkiksi, kuka on ensimmäisenä keksinyt A-linjaisen satiinimekon jossa on strasseja vyötäröllä?
  5. Kiitos kommentista Tipzilla, pistetään mietintään rusettiin voi olla hankala lisätä mitään, mutta olkaimeen voisi kyllä pitsiä laittaakin!
  6. Kuva ensimmäisestä sovituksesta. Kommentoikaa please, mitä mieltä puvusta? Pitäisikö jotain lisätä, poistaa, muuttaa..? Itse olen jo tuijotellut pukua niin paljon, etten osaa sitä kovin neutraalisti enää arvioida...
  7. Tottakai päivä voi mennä pilalle, jos puku on pettymys. Se on varmaan kaikille selvää Mietitäänpä nyt, mitä piratismi tarkoittaa. Piratismi on tuoteväärennösten markkinointiin ja myyntiin perustuvaa liiketoimintaa. Sen tarkoituksena on luoda kuluttajalle valheellinen vaikutelma tuotteen alkuperästä tai ominaisuuksista. Eli esimerkiksi feikkilaukku, joka näyttää Vuittonilta mutta ei sitä oikeasti ole, on piraattituote eli tuoteväärennös. Samalla logiikalla: hääpuku, joka muistuttaa toisen suunnittelijan pukua, ei ole tuoteväärennös, jos sitä markkinoitaessa ei yritetä erehdyttää ostajaa tuotteen alkuperästä. Puku ei siis ole piraattituote, jos sitä ei markkinoida toisen brändin nimellä (esim Agnes tms), niin että ostaja voisi luulla ostavansa merkkituotteen. Kaikki ruudut eivät ole burberrykopioita jne. Ymmärsitkö pointin? Hääpukumallit eivät ole tekijänoikeuksin/mallioikeuksin suojattuja, vaan tuotemerkit/brändit ovat. Piraattituotteet ovat siis aivan toinen asia, niitä en koskaan osta enkä tule ostamaan. Henkilökohtaisesti tykkään käyttää laadukkaita merkkituotteita, joten veikkauksesi minun piraattituotteiden ostamisestani menivät metsään. On myös aika erikoinen väite, että Kiinasta suoraan tilatut puvut eivät olisi laadullisesti minkään arvoisia, mutta välikäsien kautta tilatut puvut ovat? Väittämäsi on aivan absurdi. Kiinassa on pukuompelijoita varmaan satoja tuhansia, joten tyhmempikin ymmärtää, että työn jälki voi olla laadullisesti ihan laidasta laitaan. Itsekin olen nähnyt aivan hirveän huonosti tehtyjä kiinapukuja, sekä todella taitavasti tehtyjä, äärimmäisen laadukkaita kiinapukuja. Tärkeintä mielestäni on kunnioittaa toisten valintoja ja jättää muiden ihmisten/pukujen haukkuminen tai moralisoiminen vähemmälle - koska se jos mikä vasta noloa onkin...
  8. Heh pakko vielä lisätä yksi pointti... jos ostat Suomesta designer-hääpuvun, joka kuitenkin on Kiinassa valmistettu, arvaas kenelle ne rahat siitä menevät..? Kiinalaiselle ompelijalle? Not...
  9. Puvun voi tilata myös suoraan ompelijalta. Tai Kiinan-matkalla käydä ompelimossa valitsemassa/teettämässä pukunsa ihan itse valitsemallaan ompelijalla. Kaikki Kiina-puvut eivät myöskään ole kopioita. Vaikka mallit muistuttaisivat muiden suunnittelijoiden pukuja, kyseessä ei ole kopio, ellei sitä markkinoida suunnittelijan nimellä tai kuvalla. Ellei siis kyse ole 100% samanlaisesta puvusta, kuin esikuvansa. Erilaisia pukumalleja on muutenkin niin lukemattomasti, että on mahdotonta nimetä, kuka nyt on sen tietynlaisen puvun alunperin suunnitellut. Yksi suunnittelija ei voi "omistaa" sitä yhtä pukumallia, kuin se olisi joku suojattu tavaramerkki tms. Lisäksi: mielestäni on noloa ja typerää vihjata tai edes olettaa, että jonkun morsiamen pitäisi "hävetä" pukuaan :-D tai ihan jopa viettää koko hääpäivä häpeän peitossa, koska puku ei ole Suomesta ostettu tonnin kiinamekko! Tämä aihe tuntuu olevan niin tunteita herättävä, että asiallinen keskustelu ilman näitä kaikenmaailman häpeäkorttien esille vetämisiä on vaikeaa.
  10. Samaa olen miettinyt, kuin edellinen kirjoittaja! Tiedättekö muuten, missä ne suomalaisesta liikkeestä ostetut tonnin puvut oikeasti TEHDÄÄN? No yllätys yllätys, Kiinassahan ne, uskaltaisin väittää että lähes jokainen. Hääpukufirmat mielestäni yleensä mainostavat hieman harhaanjohtavasti olevansa eurooppalaisia, esim. "Hildamaria Bridal / Milan". Silloin kuluttaja saa mielikuvan, että Hildamaria Bridalin puvut ovat Milanosta... eli eurooppalaisia. Tosiasiassa yleensä vain itse yrityksen eli suunnittelijan kotipaikka on Milano. Valmistusmaasta se ei kuitenkaan kerro yhtään mitään! Kukaan designer-hääpukuvalmistaja ei halua mainostaa sitä, että heidän(kin) pukunsa tehdään Kiinassa. Kuten monet muutkin merkkivaatteet. Ja kun "hikipajoista" puhutaan, voi pojat kun tietäisitte mitä minä satun ammattini kautta tietämään.....niitä todella on myös Euroopassa!
  11. Kuninkaan Kartanossa saimme todella ystävällistä ja ammattimaisen oloista palvelua. Pyysimme siis sieltä tarjouksen, ja kävimme paikan päällä tutustumassa.
  12. Pyysin tarjouksen Annin juhlapalvelulta. Tarjous oli vaikeasti luettava ja täynnä kirjoitusvirheitä, mikä ei anna kovin ammattimaista vaikutelmaa. Puhelimitse kun kyselin tarkentavia kysymyksiä, sain vähän nuivaa palvelua - tuli vähän sellainen olo, että anteeksi kun soitin... Olen ollut vieraana yksissä häissä, jossa tarjoilun hoiti Annin juhlapalvelu. Pääruoka, hääkakku ja vielä iltapalatkin loppuivat pahasti kesken! Morsian teki reklamaation, johon ei vastattu MITÄÄN. Hääpari sitten maksoi oma-aloitteisesti laskun hieman vajaana, ja ilmoitti syyksi ruoan loppumisen. Tähänkään ei koskaan tullut Annin juhlapalvelulta mitään vastausta tai kommenttia... Näiden (ja muiden naikkarien) kokemusten perusteella en uskalla häihimme valita Annin juhlapalvelua. Ei vaan jäänyt sellainen olo, että homma olisi kovin hyvin hallussa.
  13. Hildamaria

    Espoon Kartano

    Voin vilpittömästi kehua Chef's Gourmet Cateringin asiakaspalvelua. Palvelu oli äärimmäisen ystävällistä ja asiantuntevaa, tuli heti sellainen fiilis, että näillä tyypeillä on homma hanskassa ja heidän kanssaan kaikki sujuu. Itse päädyimme kuitenkin toiseen hääpaikkaan, mutta Espoon kartano jäi positiivisena mieleen juuri tämän erinomaisen palvelun ansiosta.
  14. Hildamaria

    New York

    Meillä on häämatkakohteena New York <3 Se on niin upea ja ihmeellinen kaupunki... Lisäksi Nyciin liittyy meidän kohdalla aivan erityisiä muistoja seurustelumme alkuajoilta. Senkin takia se oli meille luonnollinen valinta.
  15. Mistä löytäisin simppelin empirelinjaisen "tanssipuvun", jossa siis vyötärö olisi aivan rintojen alapuolella ja helma lähtisi siitä sitten hieman A-mallisesti levenemään alaspäin?? Väri saisi olla jotain muuta kuin valkoinen. Eli malliltaan ihan peruspuku, mutta mistään ei tunnu löytyvän...
  16. Olen kahden vaiheilla: joko valkoinen tai punainen kimppu. Hääpuvun väri ei ole vielä varmistunut, mutta harmaa olisi mun makuun eniten. Kumpikohan sopis paremmin harmaan kanssa, punainen vai valkoinen?
  17. Meillä on myös eräs haasteellinen tekijä vieraiden kutsumisessa. Tätini ei nimittäin ole missään puheväleissä äitini kanssa, eikä todellakaan halua äitiäni kohdata. Tädille pitäisi kuitenkin kutsu lähettää, periaatteessa... ja käytännössäkin. Kuitenkin ajatus siitä että täti joutuu jättämään häät väliin vanhojen riitojen takia, on ahdistava. Etenkin kun pelkään, että sitten äitini loukkaantuisi siitä, että tätini ei tule häihimme siitä syystä.
  18. Limusiinin vuokraaminen, kirkonmenot ja valkoinen puku ovat ehdoton NOU NOU!
  19. Minäkin tulen ainakin näillä näkymin olemaan raskaana häissäni, jotka ovat siis helmikuussa. Silloin olisi suurinpiirtein rv 20. Eniten päänvaivaa aiheuttaa puku ja selvinpäin oleminen, mutta onhan siinäkin puolensa, jääpähän ainakin selvät muistikuvat
  20. Apuva! Nyt taitaa meilläkin olla tiedossa "yllätyshäät" teidossa jo ensi talveksi, näillä näkymin helmikuulle... Jostain pitäisi löytää puku, johon mahdollinen raskausmaha sujahtaisi nätisti. Tarkka päivämäärä ei ole vielä tiedossa, mutta tulisin olemaan noin rv 20 tienoilla. Empire-linjainen puku kiinnostaisi, ainakin jos vyötärö pysyisi siihen asti vielä suht hoikkana.
  21. Hildamaria

    Kutsukortteja

    Kauniita kortteja monella! Itse olen yrittänyt ideoida mahdollisimman yksinkertaisen tyylikkäitä kortteja... värikkäitä ja koristeellisia vaihtoehtoja/materiaaleja olisi tarjolla vaikka kuinka paljon onneksi on aikaa vielä ideoida =)
×
×
  • Create New...