miiuli^

Morsian
 • Content count

  31
 • Joined

 • Last visited

About miiuli^

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Turku
 1. ^ Itse ostin puvun ilman tilaamista, toki muutoksia piti tehdä. Sydänkävyssä Turussa on ainakin paljon pukuja suoraan ostettavaksi. Osa oli vanhoja vuokrapukuja, osa taisi olla ihan uusia. Puvut oli vielä reilussa alennuksessakin
 2. Mun eniten jännittää, miten saan unta häitä edeltävänä viikkona. Ikinä en saa unta, jos odotan jotain kivaa tapahtumaa. Kiva yrittää juhlia ja nauttia päivästä väsyneenä. Lisäksi häävalssi jännittää. Sitä pitäisi harjoitella, mutta sulhanen ei ole kovinkaan innostunut. Käytiin viime vuonna lyhyt lavatanssikurssi, jossa kävi ainakin selväksi, ettei sulhasella ole ollenkaan rytmitajua Lisäksi pieni jännitys on sairastumisen suhteen. Ettei olisi vaan flunssa, tai jokin pahempi tauti, hääpäivänä.
 3. Mä maksan kaason kampauksen ja meikin. Hääpäivänä on sitten kiva mennä yhessä kaunistautumaan (ja samalla kaaso voi rauhoittaa morsiamen hermoja). Vaatetusta en maksa, ei ollut mitään väliä minkälainen mekko on. Kaaso valitsi lopulta sellaisen mekon, jota voisin itsekin käyttää. Me naurettiinkin, että voidaan vaihtaa keskenään pukuja, kun kaaso menee naimisiin Bestmanille maksetaan puvun vuokraus. Ajattelin myös ostaa kaasolle häämatkalta jonkun korun kiitoslahjaksi. Bestmanin kiitoslahjasta en vielä tiedä. Mun mielestä on ihan kohteliasta muistaa molempia häiden jälkeen pienellä lahjalla. He ovat kuitenkin käyttäneet paljon aikaa häiden takia.
 4. ^ Eiköhän se ole ilmaista, ainakaan kukaan ei ole maininnut mitään maksullisuudesta. Itse asiassa myyjä ei edes kysynyt haluanko säilyttää puvun siellä vai otanko kotiin Kysyi vaan hääpäivän, kun päätin puvun ostaa. Marinettea on moni täällä vähän haukkunut, mutta itse sain siellä hyvää palvelua ja kaverini on ostanut sieltä puvunkin. Eli jos ei noista kahdesta pukua löydy, niin kannattaa kaikesta huolimatta myös siellä käydä.
 5. Sydänkävyssä voi myös säilyttää pukua. Oma pukuni odottaa siellä elokuuta Suosittelen muutenkin Sydänkäpyä. Palvelu on ollut koko ajan tosi hyvää ja myyjät avuliaita. Liikkeessä löytyy myös paljon alennuspukuja (osa ihan uusia ja osa vanhoja vuokrapukuja).
 6. Mä kävin etsimässä pukua yhdeksää kuukautta aikaisemmin. Löysinkin liikkeestä vanhan vuokrapuvun, joten pukua ei tarvinnut edes tilata. Siellä se liikkeessä odottelee elokuuta. Muutaman kerran olen käynyt sovittamassa sitä ostamisen jälkeen.
 7. Me suunnataan heti häiden jälkeen elokuussa Lontooseen neljäksi päiväksi. Saa nähä minkälaista hulinaa siellä on, olympialaiset loppuvat pari viikkoa aikaisemmin Matkakohteen valinta oli loppujen lopuksi helppo. En halunnut lähteä heti häiden jälkeen useamman viikon matkalle, joten kohteen piti olla suhteellisen lähellä. Lisäksi sulhanen on jo monta vuotta halunnut käydä Lontoossa. Jätinkin matkajärjestelyt hänelle.
 8. Kirkon ja juhlapaikan välillä tulee olemaan reilu kilometri. Hankala matka, kun sitä ei voi oikein kävelläkään korkokengissä. Ollaan tultu siihen tulokseen, että tarjotaan halukkaille hotellilta (n. 19 km päässä kirkosta) yhteiskuljetus kirkolle ja sieltä edelleen juhlapaikalle. Samalla voi ylimääräiset tavarat jättää bussiin, eikä niitä tarvitse ottaa kirkkoon mukaan.
 9. Me alettiin seurustella syksyllä 2009, tosin tunnettiin jo aikaisemmin. Mies kosi täysin yllättäen 1.1.11 vain reilun vuoden seurustelun jälkeen. Pääsi kyllä yllättämään täydellisesti Samana päivänä myös muutettiin yhteen, tosin itse olin vielä tammikuun opiskelijavaihdossa ulkomailla. Kihlauspäivänä päätettiin myös, että naimisiin mennään 2012. Hääpäivänä ollaan siis seurusteltu vajaat kolme vuotta. Molemmat ollaan silloin 26, mutta mies täyttää paria kuukautta myöhemmin 27. Mies on (toivottavasti) työelämässä, on siis valmistunut jo. Mulla on vielä vähän koulua jäljellä. Rahaa ollaan saatu säästettyä ihan hyvin, tosin säästäminen vielä jatkuu. Onneksi molempien vanhemmat auttavat kustannuksissa.
 10. Menen ehdottomasti koekampaukseen. Kampauksen tekee ihan uusi kampaaja, joten parempi käydä tutustumassa häneen etukäteen. Varsinkin, kun mulla on aika liukkaat hiukset, jotka on vähän hankala laittaa. Samalla voidaan tarkistaa, että hääpäivänä kampaukseen ja meikkaukseen varattu aika on riittävä. Ja onhan se mukavaa, että saa meikkauksen ja hienon kampauksen kaksi kertaa
 11. Meistä otetaan viralliset kuvat ennen vihkimistä. Kuvat otetaan juhlapaikan pihalla (jos ei sada), joten samalla nähdään kattaus. Mulla ei ole kauhean hyviä kokemuksia niissä häissä, jossa kuvaus hoidettiin vihkimisen jälkeen. Niissä kuvaukset on kestäneet lähemmäs pari tuntia. Se on pitkä aika odottaa sellaisille vieraille, jotka ei juuri tunne muuta hääväkeä. Lisäksi hääpäivä on kuitenkin niin lyhyt, että mieluummin haluan juhlia vieraiden kanssa koko päivän. Meillä on sulhanen jo nyt nähnyt mun puvun ja hääpäivänäkin me puetaan todennäköisesti samassa paikassa, joten ei ole väliä millon kuvaus on.
 12. Me ei tulla maksamaan vieraiden majotusta, mutta järjestetään yhteiskuljetus juhlapaikalle ja sieltä pois. Lisäksi kysellään hotelleilta tarjouksia ja mainitaan hääkutsussa niistä. Meillä on vieraat melkein kaikki pitkämatkalaisia, joten tulee vähän kalliiksi maksaa noin 40 hotellihuonetta. Tietenkin harmittaa, jos suurin osa lähtee koteihinsa takaisin illalla, mutta täytyy toivoa, että vieraat haluavat olla loppuun asti juhlimassa
 13. Me varattiin ensin juhlapaikka ja muutamaa viikkoa myöhemmin kirkko.
 14. Mä kastelin mun huntuni vedessä, kun se oli niin jäykkä. Laskeutuu paljon nätimmin nyt, eikä se näytä kärsineen kastelusta. Osaako joku sanoa kuinka kuumalla tyllin reunaa uskaltaa silitää? Ompelin reunaan satiininauhan, joka on pitäis saada silitettyä.
 15. Lainahöyhenessä vuokrataan ainakin miehille pukuja, muistaakseni oon nähnyt niitten ikkunassa myös häämekkoja. Sydänkäpy ei enää vuokraa pukuja ollenkaan.