Linda V

Rouva
 • Content count

  56
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Linda V

 1. Meidän häissämme oli pitopalvelun kautta suklaaputous. Se oli menestys! Oli kuitenkin hieman yllättävää, että laite piti melko kovaa meteliä. Kannatti siis laittaa taustamusiikki soimaan. Suklaan laadusta ja määrästä minulla ei ole tietoa, koska pitopalvelu hoiti putouksen alusta loppuun.
 2. Jossain tällä foorumilla on ketju, missä ihmiset kertovat kokemuksiaan vaahteranlehtien silityksestä... Mutta nyt en millään löydä sitä ketjua!
 3. Meidän rentoja häitä kehuttiin jälleen eilen. Tässä joitan elementtejä, jotka toivat juhlaan rentoa tunnelmaa: -pientä naposteltavaa vieraille pöydissä valmiina kun vieraat saapuivat (vihkiminen ja ruokailu olivat samassa tilassa) -me tulimme vihkimisen jälkeen takaisin saliin niin, että sulhanen työnsi minua kottikärryillä! Jotenkin siinä kävi vieraille selväksi, ettei meidän juhlat ole mitenkään turhan jäykät. -alkuun sopiva vieraiden esittelyohjelmanumero, missä morsiuspari joutui arvaamaan, mikä joukko nousee seisomaan (ensin helppoja ryhmiä, esim. morsiamen sukulaiset, mutta lopuksi hankalia, kuten esimerkiksi "sulhasen kalajuttuja kuulleet"). -pötäkolmioissa oli illan ohjelma kirjoitettu hauskasti, eli ei turhaa jäykistelyä tai hienostelua siinäkään. -me (morsiuspari) oltiin koko ajan hyväntuulisina ja rentoina. Se oli ehdottomasti tärkein näistä kaikista.
 4. Meillä loppujen lopuksi osa pareista istui vastakkain ja toiset vierekkäin. Oli nimittän muutamia kolmen tai viiden hengen seurueita, jotka sekoittivat istumajärjestystä niin, ettei kaikkia pareja saatu vastakkain. Ja käyttämällä molempia tapoja saatiin istumajärjestys muuten fiksuksi, eikä kolmen/viiden hengen seurueet henkilömäärän takia määränneet, mihin ne sijoitetaan.
 5. Meillä ei huomioitu tällaisia paikkoja: -A-oikeudet omaavat -liian kalliit paikat (yli 1000 euroa on aika paljon) -ne, missä olisi pitänyt siivota samana iltana -ne, missä ei saanut polttaa kynttilöitä (häät lokakuun lopulla) -ne, mitä ei olisi päässyt koristelemaan edellisenä päivänä (ei ehdoton kriteeri) Päädyttiin sitten Laaksolahden monitoimitaloon, joka oli aika hyvä valinta!
 6. Noniin, juhlat on juhlittu ja ajattelin jakaa kokemukseni Merirosvot-pitopalvelusta ja heidän vastuullisen vihreästä illallisesta. Aloitetaan siitä positiivisesta. Ruoka oli todella hyvää ja sitä kehuttiin runsaasti. Saatiin järkättyä sulhasen toivoma savulahnalevite (me hoidimme savukalan pitopalvelulle), ja muutenkin joustoa oli ruokien suhteen paljon. Ideoita riitti, ja pääsimme maistamaan ruokia hyvissä ajoin ennen häitä. Hääpäivänä suunnittelemamme aikataulu piti. Kuitenkin itse juhlissa oli hieman toivomisen varaa. Olimme maksaneet ylimääräistä tarjoilijasta, jonka tehtävänä oli toimia salin puolella (tämä ei siis kuulunut ruuan hintaan): hän veisi viinipullot pöytiin, vaihtaisi tyhjät viinipullot uusiin, täyttäisi vesikannuja ja veisi astioita pois. Kaikki ei kuitenkaan mennyt ihan nappiin: tarjoilijaa ei vihkimisen jälkeen näkynyt tuntiin, ja viinit tulivat sitten tuntia toivottua myöhemmin pöytiin (vasta ruokailun yhteydessä; pitopalvelu vetosi kiireeseen ennen juhlia koska bändi oli tiellä, mutta pitopalvelu kuitenkin tiesi, että bändi tulisi viemään tilaa, eivätkä he sanoneet, ettei se käy tai että he tarvitsevat enemmän aikaa), ja illan mittaan bestman ja anoppi täyttivät jonkin verran vesikannuja ja toi uusia viinipulloja pöytiin. Pitopalvelu oli myös tekemässä lähtöä, kun pöydissä oli vielä melko paljon astioita jäljellä. Muutenkin oli hieman toivomisen varaa pienissä asioissa: linjastossa oli kaksi puolta (ruokia otettiin samoista tarjoiluastioista), mutta ruokia varten oli vain yhdet ottimet. Vieraita oli yli 80. Lihapullien kermakastike oli linjaston toisella puolella, ja kalan kastike vain toisella. Ruokaa oli hieman niukasti, tosin kaikkia ruokia oli kun vieraat ottivat ruokaa ensimmäistä kertaa. Jotkut vieraat jäivät ilman kalaa, koska he olivat ajatelleet ottaa sitä vasta santsikierroksella. Pitopalvelun tarjouksessa luki, että hintaan kuuluu buffetpöydän liinat ja somisteet. Kuitenkin hääpäivänä minulle soitettiin ja kysyttiin, eikö meillä ole liinoja. Oltiin myös pyydetty pitopalvelua ostamaan kertakäyttölaseja iltaa varten. He olivat kuitenkin unohtaneet sen. No, liinat ja kertakäyttöastiat järjestyivät sitten kuitenkin. Summa summarum: ruoka oli hyvää, ja suurin piirtein kaikki toimi hyvin. Vieraat eivät ehkä huomanneet mitään tavallisesta poikkeavaa, muutama vain sanoi, että ruokaa olisi voinut olla enemmän. Jäi sellainen fiilis, että pitopalvelu oli ehkä hieman kokematon hääruokailun järjestelyissä. Jos luomuruokamenyy kiinnostaa ja tämä pitopalvelu vaikuttaa muuten hyvältä vaihtoehdolta, suosittelisin, että käytte esim. hääviikolla ihan kaikki yksityiskohdat kasvotusten pitopalvelun edustajan kanssa läpi, ettei tule yllätyksiä hääpäivänä. Otimme myös pitopalvelun kautta suklaalähteen ja hedelmäpuun. Nämä olivat hyvin suosittuja! Suklaalähde tosin piti melko paljon meteliä, joten on hyvä varautua esim. taustamusiikilla.
 7. Tein tämän ketjun perusteella tilastoa omia häitä varten. Eli tilastoissa mukana 28 hääjuhlaa (epämääräisimmät jätin pois, ja joitakin sovelsin vähän, kun ei ollut tarkkaa tietoa vierasmäärästä/kuinka moni joi alkoholia/eroteltuna oluita ja siidereitä). Henkilömäärät alla ovat alkoholia juovia vieraita. Punaviiniä keskimäärin per henkilö: 0,33 pulloa (enimmillään noin 0,48 pulloa/hlö) Valkoviiniä keskimäärin per henkilö: 0,25 pulloa (enimmillään noin 0,43 pulloa/hlö) Boolia (jos on ollut) keskimäärin per henkilö: 0,5 litraa (vaihtelu suurta!) Olutta keskimäärin per henkilö: 1,58 pulloa (0,33 l), max. 2,7 pulloa/hlö Siideriä keskimäärin per henkilö: 1,20 pulloa (0,33 l), max. 3,1 pulloa/hlö (poikkeuksellisen korkea) Lonkeroa keskimäärin per henkilö (jos ollut): 0,47 (0,33 l) max. 0,83 pulloa/hlö Skumpan määrän voi laskea, ja muita juomia oli niin vaihtelevasti, ettei niistä saa hyviä tilastoja. Toivottavasti näistä on hyötyä! Yksittäisten juhlien välillä oli niin suuria eroja, ettei oikein niiden perusteella kannata lähteä hankkimaan juomia omiin juhliin. Mutta 28 juhlan perusteella saa jo tietää jotain!
 8. Minut meikkasi Heidi Kämppi Kluuvin Inglotissa. Voin suositella! Itse olen todella surkea meikkaaja, mutta Heidi hoiti homman mainiosti. Meikki oli upea ja kesti koko päivän!
 9. Tässä meidän kattaus! Kaitaliinana säkkikangasta, paikkakortteina kiviä, pöydillä käpyjä ja maljakoissa vaahteranlehtiä ja pihlajanmarjoja. Tuikkujakin tuolla on, mutta ne eivät näy tässä kuvassa kovin hyvin.
 10. Laukkaavat Kasakat soitti häissämme. He opettelivat muutaman meidän toivebiisin ja kaikki sujui täydellisesti! Bändiä myös kehuttiin paljon, ja fiilis oli hyvä! En voi valittaa mistään!
 11. Kahdelta kaverilta saatiin kaksi suklaasilakkaa. Mielestäni aika mielenkiintoinen häälahja! Tosin mainittiin kutsussa, etteivät lahjat ole tärkeitä. Ja avattuamme muut lahjat todettiin, että suklaasilakat on ihan OK. Niistä kun pääsee helposti eroon syömällä, toisin kuin ei-toivotuista muista lahjoista... En ymmärrä, miksi ihmiset eivät voi hankkia jotain listalta (varsinkin kun sitä on erikseen pyydetty!), vaan lähtevät sooloilemaan. Nyt on sitten Aaltomaljakoita ja teepannuja vaikka muille jakaa.
 12. Hääyö vietettiin Rivoli Jardinin sviitissä, missä oli poreamme ja oma sauna. Hääpakettiin (320 euroa) kuului kuohuviinipullo, hedelmiä ja aamiainen huoneeseen. Ja on pakko sanoa, että hotelli oli hintansa väärti! Sisustus ei ollut ehkä ihan huippuhotellin luokkaa, mutta huone oli siisti ja mukava. Poreammeessa oli mahtava juoda skumppaa ja syödä mansikoita, joita oli tarjolla myös lokakuun lopussa! Poreammeessa oli kahdelle hyvin tilaa. Aamiainen oli runsas ja todella hyvä, syötiin vielä toisen kerran ennen kuin lähdettiin kotiin... Huoneen luovutus oli klo 14. Hotellista jäi hyvä fiilis!
 13. Nyt on juhlat juhlittu, ja vihkijänä toimi siis Heidi Rantatulkkila. Tapasimme hänet muutama viikko ennen häitä, ja keskusteltiin seremoniasta. Hän sanoi, että hänellä on jotain yleisiä tekstejä, mitä vihkimisessä voi lukea pakollisen kaavan lisäksi. Hän kuitenkin suosittelee lämpimästi, että morsiuspari toimittaa hänelle tekstin luettavaksi; näin saa omannäköisen vihkimisen. Kirjoitimme loppujen lopuksi itse Heidille tekstin. Hän sitten ihanasti muokkasi sitä, teki siitä hänelle sopivan, ja kauniimman kuuloisen. Seremonia oli hieno, ja olimme hyvin tyytyväisiä Heidin työhön.
 14. Meillä sulhaselle annettiin kaksi tehtävää: juhlapaikan siivouksen organisointi (joko kaverivoimin tai firma) sekä yhden lisukkeen reseptin keksiminen ja ainesten hankkiminen (sulhasen oma idea). Siivouksen hän sopi reilu viikko ennen häitä, samoin reseptin. Ainesten saatavuudesta hän ei ollut varma kaksi viikkoa ennen häitä. Olin jo pari kertaa hermostunut näistä asioista. Jotenkin tuntuu siltä, että jos haluaa saada minkä tahansa asian järjestettyä, pitää hoitaa se itse. Ja sitten ukko valittaa, kun on niin stressaavaa järjestää häitä! Häät ovat siis viikon päästä, ja huomenna ukko lähtee mökille. Sellainen apu siitäkin on...
 15. Nostetaanpa tätä ketjua, jos vaikka tuoreilla naikkareilla olisi hyviä ideoita! Meillä on siis häät lokakuun loppupuolella. Jos sää vain sallii, otetaan kuvat ulkona meren rannalla, mutta suunnitelma B pitäisi olla. Ja paikkana läntinen Helsinki/keskusta/itäinen Espoo/läntinen Vantaa, niin ei tule kauhea hoppu. Meitä ei hirveästi kiinnosta modernit kohteet tai hienostelupaikat (mutta niitä voi toki laittaa tähän ketjuun muiden iloksi). Seurasaaressa voisi olla vaikka mitä hienoa ja meille sopivaa, mutta kun autolla ei pääse perille asti...
 16. Minä maksan ne kustannukset, mitä häiden suunnittelusta on suoraan aiheutunut. Hääpukuni takia tehtiin kaksi reissua Tampereelle Helsingistä, ja molemmilla reissuilla oli yksi kaaso mukana. Maksoin matkakustannukset, ja ruokailun ravintolassa Tampereella. Kun meillä oli suunnittelutapaaminen Helsingissä ravintolassa, en maksanut kaasojen ruokia. En edes ajatellut koko asiaa! Mutta siinä myös juteltiin muista asioista kuin häistä (ehkä puolet ajasta), ehkä koin tapaamisen enemmän kaveritapaamisena kuin pelkästään hääsuunnittelutapaamisena. En vaadi kaasoiltani mitään tiettyä pukeutumista, hiustyyliä tai meikkiä, joten en koe, että minun pitäisi maksaa ne. Jos haluaisin tietynnäköisiä kaasoja, maksaisin siitä aiheutuneet kustannukset.
 17. Jos on esimerkiksi perhe joka asuu samassa osoitteessa tai pariskunta tms, niin eihän kaikille lähetetä omaa kutsua, vaan lähetetään yksi kutsu per perhe/pariskunta. Meillä näköjään oli keskimäärin kaksi kutsuttua per lähetetty kutsu!
 18. Kihloihin mentiin huhtikuussa 2011, mittatilauspuku tilattiin kesäkuussa 2011, sain puvun tänään, ja häät tasan neljän viikon päästä. Eli puku tilattiin 4,5 kk ennen häitä. Ja kyseessä Morsiusgallerian pellavapuku.
 19. Jos meillä ei olisi syys/luontoteemaa, meillä olisi varmaan meriteema. Kun katselin noita meriaiheisia kakkuja, niin tuli mieleen, että tyrnimarjakakku on myös hyvin merellinen kakku! Meidän häihimme tulee siis tyrnimarja-jugurttikakku keksipohjalla, ja se on ihan mielettömän hyvää! Eikä se vaadi mitään hurjia koristeluja ja se näyttää ihan syötävältä kakulta (tämän ketjun siniset kakut herättävät hieman epäilystä).
 20. Hain tänään hääpuvun, ja se oli paljon parempi kuin osasinkaan kuvitella! Tilasin siis Morsiusgalleriasta pellavapuvun, jonka olin nähnyt vain kuvissa. Ja nyt, kuukausi ennen häitä, näin puvun ensimmäistä kertaa livenä ja se oli täydellinen!
 21. Aivan ihana idea! Olen sitä mieltä, että jos löytyy joku tuollainen hieno juttu joka selkeästi erottuu perinteisestä, siihen kannattaa panostaa. Loppujen lopuksi satasen tai kahden heitto on aika pieni, jos ajatellaan normaalia hääbudjettia (eli jos on vaikka noin 8500 euron budjetti, niin se on melkein yksi ja sama meneekö rahaa 8400 euroa vai 8600 euroa). Jos budjetti ei ole ihan mielettömän tiukka, panostaisin ehdottomasti tuollaisiin kutsuihin kun idea on noin hieno ja omaperäinen. Ja tarvittaessa sitten pihistäisin jostain muusta. Meillä meni noin 50 euroa (+postimerkit) kutsuihin, vieraita vajaa 100, kutsuja lähti noin 50. Onko teille tulossa 100 vierasta, vai lähteekö 100 kutsua?
 22. Sulhasen pukeutuminen on tosiaan hieman hankalaa. Meillä sulhanen päätyi lopuksi ihan tavalliseen pukuun, sekä ruskeaan liiviin ja plastroniin, jotka sopivat ihan kivasti oman pukuni kanssa yhteen. Hän ei sitten jaksanut lähteä metsästämään mitään parempaa asua.
 23. En näe, miksi morsiamella ei voisi olla miespuolisia kaasoja. Minunkin sulhasellani on "bestwoman"... Ei kaikkea aina tarvitse tehdä niin perinteisesti, eli teet kuten parhaaksi näet!
 24. Pieni kommentti vain: alle vuoden ikäiset juhlijat tuskin vaikuttavat budjettiin mitenkään merkitsevästi, joten en ehkä lähtisi perustelemaan lapsettomuutta tiukalla budjetilla. Hehän korkeintaan maistavat jotain juhlaruokia, jos ovat tarpeeksi vanhoja. Enkä usko, että mikään pitopalvelu perii alle vuoden ikäisiltä maksuja. Tilaa lapset tietenkin vaativat hieman, se on sitten asia erikseen.
 25. Meidän häihin on pari kuukautta. Sulhanen on nähnyt sellaista unta, että hän sammui heti vihkimisen jälkeen, ja heräsi, kun kaikki vieraat olivat lähteneet! Minä taas näin sitten sellaista unta, että puoli tuntia ennen vihkimistä olin vielä kotona, katsoin kelloa ja tajusin, että vihkiminen on ihan kohta. En ollut käynyt kampaajalla enkä meikkaajalla. Kaikessa kiireessä hääpuku unohtui kotiin, ja kävelin sitten isäni saattamana kivasti farkuissa ja vanhassa kuluneessa hupparissa. Isäni siinä haukkui minua, kun olin valmistautunut niin huonosti. Vihkijä sitten puhui ihan omiaan, ja näytti pätkiä tv-ohjelmista, jotka eivät liittyneet mihinkään. Sulhanen ei pysynyt paikoillaan vihkimisen aikana, vaan säntäili sinne sun tänne. Yritin vaivihkaa vinkata sille, että pysy nyt paikoillasi. Vieraat varmasti huomasivat tämän. Ainoa ajatus unessa oli, että voisiko koko jutun ottaa uusiksi joskus!