Neferty

Rouva
 • Content count

  4218
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Neferty

 1. Mies tykkäsi (tottakai), taisi pari kyyneltäkin tirauttaa ja sukulaisnaiset kehuivat kilpaa. Paras kohteliaisuus tuli kuitenkin vähän kaukaisemmalta, n. 10 v. sukulaistytöltä, joka hämillään ja ujona tuli illalla kertomaan, kuinka hänestä olen NIIN kaunis ja pukuni AIVAN ihana (pukuni oli muuten punainen) ja että hän haluaa joskus samanlaisen. Äitinsä kertoi myöhemmin, ettei tyttö ollut koko päivänä muusta puhunukaan ja viimein sai kerättyä rohkeutensa vanhempien kannustamana tulla kertomaan minulle mielipiteensä. Häistä on siis nyt 6,5 vuotta ja tuo lapsen aito ihailu on jäänyt lähtemättömästi mieleen.
 2. En löytänyt tästä aiheesta vielä ketjua, mutta kertokaa ihmeessä jos sellainen jo löytyy... Eli kysymys teille jotka piditte oman nimenne naimisiin mentyänne: * kuinka oman nimen pitämiseen ovat muut suhtautuneet? * millaista kommenttia olette asiasta saaneet? * mitkä ovat omat fiiliksenne: oliko hyvä ettette vaihtaneet nimeänne vai olisiko sittenkin pitänyt vaihtaa? * muuta? Olisi kiva kuulla teillä on asiaan suhtauduttu. ************ Itse olen ollut rouvana omalla tyttönimelläni vasta reilun viikon, eivätkä sukulaisemme tiedä koko naimisiinmenostamme vielä mitään, mutta jotain kommenttia olen jo aiheesta saanut: - töissä toimitusjohtajamme kommentti oli: "Kyllä sä vielä tulet huomaamaan, että olis helpompi jos sulla olisi sama nimi kuin miehelläsi." Ahaa... Sitten mies saa ottaa minun nimeni... - saimme ensimmäisen onnittelukortin ulkomailla asuvalta suomalaiselta ystävättäreltäni, jolle olin kertonut naimisiinmenostamme jo aiemmin (arvelin ettei hän lavertele kun on ulkomaillakin...) ja kuoressa oli vain mieheni sukunimi! Ei sitten viitsinyt asiaa edes kysyä minulta (olemme sähköpostilla yhteyksissä), vaikka sattui itsekin ottamaan yhdysnimen mennessään naimisiin. Oletti vain omiaan. Lievästi kyllä loukkaannuin, ja jos itse kortissa ei olisi lukenut etunimeäni olisin vastannut hänelle "mieheni kiittää saamistaan onnitteluista..." Olen edelleen erittäin tyytyväinen että oman nimeni pidin, mutta lievästi kauhulla odottelen suvun kommentteja kun tällä viikolla koko asiasta saavat tietää (kommentteja sekä naimisiinmenosta että nimestä).
 3. Jotain jää säv. Susanna Palin san. Timo Koivusalo Vaikka kyseessä on virallisesti duetto, niin toimii hyvin myös soolona ja pianosäestyksellä.
 4. Tilasin viimein tänään hääkuvista valokuvakirjan. Niin ja häistä on siis reilu 3 vuotta aikaa
 5. Me olimme molemmat toisella kierroksella, mutta emme kyllä nähneet tarvetta asiaa mitenkään erityisesti painottaa. Kyllähän kaikki sukulaiset asian jo tiesivät. Toisaalta häävalssimme sanat sopivat niin hyvin meille jo "maailmaa nähneille", että halusin laittaa ne runoksi kutsuun: Vuosia monta kai kumpikin on kulkenut tahollaan Vuosia monta kai etsinyt vain ihmistä oikeaa Kokea täytyy kai kaikki tää ennenkuin ymmärtää Että nyt elämän kumppanin oikean löytänyt oon ...
 6. Minä en halunnut meidän häissämme vain yhtä sivullista nimikirjoituksia, joten meillä oli irtolaput joissa oli selkeitä kysymyksiä. Motivaatiota lappujen kirjoittamiseen antoi myös kummasti se, että illan lopussa kaikkien lapun täyttäneiden kesken arvottiin muutama palkinto (arvonta oli yksi ohjelmanumero). Jopa miehet, jotka hyvin harvoin rustailevat yhtään mitään tai pistävät sen vaimonsa hommaksi, olivat täyttäneet lappuja tosi mainioilla letkautuksilla (ja kun saivat niitä rauhassa illan mittaan täytellä). Ja ihan parhaita oli lasten raapustamat avioliittoneuvot Koko 66 hengen vierasporukasta taisi vain 3 henkilöä jättää lapun täyttämättä. Lapuista sain kasattua kivan kansion, jota on luettu porukalla usein häiden jälkeenkin Tekisin saman uudelleen.
 7. ^ Meillä oli juhlaohjesäännössä näin: 8§ Juhlan kesto Juhlat jatkuvat XXX kartanolla klo 1.30 saakka. Juhlapaikalta poistumisessa voi juhlaväki kannattaa YYY kaupungin taksiliikennettä (puh. 0100-12345).
 8. Me saimme miehen puoleiselta suvulta rahalahjan 200 Euroa, ja kortissa oli 17 nimeä (näistä 15 mukana juhlissa), eli 11,76 €/hlö. Ja ihan hyvin toimeentulevia ihmisiä kaikki. Omalta suvultani summat olivat ihan eri luokkaa. Mutta ei asia harmita, vähän hetken ihmetytti (ja minua huvitti ).
 9. ^Öh, eiköhän noiden vanhempien olisi hyvä aloittaa se tapakasvatus ihan itsestään yksinkertaisesti noudattamalla kutsua
 10. Tottakai se päivä kun mentiin naimisiin eli meidät vihittiin.
 11. Löytyisikö keneltäkään nuotteja kappaleeseen: Jotain jää säv. Susanna Palin san. Timo Koivusalo
 12. Meillä miehellä on 2 alaikäistä lasta, minulla ei ole lapsia. Meillä on myöskin työn alla avioehto ja testamentit. Vanhempani ovat jo omissa testamenteissaan sulkeneet pois meidän lasten puolisoilta tiettyjen perintökohteiden perintöoikeuden, mutta itse haluan sen vielä avioehdossa ja testamentissa varmistaa. Toisaalta haluan varmistaa sen, että jos mieheni kuolee, niin en joudu taistelemaan omasta kodistani hänen ex-puolisonsa kanssa. Vaikka leskellä on ikuinen asumisoikeus kotiinsa, niin mieheni kuollessa hänen kaksi lastan perivät meidän kodista puolet. Koska lapset ovat alaikäisiä, heidän huoltajansa vastaa heidän omaisuudestaan eli miehen ex-vaimo. Käytännössä siis osa minun kotini hallinnasta olisi täysin vieraalla naisella, enkä voisi omaa kotiani myydä tai muuten hallita.
 13. ^ Meillä oli juhlien viralliset jatkot juurikin Hotelli Vantaassa, jossa suurin osa vieraista + me yövyimmekin. Juhlapaikka piti olla nimittäin tyhjä 02:00 Loistavasti meni (jatkoille tuli myös porukkaa, jotka eivät alunperin yöpyneet ko. hotellissa, vaan varasivat sitten yöllä huoneen) enkä itse olisi missannut omien häideni jatkoja mistään hinnasta. Ehtii sitä nukkua loppuelämänsä
 14. Nimi vaihtui 8.8.08 ja eilen 28.10.08 soittelin Kelaan kortin perässä, kun sitä ei ole kuulunut näin 2,5 kk:ssa. Nainen toisessa päässä totesi vain, että nimi on kyllä muuttunut heille, mutta järjestelmästä näkyy myös, että uutta Kela-korttia ei oltu tilattu. Laittoi nyt sitten viimein tilaukseen ja pitäisi mennä reilu viikko.
 15. Oikein hyvin Kirkon jälkeen oma äitini tallasi laahuksen päälle heti kättelyssä niin reippaasti, että sen ylhäällä pitelevä nappi repesi. Kaaso korjasi noston hakaneulalla, ja illan aikana se repesi vielä muistaakseni neljä kertaa, kun joku aina tallasi päälle. Ihme kyllä nappi löytyi joka kerta Nappi hävisi viimein yöllä hotellissa, kun mieheni tallasi hissiin mennessä taas helman päälle.
 16. Sain Kalevalakorun Naisen ääni -korvikset topaasilla kivellä. Itse kaulakorun olin saanut jo aiemmin valmistujaislahjaksi.
 17. Meille tulee siunaamaan Meilahden entinen kirkkoherra (jäänyt eläkkeelle) ja nykyinen taksikuski Ensio Klemi Onko hänestä kokemusta?
 18. Mun miehelläni on kaksi teini-ikäistä poikaa (13 ja 15 v.), joiden äiti on uusissa naimisissa. Pojat ovat olleet ihan yllättävän positiivisesti mukana hää-jutuissa, kuten tulivat mukisematta sovittamaan pukuliikkeeseen liivejä, vapaaehtoisesti jakavat ohjelmat kirkon ovella ja välillä kyselevät "ons siellä häissä tätä tai tuota". Lähinnä tuntuvat jokseenkin olevan huvittuneita siitä, että joku oikeasti haluaa mennä heidän isänsä kanssa naimisiin
 19. Sain mieheltä tuon riipuksen kesäkussa valmistujaislahjaksi (vihjaisin tarpeeksi selkeästi ) ja nyt pitäisi vain käydä ostamassa vielä korvikset. Sinisellä topaasilla myös minulla, koska topaasi on syntymäkuukauteni kivi. Ja samalla tulee pukuun se pakollinen "jotain sinistä"
 20. Meillä on elokuussa häät Hämeenkylän kartanossa: Hintataso on normaalia ravintolahintaa, ravintolaa pyörittää Sodexho. Seisovasta pöydästä keittiömestari tekee sen hintaisen tarjouksen kuin haluat. Meille tarjosivat pelin avauksena 45 Eur/hlö hintaista menua (sis. hääkakun), mutta yhdessä sumplimme sitten menun jonka hinnaksi tuli 37 Eur/hlö. Iltapalaksi me sovimme kasvis- ja kinkkupiirakan 5 Eur/hlö. Ruuat on maksettava etukäteen minimihenkilömäärän mukaan. Juomat ja lisäruuat veloitetaan luottokortilta. Yksityishenkilöille eivät kirjoita laskua jälkikäteen. Hääkakkua ei saa viedä omaa, vaan heillä on kolme vaihtoehtoa, joista on valittava. Lisukkeita saa viedä itse, meillä tulee pullakranssi ja pikkuleipiä + karkkeja. Häätilana on pääkartanon siivessä sijaitseva iso ravintolasali. Hinnat 2008: Ravintolasali (80 hlöä) 600 Eur/8 tuntia Ravintolasali + kabinetti (100 hlöä) 800 Eur/8 tuntia Ravintolasali + kabinetti + aula (max. 130 hlöä) 950 Eur/8 tuntia Lisätunnit klo 24.00 saakka 42 Eur/h Lisäveloitus klo 24.00-02.00 250 Eur/2 tuntia Ravintolasalin nurkkaan mahtuu hyvin myös bändi ja tanssitilaa. Koristeet saa viedä itse ja rahalla saa heidän kauttaankin mitä vain. Heiltä löytyy myös joitakin koristeita itseltään, joita lainaavat ilmaiseksi (kynttilänjalkoja, tuikkukuppeja, pöytäliinoja, servettejä...). Kukat voi tilata heidän kauttaan tai itse muualta. Ravintolasalin nurkassa on baari A-oikeuksilla, joka voi juhlien aikaan olla vieraille joko maksullinen tai maksuton. Myös erilaisista juomalippu-käytännöistä voi sopia. Baarissa on töissä normaali keittiöhenkilöstö (eli ei mikään erikoistunut baarimikko) ja juomavalikoima on hiukan rajallinen, joten kamalan erikoiset drinksut eivät onnistu. Omia juomia ei saa viedä. Mitäpä muuta? Minun hääpäikystäni löytyy ehkä jotain lisätietoa ja jotain valokuvia. Ja häiden jälkeen olen taas vähän viisaampi.
 21. Meillä anoppi möläytti ensimmäisen kerran parisen viikkoa sitten. Totesi, että hänhän voi sitten sinne maistraatiin tulle ihan vaan pellavaisessa housupuvussa eikä appiukollakaan tarvitse mitään pukua olla, kun eihän se ole mikään niin hieno tilaisuus. En taas osannut tähän nieleskellessäni mitään heti sanoa, mutta miehelle avauduin illalla senkin edestä, että on se h**tti, että meidän avioliittoon vihkiminen ei ole vanhempiensa mielestä yhtään tärkeä tapahtuma, ja olin peruuttamassa koko siunaustilaisuuden
 22. Espoon maistraatissa todistajat allekirjoittavat kaavakkeen, jossa heidän nimensä todistajina (samassa kaavakkeessa ilmoitetaan myös tulevat sukunimet) jonka jälkeen tarkistavat todistajien ja vihkiparin henkilöllisyyden. Henkkarit pitää olla mukana!
 23. Minä varasin juuri meille bussin (max. 50 henk). Ajettava reitti PK-seudulla on: klo. 15 Hotelli - kirkko 16 km klo 16:45 kirkko - juhlapaikka 1 km klo. 01.45 juhlapaikka - hotelli 16 km Hinta 240 Eur (sis. alv) (Aiemmin talvella saamani tarjous toiselta firmalta samalle matkalle oli 450 Eur, joten kilpailutus kannattaa.)
 24. Me aloitimme vieraiden painostuksen jo viikkoa ennen vp:tä laittelemalla sähköpostia ja soittelemalla sillä varjolla, että tiedustelimme "onhan kutsu tullut perille". Tähän sitten useampi vastasi kiittämällä perille tulleesta kutsusta ja ilmoittamalla tulostaan. Tapasimme tuossa viime viikonloppuna sulhasen sukulaisia ja mm. yksi täti pahoitteli kovasti, kun tajusi ilmoittautua vasta viimeisinä päivinä. Tähän pahoitteluun hänen miehensä tokaisi "Kyllähän ne nyt tiesi että me tietenkin tullaan, turhan vouhkasit." Ai, mehän tietenkin tiedettiin, etä nelihenkinen perhe toiselta puolelta Suomea tulee Toisaalta sitten taas juttelin sattumalta bestmanin äidin kanssa, ja keskustelussa kävi ilmi, että bestman oli automaattisesti olettanut meidän varaavan hänelle hotellihuoneen. Pyysin miestäni heti tarkistamaan asian, ja tosiaan bestman piti itsestään selvyytenä, että me tiedämme hänen tulevan samaan hotelliin ja varaavan hänelle huoneen.