Jump to content
Naimisiin.info

Nanshe

Rouva
 • Posts

  1322
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

1679 profile views

Nanshe's Achievements

Konkari

Konkari (4/5)

 1. Nanshe

  Islanti

  Reykjavik on pieni kaupunki, mutta kyllä siellä voi keksiä tekemistä ja näkemistä pidemmäksikin aikaa. Varsinainen upea Islanti kuitenkin alkaa vasta Reykjavikin ulkopuolelta, joten ehdottomasti kannattaa lähteä yhdelle jos toisellekin reissulle bussilla! En osaa sanoa, mikä retkijärjestäjä tarjoaa parhaan hinta-laatusuhteen, mutta täällä jotain ideoita: https://bustravel.is/
 2. Pääsisitkö vaikka joillekin häämessuille keskustelemaan kasvotusten hääpukuompelijoiden kanssa? Myös käytettyjen hääpukujen liikkeissä osataan varmasti neuvoa jo sovituksen yhteydessä. Hintaa on usein hyvin vaikea arvioida, mutta mitä monimutkaisempi muutos ja mitä yksityiskohtaisempi puku, niin sitä kalliimmaksi korjaus tulee. Nyörityksen saa ainakin usein kätevästi vetoketjun tilalle. Kokoasiaan: hääpukujen mitoitus voi erota paljonkin muiden vaatteiden mitoituksesta. Puku pitää siis aina sovittaa joka tapauksessa. Pienentäminen on aina helpompaa kuin suurentaminen, kunhan ei hanki useita kokoja liian suurta pukua.
 3. Tarjoiluastioista kannattaa varmaan kysyä suoraan sieltä pitseriasta. Pitserioiden välillä on myös eroja siinä, minkä verran pystyvät huomioimaan erityisruokavalioita, joten on hyvä varautua itse miettimään parille ruokailijalle varavaihtoehtoja. Idea kuulostaa kyllä tosi kivalta ja herkulliselta! Pitsasta välittyy varmasti rento ja elämänmakuinen fiilis. Tässä vielä muutama pohdintakysymys: - Sopiiko artesaanipitsa 50 henkilön buffettiin? Voidaanko viimeisille ruokailijoille taata yhtä tuore makuelämys kuin ensimmäisille? Onko pitsa riittävän tuoretta vielä santsikierroksella? Maistuuko pitsa teille vielä seuraavanakin päivänä vai pitääkö jämät heittää roskiin? - Minkälainen fyysinen olo kokonaisen pitsan syömisestä tulee? Väsyttääkö vieraita liikaa aterian jälkeen? Joustavatko vieraiden juhlavaatteet pitsasta johtuvan turpoamisen verran? Pitääkö pitsa nälkää tarpeeksi kauan vai tuleeko vieraiden syötyä pelkkiä tyhjiä kaloreita? - Tekeekö pitseria slaisseja vai pelkkiä isoja, pyöreitä pitsoja? Tarvitaanko pitsojen paloitteluun erilaisia välineitä, onko niitä riittävästi? Mahtuvatko pitsat vieraiden lautasille ja ruokapöytään? - Sotkeeko pitsa ihmisten juhlavaatteita? - Sopiiko pitsa ruokajuomienne kanssa? Minipitsat ovat toki yöruokaklassikko ja myös alkuun voisi hyvin olla tarjolla pieniä pitsamaisia suupaloja. https://www.weddingomania.com/19-fun-ways-to-organize-a-pizza-food-bar-at-your-wedding/ https://www.brides.com/story/pizza-wedding-cake-photos
 4. @juuulia92 Mikä kuukausi ja millä suunnalla? Syyskuu Etelä-Suomessa on aivan erilainen kuin marraskuu Pohjois-Suomessa Päivien lyhentyessä värimaailma muuttuu tietenkin rikkaammaksi ja syvemmäksi. Suosisin itse viininpunaista ja kultaa tai ruskan värejä. Ruskan keskellä saa upeita kuvia ja lehdet sopivat juhlatilan koristeeksi. Tunnelma syntyy juhlatilan erilaisista valaistusratkaisuista. Alkumaljana voidaan nauttia vaikka jokin lämmin juoma. Vieraslahjaksi villasukkia Kuvat http://www.mywedstyle.com/blog/the-benefits-of-having-a-fall-wedding/ https://www.botanicalpaperworks.com/blog/read,article/660/get-inspired-by-these-autumn-wedding-details https://www.bridalguide.com/planning/the-details/reception/fall-wedding-ideas#134415 https://www.theknot.com/real-weddings/an-apple-inspired-farm-wedding-at-historic-john-p-furber-farm-in-cottage-grove-minnesota-album?context=fall-albums&page=4 https://www.theknot.com/real-weddings/a-cozy-fall-barnyard-wedding-at-bear-mill-estate-in-denver-pennsylvania-album?context=fall-albums&page=6 https://www.theknot.com/real-weddings/a-rustic-fall-wedding-at-the-bedford-village-inn-in-bedford-new-hampshire-album?context=fall-albums&page=8 https://www.theknot.com/real-weddings/a-fall-farm-wedding-at-southall-eden-in-leipers-fork-tennessee-album?context=fall-albums&page=4
 5. Teillä ilmesesti oli jo häät, miten meni? Jos kysymyksiä on parikymmentä, niin niiden kannattaa olla helppoja. Vaikeiden kysymysten kanssa riittää, jos on muutama. Eniten olen kuullut kehuttavan sellaisia tietovisoja, joita vieraat pääsevät miettimään omassa tahdissaan, koska silloin heillä on jotain tekemistä pakollisen odottelun aikana ja he pääsevät tutustumaan paremmin muuhun pöytäseurueeseen. Vastausten tarkistaminen ja palkitseminen on myös oma hauska ohjelmanumeronsa, jota vieraat seuraavat jännityksellä. Palkinnoksi voi antaa esimerkiksi suklaata tai arpoja. Palkinnon ei tarvitse olla mitään suurta, vaan voittaminen itsessään tuntuu vieraista riittävän kivalta.
 6. Jos juhlat ovat jatkuneet pitkään, niin jatkoja varten kannattaa hankkia muutamat varvastossut myös vieraita varten
 7. Mikä tahansa ohjelmanumero voi mennä pieleen, jos sitä ei järjestetä hyvin. Esimerkiksi yksissä häissä ei meinattu saada yleisöä kasaan edes kimpunheittoon, koska jatkot olivat jo niin pitkällä, että vieraat olivat hajaantuneet eri puolille isoa juhlapaikkaa, minkä lisäksi morsian yritti viedä homman läpi nopeasti käskyttämällä sinkkutyttöjä ympärilleen sen sijaan, että olisi jotenkin hyvässä hengessä rakennettu jännitystä ja myös ehdotettu, että mukaan pääsee siviilisäädystä tai sukupuolesta riippumatta. Karaoke voi olla hauska ohjelmanumero, mutta tilanteen mukaan täytyy harkita tarkasti, järjestetäänkö se bileiden keskiössä, jolloin kukaan ei pääse kuulemaan mitään muuta musiikkia ja yleinen juhlatunnelma saattaa sen vuoksi latistua, vai ehkä jossain muualla.
 8. Erittäin positiivista oli miten kaikki meidän ideoimat jutut oli kuin olikin vieraiden mielestä kivoja Pelkäsin, että käytännössä moni meidän suunnittelema asia vaikuttaisi jotenkin typerältä tai toimimattomalta.
 9. Miten häävieraanne olivat pukeutuneet? Emme halunneet etukäteen kieltää mitään tai rajoittaa ihmisten valintoja liikaa, joten ohjeeksi olimme antaneet vain että pukeutuminen saisi olla juhlavaa. Jäin sitten ihmettelemään, miksi muutama naisvieras saapui paikalle todella arkisissa asuissa ja toiset pukeutuivat kokomustaan mekkoon. Eräs näistä arkisista pukeutujista on vielä käynyt todella monissa häissä lähiaikoina, joten olisin luullut, että hänen kaapistaan löytyisi jotain vähän juhlavampaa. Kokonaisuuden kannalta vieraiden pukeutumisella ei ole mitään väliä, mutta kuitenkin mietityttää, millä asenteella nämä kaverit suhtautuivat häihin tai minkä verran he meidän juhlia edes arvostivat, jos tuollainen pukeutuminen on heidän mielestään asianmukaista. Miehillä sen sijaan olikin hienosti puvut päällä.
 10. Ei tunnu turhalta. Moni asia olisi sujunut vielä stressittömämmin ja sujuvammin, jos ne olisi etukäteen hössötetty kuntoon.
 11. From Hell: myöhästyjät, puheiden keskeyttäjät ja roskaajat.
 12. Meillä oli vain kourallinen leikki-ikäisiä, joista kaikki tunsivat toisensa. Olivat mielestäni todella nätisti päivällispöydässä, mutta suurimman ajan toki viettivät leikkihuoneessa.
 13. Se, että niin moni jaksoi juhlia myöhäiseen aamuun asti
 14. Sormukset mukaanluettuna jotain 10 000 - 15 000. Tarkkaa summaa on mahdoton laskea, koska osa palveluista saatiin lahjoina, osa häitä varten hankituista asioista tuli muuhun käyttöön, osa kihla-ajan ostoksista liittyi välillisesti häihin jne. Paljon meni
 15. Muutamia kukkia tuli, näyttivät todella näteiltä lahjapöydässä Ei haittaa, että lakastuivat pian juhlien jälkeen.
×
×
 • Create New...