hunajamuru

Naikkari
 • Content count

  50
 • Joined

 • Last visited

About hunajamuru

 • Rank
  Juniori
 • Birthday 12/10/91

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Tampere

Recent Profile Visitors

811 profile views
 1. Häistä on kulunut vasta puolisen vuotta, joten tavaraa löytyy tällä hetkellä aika paljon. Pidemmällä aikajänteellä säilöön jäänee paperituotteista pari kutsukorttia, tusina nimilappuja, pari kiitoslahjaa, vieraskirjalaput ja onnittelukortit. Pöytänumeroina toimineet kaupunki-aiheiset taulut ja pöytäkarttana toiminut maailmankartta pääsevät osaksi asuntomme sisustusta. Morsiamen kengät, alusvaatteet, kaulakoru ja korvakorut hankittiin sillä idealla, että niitä voi käyttää yhä häiden jälkeen. Häissä käytetyt simppelit korvakorut ovatkin itseasiassa olleet jatkuvassa käytössä häistä lähtien. Lisäksi kaapissa on yhä pöytäkoristeina käytettyjä teekuppeja ja miehen vaatetusta, joita ei varmaan aleta myymään ainakaan toistaiseksi.
 2. Harkitsin jo ennen häitä meikkaajan vaihtamista, mutta hääpäivänä hän sai loihdittua onneksi hyvän meikin. Sanoin omat mielipiteeni silloin hiukan tiukemmin kuin koemeikissä ja jälki miellyttikin sitten enemmän omaa silmääni. Hiukset olivat muuten täydelliset, mutta etuhiuksistani tulivat vähän tönköt. Luonnostaan nätisti kaartuvat etuhiukseni päädyttiin muotoilemaan suoristusraudalla, jolloin niiden nätti kaarre pääsi katoamaan. Pesemällä ne olisi saanut luonnollisen näköisiksi, mutta se olisi voinut tuhota muunkin kampauksen. Ei siinä muu auttanut kuin mennä niillä. Pukuun olin erittäin tyytyväinen. Ja ei haitannut tippaakaan, vaikka jäi alushame hankkimatta. Ainoa harmi oli, että parissa hääkuvassa puvun ripustuslenkit pilkottavat kainaloista. Olisi pitänyt joko kiinnittää ne puvun sisään tai muistaa aina välillä tunkea niitä syvemmälle piiloon.
 3. Itsekin pidän vain yhtä sormusta, tosin kihlasormusta. Ajattelimme miehen kanssa, että panostamme rahallisesti kihlasormukseen, niin ei tarvitse sitten häiden aiheuttamassa konkurssissa löytyä rahaa enää toiseen sormukseen. Näin kaunis timanttisormukseni saa myös kaiken ansaitsemansa huomion, kun siitä ei tarvitse kilpailla toisen sormuksen kanssa
 4. Meillä häistä ehtii kulua viisi viikkoa ennen kuin suuntaamme häämatkalle. Lähtö heti häiden jälkeen ei onnistuisi, koska olemme molemmat opiskelijoita ja kesätöissä elokuun loppuun saakka. Häät ovat siis heinäkuun lopulla. Mielestäni häämatkalle ei ole muutenkaan pakko lähteä heti häiden jälkeen. Ajattelen kyllä, että jos häämatka menisi todella pitkälle esim. vuoden päähän häistä, niin sitten voisi lähteä heti häiden jälkeen edes jollekin minilomalle. Itse pidän meidän viittä viikkoamme hyvänä välinä häiden ja häämatkan välillä, koska itselleni jää aikaa hankkia kaikki viralliset paperit uudella nimellä. Toki, jos reissuun lähtee heti häiden jälkeen voi yhä matkustaa vanhoilla papereilla, mutta minusta on mukavaa, että pääsen uusilla henkkareilla matkaan
 5. Tilasimme kutsut valmiiksi painettuina VistaPrintiltä. Olimme itse suunnitelleet kutsujen visuaalisen ilmeen kuvanmuokkausohjelmalla ja syötimme vain omat kuvamme VistaPrintin korttipohjiin. Otimme kutsuille kaikista edullisimman toimituksen, missä lupailtiin toimitusajaksi paria viikkoa. Todellisuudessa kutsut saapuivat viikossa. Valitettavasti kutsujen kääntöpuoli oli printattu vinoon, minkä vuoksi jouduin tekemään tuotteesta reklamaation. VistaPrint vastasi palautteeseeni heti samana päivänä ja seuraavana päivänä uudet kortit oli jo laitettu pikapostilla tulemaan. Jos välissä ei olisi ollu viikonloppua, niin uudet kutsut olisivat saapuneet kahdessa päivässä. Mukaan oli laitettu vielä ylimääräisiä kirjekuoria ja uudet kutsut olivat moitteettomat. VistaPrintin sivuilla oli menossa jokin tarjous, kun ostin kutsut, jonka ansiosta 30 kpl 1-osaisia kortteja neliväripainatuksella (molemmin puolin) maksoi vain 33 euroa postikuluineen. Tilaan jatkossakin VistaPrintiltä, vaikka ensimmäiset kortit olivat virheelliset. Tärkeintä oli, että VistaPrint vastasi ongelmaan nopeasti ja toimitti lopulta luvatut tuotteet.
 6. Oltiin sovittu, että kaasot maksavat mekkonsa kokonaan itse, mutta päädyinkin loppujen lopuksi maksamaan mekoista puolet. Päätimme kaikki yhdessä millaiset mekot hankitaan, mutta olin etukäteen esittänyt toiveen, että mekot olisivat joko turkooseja, vaaleanpunaisia tai jotain sinnepäin. Löydettiin turkoosit mekot, joista molemmat kaasot pitivät ja jotka myös pienen kavennuksen jälkeen, istuivat hyvin päälle. Mekot olivat lisäksi kunnon alennuksessa ja maksoivat vain 25 euroa kappaleelta. Itselleni ei siis jäänyt kovin paljon maksettavaa, vaikka maksoinkin puolet mekkojen hinnasta. Hääbudjetti kiittää.
 7. Ollaan molemmat opiskelijoita. Itse kävin aiemmin osa-aikatyössä opintojen ohella hääsäästöjen kartuttamiseksi, mutta nyt keskityn taas pelkästään opintoihin. Toivotaan tällä hetkellä, että päästäisiin molemmat oman alan kesätöihin. Näin saisimme vähän lisää rahaa heinäkuisiin häihimme. Asumme vuokralla eikä omistusasunto ole edes harkinnassa ennen kuin molemmat ovat saaneet opintonsa päätökseen, mihin menee vielä vuosia. Lemmikkinä meillä on yksi hamsteri ja lapsia tehdään sitten joskus tulevaisuudessa.
 8. Tällä hetkellä alustava budjetti näyttäisi olevan n. 8800 euroa meidän 50 hengen ravintolahäille. Suurimmat yksittäiset menoerät tulevat tarjoiltavista (ruuat ja juomat tulevat kaikki ravintolasta) sekä dokumentaarisesta valokuvauksesta. Olen laskenut myös vaihtoehtoisen budjetin, joka olisi n. 1500 euroa edullisempi. Kulujen karsiminen onnistuisi jättämällä dokumentaarinen valokuvaus ja kuppikakkubuffet väliin, mutta en usko, että raaskin luopua niistä.
 9. Kun häitämme tanssitaan kesällä 2015, minä eli morsian olen 23 ja sulhanen 24. Me molemmat tosin täytämme vielä vuosia häiden jälkeen, kun olemme kumpikin loppuvuodesta syntyneitä.
 10. Mulle tulee häihin turkoosit kengät. Eivät ne tietty pitkän helman alta kauheasti näy, mutta toivottavasti vähän edes vilkkuvat. Voi sitten helmaa valokuvia varten sen verran nostella, että saa kengät johonkin kuvaan näkymään. Vaikka kengät ovat jotain vihreän ja sinisen väliltä, lasken niiden täyttävän perinteisen "jotain sinistä"-ominaisuuden. Kyseessä ovat siis nämä kengät: http://www.zalando.fi/dolly-do-avokkaat-vihreae-do611a00q-608.html
 11. Jos häälehtiä ei lasketa, niin ensimmäisenä ostin hääpuvun ja toisena hääkengät.
 12. Täällä on ensimmäiset hääpainajaiset nähty jo pari vuotta ennen häitä. Painajaisia on ollut parikin, mutta erityisesti toinen jäi mieleen. Siinä isovanhempani olivat maksaneet häämme, koska meillä sulhon kanssa ei ollutkaan rahaa. Kaikki häissä oli siis suunniteltu isovanhempieni mielen mukaan. Paikka oli joku kamala vanha majatalo, vieraina oli ties ketä ja kaikista kamalin oli täysin suora hääpukuni, joka näytti siltä kuin se olisi tuotu häihin suoraan 90-luvun pahimpien muotikatastrofien listalta. Unessa sitten vaan itkin kaasoilleni, kun mikään ei ole sellaista kuin halusin ja ihmettelin miksen ollut voinut pukea jo aiemmin ostamaani unelmieni hääpukua. Joo, ilmeisesti illan keskustelut sulhon kanssa häiden budjetista olivat vähän tulleet uniin. Onneksi en ole noita enempää nähnyt nyt kun löysin osa-aikaisen, mutta vakituisen työn, josta saan joka kuukausi pistettyä rahaa säästöön häitä varten. Enkä usko, että todellisuudessa isovanhempani vaikuttaisivat mitenkään häiden suunnitteluun, vaikka rahaa päättäisivätkin antaa. Jostain syystä unessa näin vaan oli käynyt. Ehkä olin lukenut täältä foorumilta kauhutarinoita vanhemmista, jotka puuttuvat kaikkeen, jos rahoittavat häitä. Mene ja tiedä
 13. Täällä on ollut pienimuotoista suunnittelua jo varmaan vuoden ajan eli kihlauksesta lähtien. Tänä syksynä varmaan pistetään suunnittelu kunnolla käyntiin, kun häihin on vajaa pari vuotta aikaa. Joitain hankintojakin on tullut jo tehtyä, että täällä ollaan kyllä pitsiprinsessan tapaan hyvissä ajoin liikkeellä. Pitkä suunnitteluaika ei varmasti aiheuta meille mitään ongelmia, koska en kauhean herkästi muuta mieltäni. Nytkin on jo vuoden ollut mielessä yksi ja sama hääpaikka ja pukukin on ostettu jo kaappiin odottamaan. Onneksi on opiskeluja ja töitä, niin ei kaikki ajatukset pyöri vain häissä. Silloin varmasti alkaisi ärsyttää se, että niihin on vielä niin kauheasti aikaa!
 14. Me tulemme olemaan kihloissa tasan 3 vuotta. Kihloihin menimme 2012 heinäkuussa ja häitä juhlitaan samana päivänä vuonna 2015. Pariin otteeseen mietimme, että olisi ollut mukavaa, jos kihlausaika olisi jäänyt lyhyemmäksi, mutta toimii tämä näinkin. Ainakin on aikaa valmistautua ja säästää rahaa.
 15. Aiotaan sulhon kanssa maksaa häät puokkiin. Molempien vanhemmat ovat tarjoutuneet jotain pientä rahallista avustusta antamaan, mutta ollaan sanottu, että he voivat avustaa sitten häämatkan osalta. Itse häät maksamme siis näillä näkymin täysin itsenäisesti. Rahaa onkin tässä vähitellen alettu pistämään talteen, kun osa-aikaisen työpaikan ja opiskelun yhdistelmällä säästöä ei kovin nopeasti kerry.