heinähame

Morsian
 • Content count

  39
 • Joined

 • Last visited

About heinähame

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Male
 1. Mä varmaan kyllä lähtisin varovasti kokeilemaan itse pesemistä. Periaatteessa polyesterin pitäis kestää aivan hyvin vähintään käsinpesu tai hienopesu koneessa (ei muuta vaatetta mukana, hellä linkous), jos ei vaatteessa oo mitään erikoiskoristeluita, liimauksia, tukikankaita tms jotka vois mennä pilalle. Tahroista ei tietty koskaan tiedä mitä ovat ja miten lähtevät, mut itse varmaan uskaltautuisin testaamaan vähintään pesuainevedessä liottamista, ehkä tuhdimpiakin aineita jos ekojen varovaisten kokeilujen jälkeen tuntuis siltä että kangas ei pienestä kärsi. Mut jokaisella on toki näissä oma riskinottokykynsä ja -halunsa tilanteesta riippuen.
 2. Joo, on tosiaan kiva jos sen vaalean lagerin lisäksi on muutakin! Se kuitenkin useimmiten kelpaa isoimmalle joukolle, joten aika monissa kekkereissä on se varmin veto ns. päätuotteeksi. Jos ostaa jotain erikoisoluita jotka on vahvempia kuin se 4,7, kannattaa olla tarkkana: moni tottumaton vetää niitä samaa tahtia kuin sitä perustuoppia ja sit käy äkkiä huonosti.
 3. Ai onko päärynäsiideri "perus"? En tunne ketään joka jois päärynää. Oluista meillä saattaa tulla alkuiltaan valikoima erilaisia pullo-oluita, myöhemmin sitten tölkeissä jotain useimmille tuttua vaaleaa lageria (Karhu, Heineken, Kukko, A Le Coq, vähän riippuu Tallinnanreissulla vastaan tulevista diileistä, heh). Eiköhän nuo tyypillisimmät lagerit kaikille oluen juojille kelpaa. Jos on niin tarkkaa että "minä juon vain Koffia" niin se nyt on vähän kuin että lohkoperunat kelpaa mutta ranskikset ei.
 4. Ne vaihtoehdot, joita oon nyt Helsingissä vertaillut, on maksaneet 4-5 euroa per henkilö (lähempänä viittä, osa vähän ylikin). Oon siis vertaillut myös ihan vaan perus tilattavien kakkujen hintoja eikä ne oo näyttäneet olevan sen halvempia kuin hääkakkuina myytävät. Itse en tiedä kahvila-/cateringbisneksestä tarpeeksi, jotta osaisin sanoa onko tuo kohtuullinen hinta: lähinnä vähän mietityttää, miten 60-100 hengen kakkutilauksen hinta per henkilö voi olla yhtä kova kuin yhden palan kuluttajahinta kahviloissa, vaikka käsittääkseni kahvilamyynnin palvelukustannukset ja hävikkiriski jäävät tässä tapauksessa yrittäjältä pois ja minun maksettavikseni. Onko kakkujen toimittamisessa asiakkaalle jotain lisäkuluja tai -riskejä joita en nyt vaan osaa ajatella? Mulle ei niinkään oo ongelma maksaa rahaa, ongelma on se jos epäilen maksavani tyhmänä ylihintaa.
 5. Perinteen ikiaikaisuus riippuu varmaan ihan perheestäkin, sillä mun isä ei aikoinaan pyytänyt äidin isältä äidin kättä, eikä hänen isänsä mun mummin isältä. Olen siis ainakin yhdessä sukuhaarassa vähintään kolmannen polven kysymättä jättäjä Tai siis osa sellaista pariskuntaa. Näinhän sen varmaan täytyy olla kuten Tipzilla sanoo; monelle tavasta tekee kauniin/romanttisen yksinkertaisesti se, että se on vanha. Koska jos tässä oikeasti olisi kyse vain siitä että "minusta on kaunista osoittaa arvostavansa vanhempiaan/kumppaninsa perhettä", tulisi ne kädet (monikko, hehe) pyytää sekä sulhasen että morsiamen isältä ja äidiltä. Eikä siinä tietysti mitään väärää ole että tykkää tavasta siksi että sillä on historia. Itsekin tykkään esimerkiksi häävalssista aika lailla samasta syystä. Tykkään vaan aina pureskella läpi sen, mitä perinteitä haluan jatkaa ja miksi. (Tosin tätä perinnettä on helppo jatkaa; itsellisiä käsiensä suhteen munkin lähisukulaiset kuten Hirilorellakin. )
 6. Eevakatariina: Kyllä kuulostaa ihmeelliseltä toiminnalta miehen perheen puolelta! Häät on tosiaan kahden ihmisen juhla; oot puhunut nyt paljon miehen perheen toiveista, mutta entäs oman perheesi, sukusi ja ystäviesi toiveet? Eivät ne ole yhtään vähempiarvoisia. Ja jos teillä oli jo hääpäivä puolijulkisena ennen tuota miehesi veljen kihlausta, en voi kuin ihmetellä miksi teidän eikä heidän pitäisi siirtää häitä! (Jos nyt kummankaan.) Onko miehesi perheellä ihan hyvät välit keskenään? Ulkopuoliselle tuo kuulostaa silkalta kiusanteolta.
 7. Kas vain Tipzilla, no niinpä näkyy! Itselle vaan ei ole näköjään sattunut koskaan kohdalle. Ja sm2, hyvältä kuulostaa teidän pikkunaposteltava! Ihan simppelit jutut tekee jo paljon.
 8. Kiva kuulla ajatuksiasi! Joo, ne Neljät häät Amerikassa -tyyppiset cocktailsetit on yleensä melko övereitä. Mutta että sen onnitteluskumpan kanssa saisi vaikka jotain hyvää keksiä+juustoa, ehkä jonkun sormin napattavan minipiiraan, makean suupalan tai vaikka vaan suolatikkuja - tilanteen luonteen ja ajankohdan mukaan, mutta että jotain! Aloin nimittäin itse miettiä sitä niin, että jos ajatellaan että ruoka on virallisesti tarjolla klo 17, se voisi tarkoittaa esim. seuraavaa: - pääsen aloittamaan syömisen klo 17.30 (ruoka hiukan myöhässä, jonotus buffetpöytään, pöytäseuran odottaminen) - seremonia on alkanut klo 15.30 (seremonia, siirtymä juhlapaikalle, onnittelut) - olen ollut seremoniapaikalla klo 15.15 (ajoissa) - olen lähtenyt kotoa klo 14 (esim. naapurikaupunkiin autolla tai pääkaupunkiseudun sisällä julkisilla) - olen alkanut valmistautua ihan viimeistään klo 13 Johtopäätös: tuskin olen syönyt mitään puolenpäivän jälkeen. 17.30 ahmisin siis alkuruuat ihan sudennälkäisenä. Toki on periaatteessa vieraan vastuulla pitää huoli siitä että syö fiksusti ennen lähtöä, mutta totuus on kuitenkin se että juhlapäivät on vieraallekin aikamoista hässäkkää. Meillä on seremonia ja juhla ihan lähekkäin ja paikalle on meidän järjestämä kuljetus, ja ajattelin, että jotain pientä syötävää voisi olla tarjolla ennen seremoniaa (ja vielä esillä myös onnittelumaljojen ajan).
 9. Esimerkiksi jenkkihäissä näyttäisi tyypillisesti olevan seremonian ja varsinaisen juhlavastaanoton välissä "cocktail hour", jolloin on tarjolla juotavaa ja usein hyvin reilustikin syötävää. Juhlassa sitten tarjotaan täysipainoinen ateria, ja mahdollisesti on vielä yöpalaakin. Suomalaisissa häissä taas noudatetaan tarjoilujen suhteen useimmiten kaavaa seremonia-onnittelumalja-ateria-baari+yöpala. Aloin kuitenkin tässä miettiä, että usein sitä on jo todella nälkäinen kun häissä vihdoin saa edes leipää eteensä - miksipä en siis tarjoaisi jotain pientä jo aiemmin? Onko kellään ollut tarjolla jotain cocktailpaloja tai vaikka ihan jotain pähkinöitä ennen varsinaista ateriaa (esim. ennen seremoniaa tai onnittelujen yhteydessä)? Olisi hauska kuulla kokemuksia!
 10. Mun mielestä hyvä kysymys. On aina mielenkiintoista kuulla, millaisia ajatuksia, tunteita tai käytäntöjä eri valintojen takana on. Itselleni ei tule timanttia kumpaankaan sormukseen. Vihkisormuksessa on kyllä kivi, mutta en itse asiassa tiedä mikä kivi, haha. Pitänee tarkistaa kultasepältä samalla kun huollattaa sormuksen juhlakuntoon (sormus on siis vanha)!
 11. Onko äidilläsi ollut vanhempiesi naimisiinmenon aikaan hyvät välit isäänsä? Jos näin, ehkä voisit viitata heidän häihinsä ja sanoa, että parin yhdessä alttarille kävely on sinusta niin kaunis perinne että haluaisit toimia samoin kuin vanhempasi aikanaan. Ja vaikka heti perään kertoa kuinka tärkeä isä on sinulle ja että haluaisit ehdottomasti hänen pitävän ensimmäisen puheen juhlassa tms.
 12. Minä taas en ymmärrä, miksi ihmeessä jonkun (esim. isän) pitäisi minut saattaa. Miten se isä koko kuvioon liittyy? Sulhasen kanssahan tässä naimisiin mennään! Isää juhlistetaan sitten isäinpäivänä. (Sori, provokatiiviseen heittoon provosoitunut vastaus. )
 13. Ulkona vihityt tai juhlineet: mitä kokemuksia teillä on hyönteisistä juhlan aikana? Olivatko mehiläiset kiinni morsiamen kukkakimpussa tai ampiaiset skumppalaseissa? Söivätkö hyttyset vieraiden sääret paukamille? Menikö muurahaisten reitti just siitä jossa parin piti seistä vihittävänä? Saiko joku sydärin lukki-invaasiosta latohäissä? Ja toki ennen kaikkea: mitä teitte että nämä vaarat minimoitiin?
 14. On kyllä hauskaa, miten Conversen all star -tennareista on tullut sellainen ainoa oikea virallinen vaihtoehto ns. juhlakengille - konservatiivisempikin nuori morsian hyväksyy "converset", mutta vähemmän näkee vinkkailua vaikka erilaisista Niken, Adidaksen tai Puman sneakereista hääkenkinä. Vaikka se ois kyl jo paljon tuoreempaa! Itse kyllä varmaan haluan pitäytyä korkokenkälinjalla, koska mun ei-täyspitkän mekon kanssa ne vaan on imartelevin vaihtoehto. Kengillä pitäis kuitenkin pystyä kävelemään myös aika luonnonläheises ympäristössä, joten haasteita tulee varmaan ulkonäön ja käytännöllisyyden yhdistämisessä!
 15. Mä oon ymmärtänyt, että hääkarkin funktio on toimia vieraslahjana kun taas karkkibuffet on osa (jälkiruoka)tarjoilua - niillä on siis eri tarkoitukset enkä siksi en pidä niitä minään varsinaisina vaihtoehtoina toisilleen vaan ihan itsenäisinä juhlan yksityiskohtina. Meille varmaan tulee hääkarkit. Sellaista suureellista karkkibuffetia tuskin väsätään, joskin varmaan jälkiruokapöydän yhteydessä jotain karkkiakin on tarjolla.