Viljaana

Rouva
  • Viestit

    103
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.hennatar.blogspot.com

Profile Information

  • Gender
    Female
  • Paikkakunta
    Helsinki

Viimeisimmät vierailijat profiilissa

1032 profiilin katselua

Viljaana's Achievements

Vakkari

Vakkari (3/5)

  1. Korkojen kanssa pärjäämiseen vaikuttavat muutkin seikat kuin pelkät sentit. Koron malli ja leveys ja koko kengän suunnittelu ja laatu vaikuttavat suuresti käyttömukavuuteen. Esimerkiksi tanssiliikkeiden kilpatanssikengissä saattaa olla korkeitakin korkoja, mutta kengät ovat usein tosi hyviä jalassa. Kengissä hinta kertoo usein laadusta ja sitä kautta käytettävyydestä, mutta ei siihenkään kannata sokeasti luottaa. Jalatkin ovat yksilöitä, joten vaikka (naikkari)kaverit jaksaisivat tietyn valmistajan kengissä, se ei välttämättä päde kaikille. Jos olet johonkin malliin ihastunut, ja mietit niitä hääkengiksi, ei varmaan auta muu kuin sovitella ja tunnustella, pystyisikö niillä seisomaan ja tanssimaan koko päivän - tai ainakin kävelemään kompuroimatta. Monethan vaihtavat jossakin vaiheessa iltaa mukavampiin kenkiin.
  2. Me olimme juuri Italiassa, Umbriassa, häämatkalla. Majoitumme pienessä paikassa maaseudulla, ja olin varmistanut etukäteen omistajilta, ettei naispari ole heille ongelma. Ei tosiaankaan ollut. Mietimme välillä tajuavatkohan muut vieraat meidän olevan pariskunta, mutta ei kukaan missään vaiheessa katsonut meitä karsaasti. Kiertelimme päivisin lähiseudulla. En muista huomanneeni muita homo-/lesbopareja, mutta toisaalta, emme mekään kovin huomiota herättäviä ole. Se täytyy Italiasta kuitenkin sanoa, että erityisesti matkailijoita palvelevia liikkeitä (kuten hotellit) lukuun ottamatta, ihmiset puhuvat hyvin vähän englantia.
  3. Kopioimme kaverien häistä loistavan vieraskirjaidean: jätetään vieraiden käyttöön vanha kirjoituskone ja kasa papereita. Myöhemmin paperit voi askarteluambiotioidensa mukaisesti sitoa kirjaksi, liimata leikekirjaan tai säilyttää irtonaisina kansioissa. Idea toimi loistavasti, ja saimme vierailta paljon pitkiä tekstejä. Koska kirjoituskoneen käyttö ei ole tänäpäivänä ihmisille ihan itsestäänselvää, jätimme koneen viereen kuvalliset käyttöohjeet. Viestit olivat silti täynnä hauskoja lyöntivirheitä . Kirjoituskoneen eteen kannattaa myös jättää tuoli, sillä kirjoittaminen saattaa olla hidasta. Jos omalta/mummon vintiltä ei löydy sopivaa konetta, niitä oli ainakin Vantaan Kierrätyskeskuksessa viime viikolla kymmenkunta.
  4. Yksi kaverini käytti Unique brata "väärin": hän osti kokoa liian isot liivit ja liimasi ne rintojen yläosaan (siis aivan eri kohtaan kuin pitäisi). Kyseinen nainen on varsin pienipovinen. Liivit eivät näin käytettyinä varsinaisesti tukeneet povea, mutta ne toivat lisää pyöreyttä rintojen yläosaan. Toimi kuulemma hyvin.
  5. Viljaana

    Rahojen tienaaminen

    Marjanpominnan verotuksessa on tehty poikkeuksia. Sitä ei ymmärtääkseni voida soveltaa mihinkään muuhuin kuin luonnonmarjojen poimintaan. Kuvaamani verotuskäytäntö on veroviraston ohje kansalaisen satunnaisiin tuloihin: jos palkkaa siskontytön lapsenvahdiksi, tulisi tytön ilmoittaa tulonsa tuossa veroilmoituksen "muut tulot" -kohdassa. Eriasia on, kuinka yleisesti näitä noudatetaan, kun kyse on pienistä summista. Mutta nyt tämä ehkä lähtee sivuraiteelle.
  6. Viljaana

    Rahojen tienaaminen

    Ymmärtääkseni on ihan laillista. Tulot pitää vain ilmoittaa vuoden veroilmoituksessa kohdassa "muut tulot". Hankintakustannukset ovat verovähennyskelpoisia. Ne voi ilmoittaa vähennyksenä kohdassa "tulonhankkimisvähennykset". Jos myy elintarvikkeita tai kosmetiikkaa, säädökset ovat turvallisuussyistä tiukemmat (pitää olla kylmäketjua jne.). Esimerkiksi omatekoisen saippuan laillinen myyminen edellyttää monta sataa euroa nielevän lupaprosessin läpikäymistä. Näitä voi tarkistaa Tukesita, Evirasta ja kunnan terveystarkastajalta. Myyntipaikan maanomistajalta tarvitaan lupa. Esimerkiksi kauppakeskukseen sellaista tuskin saa, mutta en ole varma, miten kaupungit suhtautuvat julkiseen kaupusteluun. Jotain myyntipaikkoja kaupunkin kyllä vuokraakin. Mutta käsi sydämmellä arvoisat kanssanaikkarit, kuinka moni oikeasti noudattaa näitä?
  7. Viljaana

    Macaron-leivokset

    Löysä taikina kohoaa usein näteimmin .
  8. Viljaana

    Macaron-leivokset

    Traakki: Me pakastemme macaroneja säännöllisesti. Ne kestävät hyvin. Sulatukseen voin antaa vinkin, että leivokset kannattaa vain nostaa huoneenlämpöön noin tunniksi. Missään nimessä niitä ei kannata mikrottaa tai muuten lämmittää, sillä pistemäinen kuumuus voi saada täytteen sulamaan kokonaan. Värit eivät ole koskaan levinneet pakastuksessa. Muutama leivos on jokus murtunut, kun olemme yrittäneet täyttää rasiat liian täyteen. Jos macaronit ovat pakkasessa kuukausia, kannattaa rasiaan laittaa talouspaperia imemään pakastimessa kertyvää kosteutta. Macaronin pinta on kuiva eli uskoisin, että sen voi laittaa suoraan pahvirasiaan, ellei rasia ole poikkeuksellisen tahraava (= voimakkaan värinen) sisäpuolelta. En kuitenkaan pakaistaisi häämacaroneja suoraan lahjarasioissa, sillä pahviset rasiat saattavat vettyä pakastimessa. Ja 40-50 kpl tulee kahdesta taikinaerästä eli kuudesta valkuaisesta (Älä turhaan yritä tehdä kuuden valkuaisen taikinaa kerralla, ellei sinulla ole suurtalouskokoisia kulhoja ja pursottimia. Täyttettä voi tehdä kerralla isommankin erän.). Pääset siis aika helpolla .
  9. Viljaana

    hääjuhla 2013

    Niin mekin! Meille tulee Espoon maistraatista vihkijä juhlapaikalle hääpäivänä. Vihkijä ei tosin ole vielä tiedossa, mutta ovat luvaneet, että kaikki Espoon henkikirjoittajat suostuva muokkaamaan rekisteröintikaavaa ja kysymään meiltä tahdon-kysymyksen.
  10. Kiitos kaikille. Me nimenomaan halusimme sitoutumattoman listan, koska osa toiveistamme on saatavissa vain erikoisliikkeistä (mm. retkeilytarvikkeet). Ehdimme kokeilla muutamaa pohjaa, mutta päädyimme lopulta lahjalista.net:iin. Ja kuin juuri sopivasti, kun olimme aloittaneet listan rakentamisen, palveluntarjojan päivitys muutti morsian- ja sulhanenkohdat muotoon morsian/sulhanen . Kiitos kaikille, jotka ehtivät laittaa ylläpitäjille palautetta.
  11. Olemme suunnitelleet laittavamme nettiin lahjalistan vieraiden tutkittavaksi (niin kuin melkein kaikki taitavat tänä päivänä tehdä). Valmiissa lahjalistasivuissa on vain se pikkiriikkinen ongelma, että jos juhlaksi valitsee häät, niin ohjelmat tarjoavat mahdollisuuden ilmoittaa vain morsiamen ja sulhasen nimet. Ovatko muutkin törmänneet samaan? Jääkö samaa sukupuolta olevalle parille vaihtoehdoiksi vain joko alentaa häänsä "muuksi juhlaksi" tai arpoa toisen sulhaseksi ja toisen morsiameksi? Vai onko joku löytänyt lahjalistan, johon voisi rekisteröityä ihan omana itsenään?
  12. Kesä2014:lle: Haluat siis pukusi alle värillisen tyllihameen? Jäi hiukan epäselväksi, kun googlaamalla löytyvissä White One Teide puvuissa oli itsessään niin paljon röyhelöä, eikä alushame vilkkunut. Mutta periaatteessa alushameiden ompelu on helppoa. Perushame on helppo kaavoittaa itsekin ja ommella vaikka vuorikankaasta. Helmaan vain rypytetään niin paljon tylliä notta riittää . Se, paljonko tylliä loppupeleissä kuluu, riippuu todella paljon lopullisesta helman mallista (Onko laahusta? Montako kerrosta tulee? jne.). Tylli on onneksi halpaa (2-3e/m), joten 3-6m tylliä tuskin kaataa kenenkään pukubudjettia. Todella runsaat helmat hyötyvät metallivanteista (=krinoliini), jonka materiaalit joutuu käytännössä tilaamaan ulkomailta. Vanteet keventävät helmaa jaa pitävät sen poissa jaloista. Se lisää huomattavasti käyttömukavuutta. Tylliä en lähtisi värjäämään. Tylli- ja alushameet tehdään keinokuiduista, joihin kotitalousvärit tarttuvat huonosti, jos ollenkaan. Ihan vaalean värin hameeseen voi saada tarttumaan, mutta sekin todennäköisesti jää epätasaiseksi (Ompelulangat tuskin värjäytyvät ollenkaan, ja tylli ja hameosa voivat värjäytyä erilailla) Lisäksi ison hameen värjäämiseen tarvitsisi vähintään kylpyammeen. Pesukonevärjäystä tyllihameet eivät yleensä kestä. Siihen, kehtaako kummitädiltä kysyä, en osaa ottaa kantaa. Riippuu tädistä ja siitä, uskaltaako hän tarvittaessa kieltäytyä. Jos lähipiirin taidot eivät riitä, voit teettää alushameen myös ammattiompelijalla, tosin se nostaa hameen hintaa.
  13. Viljaana

    Macaron-leivokset

    Tuo on haastava. Itse suosin yleensä voikreemipohjaisia (reseptejä löytyy aiemmin mainitsemastani kirjasta). Niitä on tarjoiltu muun muassa lakkiaisissa, jossa ne seisoivat tarjoulupöydässä useamman tunnin ilman mitään ongelmia, mutta eivät ne siinä ikuisuuksia kestä. Ehkä voisitte laittaa jonkun (morsiusneidon?) jakamaan karkit vieraillejuhlan aikana? Itse on ole koskaan saanut hillotäytteisiä kestämään, sillä itsepintaisesti kieltäydyn käyttämästä liivatetta. En tiedä saisiko liivatteella hyydytetystä hillosta kestävämmän täytteen, joka ei olisi yhtä herkkä pilaantumaan kuin voi/munapohjaiset kreemit tai agar-agarilla hyydytetty hillo. Lukemissani resepteissä 300-500g marja- tai hedelmäsosetta lisätään 40g hillosokeria ja 2g liivatetta (saa ruokakaupoista myös jauheena, mikäli liivatelehdistä ei saa sopivia paloja), ja seos kiehautetaan.
  14. Björkhemiin pääsee kurkkimaan virtuaalisesti Areenassa tämän viikon Satuhäiden jaksossa. Jakso on katsottavissa 11.3. asti. Edit. Jakso oli katsottavissa vain viikon. Poistin vanhentuneen linkin.
  15. On ihan pakko osallistua tähänkin keskusteluun ammatillisesta kiinnostustuksesta; toimin sivutoimisena ompelijana. Minä jättäisin puvun tilaamisen niin viimetinkaan kuin uskaltaisin. Kannattaa kysyä liikkeiden toimitusajoista, ne voivat olla yllättävän pitkiä. Nyörityksellä voi pelata paljon, mutta usein puku vaatii silti pientä korjausompelua istuakseen täydellisesti, varsinkin jos oma koko poikkeaa ohjekoosta paljon. Yleensä hää- ja juhlapukujen kokoa voi korjausompelulla muuttaa +-2 kokoa, mutta mitä isompian muutokset ovat, sitä työläämpä (lue: kalliimpia) ne myös ovat. Sovituskorjauksista kannattaa keskustella liikkeiden kanssa: he osaavat sanoa, kauanko korjaus kestää paljonko se tulisi maksamaan. Korjaukset kannattaa tietysti teettää vasta ihan vähän ennen häitä, jotta ne vastaavat sen hetkistä vartaloa. Käytettyihinkin pukuihin pätevät samat muutosmahdollisuudet. Jos löytää edes joten kuten sopivan puvun, kannattaa neuvotella myyjän kanssa avokauppa, niin että puvun korjauksista voi käydä kysymässä ompelijalta ja paluattaa puvun, jos korjaaminen ei onnistu toivotulla budjetilla (Puvusta voi luonnollisesti muuttaa muutakin kuin kokoa: esimerkiksi helmikoristeiden lisääminen tai poistaminen ovat aika tavallisia). Avokauppasopimus kannattaa ehdottomasti tehdä kirjallisena, jottei sopimuksesta synny jälkikäteen kiistaa. Jotkut ompelijat saattavat myös lähteä asiakkaan mukaan katsomaan pukua, mutta ompelijan tunneista joutuu tällöin tiestysti myös maksamaan.