Jump to content
Naimisiin.info

heinähame

Morsian
  • Viestit

    39
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän heinähame kaikki viestit

  1. Mä varmaan kyllä lähtisin varovasti kokeilemaan itse pesemistä. Periaatteessa polyesterin pitäis kestää aivan hyvin vähintään käsinpesu tai hienopesu koneessa (ei muuta vaatetta mukana, hellä linkous), jos ei vaatteessa oo mitään erikoiskoristeluita, liimauksia, tukikankaita tms jotka vois mennä pilalle. Tahroista ei tietty koskaan tiedä mitä ovat ja miten lähtevät, mut itse varmaan uskaltautuisin testaamaan vähintään pesuainevedessä liottamista, ehkä tuhdimpiakin aineita jos ekojen varovaisten kokeilujen jälkeen tuntuis siltä että kangas ei pienestä kärsi. Mut jokaisella on toki näissä oma riskinottokykynsä ja -halunsa tilanteesta riippuen.
  2. Joo, on tosiaan kiva jos sen vaalean lagerin lisäksi on muutakin! Se kuitenkin useimmiten kelpaa isoimmalle joukolle, joten aika monissa kekkereissä on se varmin veto ns. päätuotteeksi. Jos ostaa jotain erikoisoluita jotka on vahvempia kuin se 4,7, kannattaa olla tarkkana: moni tottumaton vetää niitä samaa tahtia kuin sitä perustuoppia ja sit käy äkkiä huonosti.
  3. Ai onko päärynäsiideri "perus"? En tunne ketään joka jois päärynää. Oluista meillä saattaa tulla alkuiltaan valikoima erilaisia pullo-oluita, myöhemmin sitten tölkeissä jotain useimmille tuttua vaaleaa lageria (Karhu, Heineken, Kukko, A Le Coq, vähän riippuu Tallinnanreissulla vastaan tulevista diileistä, heh). Eiköhän nuo tyypillisimmät lagerit kaikille oluen juojille kelpaa. Jos on niin tarkkaa että "minä juon vain Koffia" niin se nyt on vähän kuin että lohkoperunat kelpaa mutta ranskikset ei.
  4. Ne vaihtoehdot, joita oon nyt Helsingissä vertaillut, on maksaneet 4-5 euroa per henkilö (lähempänä viittä, osa vähän ylikin). Oon siis vertaillut myös ihan vaan perus tilattavien kakkujen hintoja eikä ne oo näyttäneet olevan sen halvempia kuin hääkakkuina myytävät. Itse en tiedä kahvila-/cateringbisneksestä tarpeeksi, jotta osaisin sanoa onko tuo kohtuullinen hinta: lähinnä vähän mietityttää, miten 60-100 hengen kakkutilauksen hinta per henkilö voi olla yhtä kova kuin yhden palan kuluttajahinta kahviloissa, vaikka käsittääkseni kahvilamyynnin palvelukustannukset ja hävikkiriski jäävät tässä tapauksessa yrittäjältä pois ja minun maksettavikseni. Onko kakkujen toimittamisessa asiakkaalle jotain lisäkuluja tai -riskejä joita en nyt vaan osaa ajatella? Mulle ei niinkään oo ongelma maksaa rahaa, ongelma on se jos epäilen maksavani tyhmänä ylihintaa.
  5. Eevakatariina: Kyllä kuulostaa ihmeelliseltä toiminnalta miehen perheen puolelta! Häät on tosiaan kahden ihmisen juhla; oot puhunut nyt paljon miehen perheen toiveista, mutta entäs oman perheesi, sukusi ja ystäviesi toiveet? Eivät ne ole yhtään vähempiarvoisia. Ja jos teillä oli jo hääpäivä puolijulkisena ennen tuota miehesi veljen kihlausta, en voi kuin ihmetellä miksi teidän eikä heidän pitäisi siirtää häitä! (Jos nyt kummankaan.) Onko miehesi perheellä ihan hyvät välit keskenään? Ulkopuoliselle tuo kuulostaa silkalta kiusanteolta.
  6. Kas vain Tipzilla, no niinpä näkyy! Itselle vaan ei ole näköjään sattunut koskaan kohdalle. Ja sm2, hyvältä kuulostaa teidän pikkunaposteltava! Ihan simppelit jutut tekee jo paljon.
  7. Kiva kuulla ajatuksiasi! Joo, ne Neljät häät Amerikassa -tyyppiset cocktailsetit on yleensä melko övereitä. Mutta että sen onnitteluskumpan kanssa saisi vaikka jotain hyvää keksiä+juustoa, ehkä jonkun sormin napattavan minipiiraan, makean suupalan tai vaikka vaan suolatikkuja - tilanteen luonteen ja ajankohdan mukaan, mutta että jotain! Aloin nimittäin itse miettiä sitä niin, että jos ajatellaan että ruoka on virallisesti tarjolla klo 17, se voisi tarkoittaa esim. seuraavaa: - pääsen aloittamaan syömisen klo 17.30 (ruoka hiukan myöhässä, jonotus buffetpöytään, pöytäseuran odottaminen) - seremonia on alkanut klo 15.30 (seremonia, siirtymä juhlapaikalle, onnittelut) - olen ollut seremoniapaikalla klo 15.15 (ajoissa) - olen lähtenyt kotoa klo 14 (esim. naapurikaupunkiin autolla tai pääkaupunkiseudun sisällä julkisilla) - olen alkanut valmistautua ihan viimeistään klo 13 Johtopäätös: tuskin olen syönyt mitään puolenpäivän jälkeen. 17.30 ahmisin siis alkuruuat ihan sudennälkäisenä. Toki on periaatteessa vieraan vastuulla pitää huoli siitä että syö fiksusti ennen lähtöä, mutta totuus on kuitenkin se että juhlapäivät on vieraallekin aikamoista hässäkkää. Meillä on seremonia ja juhla ihan lähekkäin ja paikalle on meidän järjestämä kuljetus, ja ajattelin, että jotain pientä syötävää voisi olla tarjolla ennen seremoniaa (ja vielä esillä myös onnittelumaljojen ajan).
  8. Esimerkiksi jenkkihäissä näyttäisi tyypillisesti olevan seremonian ja varsinaisen juhlavastaanoton välissä "cocktail hour", jolloin on tarjolla juotavaa ja usein hyvin reilustikin syötävää. Juhlassa sitten tarjotaan täysipainoinen ateria, ja mahdollisesti on vielä yöpalaakin. Suomalaisissa häissä taas noudatetaan tarjoilujen suhteen useimmiten kaavaa seremonia-onnittelumalja-ateria-baari+yöpala. Aloin kuitenkin tässä miettiä, että usein sitä on jo todella nälkäinen kun häissä vihdoin saa edes leipää eteensä - miksipä en siis tarjoaisi jotain pientä jo aiemmin? Onko kellään ollut tarjolla jotain cocktailpaloja tai vaikka ihan jotain pähkinöitä ennen varsinaista ateriaa (esim. ennen seremoniaa tai onnittelujen yhteydessä)? Olisi hauska kuulla kokemuksia!
  9. Mun mielestä hyvä kysymys. On aina mielenkiintoista kuulla, millaisia ajatuksia, tunteita tai käytäntöjä eri valintojen takana on. Itselleni ei tule timanttia kumpaankaan sormukseen. Vihkisormuksessa on kyllä kivi, mutta en itse asiassa tiedä mikä kivi, haha. Pitänee tarkistaa kultasepältä samalla kun huollattaa sormuksen juhlakuntoon (sormus on siis vanha)!
  10. Onko äidilläsi ollut vanhempiesi naimisiinmenon aikaan hyvät välit isäänsä? Jos näin, ehkä voisit viitata heidän häihinsä ja sanoa, että parin yhdessä alttarille kävely on sinusta niin kaunis perinne että haluaisit toimia samoin kuin vanhempasi aikanaan. Ja vaikka heti perään kertoa kuinka tärkeä isä on sinulle ja että haluaisit ehdottomasti hänen pitävän ensimmäisen puheen juhlassa tms.
  11. Minä taas en ymmärrä, miksi ihmeessä jonkun (esim. isän) pitäisi minut saattaa. Miten se isä koko kuvioon liittyy? Sulhasen kanssahan tässä naimisiin mennään! Isää juhlistetaan sitten isäinpäivänä. (Sori, provokatiiviseen heittoon provosoitunut vastaus. )
  12. Ulkona vihityt tai juhlineet: mitä kokemuksia teillä on hyönteisistä juhlan aikana? Olivatko mehiläiset kiinni morsiamen kukkakimpussa tai ampiaiset skumppalaseissa? Söivätkö hyttyset vieraiden sääret paukamille? Menikö muurahaisten reitti just siitä jossa parin piti seistä vihittävänä? Saiko joku sydärin lukki-invaasiosta latohäissä? Ja toki ennen kaikkea: mitä teitte että nämä vaarat minimoitiin?
  13. On kyllä hauskaa, miten Conversen all star -tennareista on tullut sellainen ainoa oikea virallinen vaihtoehto ns. juhlakengille - konservatiivisempikin nuori morsian hyväksyy "converset", mutta vähemmän näkee vinkkailua vaikka erilaisista Niken, Adidaksen tai Puman sneakereista hääkenkinä. Vaikka se ois kyl jo paljon tuoreempaa! Itse kyllä varmaan haluan pitäytyä korkokenkälinjalla, koska mun ei-täyspitkän mekon kanssa ne vaan on imartelevin vaihtoehto. Kengillä pitäis kuitenkin pystyä kävelemään myös aika luonnonläheises ympäristössä, joten haasteita tulee varmaan ulkonäön ja käytännöllisyyden yhdistämisessä!
  14. Mä oon ymmärtänyt, että hääkarkin funktio on toimia vieraslahjana kun taas karkkibuffet on osa (jälkiruoka)tarjoilua - niillä on siis eri tarkoitukset enkä siksi en pidä niitä minään varsinaisina vaihtoehtoina toisilleen vaan ihan itsenäisinä juhlan yksityiskohtina. Meille varmaan tulee hääkarkit. Sellaista suureellista karkkibuffetia tuskin väsätään, joskin varmaan jälkiruokapöydän yhteydessä jotain karkkiakin on tarjolla.
  15. Itse luotan siihen, että asiaa ei tartte kirjoittaa kutsuun vaan että ihmiset kyllä huomaavat milloin juhlan luonne muuttuu. Lähtevät kun ovat nähneet kaiken itselleen tärkeän eivätkä ehkä enää tunne oloaan kotoisaksi - tämän tunnelmanmuutoksen saa aika äkkiä esim. musiikkivalinnoilla aikaan. Ainakaan mä en voi kuvitella että kukaan mun vastaavanlaisista sukulaista suunnitteleekaan jäävänsä enää joskus kahdeksan-yhdeksän jälkeen. Jos tuntuu että asia on väännettävä rautalangasta, niin voihan kutsuun varmaan jotenkin silleen laittaa että juhlallisuudet klo 16-21, ilonpito jatkuu vapaamuotoisemmin klo 21-02 tjsp.
  16. Ai se sitten oli sopiva, Kinuskimansikka! Mainio juttu.
  17. Googlaa ihmeessä mekon nimellä vielä - voihan olla et sitä ois jossain muualla!
  18. Aijai miten nättejä vaaleita mekkoja koko ajan alehintaan tarjolla esimerkiksi Asoksen outlet-osastolla! Mango Miranda Crochet Maxi Dress, €82.18 NOW €65.76 Oasis Grecian Pleat Midi Dress, €136.99 NOW €89.04 Little Mistress Beaded Maxi Dress, RRP €130.14 NOW €65.76 Warehouse Heavy Lace Cross Back Dress, RRP €123.29 NOW €89.04 Coast Lauder Maxi Dress with Beading, €267.13 NOW €160.28 Lydia Bright Tulip Dress in Lace, €102.74 NOW €61.65--- Löytyy musta tosi hyvin valikoimaa ns. puoliperinteisille morsioille - ei niitä klassisia iiiisoja pukuja, mutta valkoista/vaaleaa, herkkää, juhlavaa kyllä. Ja hinnat - näähän oli siis nyt kaikki huomattavasti kalliimpien merkkien vaatteita kuin esim. Hennes & Mauritz tai vaikka Asoksen oma mallisto, ja silti alle satasella (alessa joo, mutta niitähän on koko ajan) irtoaa jo vaikka mitä. Siitä laadusta kun tuolla aiemmin puhuttiin, niin tosiaan kyllähän myös aivan laadukasta kamaa tuottavia ketjuliikemerkkejä löytyy. (Vaikka rehellisyyden nimissä: mihin muuhun yhden illan bilemekkoon sitä edes harkitsisi laittavansa samoja summia kuin moni hääpukuun, ja kuinka paljon enemmän väliä lopulta on esimerkiksi ihan arkisten käyttökenkien laadulla? No, nämä pukuesimerkit ovat joka tapauksessa valtaosin sieltä ketjuliikevaatteiden paremmasta päästä!)
  19. Todellakin voisin ottaa timantin sormuksesta joka on eroon päättyneestä liitosta, timantin uskonnollisesta symbolista joka ei viesti omaa elämänkatsomusta, vaikka hitto timantin korusta joka yllä on pudotettu ydinpommi. Ota ihmeessä hyvä kivi käyttöön, kuten sanoitkin niin turha niitä on maapallon rajallisista varannoista lisää louhia! Jos asia on korun edelliselle omistajalle (tässä siis äidillesi) ok, ei asiassa ole minusta mitään ongelmaa.
  20. On nähnyt ja halusinkin että näkee ja tykkää! Ihan niinku mä haluan makutuomaroida miehen pukua kun sen etsinnän aika koittaa.
  21. Varsin samat vastaukset ja samoista syistä kuin edellisellä kirjoittajalla; miehen kanssa saatamme ihan toisemme vaan. Isän saattamana kulkeminen ei tunnu a) symboliikan tasolla luontevalta (kukaan ei luovuta minua kenellekään), b ) henkilökohtaisesti luontevalta (on erittäin pitkä aika siitä kun olen asunut isäni kanssa samassa kodissa) eikä c) perinteiden puolesta tarpeelliselta (ei tosiaan ymmärtääkseni ole mitenkään kriittisen olennainen osa suomalaista hääperinnettä, eikä tätä ole tehty suurimmassa osassa niistä häistä joissa olen ollut). Eli joo, pariskuntana kuljetaan!
  22. Mulle tulee todennäköisesti suvussa kulkenut sormus, ja ilman muuta voisin myös ostaa käytetyn. En oikeasti ymmärrä miksei joku voi, paitsi jos tosiaan on taikauskoinen ja pelkää jotain sormuksen "henkeä". Eri juttu tietysti jos käytettynä ei vaan löydy sellaista mitä etsii (jos käytetystä ei jostain syystä saa esim. käyttöominaisuuksiltaan tai ulkonäöltään samanlaista kuin uudesta), mutta yleisesti ottaen en tajua ollenkaan, miksi käytetyn sormuksen valitseminen on jollekulle lähtökohtaisesti aivan täysin mahdoton ajatus. Mut onhan meillä kullakin outoutemme.
  23. Sukkanauha! Haha. Sattui tulemaan aleissa vastaan niin söpö että oli pakko ostaa talteen vaikka muusta ei ollut vielä aavistustakaan.
  24. Tilasin yhden netistä. Sovitin. Hyvä oli! Tää oli ihanan helppoa.
  25. Nätti on Ebban mekko! Löysin muuten kiinnostavan (joskin jenkkiläisen mutta kyllähän monia merkkejä saa nykyään ihan maailmanlaajuisesti) postauksen ketjuliikemekoista joista ois hääasuiksi, paljon oli hyviä vaihtoehtoja: http://southernbrides.wordpress.com/2013/09/20/50-high-street-wedding-dresses-under-500/ muokkaus: Ja tosiaan, tuota Kebnen ideaa itsekin mietin; jos vaikka ketjuliikkeen alesta löytyisi nätti yläosa ja kirppispuvusta kaunis helma, mikä jottei niitä vois yhdistellä persoonalliseksi lopputulokseksi! Toimis varmaan paremmin sellaisissa boheemin romanttisissa lookeissa kuin jämäkän moderneissa linjakkaissa ratkaisuissa.
×
×
  • Create New...