miryam

Rouva
 • Content count

  445
 • Joined

 • Last visited

About miryam

 • Rank
  Vakkari
 • Birthday 08/18/81

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Helsinki

Recent Profile Visitors

767 profile views
 1. Tässä 2 vaihtoehtoa, ylempi on kohteliaampi ja alempi tuttavallisempi. Miehen mielestä ylempi tyyli on enemmän käytössä. Täyttöohjeet: -"o Sr." meihen nimen edessä ja "a Sra" naisen nimen edessä -"ja" on portugaliksi "e" jos haluaa monta nimeä peräkkäin -Päivämäärä on esimerkki kirjoitusasusta (20.6.2005) Kuukausi kirjoitetaan yleensä sanana. -Kirkon osoitteen voi jättää pois, ekan kappaleen vika suluissa oleva pätkä. -RSVP ei ole käytössä ainakaan iahn yleisesti, mies suosittelee lausetta. -Juhlaopailla pitäisi tietää tarkemmin että sais käänöksen oikeen, nyt on oletettu että se on ravintola. Jos on muualla niin "restaurante" pois ja tilalle muuta. -Jos haluaa johlapaikan osoitteen niin perään "cujo endereco é OSOITE" Kysy jos et jotain tajua, en osaa ihan kaikkea ehkä selittää... Vaihtoehto 1 Temos o prazer de convidar V. EXa o Sr. / a Sra KUTSUTTAVAN NIMI a tomar parte na cerimónia de matrimónio entre MORSIAMEN NIMI e SULHASEN NIMI a realizar-se no dia "20 de Junho de 2005" na igreja de KIRKON NIMI( cujo endereco é KIRKON OSOITE). A seguir à cerimónia de bencão esperamos que nos honre com a V. presenca na cerimónia do copo D’Água a realizar-se no restaurante RAVINTOLAN NIMI. Por favor confirme a V. Participacão até o dia MIHIN MENNESSÄ ILMOITTAUDUTAAN ___________ Vaihtoehto kaksi: Convidamos o Sr. KUTSUTTAVAN NIMI JOS MIES e a Sra KUTSUTTAVAN NIMI JOS NAINEN a testemunhar o nosso casamento no dia PÄIVÄMÄÄRÄ KUTEN YLLÄ na igreja de KIRKON NIMI na rua KIRKON OSOITE. Depois da cerimonia de bencão seguir-se-á a cerimónia do copo D’Água no restaurante RAVINTOLAN NIMI Por favor confirme a V. Participacão até o dia MIHIN MENNESSÄ ILMOITTAUDUTAAN
 2. Minen itte osaa kääntää mutta voin tarjota miestä kääntämään (jos nyt ei ihan romaaneja tai runoja...) englannista (tai suomesta) portugaliin materiaaleja. Portugali siis hänellä äidinkieli. En nyt ole lupaa kysynyt mutta saan kyllä lirkuteltua siltä käännöksen, ihan vaan mun opettamistarkotuksessa jos ei muuten.
 3. En koe että rahat ois menny hukkaan, paitsi että yks kamera oli ilmeisesti vaurioitunut (joko ennen tai jälkeen oston, en tiedä) ja sen kuvissa oli kaikissa ruma punainen kulma. Osa kuvista oli iha sontaa ja lensi suoraan roskiin, mutta joukossa oli myös aivan helmiä, kuvia asioista ja ihmisistä ja tilanteista joihin kuvaaja ei ehtinyt. Myös lasten ottamat kuvat olivat osittain todella hienoja, tekee hyvää aikuisille välillä vaihtaa kuvakulmaa!
 4. Taisi olla se perinteinen Kela-kortti... Miehen kaveri (joka ei tienny etttä oltiin menty siviilisti naimisiin ja kuukausia ennen häitä) yritti kovasti olla eka ja lähetti meille onnittelukirjeen ENNEN häitä uudella nimellä. Siinä oli siis jo yritystä!
 5. Meillä ei sulhasen äiti tiedä vieläkään, miehellä menee niin hyvin hermo oman äitinsä kanssa ;D Onneksi välimatkaa on puoli maapalloa enkä ole ikinä tätä naista tavannut joten ihan sama. Eli halaun kai vaan sanoa että sentään teillä ON anoppi, hyvässä tai pahassa...
 6. Lauttasaarentiellä oleva kukkakauppa Desiree oli minun valintani ja tyytyväinen olin. Siellä on perhe asioinut jo vuosia eikä ole ollut valittamista. Palvelu asiallista, kimput sellaisia kun oli tarkoituskin, kukat tuoreita. Ja hintakin oli minusta kohdallaan.
 7. Todella huonosti, vaikka yleensä nukun sikeästi melusta/valosta ym huolimatta. Pääsin sänkyyn kahden aikaan yöllä (ei väsyttänyt ollenkaan) nukahtaminen vei pienen ikuisuuden, heräsin neljältä ja pyörin sängyssä tunnin, sitten nousin ylös ja söin jos vaikak se olisi nukutanut mutta ei, luin naistenlehteä eikäs ekään uattanut, lopulta nukahdin joskus puoli seitsemän aikaan ja herätys oli kasilta... Mutta eipä se menoa haitannut, seuraavanakaan yönä ei olisi uni millään tullut!
 8. Eipä kai oieestaan ole kovin soveliasta kysellä, mutta olkoon menneeksi ;D Me ei ladattu hääyöhön mitään sen kummempia odotuksia (täältä viisastuneena :) ja hyvä niin, mies nimittäin sammui hääyönä (väsymyksestäkin osin) aika nopeasti kotiin tultua että eipä siinä paljon mitään touhuttu. Seuraaana iltana sitten nautittiin hänen valmiiksi laittamansa ruoka ja vuosikertaviini ja otettiin vahinko takaisin.
 9. Yllättävän vähän... aikuisia vieraita 40, joista ehkä 30 "juovia nuoria", loput joi just ehkä kuoharilasillisen ja yhden lasin viiniä/avecin. Menekki oli 8 pl valkoviiniä 8 pl punaviiviä 7 pl kuohuviiniä n. 36 tlk siideriä (0,33) n. 48 tlk olutta (0,33) litra viskiä litra konjakkia litra kermalikööriä Vikiä ja baileysiä olis ehkä menny enemmänkin, muita jäi kaikkea yli, enemmän tai vähemmän. Kaikki on valtavan hämmästyneitä tästä pienestä kulutuksesta, etenkin kun vieraat todella vaikuttivat olevan pienessä sievässä (eikä aina ees ihan vaan pienessä). Mutta kai se on sitten ollut hyvän tunnelman ja rakkauden huuman yms vaikutusta ;D Saadaanpahan pitää kavereille vielä toiset pippalot, joissa ilmanen viina virtaa!
 10. Kiitos Menna! Tähän ihastuin, pakko saada (jos saadaan hääauto)! Sulho kun muutenki kutsuu mua herttasesti "My ball and chain..." Saiskohan muuten pallon ja kahleen jostain? Vois kehitellä jotain kivaa! "Hmmmm..." Edit: Meille sitten tosiaan tuli toi just kahlitut ja takalasilla roikku kirkkaanpunaiset teddykäsiraudat :)
 11. Tulee parin vuoden takainen kesä elävästi mieleen... Olin töissä Gardalandissa, joka ei ole vesipuisto vaan ihan tavallinen huvipuisto, Italian suurin itseasiassa. Se on enemmän disneylandin kun linnanmäen tyylinen ja erittäin suosittu turistikohde. Siinä lähettyvillä on kyllä joku vesipuistokin, ei vaan tullut käytyä niin en muista nimeä. GArdalandissa kannatta käydä (teitenkin)! Jopa Bomfunk MC'sit kävi siellä olleessaan Italiassa käymässä! Venezia ja Verona on ehdottomia kohteita, Veronahan on Romeon ja Julian kotikaupunki eli sikäli romanttinen kohde. Miksei myös Milano, jos aikaa on ja haluatte nähdä vähän enemmän. Gardajärven pikkukylät on aika samantyyppisiä keskenään, mutta tietenkin ihan viehättäviä. Sirmione jäi inulle parhaiten mieleen sen paikan vuoksi. Kannattaa käydä risteilyllä järvellä, upeat näköalat ja näkee paljon pikkukyliä. Uimista järvessä en suosittele, ei ole eirtyisen puhdasta vettä, kaverini sai ikävän ihottuman kun kokeili paikallisten neuvoista huolimatta. Hotelleilla on uima-altaat sitä varten. Maaastopyörät ovat hyvä idea, busseja kulkee mutta niiden aikataulut ovat suomalaisittain kaoottisia, bussi voi tulla 30 min etuajassatai myöhässä tai jättää tulematta. Junat on suht luotettvia, muttei nekään kulje ihan minuutinpäälle. Varokaa kuitenki italian liikennettä, se on aika kamalaa katseltavaakin. Sekaan en mnä uskaltaisi. Jos ette italiaa osaa niin saksalla pärjää vallan mainiosti. Sitä tarjavat monet myyjät ja tarjoilijat ensimmäisenä. Englantiakin puhumalla selviää. Paikalliset on tottuneita turistilaumoihin ja ystävällisiä. Toivottavasti teillä on/oli ihana matka Gardalle!
 12. Meillä pitopalveluna Vallmogård (Villa Rulludd, Espoo) ja hintaa on n. 24€/hlö, lapset alle 12 v. puoleen hintaan. Tämä sisältää buffet-ruoan ja kakkukahvit, jos lasketaan tarjoilijapalkkiot, koristelu ja lautasliinat mukaan tulee hinnksi n. 38€/hlö.
 13. Kiitos avun tarjoajille! Sain työkaverini suostuteltua toimimaan lähettinä, eli suukot saan kotiin turvaan ensi viikolla.