Jump to content
Naimisiin.info

*Eve*

Rouva
  • Viestit

    537
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän *Eve* kaikki viestit

  1. Moikka! MiinaV, tosiaan munkin muistaakseni tarttee rikosrekisteriotteen kaikista maista missä olet asunut yli 6kk sen jälkeen kun täytit 16. Visajourneysta löytyy varmaan ajantasaiset ohjeet (tai linkit ajantasaisiin ohjeisiin), eli visajourney.com kannattaa käydä tsekkaamassa. BanAnna, mä reissasin muutamia vuosia passilla, jossa oli mun vanha sukunimi jolloin Green Cardissa oli jo uusi sukunimi. Pidin aviolittotodistuksen kopsua mukana reissatessani kansainvälisesti kaiken varalta, mutta koskaan ei ollut ongelmia - tai no kerran muistaakseni Frankfurtissa vaihtaessani lentoa tänne Yhdysvaltoihin päin tultaessa joutuivat pikkasen asiaa selvittelemään mutta Yhdysvaltojen tai Suomen rajoilla ei koskaan mitään ongelmia. Mä hankin uuden passin Yhdysvalloissa joten en tiedä miten passin uusiminen uudelle nimelle Suomenmatkalla menisi.. Mutta mielikuvana on, että sen pitäis olla kyllä mahdollista. Kannattaa ehkä soittaa lentoyhtiölle ja varmistaa sitten kun on varannut liput jottei tuu ikäviä ylläreitä. Mutta voithan sä tosiaan matkustaa Yhdysvaltojen passilla Suomeen mennessä ilman että näytät niille sun vanhentunutta/eri nimellä olevaa Suomen passia. Eihän kaikilla kaksoiskansalaisilla käsittääkseni aina ees ole Suomen passia hankittuna, taikka passia ei ole mukana. Näin voisit uusia passin Suomessa uudelle nimellä ilman että pitäis huolehtia lentolippujen nimivaihdoksista jne. Näin olettaisin. Tsemppiä molemmille!
  2. Onnea Ninahi ja Winterset! Ninahi, voiskohan sieltä county clerk officesta (vai mikä se olikaan minne ne paperit viedään rekisteröitäväksi) käydä ne hakemassa? Me oltaisiin haluttu mennä Hawaiilla naimisiin mutta ei sitten mentykään, yhtenä syyntä se että se todistus oltaisiin saatu vasta tyyliin 12 viikon kuluttua. Alexandriassa VA sanottiin että sen voi itse käydä hakemassa sitten ehkä viikon-parin päästä mutta meillä kävi hillitön pullamunkki, ja meidät vihkinyt tuomari oli menossa sinne county officeen enivei, vei meidän marriage license sinne heti vihkimisen jälkeen ja lounastelun jälkeen saatiin jo avioliittotodistus käteen (taidettiin ottaa niitä varuilta jotain 5 kpl saman tein). Käsittääkseni se kesto riippuu siitä kuinka pian se teidät vihkinyt osapuoli saa paperit vietyä sinne toimistolle, sitten ne pistää sen siellä rekisteriin missä ei pitäis mennä kauan, ja sitten jossain vaiheessa ehtiessään postittaa teille kopsun. Postitusvaihe on kai se kaikkein kauiten kestävä...
  3. Kannattaa ilmoittaa aluksi Kelaan että ulkomaille muutto on väliaikainen. Kela-etuudet saa siten pitää vuoden verran - jos vaikka menee Suomeen lomalle niin voi käyttää Suomen lääkäripalveluita ja tietty jos sattuu joku haaveri niin se kattaa. Vuoden päästä Kela sitten heittää ulos sosiaaliturvasta jos asuu vielä ulkomailla. Kuten Ellinora sanoi niin maistraattiin osoitteenmuutos, sieltä sitten se menee eteenpäin ja saat verotoimiston postin tänne. Muistaakseni olet Suomeen velvollinen ilmoittamaan tulosi ja verosi kolme ensimmäistä verotusvuotta, sen jälkeen katsovat ettei enää tarvitse. Tämä siis ymmärtääkseni jos ei ole taloudellisia siteitä Suomeen. Mä vaihdoin Suomi-tilin S-pankkiin Sampopankista. Sampo alkoi keräämään melkein 5€/kk tilinhoitomaksuja, ja S-pankin tili on ilmainen jos on S-etukortti. Mulla oli äidin rinnakkaiskortti mikä riitti . Tuossa ei tosiaan ole mitään kk-maksuja; nettipankki ja pankkikortti kuuluu mukaan.
  4. Heippa ja onneksi olkoon Partamuumi! SSN kannattaa hakea juuri niin kuin sanoit, eli pari viikkoa sen jalkeen kun on tullut maahan. Nain tein itse ja kaikki meni hyvin. Siina kai voi olla jotain ongelmia jos sita hakee vasta kun on mennyt naimisiin, vai oliko se niin etta sita tarvitsee marriage licencea varten..? En muista enaa tarkalleen. SSN saat muutettua uudelle sukunimelle naimisiinmenon jalkeen ihan vaan kun menet SSA toimistolle ja naytat marriage certificate. Tarkat ohjeet ja mita papereita pitaa tuoda loytyy SSA nettisivuilta. Arsyttavaa joutua ramppaamaan siella kun se on helposti aikaavievaa mutta minkas voit. Suomeen sukunimi muutetaan tuossa edella keskustellulla tavalla. Mulla on kasitys, etta kun asuu vakituisesti poissa Suomesta ei saa muutettua nimea ajokorttiin? Ainakin mulla Suomen ajokortti on vanhalla nimella... Ohion ajokortin saanti riippuu osavaltion saannoista, kannattaa siis googlata Ohio DMV tai soittaa sinne. Se on toinen arsyttava virasto jossa tuhlaantuu helposti paljon aikaa... Ma sain 6kk ajokortin taalla ennen kuin mulla oli GC, ja sitten kun sain GC piti kayda uudestaan DMV:lla jotta sain ajokortin jonka voimassaoloaika oli pitempi. Hae samalla kun haet AOS sita EAD joka on tyo- ja matkustuslupa, sen hakeminen samassa paperikasassa kuin AOS on ilmaista. Sen pitais tulla parin kuukauden sisalla ja on vuoden voimassa. Ohjeita kannattaa etsia ja neuvoa kysya Visajourney-foorumilla: www.visajourney.com . Facebookissa on ryhma USAn suomalaiset, sielta voi taas kysella josko sun tulevalla asuinsuunnalla asuis ketaan suomalaisia Tsemppia kauheesti! Hyvin se menee vaikka kauheelta hommalta kuulostaakin
  5. Heippa! Tervetuloa kirjoittelemaan tosiaan American Housewives' Clubiin: http://www.naimisiin.info/yhteiso/topic/118885-american-housewives-club-vol-2/ Toivottavasti linkki toimii tällä kertaa ja pääsette mukaan Mulla oli tuo sama passiongelma aikoinaan, enkä koskaan saanut siihen selvyyttä niin nyt sitten hankin vaan passin uudella nimellä suurlähetystön kautta. Aika paljon kalliimpihan se on kuin Suomessa passin uusiminen - varsinkin, jos joutuu matkustamaan sitä varten vielä paikan päälle. Paikalle pitää tosiaan mennä henkilökohtaisesti sillä ottavat sormenjäljet. Mutta tulee se lentolipun uusiminen jne. myös kalliiksi, ja kun kerran itse olen täällä valmiiksi (olen lähetystöllä töissä) niin mulle tää oli paljon simppelimpää hoitaa se vaan työpäivän aikana Mutta toi kiertävä passiauto olis varmaan hyvä vaihtoehto jos se osuu lähelle! Tuosta apostillesta, tosiaan sen saa muistaakseni tilattua sieltä osavaltion pääkaupungista. Nettisivuilla pitäisi olla ihan hyvät ohjeet, googlaa vaan osavaltion nimi ja where to get apostille tms. Minä muistaakseni kirjoitin sinne vaan jonkun lyhyen kirjeen ja laitoin rahat (käteinen) samaan kuoreen + itselleni osoitetun palautuskuoren. Taisin muutaman viikon kuluttua saada kyseisen paperin. Passiin voi tulla ainoastaan se nimi, joka on rekisteröitynä Suomessa väestörekisterissä, sen takia pitää ensin laittaa tuo apostillellinen vihkitodistus ja saada uusi nimi väestörekisteriin ennen kuin saa sen passiin.
  6. Salmo, vastaan pikaisesti että voit hyvin matkustaa vaikka sait jo NOA2. Niin kävi mullekin, sain sattumalta NOA2 ehkä viikkoa ennen lentoa, jolla olin tulossa Yhdysvaltoihin reilu kahdeksi kuukaudeksi ja hyvin meni rajalla .
  7. Heippa, Ihan pikaisesti, K1-prosessin aikana voi ja saa hyvin matkustaa tänne lomalle. Mä kävin useaankin otteeseen, vimppa kerta oli reilu 2 kk. Kannattaa silti valmistautua todistamaan siteet Suomeen, eli paluulippu ainakin ja kirje työnantajalta on hyvä, sekä kopsu NOA1 kannattaa myös ottaa mukaan todisteeksi että on tekemässä prosessia lain mukaan. Sanoin aina että purpose of visit is vacation, enkä sen enempää avautunut elleivät kysyneet.
  8. Nimenmuutoksesta, tosiaan siihen marriage licenseen kirjoitetaan uusi nimi (riippuen kai osavaltiosta tosin?), joten siihen sitten apostille ja se toimitetaan Suomeen maistraattiin (tai voi varmaan täällä lähettää suurlähetystöönkin) niin vaihtavat nimen. Mä tosin vaihdoin nimen vasta pari vuotta naimisiinmenon jälkeen, joten jollain saattaa olla tästä parempi tieto. Mulla on kaikki Suomi-henkkarit ja kortit vielä vanhalla nimellä. En ole varma, mutta olen kuullut että ajokorttia on vaikea vaihtaa uudelle nimelle jos asuu vakituisesti ulkomailla. Passin kanssa odotan kunnes se menee umpeen ja vaihdan vasta sitten uudelle nimelle, se kun maksaa tehdä aika suolaisesti suurlähetystön kautta. Mulla on edelleen yksi pankkikortti Suomeen, ja ajattelin että jos lähettävät itse uuden uudella nimellä niin ok, jos eivät niin ei se haittaa. Ainakin on se ajokortti sitten vanhalla nimellä myös jos korttia käytettäessä kysyvät henkkareita . Oli muuten hassua Suomessa käyttää vanhaa, suomalaista nimeä yhtäkkiä . Asiasta pahvilaatikkoon, tervetuloa myös juttelemaan kulttuurieroista ja vähän kaikesta sekä saamaan vertaistukea American Housewives -ketjuun: http://www.naimisiin.info/yhteiso/topic/118885-american-housewives-club-vol-2/
  9. Tervetuloa Salmo! Hienoa, että ensimmäinen vaihe on teillä tehty! Vesirokkoon liittyen, itselläni ei ollut erityistä todistusta vesirokon sairastamisesta vaan muistaakseni riitti kun sanoin sen sairastaneeni. HUOM! Kannattaa varmistaa, että lääkäri laittaa vesirokko-kohtaan merkinnän tästä. Mun kohdalla lääkäri jätti sen tyhjäksi (Borgström), siitä tuli RFE ja jouduin käydä täällä Yhdysvalloissa lääkärillä uudelleen jotta sain kaavakkeen missä on ruksattu jotain jokaiseen rokotuskohtaan. Kannattaa siis Suomessa lääkärissä käydessä tarkistaa, että jokaikiseen kohtaan on merkattu jotain, ja ottaa itselle muutama kopio lääkärintodistuksesta.
  10. Tips, eikös K-1 -viisumi makseta vasta siinä vaiheessa, kun hakemus on tullut suurlähetystölle? Muutama vuosi sitten ainakin menettelytapa oli vielä tällainen, eli kun paperit on saavuttaneet lähetystön niin lähettävät sinulle sieltä ohjeet miten toimia - mukana on mös ohjeet miten viisumimaksu pitää suorittaa. Toki voi olla, että kolmessa vuodessa prosessi on muuttunut. f-stop, multa ei ainakaan kauheemmin mitään kyselty jos oikein muistan, katsoivat mikä viisumi on kyseessä, pyysivät pakettia ja pläräsivät sen läpi, niittasivat I-90 passiin ja muistaakseni varoittivat että naimisiin pitää sitten mennä 90 päivän sisällä. Eikä muuta. En usko että tarttet mitään varasuunnitelmaa, kunhan paketti on avaamaton ja viisumi kunnossa. Tsemppiä kaikille prosessiin!!!!
  11. Moi Valtsu85 - joo, enpä minäkään ollut säästynyt ääkkösiltä, ja muistaakseni laitoin anomukseen vokaaliyhdistelmät. AOS-vaiheessa tiputin vain umlautit pois kun en halunnut niitä vokaalihirviöitä henkkareihini, joten GC:ssä niitä ei nyt ole. Nuo ääkköset on täällä ärsyttäviä, mutta kannattaa olla konsistentti niiden käytössä. Mulla loppujen lopuksi oli kaikissa henkkareissa ja luottokorteissa umlautit vaan tiputettu pois, mutta SSN-kortissa taas vokaaliyhdistelmät. Sitten meni hermo ja nyt ROC-vaiheessa vaihdoin miehen sukunimeen . en usko että maakuntaa tarvitsee lisätä Letter of Intentiin. Se ei kuitenkaan ole virallinen lomake jossa on oma kohtansa maakunnalle, vaan itse kirjoitettu dokumentti. Tsemppiä prosessiin!
  12. Mulla taas on sellainen käsitys, että vaikka periaatteessa AOS pitäisi anoa ennen kuin I-90 umpeutuu (eli se 90 vuorokautta maahantulosta, se paperilappu joka niitataan passiin), niin jos siinä menee pitempään niin tämä välipäivien (-viikkojen, -kuukausien tms.) niinsanottu laiton maassaolo annetaan anteeksi automaattisesti AOS anotessa koska olet lähisukua kansalaiselle. Toki tuona väliaikana ei oikein voi tehdä mitään (poistua maasta, tehdä töitä) kun ei ole mitään todistetta laillisesta maassaolosta, ja jos joutuu poliisien kanssa tekemisiin niin se on varmasti aika kinkkinen juttu. Mutta olen lukenut tapauksista, joissa AOS on anottu vasta kuukausien päästä, syystä tai toisesta. Se K1-viisumi itsessään on sen 6kk voimassa niinkun Heidi sanoitkin, mutta koska viisumi on validi vain yhtä maahantuloa varten niin se tavallaan mitätöityy siinä vaiheessa kun tulee maahan. Eli sen maahantulon K1-viisumilla voi tehdä 6kk sen myöntämisestä mutta sen jälkeen kun sen sillä on maahan tullut niin sen voimassaololla ei ole oikein mitään merkitystä. Tai siis näin mä taas olen ymmärtänyt . Me lähetettiin paperit niin, että I-90 oli jo umpeutunut. Ei tainnut olla tosin kuin parista viikosta tosin kyse. Joo Nagoon, toi SS-numerohässäkkä olis hyvä olla jossain ohjeissa, koska se on kuitenkin tärkee juttu jotta saa pikkasen pyöritettyä elämää eteenpäin uudessa kotimaassa.. Mutta siis tokihan te lähetitte AOS naimisiinmenon jälkeen, eli kun pitää olla avioitunut ennen kuin sen lähettää? Mä taidan jotenkin ymmärtää väärin tuon sun lauseen ...Me taidettiin tehdä paketti muilta osin täysin valmiiksi jo ennen naimisiinmenoa, sitten vaan mukaan marriage cert jne mitä tarvii lisäksi. Ajokortttijutut on osavaltiokohtasia. Mutta, yleisesti ottaen tuskinpa poliisitkaan tietää saisitko sä sun kortilla ajaa vai et jos ne sut pysäyttää, joten sinuna ajaisin ihan rauhassa Suomen kortilla . Mulla meni muistaakseni pari kuukautta että sain väliaikaisen matkustus- ja työluvan, ja siitä sitten pari kuukautta että GC tuli postissa. Tästä on siis pari vuotta.
  13. Pikaisesti kyselen, eli koska olen kirjoilla Yhdysvalloissa (ja menin täällä naimisiin kaksi vuotta sitten), niin nyt kun olen vaihtamassa sukunimeäni mieheni sukunimeksi, niin teenkö siitä sen maksullisen hakemuksen maistraattiin? vai miten pitäisi toimia? Olen ilmoittanut suomeen naimisiin mennessäni, että menin naimisiin, mutten ole ilmoittanut mitään sukunimestä. Eipä sitä kyllä muistaakseni edes kysytty siinä kaavakkeessa (ja vaikka olisi kysytty niin halusin tuolloin pitää oman sukunimeni).
  14. Heippa sproket! Turistiviisumilla Yhdysvaltoihin tulo ja naimisiinmeno on täysin laillista, mutta lain mukaan et saa jäädä maahan naimisiinmenon jälkeen vaan sinun pitää palata takaisin Suomeen ja anoa puolisoviisumia ja sitä kautta Green Cardia. Tai sitten voitte anoa nyt kihlattuviisumia ja sen saatuanne voit tulla Yhdysvaltoihin, mennä naimisiin, jäädä tänne ja odottaa täällä Green Cardia Kumpaakin näitä viisumeja varten on tosiaan ne tulorajat, ja muistaakseni niitä katsotaan viimeiseltä parilta vuodelta. Näissä voi käyttää myös ulkopuolista sponsoria jos poikaystäväsi tulot eivät riitä. Mikäli tulet tänne turistiviisumilla, menette naimisiin ja jäät tänne niin näin ei saisi siis laillisesti tehdä, joten periaatteessa et saisi tätä suunnitella. Jos et tätä ole suunnitellut (eli tietoisesti kierrät lakia) vaan näin vaan "käy" niin voit jäädä maahan ja anoa statuksen muutosta täältä käsin. Silloin pitää pystyä todistamaan käsittääkseni myös se, että ette ole näin suunnitelleet kiertää lakia ja tarkoituksenanne ei ollut että jäisit suoraan maahan. Inhottavan vaikeiksi, pitkiksi ja kalliiksi projekteiksi nämä viisumit on tehty ja silloin aluksi varsinkin tuntuu tosi hurjalta ne miljoonat säännöt ja papereiden täyttämiset ja kuukausien odottamiset, mutta siitä selviää hengissä (vaikka ei aina siltä tuntuisi). Lisätietoja kannattaa käydä kaivelemassa sellaiselta forumilta kuin Visajourney. Saitilta löytyy myös tosi hyvät ohjeet ja kohtalotovereita. Tsemppiä!
  15. Onnittelut Nagoon! Kannattaa käydä katsomassa ohjeita AOS varten VisaJourneystä, siellä on tosi selkeät ohjeet ja mallit. American Housewives Club löytyypi täältä. Tervetuloa mukaan!
  16. Vendar, mäkin toin kaikki tavarani matkalaukuissa. Laita tullilappuun vain jotain tyyliin "used household items" tai "personal goods" tms. ja arvoksi $0. Näin mulle aikoinaan ohjeistettiin ja hyvin meni. Muistaakseni muuton yhteydessä voi 10 vuotta tuoda tänne omia tavaroita tullivapaasti.
  17. Lightning, voit liittää AOS-hakemukseen kopion Suomessa käydystä lääkärintodistuksesta, tarkemmin siitä sivusta jossa on rokotustiedot. Kun menet lääkäriin, pyydä että saat itsellesi kopion, muutoin eivät sitä sinulle tarjoa. Varmista, että lääkäri täyttää jotain jokaiseen rokotuskohtaa, ja että ruksivat "vaccination history complete" ( vai mikä onkaan).
  18. ^Nabbu, jos käännyttävät rajalla takaisin Suomeen niin ei tule porttikieltoja tai vaikuta viisumiin. Mutta, sitten kannattaa melkein odottaa että seuraava reissu on menolento sillä K1-viisumilla. VJ'stä löytyy varmaan tuostakin aiheesti lisätietoja ja stooreja, jos haluat googlailla mielenrauhan vuoksi .
  19. ^Eiköhän ne kaikki paperit voi lähettää samallakin jos haluaa. Ohjeissa lukee, että eivät voi käsitellä viisumihakemusta ennen kuin DS-230 on lähetetty, joten siksi pyytävät että tuo lähetetään ensi tilassa ja sen jälkeen vasta loput paperit joiden kokoamisessa voi mennä kauemmin aikaa. Sen voi hyvin printata netistä, niin mäkin tein koska olin myös Yhdysvalloissa kun sain packet3 ja halusin täyttää kaikki lomakkeet valmiiksi. Mä itse asiassa muistaakseni taisin lähettää DS-230 ja checklistin yhdessä. Ja tosiaan, kihlatulta ei tarvitse kuin Affidavit of Support -jutut. Mulla on mielikuva, että olisin kirjoittanut aikaisempaan ketjuun packet3 sisällön.... jep, tässä linkki kyseiseen postaukseen vanhassa ketjussa. Toivottavasti on avuksi!
  20. Nabbu, mä taisin käydä kolme tai neljä kertaa yksi vuosi, ja kaikki kerrat on menneet hyvin. Viimeinen kerta ennen lopullista muuttoa oli 2 kuukauden visiitti ESTAlla ja se oli ainoa kerta kun rajalla kuulusteltiin jonkun verran. En mä usko että sun tarvitsee jännittää rajan ylitystä. Kaiken varuilta kannattaa toki ottaa mukaan paluulipun lisäksi niitä muita todisteita siteistä kotimaahan, varsinkin jos rajalla sanoo tulevansa poikaystävää/kihlattua moikkaamaan. Nagoon, hyvä kuulla että lääkärissäkäynti on nyt kunnialla ohi. Hehe, onpas sitten kiva että tuommoisen oikeinkirjoitusvirheen Borgström teki, onneks ei sentään pistänyt d-kirjainta tohon perään. Siinä vois olla kummastelemista USCIS-kaverilla joka sun lääkärintarkastuksen käy läpi . Mutta hyvä että merkkasi vesirokkokohtaan että olet sen sairastanut, siitä ei nyt voi ainakaan tulla RFE, hienoa. Mullakaan Borgström ei merkannut kuin osan rokotuksista, vaikka mulla oli kaikki mahdolliset rokotukset otettu tai vahvistettu. Mutta, kun ne täällä siirrettiin sille toiselle kaavakkeelle niin täkäläinen lääkärisetä kyllä todella tarkasti raapusti jokaisen rokotuksen viimeisen vahvistuksen päivämäärän kaavakkeeseen. Muuten, tärisikö Bortgströmin kädet oikein häiritsevän paljon kun olit tarkastuksessa? Mun käydessä kun hän pystyi hädin tuskin pitämään kynää kädessä siltä tärinältä.
  21. Onnittelut, Nagoon! Tosiaan, kannattaa olla tarkkana, että Borgström merkkaa jokaiseen rokotuskohtaan jotain. Se civil surgeon jolla kävin täällä Yhdysvalloissa oli todella tarkka siitä, että jokaisen rokotuksen kohdalle oli jotain merkattu, vaikka vain että "Not age-approriate". Muistaakseni Pabella meni tuo rokotuslomake sellaisenaan läpi AOS-vaiheessa, vaikka kävi Borgströmillä eikä vesirokkokohdassa tainnut olla mitään merkintöjä.
  22. ^Hanny, tarvitset vain sen rokotusosion eli lomake DS-3025, joten ei huolta. Mulla tuli tuosta osiosta RFE, eli siitä että vesirokkokohdassa ei lukenut mitään. Kun laitat tuon DS-3025 AOS-papereihin mukaan, muista ottaa siitä itsellesi kopio mikäli tulee RFE ja ota rokotuspaperit ja -kortit mukaan tänne muuttaessa. Mä kun sain RFE niin ensin sain kiukkuhepulin, sitten googlasin alueen civil surgeons ja menin lähimmälle lääkärille jolle sain ajan heti oliko se seuraavalle päivälle ja oli tarpeellisen edullinen (Penny muistaakseni sanoi että Seattlen seudulla soitteli parille eri lääkärille, hinnat voivat vaihdella hurjastikin). Lääkäri siirsi rokotustiedot erittäin tarkasti ja yksityiskohtaisesti USA:n käyttämälle lomakkeelle (en muista lomaketta, oisko ollut joku I-693 tms.) ja maksoin lystistä $60. Vesirokosta lääkärisetä sanoi ettei tarvitse tehdä testejä, hän näkee vesirokkoarvista että se on sairastettu.
  23. Onnittelut Hanny!! Milloin olet suunnitellut muuttavasi? Ellinora, mulla tuli mieleen että voisko olla niin että kaikki IR-/CR-1 -anomukset menee National Benefit Centeriin....? Lääkärintarkastuksesta vielä, tosi hyvä Hanny että olit tarkkana Borgströmin kanssa jotta kaikki tulee merkatuksi. AOS-vaiheessa ei tarvitse lääkärintodistuksesta muuta kuin sen rokotusosion, ja jos se on täytetty hyvin ja merkattu complete, niin sen pitäis mennä suoraan läpi. Tiedoksi myös, tässä on linkki Visa Journeyn Finland-keskusteluun.
  24. Tervetuloa, Nabbu, ja kurja kuulla että teidän RFE ei koskaan tullut perille Nagoon! Epätietoisuus on inhottavinta, kun asian eteen ei voi tehdä mitään. Toivottavasti uusi tulee pian postissa. Ja onneksi olkoon Ellinoralle NOA1 saannista! Nabbu, mulla ei ole ollut hankaluuksia rajan yli rampatessa, kerran ainoastaan kyseltiin hieman enemmän kun olin tulossa kahdeksi kuukaudeksi. Mulla oli kirjetta työnantajalta ja viisuminhakupaperit (kopiot) mukana, mutta en muista halusivatko nähdä edes paluulippua.
  25. Jennira, et tarvitse Suomesta esteettömyystodistusta avioliiton solmimista varten. Jos nyt oikein muistan et taida tarvita muuta kuin passin (tuo voi vaihdella osavaltioiden välillä btw, en ole varma) . Jotta saat liiton Suomessa rekisteröityä, niin tarvitset apostillella varustetun avioliittotodistuksen (marriage certificate). Sertifioituja ja apostillellisia avioliittotodistuksia pitäisi yleensä saada sieltä samasta virastosta mistä saat sen perusavioliittotodistuksenkin, kun liitto on rekisteröity osavaltion järjestelmään. Näitä todistuksia tarivtset sitten viisumiprosessiaa joten niitä kannattaa samalla pyytää ainakin pari ylimääräistä. Rekisteröinnissä voi kestää yhdestä tunnista pariin viikkoon riippuen osavaltiosta, vihkipaikasta ja vinkimisen toimittavasta tahosta. Kannattaa googlata osavaltio + marriage license tms., löytyy varmasti paljon lisätietoa vaatimuksista ja muista jutuista.
×
×
  • Create New...