Maranna

Aktiivijäsen
 • Content count

  19
 • Joined

 • Last visited

  Never

About Maranna

 • Rank
  Untuvikko

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Paikkakunta
  Espoo
 1. Me toivoimme rahaa, mutta oli myös lyhyt lahjalista, jos joku ei olisi halunnut antaa rahaa. Saimme ja n. 2000 e (vieraita 60 henkeä) ja muutamia kivoja (itse tehtyjä) lahjoja. Kukaan ei ostanut mitään listalta Itse olen antanut lahjaksi rahaa 25 e/hlö.
 2. Mä en myöskään olisi maksanut. Yritysten välisissä ostoissa voidaan käyttää ALVitonta hintaa, koska ostava yritys ei lopulta sitä ALVia joudu maksamaan, mutta yksityishenkilöille myytäessä on aina puhuttava ALVillisesta hinnasta. Olisin ennen häitä ollut hiljaa (jotteivat peruuta tarjoiluja) ja nostanut äläkän hinnasta vasta bileiden jälkeen. Sitten niistä omista häistä. Kulut olin osannut arvioida oikein hyvin 8000 euron budjettimme heitti 100 e! Tosin seurasin jatkuvasti (excel-taulukossa) kuluja ja säästin enemmän, jos näytti menevän suunniteltua enemmän rahaa. Tingimme myös joistan turhemmista asioista, jos johonkin tärkeään meni arvioitua enemmän rahaa. Työn määräkään ei yllättänyt, tiesin, että sitä tulee olemaan paljon, sillä järjestin juhlat melkein yksin. Lähinnä yllätyin siitä, miten tunteellista häiden järjestäminen on ja miten helposti tuollaista suurta päivää järjestettäessä menee hyvienkin ystävien kanssa sukset ristiin. Kaasoni hoitivat pääsääntöisesti (suhteellsien vähät) hommansa hyvin, mutta jotkut kommentit pahoittivat mielen. Onneksi olemme edelleen puheväleissä. Nyt kuitenkin tiedän, että kaasoiksi kannattaa valita hyvät organisoijat ja asioista innostuvat ystävät, ei välttämättä niitä parhaita ystäviä.
 3. Tuntuu erikoiselta, että vanhemmat maksavat polttareista. Kavereidenhan ne kuuluu järjestää, ei vanhempien... Jos kavereilla on rahat vähissä, niin silloin varmaan voidaan käyttää enemmän mielikuvitusta ja saada pienellä rahalla kiva päivä aikaan.
 4. Ihan yllättävänkin halvalla useimmista polttareista näköjään selvitään. Vain kolmella vastaajista kulu on vähän korkeampi. Olen itse järjestämässä polttareita ja meillä kulut kyllä nousevat yli 30 eeron (yritetään kyllä pysyä alle 40:ssä). Toisaalta se sitten sisältää yhtä ja toista. Ruokaakin useampaan otteeseen jne. Jos laittaa yhtään parempaa ruokaa (esim. broilerin rintafileitä), niin ruokaankin menee ihan kunnolla rahaa. Olisi kiva kuulla tarkemmin, mitä noilla mainituilla summilla on saatu. Onko pysytty lähietäisyydellä vai matkustettu kauemmas? Onko ollut jotain ulkopuolisilta ostettuja palveluita (mitä tahansa)? Jne.
 5. Kysymys on siis siitä, että paljonko olette maksaneet kavereidenne polttareista? Mitä sillä rahalla on saatu? Olitko tyytyväinen?
 6. Meille tulee 'I will always love you', joka on kyllä imelä, mutta sopii tilanteeseen
 7. Meille ei tule häälehteä. Menu/ohjelma -lehtinen tulee, mutta siinä kaikki. Ja kirkko-ohjelma kirkkoa varten erikseen.
 8. Meille myös kanttori sanoi, että kannattaa valita kappale, joka kuulostaa oikeasti hyvältä myös uruilla soitettuna. Mitään aivan häiden teemaan sopimatonta he eivät myöskään suostu soittamaan.
 9. Uutta: alusvaatteet, sukat, kengät, huivi Vanhaa: puku (ostettu käyttettynä), korvikset (sain 12-vuotiaana joululahjaksi ja päätin jo silloin laittaa ne ensimmäistä kertaa päälle häissäni. Ovat siis odottaneet rasiassa häitä yli puolet mun elämästä. Saavat luvan olla tarpeeksi vanhat, vaikka ovat vain 14 v. sitten saadut). Sinistä: sukkanauha (ei heitetä) Lainattua: alushame kaverilta
 10. Mulle tulee kimppuun lilaa ruusua, lisäksi tulee 5 viehettä, 2 rannekukkaa ja 1 hiuskukka. Hintaa tulee yhteensä 140-150 euroa kimpun ruusujen hinnasta riippuen.
 11. Meillä ollaan vähemmän perinteisellä linjalla. Tällä hetkellä näyttää siltä, että valintamme on mennessä suomalaisen ratsuväen marssi kolmekymmentävuotisessa sodassa (onko muuten kellään nuotteja tähän?) ja lähtiessä Procol Harumin (kirjoitetaanko noin?) Whiter shade of pale. Häätanssina I will always love you saksofonilla, pianolla ja kontrabassolla soitettuna. Jee!!!
 12. Meillä juhlapaikan vuokra on 817 euroa. Hinta on aika kallis, mutta on paikka myös sen arvoinen. Arvokasta vanhaa kartanoa ei myöskään tarvitse mitenkään koristella, joten siinä säästää jonkin verran.
 13. Tosi kiva kuulla, että me ei sitten olla ainoita Meille tulee musta tai kermanvärinen Olds Mobile. Ne ovat oman arvioni mukaan ehkä 40-luvulta. Jee
 14. Sulhoni tuttavalla on useita upeita vanhoja autoja, joista saamme lainata mieleisemme hääautoksi. Kävimme katsomassa niitä viikonloppuna ja kävikin ilmi, että kaikki kolme autoa ovat kahden istuttavia Oliskohan se ihan katastrofaalista, jos sulho ajaisi meidät juhlapaikalle? Budjettissamme ei ole rahaa auton vuokraamiseen, koska olemme koko ajan olleet lainaamassa autoa tältä tutulta. Itselläni ei ole mitään sitä vastaan, että sulho ajaa ja mä nautin matkalla vähän kuohuviini tuoreena rouvana ;D
 15. Vaikka kaasot ovat hyviä ystäviäni, en oikein osaa ostaa heille mitään koruja. Meidän bestman ei taas käytä ollenkaan alkoholia, joten taskumatin voi jättää pois kuvioista. Luulen, että kaasot saavat lahjakortit kauneushoitolaan ja bestmanille sulhanen saa hankkia jonkin heidän yhteiseen harrastukseensa liittyvän jutun.