Jump to content
Naimisiin.info

Sweetie^^

Aktiivijäsen
  • Viestit

    37
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Paikkakunta
    Naantali

Sweetie^^'s Achievements

Juniori

Juniori (2/5)

  1. Moikka! Me järjestimme ihan kohtuu kokoiset häät (n 90 henk) mutta juurikin sillä ajatuksella että mitään "päivä korokkeella" tapahtumaa emme halua järjestää, vaan sen sijaan haluamme vieraiden juhlivan kanssamme tärkeää päiväämme. Muutama pointti, joilla pyrittiin turha kaiken keskipisteenä pällisteleminen kitkeä pois: - istuimme häävieraidemme joukossa pitkässä pöydässä. Myös häävieraidemme mielestä (siis niiden muutamien jotka antoivat mielipiteensä...) tämä oli kiva asia, sillä juhlassa oli heidän mukaansa enemmän yhdessä olemisen henkeä. Punaisena lankana juhlien järjestämisessä oli se, että toivoimme vieraiden juhlivan hääpäivää kanssamme eikä vain meitä. - häätanssi ei meidän kummankaan mielestä ollut mikään must have- ohjelmanumero, joten vedimme sen pelleilyksi. Häätanssia oli kanssamme tanssimassa kolme kaasoa ja kullekin kavaljeeri eli yhteensä kahdeksan tanssijaa. Ennalta määrättyjä tansseja oli kolme (valssi, säkkijärven polkka ja letkajenkka), joiden soittamisesta hääbändi päätti. Eli parikymmentä sekuntia yhtä, puoli minuuttia toista jne. ja sattumanvaraisessa järjestyksessä. Aina tanssin välillä piti tanssijoiden vaihtaa kavaljeeria. Lopputulos? No, täyttä kaaostahan se oli. Mutta sekä me että suurin osa yleisöstä nauroi katketakseen ja uskon, että viimeistään tämä tanssi viestitti vieraille että nyt juhlitaan rennosti ja pidetään hauskaa eikä oteta mitään vakavasti. Olihan siellä niitä muutamia, jotka odottivat ihan kunnon perinteistä häätanssia, mutta emme jääneet sitä kyllä murehtimaan vaan toteutimme itseämme ja omaa persoonallisuuttamme. - Hääleikit unohdettiin kokonaan. Morsiamen- tai sulhasenryöstö ei tullut kuuloonkaan. Hääkimppu ja sukkanauha kyllä heitettiin. Ohjelmanumerona meillä oli laulava imitaattori, joka heitti 2 puolen tunnin settiä. - Hääkakun leikkaaminen meni sekin sinänsä muuten kuin perinteisesti, että sulhaseni oli tietämättäni järjestänyt meille Angry Birds- hääkakun. Eikä sekään jäänyt kenellekään epäselväksi, että näin ne kakut vasta h-hetkellä ensimmäistä kertaa... Mutta kuitenkin. Kakunleikkuu-osio oli nopeasti ohi ja polkaisukin taisi unohtua, kunnes joku huusi vieraista että "polkaise!". Polkaisin kävellessäni takaisin pöytään. Tässä vain muutama esimerkki siitä, miten toteuttaa isotkin häät niin ettei tarvitse koko päivää olla kaiken keskipisteenä. Omasta mielestäni häämme olivat aivan ihanat eivätkä olisi voineet mennä paremmin ja se lienee tässä tärkeintä. Ei se, että kaikki menee niin kuin oppikirjassa. Kannustan lämpimästi kaikkia pareja tekemään häistään oman näköisensä, pääasia on että hääpäivä on hääparin elämän onnellisin ja ihanin päivä.
  2. Aviomieheni oli sitten yllättänyt minut suunnittelemalla hääkakun itse. Hääkakku tosiaan paljastui minulle vasta siinä vaiheessa, kun kakkua alettiin leikkaamaan...
  3. Moi! Ihan varma en ole, saako Naantalista mistään molempia saman katon alta? Paitsi Kylpylästä. Itse olin häämeikissä täällä: http://www.kauneus-jalkahoitola.com/49 . Meikki oli hyvä ja kestävä, ei valittamista! Ainoastaan huulikiilto oli sellainen, jota en itse päivän mittaan lisännyt vaan käytin omaa valintaani. Hääkampauksessa kävin Turussa, joten Naantalilaisista liikkeistä ei ole sen suhteen kokemuksia. Nyttemmin olen vaihtanut Naantaliin Kampaamo Ellaan, jossa on uusi luottokampaajani. Le Sorellea kuulemani mukaan kannattaa välttää... Omakohtaisia kokemuksia tosin siitäkään ei ole, vain kuultuja kokemuksia.
  4. Naantalissa on hyvät papit, olen lapsuuteni asunut Naantalissa (ja siis nyt asun jälleen paluumuuttajana). Naantalin kirkkoherra kävi vihkimässä meidät helmikuussa Turun Mikaelin kirkossa, emmekä parempaa pappia kyllä olisi voineet saadakaan Seremonia oli rento, lämmin ja henkilökohtainen.
  5. Meidän hääpaikkana oli ravintola Svenska Klubben (5th floor) Aurakadulla. Aivan ihana paikka, häät menivät loistavasti ja ruoka oli todella hyvää. Vieraat kilvan kehuivat sekä ruokaa että juhlatiloja. Annoimme ravintolan henkilökunnan suunnitella meille tarjoilupöydän, ainoastaan hääkakkuun oli sulhanen esittänyt toiveensa. Juomapuoli hoidettiin niin, että alkumaljat sekä ruokajuomat tarjottiin meidän kustannuksella ja muut juomingit vieraat sitten ostivat baarista. Tosin viiniä jäi ruokailusta niin monta pulloa yli, että kyllä niistä kukin pöytä sai enemmänkin juotavakseen kuin sen kaksi kaatoa... Lisäksi lasku ei edes ollut niin iso mitä odotin, ottaen huomioon kaiken sen vaivan jolta säästyimme valitessamme ravintolahäät. Tykkäsin kovasti ja voin suositella lämpimästi. Lisäksi baariin oli jatkoille erittäin lyhyt matka.... http://www.svenskaklubben.net/www/ Laita yksäriä, mikäli kiinnostut ja haluat kuulla lisää! Toinen "kellarimainen", maineikas ravintola Turussa on nimensä mukaisesti Turun Kellariravintola Linnankadulla. http://www.turunkellariravintola.fi/
  6. Meillä oli talvihääteeman mukaisesti: RENKAAT VAIHDETTU n & m 11.2.2012
  7. Vaikka lakimiehet ovat tunnettuja kovista palkkioistaan, näissä asioissa heitä kannattaa hyödyntää ja konsultoida. Myös meillä on tilanne se, että miehelleni on kertynyt enemmän varallisuutta kuin minulle. Me päädyimme tekemään täysin poissulkevan avioehtosopimuksen avioeron varalle. Näin ollen avio-oikeus toisen omaisuuteen säilyy, mikäli avioliitto päättyy toisen puolison kuolemaan eikä avioeroon. Lakimiehemme mukaan myös sellaisia avioehtoja jonkun verran tehdään, että esim. viiden avioliittovuoden kohdalla avio-oikeus on 20 %, kymmenen vuoden kohdalla 40 % jne. Eli avio-oikeus kasvaa sitä mukaa kun avioliitto pitenee. Nää on kanssa niin elämäntilanteisiin liittyviä asioita, joihin on mahdotonta antaa yleispätevää vastausta.
  8. Täysin samaa mieltä. Suosittelen lämpimästi viihdyttämisen ulkoistamista, meillä oli laulava imitaattori vetämässä kaksi puolen tunnin show'ta. Ja hillittömän hauskaa oli, sekä vieraidemme että meidän mielestä!
  9. Myös meidän häissämme pyrittiin välttämään kaikkia "perinteisiä" hääohjelmanumeroita viimeiseen saakka. Olimme yksimielisiä siitä, että jotain oikeasti hauskaa pitää saada, eikä vahingossakaan mitään sellaista jossa jonkun täytyy kuolla myötähäpeään. Omiin häihimme palkkasimme laulavan imitaattorituttavamme, joka veti hillittömän hauskan shown (2x30min) , Vieraamme kehuivat kovasti ja kaikilla oli kovin hauskaa. Lämpimästi suosittelen joitain tällaisia "keveämpiä" ohjelmanumeroita!
  10. Minun ja kaasoni kampaukset tekivät luottokampaajamme Yazzhairilta, Sirkku ja Riikka! Molemmat onnistuivat upeasti ja pysyivät hyvin koko illan, voimme suositella lämpimästi.
  11. Vaikka itse kehunkin, omissa häissämme rennon tunnelman luominen onnistui aivan loistavasti! Vieraita oli paikalla noin 75 henkeä joista 5 oli lapsia. Tässä muutamia huomioita, jotka havaitsimme hyviksi rennon tunnelman luomiseksi: - Kutsun mukana lähtenyt juhlaohjesääntö oli kirjoitettu humoristiseen tyyliin. Näin ollen pyrittiin tekemään selväksi heti alussa, että näissä häissä on tarkoitus pitää hauskaa, hyvän maun rajoissa - Hääpari oltiin istutettu häävieraiden keskelle, jotta voimme olla paremmin "läsnä" juhlinnassa. Tämä kohta voidaan tietysti toteuttaa monellakin tapaa, mutta me sijoitimme itsemme bestmanin ja kaasojen keskelle. Pöytä, jossa istuimme, oli niin pitkä, että siihen mahtui vielä tusina muitakin läheisiä ystäviä aveceineen. Niin, ja vihkipappi, joka oli omien sanojensa mukaan äärimmäisen onnellinen päästessään istumaan nuorten naisten keskelle (vihkipappimme oli siis yhden kaasoni isä...) - Pappi oli onnistunut kokoamaan myös meidän näköisemme seremonian! Seremonia oli rento ja saimme mekin jännityksestä huolimatta naurahtaa alttarilla muutaman kerran. - Häätanssi oli kaikkea muuta kuin perinteinen. Hämäykseksi aloitimme tanssin mieheni kanssa valssilla, mutta lopputanssi toteutettiin kaasojen, bestmanin ja heidän aveciensa avulla. Häävierailla oli kuulemma erittäin hauskaa, ja voin kertoa, että tämän tanssin jälkeen ei KENELLÄKÄÄN ollut minkäänlaista kynnystä siirtyä tanssilattialle! Tanssilattia pysyikin hienosti täytettynä aina yömyöhään saakka, jopa vielä sen jälkeen kuin noin 30 meistä oli jo lähtenyt yökerhoon jatkoille. - Bändin valintaan kannattaa satsata!! Hyvä bändi ja heidän soittamansa musiikkivalikoima tekee tunnelmalle paljon. Meillä bändi soitti taustamusiikkia myös ruokailun ajan, mikä oli mukavaa ja tunnelmallista. Bändi soitti kohtalaisen nuorekasta musiikkia. - Olimme palkanneet yllätysesiintyjäksi laulavan imitaattorituttavamme, joka piti kaksi puolen tunnin show'ta. Oli mielestäni erittäin onnistunut valinta perinteisten hääleikkien tilalle!! Sekä vierailla että meillä oli todella hauskaa Itse en juurikaan välitä mistään hääleikeistä, joissa valitettavan usein tunnelma on vaivaantunut ja kiusallinen. Ei toki kaikissa, mutta emme halunneet ottaa riskiä. - Sulhanenkin oli keppostellut pääni menoksi. Hän oli minulta salassa toivonut ravintolan henkilökunnalta hääkakuksi Angry Birds- hääkakkua - Oma kiitoksensa pitää antaa myös kaasolle ja bestmanille, jotka pitivät mahtavat ja hauskat puheet. Näiden pienten tekijöiden summalla saatiin kasaan juhlat, jotka eivät mielestäni oikeastaan olisi voineet paremmin sujua. Toivottavasti tästä on edes jollekin apua pohdittaessa, miten saataisiin koottua hääjuhlaan rento ja leppoisa tunnelma.
  12. Itse heitin häidemme huumoripitoisesta ohjelmasta huolimatta ihan tylsästi vaan kimpun niin kuin perinteisesti kuuluukin... Joissain häissä olen kuullut että kimpunheitto toteutettiin siten, että heittohetken tullessa morsian huomaamattomasti avasi kimppua sitoneen nauhan. Kun hän sitten heitti kimpun menemään, kaikki kimpun kukat levisivät sinne tänne ja "naimattomat naiset" kilpaa keräilivät irrallisia kukkia lattialta! Niinpä kaikki saivat osansa hääkimpusta. Mielestäni aivan ihana ajatus, ja piti tämä omissakin häissä toteuttaa, mutta jäi jostain syystä toteuttamatta.
  13. En mä ainakaan mitään kenellekään maksanut... Meillä oli auto reissussa mukana, puku tosin saattoi myös hienosti kadota sen uumeniin neljän naisen tieltä. En kyllä siltikään jaksa uskoa että tullimaksuja lähdettäisiin perimään.
  14. Ravintolahäitä Turussa suunnitteleville voin suositella lämpimästi ravintola Svenska Klubbenia (5th floor) . Mieheni hoiti suurimmaksi osaksi yhteydenpidon ravintolan kanssa, mutta joka tapauksessa kaikki sujui toiveidemme mukaan ja ongelmitta. Pienenä erikoisuutena annoimme keittiöpäällikön suunnitella meille menun alusta loppuun viineineen päivineen, ruoka oli vieraidemme mukaan loistavaa! Hääparille siis ruokapöydän sisältö tuli yllätyksenä! Hintakatoksi asetimme 60 euroa/aikuinen, johon piti sisällyttää kullekin kolme annosta viiniä ruoan kanssa sekä alkumalja. Viiniä jäi sovitusta reilusti yli, joita sitten jaettiin ruokailun loputtua pöytiin vapaaseen tarjoiluun! Ravintolahäitä suosittelen erityisesti jos haluaa välttää stressin määrässä ennen häitä, sillä paikkakortteja ja ohjelmalehtisiä lukuunottamatta itse ei tarvinnut koristeluista stressata ollenkaan, eikä luonnollisesti myöskään seuraavan päivän siivouksista. Lisäksi Svenska Klubbenin puitteet ovat upeat, tuli kauniita valokuvia ottipa niitä melkein missä tahansa Itse olen äärettömän tyytyväinen hääjuhliemme onnistumiseen, suuren kiitoksen tästä ansaitsee ravintola.
×
×
  • Create New...