Casa

Rouva
 • Content count

  4034
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Casa

 1. Ihan kasvotusten kysyin.
 2. Kun hääpäivää pohdimme oli ajatuksena pienet häät, jotka itse maksamme. No, näin ajateltiin marraskuussa 2011. Nyt kun häät ovat paisuneet sadan hengen pippaloiksi, ovat maksajiksi ilmoittauneet meidän molempien vanhemmat. Eli porukalla maksellaan.
 3. Juhlapaikka ensin. Mutta ei tarvinnut maksaa varausmaksua ennen kuin kirkko varmistui (noin pari kk:tta tämän jälkeen).
 4. Näin meilläkin! Ja sulhanen on samaa mieltä.
 5. Nyt näillä on kaksi hyvää pitopalveluehdokasta ja toisesta luettuamme paaaljon positiivista netistä, alkaa valintakin olemaan selvä!
 6. Minä kaavailin kaasoille, heitä siis kaksi: polttarien järjestäminen makutuomarina (sen mukaan miten kerkeävät, itselä on aikalailla oma tyyli ja tiedän jo valmiiksi millaisen puvun halusin, korut yms.), mielipiteen antajina esim. juhlapaikan sisustukseen (kysyn jos tulee jotain "probleemia") viettää hääpäivän aamu morsiamen kanssa (siis osallistua kampaajalle/meikkiin/juhlapaikan koristeluun) ja sujuvuuden varmistamiseen (puvun oikomisesta vieraiden ohjailuun) suunnitella ja juontaa juhlaa yhdessä bm:n kanssa BM polttarit miehelle suunnitella ja juontaa juhlaa yhdessä kaasojen kanssa Nyt tällä lailla. Ei juuri hommaa, mutta mistäs sitä tietää mitä vielä keksitään. Ollaan kuitenkin sulhasen kanssa tykätty suunnitella lähes kaikki alusta alkaen kahdestaan, kun voidaan puhua/suunnitella/tehdä päätöksiä mihin vuorokauden aikaan tahansa, muiden hommien lomassa. Olen koittanut ilmoitella kaasoille mitä ollaan tehty ja varailtu ja ovat kyllä kuunnelleet innolla. Ihanat. Ehkä ensi vuoden puolella järkkäillään jotain häämiitinkejä, joissa kaasot ja bm pääsee sitten paremmin osallistumaan.
 7. Voi ei, miten kivoja juttuja! Me ollaan miehen kanssa pohdittu tätä ja mies ehdotti että tarjottaisiin bm:lle ja kaasoille (vaikka puolisoineen) mökkiviikonloppu ja tietty hankittaisiin ruoat ja juomat sinne... Häiden jälkeen. Asutaan kaasojen kanssa samalla paikkakunnalla ja bm käy täällä paikkakunnalla usein. Mutta tästä ei sitten jää mitään "pysyvää" muistoa... Ajatuksena myös hankkia (tuon toisen topikin innoittamana!) hääpäivän aamuna kaasoille ja bm:lle korit, joissa kaikkea pientä. Mitä mieltä olette tuosta mökki-illasta?
 8. Se riippuu täysin siitä olenko töissä vai en. Loukkaantumisen vuoksi jouduin lopettamaan "vakkari" kesätyöni, joka on fyysistä hommaa. Oman alan työpaikan jos kesäksi saan, niin max päivän uskallan pyytää vapaaksi, eli sen perjantain. Mies sanoi että toivoisi saavansa kanssa edellisen perjantain vapaaksi ja varmasti onnistuu kun voi tehdä tunteja etukäteen sisään. Anoppi sen sijaan ilmoitti ottavansa koko edeltävän viikon lomaa. Ottakoot jos tahtoo... Näin meillä, no, töitä tässä opiskelijaperheessä ollaan kesät totuttu tekemään, joten useamman päivän loma olisi jo villiä. Häämatkalle mennään vasta myöhemmin.
 9. Meillä tuo on kantanut kihlasormustaan sen verran, että sormus on jo aivan kärsinyt ja lommoilla. Onpahan muuten jäänyt pieneksikin (ja olen kyllä yrittänyt puhua että olisi mieluummin ilman kun tuo puristaa, mutta ei halua... Pöhkö) joten uusi vihkisormus ostetaan ja pitää sitten pelkästään sitä. Ajattelimme että miehen kihlasta voisi tehdä tulevaisuudessa tulevalle lapselle jonkun korun vaikkapa syntymälahjaksi.
 10. Onko kellään kokemusta siitä kuinka lyhyesti vihkimisen voisi hoitaa? Minua ei vain inspiroi istuttaa ihmisiä puisilla kirkon penkeillä yhtään pidempään kuin on tarvis plus toivon koko sydämestäni että isovanhempani (vanhoja, jo huonokuntoisia) pääsisivät paikalle. Ja heitä en todellakaan halua istututtaa yhtään pidempään kuin on tarvis, vaikka kovin uskonnollisia ovatkin.
 11. Me oltaisiin haluttu vihkiminen klo 14 tai 15 (niin kuin vissiin jokainen täällä foorumilla), mutta oltiin myöhässä (PÄIVÄN verran) niin saatiinpa sitten klo 13. Nyt mietityttää nuo kommentit "liian aikaisesta" ajasta, mutta tällä mennään, ei voi mitään... Juhlapaikka sijaitsee noin kilometrin päässä kirkosta.
 12. Meillekin tulossa perinteiset häät. Isot kirkkohäät, isä saattaa alttarille, on valkoista pukua ja huntua, hääleikkejä, häätanssi (ei valssata), kimpun ja sukkanauhan heittoa... Mies ei halua morsiamenryöstöä; kuulemma hänet nolataan polttareissa, joten ei sitten enää häissä kiitos. Mutta katsellaan... Kyllä se alkoi jo hieman lämmetä ajatukselle, kun kuuli että ei se "lauluosuus" (siis lauletaan että saadaan morsian takaisin, hän on ollut häissä joissa morsiamen ryöstö on aina toteutettu näin) ole ainoa vaihtoehto...
 13. Näin ajattelinkin. No, kai ne siihen meidän pöytään mahtuu... Tai sitten vain istutaan kaksin. Miten tää on niin vaikeaa?
 14. Olin ennen tämän topikin avaamista sitä mieltä että ehdottomasti oma pöytä. Meillä molemmilla on vanhemmat eronneet, joten vanhempien ja sisarusten kokoaminen pääpöytään olisi tuhoon tuomittu idea. Mutta tätä ketjua luettuani alkoi ajatuksena miellyttää että istutaan kaasojen ja bm:n kanssa yhdessä. Nyt täytyisi vaan vakuuttaa mies tästä ideasta. Tämä on nyt ainoa tökkivä juttu. Mut olisko se sitten niin paha istuttaa nämä puolisot (toisen kaason mies kuuluu hyvin vahvasti meidän kaveripiiriin, mutta toisen kaason mies ja bm:n tyttöystävä ovat sitten täysin vieraita) muiden kanssa ns. isoon kaveripöytään? Mielipiteitä? Luonteeltaan eivät ole mitään erityisen ujoja nämä kaksi, mutta eivät kyllä mitään supersosiaalisiakaan. Ja ei siis ole tarkoitus että siinä pöydässä istutaan (toivottavasti) muuta kuin ruokailun ajan.
 15. Minulle oli todella tärkeää että välimatka ei olisi pitkä ja että juhlapaikka sijaitsisi kaupungin keskustassa. Se oli itse asiassa yksi kriteeri juhlapaikkaa valitessa. Meille tulee vieraita myös muilta paikkakunnilta ja olisi tylsää jos he joutuisivat vielä "kohteessa" matkustelemaan ympäriinsä. Välimatkaa tuli lopulta 1,5 km. Ei paha siis.
 16. Toista pyysin tammi-helmikuussa ja toista keväällä. Molemmat suostuivat ilomielin ja olivat tyytyväisiä etteivät joudu olemaan yksin "vastuussa" esim. polttareista. Itse aikalailla olen suunnitellut hääjuttuja ihan vaan sulhasen kanssa kaksin, kaasot olivat mukana pukua valitsemassa ja toinen kanssani morsiusliikkeen aleissa, josta hankin hunnun.
 17. Hyvä lainaus, pitänee tulostaa jääkaapin oveen... Mua stressaa kun kaikki on vielä niin avoinna. Ja se että tässä on aikaa vielä vaikka kuinka ja silti pitäisi osata tehdä jo päätöksiä! Tiedän että stressi helpottaa kun saan vähän selvyyttä näihin juttuihin ja päätöksiä tehtyä. Pitänee siis vain vetää syvään henkeä ja antaa ajan kulua. Sen lisäksi stressaa jo etukäteen se että minun olisi tarkoitus suorittaa keväällä opintoihin liittyvää harjoittelua eri kaupungissa ja kuitenkin samalla suorittaa yliopistolla kursseja hyvää tahtia (eri kaupungista käsin, opiskelen päätoimisesti kotipaikkakunnallani), eipä siinä taida paljon ehtiä häitä pohdiskella!? Ja vieläpä just siihen aikaan kun niitä häitä pitäisi alkaa toden teolla pistää pakettiin. Mies on ihan rauhallisin mielin ja kaaso hermoilee. Mä koitan sitten tasapainoilla tässä välissä.
 18. Älä huoli, jos on löytänyt sen Oikean, niin ei sitä rupea enää vaihtamaan! Itse olen nimittäin iloinen siitä, että vaikka puku löytyi jo alkuvuodesta, niin rohkeasti ostin sen omaksi; missään en ole hienompaan törmännyt! Ja olen siis ihan aktiivisesti katsellut "muita vaihtoehtoja". Sen lisäksi löysin tällä viikolla kaupungin hääliikkeen alesta itselleni ihanan hunnun, juuri sellaisen mitä katselin tämän vuoden häämessuilla, mutta en vielä tohtinut alkuvuonna ostaa. Ja nyt sainkin sen yli 20 % alennuksella. Jippii!
 19. Minä olen alkanut näkemään painajaisia siitä, että sairastun flunssaan hääpäiväksi. Olo on kamala, kuumeinen ja nenä vuotaa. Ja nyt koko kuvitelma on alkanut piinata minua urakalla.
 20. Minä innoissani suunnittelin ja hösäsin heti kun mentiin kihloihin, mutta nyt kun hääpäivä on todella sovittu, niin tuntuu että kaikki suunnitelmat voisi laittaa uusiksi. Ennen se oli sellaista haaveilua, mutta nyt kun pitäisi tehdä ihan oikeita Päätöksiä, niin voi apua... Miestä ei aiemmin kiinnostanut hääjutut tippaakaan, mutta on nyt esittänyt aikalailla omia toiveitaan. Eli ihan alusta asti voidaan alkaa suunnittelemaan ja sumplimaan toiveita yhteen. Miehen kanssa ollaan puhuttu että joulun jälkeen (häät siis elokuussa 2012) aletaan tosissaan suunnittelemaan ja tekemään päätöksiä, ja häämessuilta koitetaan sitten hankkia sormukset yms., mutta tuosta häät 2013-ketjusta sain itselleni aikamoisen paniikin päälle kaikenlaisten catering- ja meikkijuttujen varailujen kanssa... Kun niin monella tuntui olevan kovin selvät sävelet jo! Katsellaan nyt. Kai häihin liittyviä juttuja (teemavärit, alustava vieraslista) voisi pikkuhiljaa alkaa pohtia ja suunnitella, ettei kaikki jää sitten viime tippaan (kauhistus!)....
 21. Minusta tuntuu ettei kovin moni "kehtaa" kieltäytyä. Ja ei ehkä tule sillä hetkellä ajatelluksi kuinka paljon hommaan tarvitsee (tämähän toki riippuu myös morsiamesta) panostaa. Minun kaasoni oli myös erään ystävänsä kaasona tänä kesänä (meillä häät siis vasta ensi kesänä), vaikka kaasoja oli tuolloin(kin) kaksi, jäi hänelle järjettömästi hommaa ja tuli paljon rahanmenoa. Hän sanoi minulle suoraan että tällä hetkellä vain veetuttaa ihmiset ja niiden häät. Tarjosin heti mahdollisuutta luopua kaason hommasta, mutta ei halunnut. Minulla siis myös kaksi kaasoa, joista toinen on kyllä super-innolla mukana. Katsellaan miten tämän ystävän mieli muuttuu, en todellakaan loukkaannu jos haluaa luopua tehtävästään, minulla on myös muita ihmisiä jotka toivoisivat kaason roolia (vaikka asuvatkin kauempana yms.). En myöskään oleta kaasojen panostavan rahallisesti tai ajallisesti niin että alkaa ottamaan päähän! Se olisi kauheaa. Aloittajalle, ota toinenkin kaaso. Ei sitten yksi ihminen ole vastuussa kaikesta, vaan saa apua toiselta.
 22. Me jouduttiin ottamaan vihkimisajaksi klo 13 (toivottiin hieman myöhempää), joten minä saatan simahtaa ennen aamuyötä tai pikkutunteja. Juhlatilassa saa juhlia niin pitkään kun haluaa (maksetaan tunneittain), siivottuna sen tulee olla seuraavaan päivään klo 13 mennessä. Kaasot ja bm huolehtivat tilan kuntoon ja juhlakansan ulos. Juhlatila sijaitsee kävelymatkan päässä keskustan yökerhoista, johon luultavasti ainakin osa vieraista suuntaa - toiveena olisi että tila olisi tyhjä klo 01:00 aikoihin. Saa nähdä miten käy, vähän pelottaa millainen lasku sieltä tulee perästä.
 23. Me suunnittelimme aluksi maksavamme itse mahdollisimman suuren osan lystistä (äiti ja miehensä lupasivat maksaa koristelut + kukat, miehen isä alkot). Nyt kuitenkin sekä oma äitini että varsinkin miehen äiti ovat ottaneet vieraslistan omiin käsiinsä ja vannoneet maksavansa mitä tulee kustantamaan nämä ns. lisävieraat. Että saapi nähdä nyt miten nämä maksuasiat tulevat järjestymään... Vähän kyllä itseä häiritsee että muut maksavat (=päätösvaltaa?), mies sen sijaan ei näe asiassa mitään ongelmaa. Ääks.