Jump to content
Naimisiin.info

Silky

Aktiivijäsen
  • Viestit

    39
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Silky's Achievements

Juniori

Juniori (2/5)

  1. Tämä juuri oli pointtini että Kiinassahan ne merkkipuvutkin usein valmistetaan ja siksi onkin erikoista haukkua "räteiksi" kaikki Kiinassa tehdyt puvut. Jos joku haluaa maksaa siitä, että puku on tiettyä merkkiä niin kaikin mokomine, mutta se ettei pukuun ole lätkäisty sitä hienoa merkkiä ei tarkoita että kyseessä on automaattisesti huonosti tehty rätti. Tokihan jokainen ymmärtää mistä sen merkkipuvun hinta koostuu, mutta on erikoista olettaa että ainoastaan merkkipukujen tehtailla voi olla ammattitaitoisia ompelijoita.
  2. Ylläpidolla on kyllä todella erikoinen, suorastaan v-mäinen asenne kiinassa teetettyjä pukuja kohtaan. Ihan pikku vinkkinä todettakoon, että kannattaa selvittää missä ne Suomenkin hääpukuliikkeissä myynnissä olevat puvut on tehty. Ei nimittäin todellakaan ole kotimaista työtä, hyvä jos edes eurooppalaista. Kannattaa myös kurkata sinne omaan vaatekaappiin ja miettiä mistä ylivoimaisesti suurin osa arkivaatteistamme tulee. Jep, Aasiasta.
  3. Meillä hääpäivään ei liity minkäänlaista symboliikkaa. Ainoa kriteeri oli, että haluamme kesähäät, joten käytännössä mikä tahansa lauantai heinä-elokuulta olisi kelvannut meille.
  4. Miehen niskaanhan se suurin hössötys taitaa kaatua. Eikä siinä mitään, mielelläänhän tuo kuuntelee ja kertoo mielipiteitään, mutta kun minulla kuulemma vaihtuu päivittäin se mitä haluan. Ystäville puhun myös, mutta yritän jakaa hössötystä useampien ystävien kesken, jottei kukaan joutuisi yli sietokykynsä kuuntelemaan samasta aiheesta. On varmaankin luonnollista, että haluaa kovasti puhua häistään mutta erikoista kyllä, tietyt yksityiskohdat haluan ehdottomasti pitää salaisuuksina, joita ei ennen häitä tiedä kuin minä ja mies.
  5. Ei todellakaan polttareita minullekaan ja uskon kaason ymmärtävän tämän kun on itse vähän samantyyppinen ihminen. Myöskään sulhanen ei halua polttareita. Inhoan ajatusta "viimeisestä illasta sinkkuna". Ensinnäkään emme ole vuosiin olleet sinkkuja vaan yhdessä asuvia toisiinsa sitoutuneita aikuisia ihmisiä, jotka ovat ehtineet ja saaneet viettää kavereiden kanssa jos jonkinlaisia iltoja mielin määrin. Toiseksi, emme pidä naimisiin menoa minään pallo jalkaan-tyyppisenä ratkaisuna jota ennen pitäisi vielä viimeisen kerran bilettää? Miksi ihmeessä pitäisi? Naimisissa ollessammekin saamme tavata kavereita, juhlia, matkustella jne. ihan kuten ennen avioliittoakin. Ja kun ei sitten kumpikaan keksinyt syytä miksi polttarit pitäisi pitää niin mielestämme on parempi että kaverit säästävät rahansa eivätkä joudu upottamaan satasia yhteen iltaan.
  6. En kutsu työpaikaltani ketään vaikka silloin tällöin vapaa-ajalla aikaa yhdessä vietämmekin. Rajanveto olisi liian vaikeaa ja koska en halua paisuttaa vieraslistaa liiaksi niin mielestäni on parempi että kutsun vain lapsuuden ystäviä ja muita joiden kanssa historia on pitkä. Mies kutsuu työkavereita varmaankin 8-10, mutta siihenkin on syynä se että kaikki miehen lähimmät kaverit ovat nimenomaan työkavereita, joiden kanssa olemme jatkuvasti tekemisissä vapaa-ajalla.
  7. Eli tässä budjetissa on vuokra, ruuat ja juomat? Mitä juomia? Onko tähän laskettu muuta? Meille tulossa n. 50 vierasta ja vietämme häämme a-oikeudellisessa paikassa. Budjetti on (tällä hetkellä) 7000e sisältäen kaiken paitsi sormuksen, joten en voi kuin ihmetellä miten jotkut saavat saman kokoiset häät aikaiseksi esim. puolet halvemmalla.
  8. Monilla tuntuu olevan ajatuksena, että tarjotaan vain tietyt alkoholijuomat ja loput saa sitten ostaa itse, mutta entäs kun haluaakin tarjota koko illan. Meillä sulhanen ei missään nimessä halua, että vieraat joutuvat itse ostamaan juomiaan vaan me maksamme kun kerran häät järjestämmekin. Vieraita on tulossa n. 50 aikuista, joten osaisiko joku sanoa millaista juomalaskua tuollaiselta porukalta voi odotella? Onko kellään kokemuksia? Hääpaikaltahan meille varmasti osataan kertoa arvio, mutta mitenköhän hyvin ne pitävät yleensä paikkaansa?
  9. Silky

    Dominikaaninen tasavalta

    Olimme maaliskuussa mieheni kanssa kaksi viikkoa Dominikaanisessa ja paikka on kyllä upea. Suosittelen. Tokihan maa on köyhä ellei jopa peräti kehitysmaa, joten pieneen rähjäisyyteen kannattaa paikallisten asuinsijoilla liikkuessa varautua. Resorteissa tuskin on ongelma, mutten varmaksi osaa sanoa koska emme sellaisessa olleet vaan vuokrasimme talon. Luonto on aivan upea ja ilmat suosivat. Pohjoisrannikkohan on Atlantin rannalla ja ainakin meidän lomamme aikana aallokko oli välillä sellainen että haittasi uimista. Eteläranta sitten taas on Karibian meren puolella ja sen mitä siellä kävimme niin vaikutti tyynemmältä. Kaiken kaikkiaan todella hieno paikka, yksi kauneimmista saarista joilla olen ollut. Ehdottomasti kehoitan välttämään Boca Chicaa ellei erityisesti halua katsella erittäin yleistä prostituutiota tai olla aggressiivisten kaupustelijoiden häiritsemä. Kannattaa myös ennen matkaa selvitellä tautitilannetta. Malaria ei alueella ole riski mutta matkamme aikana Karibialla oli dengue-epidemia. Tautihan ei kovin vaarallinen ole, mutta eipä se kivakaan ole jos sairaalaan lomallaan sattuu joutumaan. Eli hyttysmyrkkyä mukaan jos näyttää että epidemia on menossa!
  10. Silky

    Cookinsaaret?

    Teimme mieheni kanssa talvella pidemmän matkan ja vietimme matkallamme pari viikkoa Cookinsaarilla, Rarotongalla. Paikka on kyllä kaunis ja ilmat suosivat, ihmiset ovat ystävällisiä jne. Mitenkään älyttömästi tekemistä tuollaisella pikkusaarella ei ole. Suosittelen ehdottomasti vuokraamaan skootterin. Ei maksa juuri mitään ja paikallisen ajokortin saa käymällä poliisilaitoksella. Skootterilla kuitenkin pääsee näppärästi tutustumaan saareen ja eri rantoihin ja sillähän ne paikallisetkin ajelevat. Aitutaki on todella kaunis paikka, mutta itse on sinne moneksi päiväksi jäisi juuri siksi ettei tekemistä ole muuta kuin maata auringossa ja uida. Vaikka paikka on kaunis niin Suomesta asti en noin kauas pelkän häämatkan takia lähtisi. Ei mielestäni ole kuitenkaan vaivan arvoinen ja aikaerosta toipumiseenkin menee jo pitkä tovi. Ihan yhtä hyviä rantoja löytyy lähempää, mm. Malesian Langkawi on aivan yhtä kaunis mutta tekemistä on enemmän. Mitään negatiivista sanottavaa Cookinsaarista ei kyllä ole, korkeintaan pieni miinus hintatasosta, joka varsinkin majoituksissa on melko kallis. Tai ehkä se vain tuntui siltä kun lensimme Cookille Aasian edullisten hintojen parista. Lentokenttäverohan tuolla saarella ainakin periaatteessa on. Oma lentomme lähti yöllä eikä kukaan sitten veron perään kysellyt joten maksamatta jäi. Ei vissiin ole niin kovin tarkkaa.
  11. Meillä tehdään laktoositonta ja huomioidaan allergiat, mutta esim. kasvisruokavaliota emme huomioi. Häihin on tulossa yksi kasvissyöjä emmekä ala erikseen miettiä hänelle sen kummempaa ruokaa. Oletamme, että hän löytää buffetista vaihtoehtoja etenkin kun ilmeisesti syö esim. kalaa.
  12. Kyselin itse joku aika sitten hintoja Hirvilammelle kesäksi 2014 ja silloin kuulemma tilavuokra on 1200e (mikä on mielestäni aivan posketonta). Menut kuulemma alkaen 49e. Ihmettelen todella paljon tuota Hirvilammen vuokraa koska vaikka paikki onkin ihan ok niin ei sentään minkään vanhan kartanon veroinen ja silti vuokra hipoo juurikin kartanoiden hintoja. Ruissalossa on myös Villa Promenade jossa tosin on a-oikeudet mutta sen sijaan tilavuokraa ei ole lainkaan. Eli sen minkä juomissa häviää niin saa ainakin osittain vuokrassa takaisin. Ja paikka näyttää ainakin kuvissa aivan ihanalta. Tosin kovin isoihin häihin se ei sovi.
  13. Tuo saaristolaisbuffet kuulostaa kyllä myös tosi hyvältä, etenkin jos sinne pari muutosta vielä tekisi. Minä olen jo Meripaviljongista aivan innoissani, mutta mies käytännöllisenä miettii miten siellä riittää parkkipaikkoja. Piha tosiaan vaikutti hiukan pieneltä, joten osaisiko Roma kertoa myös noista pysäköintijärjestelyistä? Terassikin näytti olevan, niin oliko siinä sen verran tilaa että vieraat mahtuvat välillä hiukan ulkoilemaankin?
  14. Kävimme pihassa kurkkaamassa tuota paikkaa ja vaikkei piha nyt aivan täydellinen maisemiltaan ollut niin riittävän hyvä kuitenkin. Sisällä vielä pitäisi käydä kurkkaamassa ennen lopullista päätöstä. Seuraavan puoli vuotta olemme ulkomailla, mutta keväällä kun tullaan takaisin niin pitäisi jo oikeasti tehdä nopeita päätöksiä. Mitä teille tuli ruualle hintaa noin kun tuo hääkakku ei tule meripaviljongista? Roma: Eikös Villa Roman pitopalvelu ole sama kuin Meripaviljongin? Paljonko maksoitte tuosta saaristolaispöydästä lisäyksillä? Hinnoissahan on nettisivujen mukaan aika paljon eroa riippuen siitä ottaako hääbuffetin vai jonkun noista "normaaleista" buffeteista. On muuten kauniin yksinkertaisesti koristeltu tuo tila teidän häihin. Ja todella ihanan avaran oloinen paikka siitäkin huolimatta, ettei ikkunoita ole tuon enempää.
  15. Mielestäni morsian päättää ketkä polttareihin kutsutaan. Näin jo siitäkin syystä, että on jotenkin noloa jos polttareihin kutsutaan ihmisiä, jotka eivät sitten saakaan kutsua häihin. Eli siis koska morsian tietää kenet aikoo kutsua häihin niin tietää myös ketkä kutsutaan polttareihin eikä vahinkoja pääse käymään. Olen kuullut muutamastakin tapauksesta, jossa ystäviä on kutsuttu polttareihin, muttei häihin ja kyllähän se vähän ihmetystä on herättänyt, että kelpaa makselemaan polttareita muttei kuitenkaan ole niin läheinen että häihin kelpaisi.
×
×
  • Create New...