forget-me-not

Morsian
 • Content count

  31
 • Joined

 • Last visited

About forget-me-not

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Keski-Suomi
 1. Overa86, me vietimme häitämme Maatilamatkailu Kumpusessa viime elokuussa ja olen kirjoitellut Kumpusesta tähän ketjuun parikin viestiä; ensimmäisen kirjoitin 25.8.14 ja toisen 1.9.14, jospa niistä olisi sinulle jotain hyötyä.
 2. Meilläkin oli ruokailu eri tilassa kuin loppujuhla. Tilat olivat kyllä molemmat samassa rakennuksessa (juhlatilaksi kunnostettu navetta), mutta ruokailu tapahtui alakerrassa ja tanssit olivat yläkerrassa. Laitoimme kukat ja koristelut sekä ylös että alas, mutta istumapaikkoja emme ylös laittaneet. Meillä tosin myös kahvittelu tapahtui alakerrassa, joten siinä mielessä eri tilanne kuin teillä. Mikäli teillä yläkerrassa on paikkoja rajoitetusti vain se määrä kuin vieraitakin on, niin siinä tapauksessa laittaisin istumapaikat myös kahvittelun ajaksi. Tämä sen takia, ettei käy niin, että viimeisinä kahvia ottavat pariskunnat/perheet joutuvat sitten hajaantumaan istumaan kuka minnekin, koska vierekkäisiä paikkoja ei enää ole jäljellä. Ihmiset kun eivät kuitenkaan täytä paikkoja järjestyksessä, jos saavat vapaasti valita paikkansa. Jos taas paikkoja on selvästi enemmän kuin vieraita, niin siinä tapauksessa voisin harkita myös sitä vaihtoehtoa, etten laittaisi istumajärjestystä kahvin ajaksi. Jos siis voisin luottaa siihen, että myös viimeisinä kahvia ottavat vieraat pääsevät istumaan perheittäin/pariskunnittain niin halutessaan.
 3. Kaupunkihäiden viettopaikaksi yksi vaihtoehto voisi olla Ravintola Harmooni. Meillä oli työpaikan pikkujoulut kyseisen ravintolan Harmoonisalissa ja itselleni tuli heti mieleen, että jos olisimme halunneet järjestää omat häämme kaupungissa, niin tuo olisi varmasti ollut erittäin potentiaalinen vaihtoehto. Salin yhteydessä oli myös viihtyisä erillinen tila, jossa oli baari ja useamman sohvan sohvaryhmä. Ravintolan nettisivuilta lunttasin, että kyseessä oli näköjään 15 hengen Oskar-kabinetti, joka kuuluu Harmoonisalin vuokraan. Kesäisin Harmoonisalin vuokraan näyttää kuuluvan vielä yksityinen puutarhaterassikin. Ruokakin paikassa oli mielestäni hyvää, vaikka en suurin jouluruokien ystävä olekaan. Ajattelin tulla mainitsemaan paikasta, kun on suhteellisen uusi paikka, ja keskeisestä sijainnistaan (Matkakeskuksen vieressä, mikä myös olisi häitä ajatellen varsin kätevää) huolimatta en ainakaan itse ollut huomannut paikkaa lainkaan ennen kuin pikkujoulukutsun saatuani googlettelin, mikä tämä tällainen Ravintola Harmooni lienee.
 4. Meidän hääpäivänä oli aurinkoista ja noin 20 astetta lämmintä. Alakerran eteistilassa on kaksi isoa ovea, jotka meillä olivat koko juhlan ajan (ihan yömyöhään asti) auki, eikä silti ollut kylmä. Nuo alakerran isot ovet ovat molemmat samalla seinällä, joten läpivetoa niiden auki pitäminen ei kuitenkaan aiheuttanut. Tarvittaessa läpivedonkin kyllä saa alakerrassa aikaan, sillä noihin oviin nähden vastapäiseen suuntaan on myös yksi ovi (takapihan terassille vievä). Meillä oli myös varattuna fleecepeittoja vieraille, mutta niitä ei taidettu edes käyttää kuin vasta saunalla jatkoilla. Ainakaan en huomannut, että kukaan olisi navetalla käyttänyt. Jos ovet pitää kiinni, niin toki sitten on vielä lämpimämpää. Alakerrassa on myös takka, jolla voidaan tarpeen tullen lämmittää juhlan aikanakin.
 5. Me juhlimme häitämme Maatilamatkailu Kumpusen juhlanavetassa reilu viikko sitten, ja meillä ei ainakaan ole kuin hyvää sanottavaa paikasta ja isäntäväestä! Meillä oli vieraita noin 50 ja mielestämme tila oli oikein sopivankokoinen tuolle porukalle. Toki tilaan mahtuu selvästi enemmänkin, mutta sitten kaikki eivät mahdu esim. syömään samassa kerroksessa. Itsellemme oli tärkeää, että kaikki mahtuivat syömään samaan kerrokseen. Meillä oli ruokailu ja kahvit alakerrassa, ja yläkerrassa sitten bändi, tanssit ja vapaa illanvietto. Tai no liikuskelivathan ihmiset ympäriinsä, mutta yläkerta kuitenkin oli pääasiallisin illanviettopaikka. Tilana navetta on ihanan tunnelmallinen ja koristelumahdollisuuksien suhteen monipuolinen. Paikan ruoka on myös oikein hyvää, ja mikäli haluaa myös jotain siitä perinteisimmästä (lohi, lihapullat, vihersalaatti yms) poikkeavaa, niin siihen on mahdollisuus. Raaka-aineissa Kumpusella suositaan luomua ja lähiruokaa, ja ruoan voisikin sanoa olevan hyvää suomalaista ruokaa tilan omilla erikoisuuksilla höystettynä. Meillä ainakin myös vieraat kehuivat sekä tilaa että ruokaa. Tilan emäntä on myös aivan mahtava, ja hänen kanssaan oli helppo asioida. Joskus sai hiukan odottaa sähköpostiin vastausta, mutta soittamalla hänet sai kiinni lähes aina. Ja jos ei saanut, niin viimeistään seuraavana päivänä (yleensä kuitenkin jo samana päivänä) hän soitti takaisin. Tilan isäntä oli myös mukava niinä muutamana kertana, kun hänen kanssaan olimme tekemisissä (lähinnä paikan teknisiin asioihin, kuten videotykin toimintaan liittyen). Mikäli juomatarjoilua järjestää, niin senkin suhteen Kumpusella on hyvät puitteet. Heillä nimittäin on erillisessä tilassa (aivan navetan vieressä) jääkaappi ja pakastin (yksi kaksiosainen korkea jääkaappi ja yksi kaksiosainen korkea pakastin) ainoastaan tilan vuokraajan käytössä, joten juomien kylmänä säilyttäminen ei aiheuta päänvaivaa. Me ainakin laitoimme jääkaapin täyteen juomaa ja pakastimeen jäät/jääpalat jäätymään edellisenä päivänä ollessamme koristelemassa tilaa. Jos oikein maalaisromanttista tunnelmaa haluaa, niin Petäjävedellä on mm, henkilö, jolta voi tilata hevoskyydin kirkosta juhlapaikalle. Majoitusmahdollisuuksia tilalla on tällä hetkellä pihapiirissä 24 vuodepaikkaa (remontoivat parhaillaan yhtä pihapiirin rakennuksista, joten lähivuosina majoitustilaa tulee luultavasti olemaan enemmän) ja lisäksi kolme vuokrattavaa mökkiä. Lähin mökeistä on ehkä n. 100 meträn päässä ja kaksi muuta hiukan kauempana, mutta kuitenkin alle 1 km päässä tilalta. Myös noin 1 km päässä olevalla naapuritilalla on majoitusta tarjolla. Toivottavasti näistä kokemuksista/tiedoista oli jotain apua.
 6. Nostetaas vähän tätä. Olisiko kenelläkään kertoa tuoreempia kokemuksia?
 7. Minuakin kiinnostaisi tämän kappaleen nuotit. Onko kenelläkään mitään tietoa tästä kappaleesta?
 8. Meille on varattu maatilamatkailu Kumpunen ensi kesän häihimme, ja mitä tähän mennessä olemme olleet emännän kanssa tekemisissä, niin kaikki on sujunut oikein hyvin. Ja paikka tosiaan on ihana! Mutta olisin itsekin kiinnostunut kuulemaan jonkun siellä jo juhlineen kokemuksia.
 9. Olemme miettineet häihimme pöytäkukiksi neilikoita, mutta emme kuitenkaan haluaisi sellaista pyöreää asetelmaa, jollaisia googlettelemalla yleensä löytää. Lisäksi pidämme eniten oksaneilikoista kuin tavallisista, joten niitä mielummin pöytäasetelmiinkin. Kovin korkeat asetelmat eivät myöskään käy, etteivät peitä näkyvyyttä ja vieraat joudu kurkkimaan toisiaan kukkien takaa. Olisiko kellään hyviä ideoita, millaisia oksaneilikoista saisi?
 10. Me teetimme sormuksemme Qivassa viime vuonna. Miehen 5/5,5 mm (en nyt ole ihan varma, kumpi tuo on) leveä valkokultainen sormus maksoi 850€. Sormus on osittain sileä ja osittain siihen on tehty sellaista rosoa/jurmua. Minun 3 mm leveä valkokultainen kihlani maksoi 430 €. Kihlassani ei ole kiviä, sen pinta on sileä, mutta ei kuitenkaan tasainen, vaan siihen on tehty sellaisia ns. harjanteita. Vihkini on myös valkokultaa, siinä on timantteja yhteensä 0,14 ct ja hinta oli noin 1400 €. Kysyttiin myös platinaisten sormusten hintoja, mutta olivat selvästi kalliimpia kuin valkokultaiset. Titaani taas olisi ollut selvästi edullisempi materiaali. Toivottavasti näistä oli jotain apua. itse asioimme pääasiassa Jounin kanssa ja hän ainakin oli niin mukava, etten usko ollenkaan, että kohtelisi kuin halpaa makkaraa, vaikka olisittekin vähän pienemmällä budjetilla liikkeellä.
 11. Nostetaas tätä vähän. Miten viime vuosien morsianten kampaukset ovat onnistuneet ja missä kampaamossa olette käyneet? Etsiskelen kampaajaa ensi kesän häitämme ajatellen ja vaikeaa on, kun oma vakiokampaaja on toisella paikkakunnalla, eikä Jyväskylän kampaajista ole mitään kokemusta.
 12. Tarkoitatko kenties jotain tämäntapaista? http://www.ebay.com/sch/i.html?_trksid=p2053587.m570.l1313.TR0.TRC0.Xwedding+cake+toppers+computer&_nkw=wedding+cake+toppers+computer&_sacat=0&_from=R40
 13. Meillä ihan samalla tavalla kuin Adele14:llä.
 14. Minä kävin sovittamassa pukuja Niinattaressa, Seremoniassa, Leimulinessa (Hyvinkäällä) sekä Stilissimassa. Parasta palvelu oli mielestäni Leimulinessa ja Niinattaressa. Leimulinessa ei ollut muita asiakkaita, joten pääsin sovittelemaan kaikessa rauhassa ja sain palvelua kahdeltakin eri myyjältä. Molemmat vaikuttivat ammattitaitoisilta ja esittivät myös omia näkemyksiään siitä, millainen puku minulle sopisi (vartalon muodon perusteella). Toinen myyjistä auttoi sovitettavien pukujen valinnassa kertomieni kriteerien pohjalta, mutta lisäksi hän toi sovitettavaksi myös muutaman sellaisen puvun, jotka eivät ihan täysin vastanneet kriteerejäni, mutta joista toinen lopulta päätyi jaetulle ykkössijalle erään Niinattaressa sovittamani puvun kanssa. Pidin tuosta, että myyjällä oli myös itsellä silmää sen suhteen, millainen minulle sopisi ja että hän "uskalsi" hieman uhmata kriteerejäni. Minulla itselläni ei ennen sovittelukierrosta ollut mitään kovin tarkkaa käsitystä siitä, millaisen puvun haluaisin, tiettyjä suuntaviivoja lähinnä. Jos itselläni olisi ollut tarkka käsitys, niin siinä tapauksessa en toki ehkä olisi ollut kovin riemuissani siitä, että myyjä ehdotti sovitettavaksi myös sellaisia, jotka eivät kriteerejäni täysin vastanneet. Niinattaressa valitsin osan sovitettavista puvuista itse ja osaa ehdotti myyjä kertomieni kriteerien pohjalta. Myös täällä myyjä osasi mielestäni esittää hyvin kommentteja siitä, miksi joku puku sopii minulle ja joku toinen taas ei ehkä ihan niin hyvin. Samaan aikaan oli sovittamassa myös yksi toinen morsian, ja vaikkei tila peilin edessä kahdelle kovin suuri ollutkaan, niin mielestäni kuitenkin täysin riittävä. Tämä oli ensimmäinen liike, jossa kävin ja täältä myös lopulta päädyin pukuni ostamaan. Kävin Niinattaressa vielä toisen kerran sovittamassa sitä pukua, jonka lopulta myös ostin. Tällä kertaa minua palveli eri myyjä kuin ensimmäisellä kerralla, ja olin oikein tyytyväinen myös häneltä saamaani palveluun. Tämä kyseinen myyjä oli mielestäni mukavin kaikista minua palvelleista myyjistä, sellainen kivan rempseä. Seremoniassa käynnistä jäi itselleni hiukan hämmentynyt olo. En tiedä, oliko minua palvelemassa mahdollisesti joku kesälomasijainen tms, mutta häneltä en kyllä saanut oikeastaan mitään kommentteja sovittamistani puvuista, ja lisäksi hän pukujen nyörejä kiristellessä valitteli moneen kertaan, miten hän ei ole kovin hyvä niiden kanssa ja on siksi aika hidas. Kuulosti jotenkin hassulta tuollaisessa liikkeessä töissä olevan henkilön suusta. Kävin Seremoniassa lauantaina kesäkuussa, joten siinä mielessä minua palvellut myyjä olisi ehkä hyvinkin saattanut olla joku kesätuuraaja. Seremoniassa oli muihin käymiini liikkeisiin verrattuna selvästi enemmän pitsi- ja tyllipukuja, jotka eivät itseäni tyylillisesti miellytä, joten sovitettavaa löytyi lopulta melko vähän. Sovitusympäristönä Seremonia sen sijaan oli mielestäni kaikkein mukavin. Tilaa peilailuun oli paljon (ainakin silloin, kun ei ollut muita sovittajia samaan aikaan), sovitustila oli oikein viihtyisä ja plussaa vielä siitä, että tilassa oli tuuletin, joka lämpimänä kesäpäivänä tuli tarpeeseen. Stilissimassa käynnistä jäi päällimmäisenä mieleeni kova kiire ja häslinki. Liikkeessä oli kaksi muutakin morsianta sovittamassa samaan aikaan (tämä toki ei haitannut, tilaa peilailuun kyllä oli), lisäksi puhelin soi monta kertaa ja minua palvellut myyjäkin kävi pari kertaa vastaamassa kesken sovituksen. Lisäksi heillä oli käynyt jokin tuplabuukkaus, ja tämän takia henkilökuntaa tuntui tuona hetkenä olevan liian vähän. Tottakai on ymmärrettävää, että tuplabuukkauksia voi joskus vahingossa käydä ja tunnelma olla kiireinen sen takia, ja kyllä minua palvellut myyjä tätä kovasti pahoitteli, mutta siitä huolimatta tuollainen väistämättä vaikuttaa asiointikokemukseen. Palvelu sinällään oli kyllä ystävällistä ja myyjä auttoi minua valitsemaan pukuja sovitukseen. Olisin kuitenkin kaivannut häneltä hiukan enemmän aktiivisuutta itse sovitustilanteessa, sillä kovin paljoa hän ei kommentoinut sovittamiani pukuja. Jossain vaiheessa hän myös hoputti minua ottamaan jo päälläni olevaa pukua pois, vaikka olin hädin tuskin ehtinyt ympäri pyörähtää peilin edessä. Ei se kirjaimellisesti ihan noin ollut, mutta siltä se tuntui. Itselläni kun oli tuolloin vielä kaasoni kanssa juttu kesken kyseiseen pukuun liittyen. Minua tarpeeksi paljon miellyttävää pukua liikkeestä ei löytynyt, mutta sen sijaan iskin silmäni yksiin kenkiin, joten Stilissimaan varmaankin tulee mentyä vielä sitten, kun kenkiä alan etsiä.
 15. Bändin etsiminen on osoittautunut luultua hankalammaksi puuhaksi, olisiko kellään kertoa tuoreita (kesä 2012 ja sitä uudemmat) kokemuksia Jyväskylän seudun bändeistä? Hakusessa on bändi, joka soittaisi ensin yhden setin perinteisempää tanssimusiikkia ja sitten kaksi settiä menevämpää bilemusiikkia.