iitak

Morsian
 • Content count

  34
 • Joined

 • Last visited

About iitak

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Sulhastani häissä kiinnostaa kaikki ja ei mikään. Juuri niin miesmäistä Kysyn kaikkeen miehen mielipiteen, mutta ideat ja päätökset ovat kuitenkin suurimmaksi osaksi omiani. Välillä se harmittaa aikalailla, mutta huumorilla pärjää, vitsailen kaasoilleni, että taitaa olla omat hääni tulossa, ei meidän:D Miehelle tärkeimpiä on varmaankin ruoka, juoma ja hääauto. Hääauton hankkimisen olen jättänyt kokonaan hänelle, oman mielipiteeni tietysti sanon. Ruokaa olemme miettineet yhdessä, mutta olen välillä aika nirso, joten joudumme menemään ehdoillani. Juomien kanssa mies saa päättä niistä joista tietää enemmän eli oluet ym. mutta olen alkoholinkin kanssa nirso, joten joudumme siinäkin menemään paljon ehdoillani.. Mutta niin, lähes kaikki kiinnostaa sulhasta ja yhdessä kaiken päätämme, mutta kyllä ne kaikki ideat, ajatukset ja ehdotukset itseltäni tulevat:)
 2. Me huomioimme varatessamme juhlapaikkaa seuraavia asioita: -Miten vieraat mahtuvat. Millaisia pöytiryhmiä on mahdollisuus saada tehtyä. Mahtuvatko kaikki samaan tilaan -Onko tilaa tanssimiseen -Minkälaisia menuja on tarjolla vai voiko tuoda oman pitopalvelun -Tuleeko juomat paikan puolesta ravintola hinnoin vai voiko ne tuoda itse -Minkälainen pihapiiri on, voiko ulkona viettää aikaa -Tilojen sopivuus ulkonäöllisesti eli mielyttääkö omaa silmää Nämä olivat varmaan tärkeimmät asiat. Meillä oli aluksi valittuna toinen juhlapaikka, mutta vaihdoimme sen toiseen jonne sai tuoda omat juomat ja pitopalvelun. Ensiksi varatussa kaikki olisi tullut siis talon puolesta ja paikka oli kotikaupungimme keskustassa. Tilat olivat muuten hyvin kauniit. Juhlapaikka jossa häämme nyt tulemme viettämään on taas kartano, jossa on paljon tilaa olla ulkona ja se on juuri näköisemme sisältä, se on vain niiin ihana:) Hintaa juhlapaikalla (vuokra) on rutkasti aikaisempaa enemmän, mutta on se sen arvoista.
 3. Me emme aio tinkiä juhlapaikasta, juomasta eikä ruuasta:) Saamme vanhemmiltani lahjaksi pitopalvelun sekä juomat jotka haemme itse Tallinnasta. Juhlapaikkamme tilavuokra on 1950e ja juomiin sekä ruokiin on varattu n.4500e, vieraita meille on tulossa n.50-60 Hääpuvussa tingin ja en, aion käyttää pukuun korkeintaan 1000e, paljon sekin. Jos täydellinen puku maksaa yli 1000e se jää kyllä kauppaan, siinä mielessä tingin. Valokuvauksessa tingimme myös. Olisin halunnut ammattilaisen kuvaamaan koko päivän, mutta kotikaupungissamme se tulisi maksamaan päälle 2000e, siksi tyydymme vain potretti kuvaukseen sekä vihkimisen kuvaamiseen.
 4. Meillä häät ovat kesäkuussa 2013 ja tällä hetkellä tehtynä on: -Kirkko varattu -Juhlapaikka varattu ja varausmaksu maksettu -Kaasot valittu ja pyydetty -Bestman alustavasti valittu ja pyydetty -Valokuvausstudio päätetty (varauksia vastaanotetaan syyskuusta lähtien) -Pitopalveluiden tarjouksia pyydetty ja ainakin yksi todella hyvä tarjous löydetty -Teemaa suunniteltu/harkittu, aika hyvin saatu jo jonkinlaista kuvaa Lisäksi ollaan kaikenlaista mietitty jo, niin juomatarjoilusta häämatkaan:) Onhan tässä kyllä tätä aikaa vielä vaikka kuinka suunnitella!
 5. Me maksoimme toistemme kihlat, mies luonnollisesti joutui enemmän sormuksestani maksamaan kuin minä hänen. Vihkisormus maksetaan yhdessä säästetyistä "häärahoista"
 6. Meille tulee osittainen avioehto niin, että toisella ei ole avio-oikeutta toisen perintöihin. Tälle ei varsinaisesti mitään suurta syytä ole, mutta (ainona lapsena) haluan turvata vanhemmilta saamani perinnön esim. äitini suku omistaa metsää, jonka mummoni on käskenyt aina pitää omalla suvulla. Ehkä syy on sitten kunnioitus tms. Minä itse olen tätä järjestelyä ehdottanut eikä sulhasella ole mitään sitä vastaan, ymmärtää tahtoni täysin. Oma äitini kyllä ihmetteli miksi avio-ehdon välttämättä haluan (siis perinnölle), koska he eivät isäni kanssa ole koskaan asiasta edes keskustelleet, mutta ymmärsi sitten kun selitin mielipiteeni paremmin.
 7. Olimme molemmat 20-vuotiaita, mutta sulhanen täytti parin kk päästä 21. Häiden aikaan olemme kummatkin 22-vuotiaita ja sulhanen on jälleen täyttämässä parin kk päästä häistä 23:)
 8. Me varasimme juhlapaikkamme koko viikonlopuksi, jotta saamme rauhassa koristella tilat ja laittaa kaiken valmiiksi perjantaina ja sunnuntaina voi rauhassa taas ottaa kaiken pois ja siivota. Tilavuokra on 1950e, johon sisältyy tottakai tilat ja niiden lisäksi pöytäliinat sekä astiat. Kyseessä on ihana kartano, joka sopii täydellisesti meille, joten kyllä tuon hinnan siitä huvista maksaa:)
 9. Hei! Täälläkin häät tulossa kesällä 2013 ja nyt etsinnässä olisi pitopalvelu. Meinasimme aluksi viettää ravintolahäitä, mutta nyt olemme kallistumassa juhlapaikkaan johon voi viedä valitsemansa pitopalvelun. Olemme harkinneet Ravintola Vintin pitopalvelua sekä Makumestareita, kummastakin olemme kuulleet paljon hyvää ja Vintin pitopalvelun ruokia olen henkilökohtaisesti maistanutkin eräissä yo-juhlissa. Kummastakaan en vielä vastauksia ole saanut, eipä vielä kyllä ole mennytkään kuin vajaa viikko, näköjään saa pidempään tarjouksia odotella, ainakin täällä olevista tekseistä on se tullut selväksi:) Nyt haluaisinkin tietää kokemuksia näistä kahdesta pitopalvelusta, varsinkin menujen hinta ja "laajuus" kiinnostaa. Kaikki tieto kyseisistä pitopalveluista on kuitenkin tervetullutta!
 10. Minulla kaasoja on kaksi, kummatkin lukiosta tutuiksi tulleita tyttöjä, jotka ovat jakaneet kanssani syvimmätkin ajatukset ja kaikki ilot ja surut:) Toisella heistä on häiden aikaan n. 1 vuotias tytär ja toinen asuu päälle 500km päässä itsestäni, joten työt ovat jakautuneet niin, että toinen hoitaa asioita joihin vauva "ei vaikuta" eli auttaa päätöksissä/ on makutuomarina ja hääpäivänä jotain helppoja ja nopeita hommia ja toiselle kaasolle jää sitten ns. seremoniamestarin hommat hääpäivälle ja hän on mukanani aamusta alkaen, ja kyllähän hänenkin mielipidettään moneen asiaan kysyn:)
 11. Olen ykköskaasoni kansssa jo sopinut, että lähetämme polttareihin kutsun/save the date-kutsun hääkutsujen kanssa, eli tulen tietämään ainakin päivämäärän ja vieraat:) Omasta mielestäni tämä järjestely on todella hyvä.
 12. Meidän budjettimme on n.7000-8000e, johon kuuluu kaikki muu paitsi häämatka, johon pyydämme lahjana rahaa. Vieraita meillä on 50-60 ja kyseessä on ravintolahäät. Omat vanhempani maksavat ruuat ja juomat hääväelle ja loput pitäisi saada säästettyä itse.
 13. Me pyydämme lahjaksi rahaa häämatkaan. Olemme häiden aikaan molemmat opiskelijoina, joten ns. ylimääräistä ei häiden järjestämisen jälkeen jää, mutta matkalle silti haluaisimme:) Vielä pitäisi vaan keksiä miten asian nätisti ilmaisisi.. Jos rahalahjan antaminen ei jotakin vierasta miellytä, teemme heitä varten pienen lahjalistan joka sisältää erilaisia suomalaisia muotoilun helmiä, pieniä ja isoja.
 14. Me olemme häiden aikaan, kesällä 2013, luultavimmin kummatkin opiskelijoita ja opiskelut jatkuvat varmaan muutaman vuoden vielä häiden jälkeenkin. Tällä hetkellä mies siis vielä töissä ja itse olen "lukulomalla" yliopiston pääsykokeisiin, kummankin olisi tarkoitus nyt syksyllä päästä mieleiselle alalle opiskelemaan, sellaiset kun ovat nyt vihdoin löytyneet. Häiden aikaan olemme 22-vuotiaita molemmat, sulhanen kyllä täyttää häiden jälkeen 23. Tutustuimme 2010 vuoden lopussa ja yhdessä olemme olleet kuin paita ja peppu heti vuoden 2011 alusta:)
 15. Me varasimme ensimmäiseksi kirkon, koska se on paikkakuntamme suosituin vihkikirkko. Meillä oli pari vaihtoehtoa juhlapaikaksi, joten sen kanssa ei niin kiirettä ollut, koska kaikki olisivat ollut hyviä. Saimme kuitenkin ykkösvaihtoehtomme! Ei kyllä ihme sillä kummatkin, kirkko ja juhlapaikka, varattiin 1,5 vuotta ennen häitä