TerhiMaria

Aktiivijäsen
 • Content count

  14
 • Joined

 • Last visited

About TerhiMaria

 • Rank
  Untuvikko
 1. Edelliseen viestiini viitaten. Meille osui hääpäivä syyskuun ehkä lämpöisimpään päivään. Mikäpäs sen mahtavampaa kuin pieni risteily merellä! Kaikki sujuikin oikein ihanasti, kunnes laivamme moottoriin tuli vikaa ja killuimme aikamme tervasaaren edustalla moottorin inahtamatta. Lopulta jouduimme hyppäämään laivasta toiseen, jotta matka pääsi jatkumaan. Pyrimme ottamaan asian huumorilla "avioliiton ensimmäinen karikko, heh heh". Saimme toki hyvityksen kuljetuksesta, joten ihan ok homma.
 2. Meillä oli myös ravintolahäät. Tarjosimme juomia kuten itsekkin olitte ajatelleet eli viiniä pari-kolme kaatoa, kahvi avecit ja piikkiin avoimesta baarista mietoja alkoholijuomia. Tämä toimi oikein hyvin! Sen verran lipsuimme mietojen suhteen, että piikkiin meni vielä ruokailun jälkeen viinejäkin. Jälkikäteen ajatellen olisi kannattanut siis jättää muutamia viinipulloja pöytiin. Olisi tullut halvemmaksi kuin laseittain baarista.
 3. Meillä ravintolahäissä 1500€ juomapiikki 50 hengelle (näistä varmaan n. 40 joi yhden tai useamman juoman). Menekki oli 17 plo viiniä (3 kaatoa), kahvi avecit (33hlö) ja n.120 annosta (olut, siideri, lonkero). Tästä riitti juomaa n. 5 h ajaksi, tosin meillä oli suht aikaiset jatkot (klo 23 alkaen) sitten muualla. Kaikki vaikutti tyytyväisiltä ja ilo katossa eikä kenenkään tarvinnut olla kuivin suin. Ei myöskään kukaan ollut liian kännissä jatkoille lähtiessä.
 4. Meillä tulee miehelle vihki, jonka saa sormeensa kirkossa. Kihlaa ei siis ole lainkaan ollut. Itselle tulee molemmat.
 5. Minä askartelin itsekseni save the date-viestin (sähköposti, face ja muutama postitse), kutsukortin juhlainfon (kutsut tilasin netistä), paikkakortit, pöytä"numerot" ja pöytäjärjestyksen, Tanssi-bingon ja pöytäkukka-asetelmat sekä huiskutusviirit. Mitään muuta koristelua ei tulekaan. Tuli siltikin tehtyä enempi kuin alunperin oli tarkoitus...
 6. Tämän foorumin juttuja kun lueskelee, niin tulee sellainen olo, että apuja todellakin kaivattaisiin!
 7. Monet käyttää häiden suunnitteluun aikaa, ainakin tämän foorumin perusteella, vuoden jopa kaksi. Tuossa ajassa varmaan ehtii suunnitella yhtä jos toista ja morsiammen mieli muuttua teeman ja koristeluiden ja puvun ja kenkien suhteen:) Ulkopuolisen palkkaamiseen varmasti vaikuttaa juuri tuo raha, koetaan että kun itse tehdään kaikki säästetään..Näin ei todellakaan ole, kyllähän omalle ajallekin jokin "hinta" tulee. Esimerkiksi asioiden hoitaminen sähköpostilla on todella aikaavievää. Soittaahan aina voi, mutta juurikaan mitään ei puhelimitse hoideta vaan pyydetään lähettämään sitä sähköpostia. Vastauksia palveluntuottajilta voi joutua odottelemaan viikkotolkulla, näin se vaan ikävä kyllä on. Ja morsiammella herne nenässä! Sitten stressi kaupanpäälle kun yrittää kaiken hoitaa itse vaikka esim. ystäviä käyttäisi apuna. En usko että itsekseni olisin ehtinyt järjestämään häitä n. puolessa vuodessa (pikkuhiljaa) mikäli olisin ollut normaalissa päivätyössäni + lastenhoito. Tietysti se kuinka paljon panostaa häihin ylipäänsä varmaan määrittelee paljonko aikaa suunnitteluun kuluu. Varmasti häät saa pystyyn vaikka viikossa jos haluaa.
 8. Pesetin myös hääpukuni Washingmanilla. Puvussa tyllihelma, satiini yläosa ja kirjailuja/helmiä vyötäröllä. Hintaa tuli 48€ ja puku on kuin uusi! Ja hommassa meni alle viikko. Suosittelen!
 9. Hei, monet siniset kukat ovat ilmeisesti värjättyjä esim. siniset neilikat ja ruusut, ne voi liata hääpuvun/kädet jos kerää yhtään kosteutta. Ainakaan minulle ei floristi suositellut siniseksi värjättyjä kukkia hääkimppuun.
 10. Meillä ravintolahäät n. 60 hengelle, privaatti juhlatila kuitenkin keskellä helsinkiä. Ei tilavuokraa sillä minimilaskutus 2000€ menee jo ruoan puitteissa rikki. Jos laskutus jäisi alle minimin velotettaisiin erotus tilavuokrana.
 11. Heips! Itse kyselin tuossa toukokuussa tarjouksia 60 hengen kyyditsemiseen hakaniemi-kauppatori mm. helsinginvesibussit.fi, jt-line.fi, marialine.fi, norsoline.fi ja juvashipping.fi. Ongelmaksi voi muodostua koko vierasmäärän kuljettaminen kerralla, aika pieniä paatteja. Helsingin vesibusseilla varmaan mahtuisi. Hinnat vaihteli n. 400-660€ välillä, matka-aika 30-60 min. Meille valikoitui Maria Line! Hyvä palvelu ja hinta-laatusuhde kohdillaan! Kyyti testataan sitten muutaman viikon päästä
 12. Meille tilattiin Vistaprintiltä. 40 kutsua kirjekuorineen maksoi n. 40€, otin vielä laadukkaammalla paperilla/pahvilla. Hienot tuli, vieraat kehuneet tyylikkäiksi. Nopeasti tulivat alle viikossa vaikka 2 viikkoa taisi olla toimitusaika ja halvimmalla mahdollisella toimituksella. Vinkkinä muille, ettei ainakaan kannata maksaa ekstraa nopeammasta toimituksesta. Ja jos käy sivuilla tallentamassa kutsuja omiin tietoihin tilaamatta, niin seuraavana päivänä alkaa alennuskuponkia ropisemaan s-postiin Olen tilannut myös aiemmin mm. joulukortteja ja kalentereita. Ei siis ongelmia minulla.
 13. Meillä asia ilmaistiin näin "Toivoisimme teidän viihtyvän hääjuhlassa kanssamme kunnes syysilta kääntyy yöksi. Omien lastemme sekä sisarustemme runsaan lapsiedustuksen vuoksi toivomme muiden häävieraiden lastenhoidon järjestyvän muulla tavoin." Kenellekään tämä ei ole ollut ongelma, päinvastoin vanhemmat innoissaan tulevat ilman lapsia!