ninam

Morsian
 • Content count

  31
 • Joined

 • Last visited

About ninam

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Mä liputan Hiushuone Vivahteen Marikan ja Kauneusunelman puolesta.
 2. Itse suosittelen lämmöllä Eevan kukkaa, jos joku vielä kukkakauppaa etsii. Meillä sieltä morsiuskimppu ja kaason "hiuskukka-asetelma" yht. n. 80€ viime syksynä.
 3. Voin kyllä suositella Maijan majaa, työn jälki oli laadukasta eikä kyllä ollut hinnalla pilattu. Ja Kauneusunelman Heidi loihti aivan ihanan meikin. Häät on siis onnellisesti ohi.
 4. Suurin osa namuista tilattiin Urjalan makeistukusta, oli meidän tarpeisiin edullisin karkkien kilohintojen ja toimituskulujen suhteen. Vähän namua ostettiin myös Lidlistä ja joitain karkkeja tilasin myös verkkokauppa.comista, koska makeistukulla ei valikoima ollut niin kattava. Makeistukun sivuja noin puoli vuotta seuranneena huomasin tosiaan sen, että valikoima ei pysy koko ajan samana, vaan jokin karkki voi olla jonkin aikaa poissa valikoimasta ja vastaavasti uutuuksia tulee tasaisin väliajoin. Jouduin sitten vähän aikaa odottelemaan tilauksen teon kanssa, ennen kuin hopeatoffeet ilmestyi takaisin listalle. Ja oon edelleen sitä mieltä, että jos buffaan haluaa runsautta edullisesti, niin hankkii enemmän erilaisia vaahtokarkkeja (puolikin kiloa näyttää jo paljolta) ja hedelmänamuja (kilohinnat taisi vaihdella 5€ ja 7€ tietämillä).
 5. Hyvä tietää tuo riisiasia. Riisihän muuten kannattaa pestä ja antaa kuivaa, voi jättää muuten ikäviä valkoisia jälkiä etenkin sulhasen pukuun. Meille tulee huiskutuskepit, en nimittäin halua ropistella riisi kampauksesta koko loppuiltaa.
 6. Ja hääautosta muuten, mulla on ensisijainen mielikuva ollut juuri "hauskasta" hääautosta, mm. vanhaa ladaa ja volvoa ollaan harkittu.
 7. Ja ompelijakin löytyi, hääpukuni lähtee siis Maijan majaan Oprin yläkerrassa. Soitin myös hoviräätäleille, mutta ensivaikutelma (ja tietysti suositukset) sai miut kallistumaan siis Maijan majaan. Taitaa muuten olla nyt ruuhkaisimmat ajat ompelimoissa menossa, puheista/palvelusta päätellen...
 8. Heppakyyti ei tule kysymykseen, kun ollaan molemmat pahasti allergisia. Tää onkin ollu hyvä läppä meidän piirissä että vois olla kaunis hääpari tuon köröttelyn jälkeen. Hääauto olisi varmaan jotain ultrasuperhienoa, tai vastaavasti hieno vanha auto. Valinta on vaikea, kun mitkään autot eivät herätä suuria tunteita. Kunhan ei omalla autolla tarvitse matkaa taittaa, ja bonusta vielä sekin, että kyytiin mahtuu hääparin lisäksi. Se limusiini ei mun mielestä näytä hyvältä. Pitää varmaan tarkemmin ruveta sulhaselta nyhtämään tietoja. Meidän hääpäivä ei varmaan onneksi ole mikään supersuosittu, joten aikaa varmasti vielä on. Joskus viime vuonna luin myös, että katujunakin olisi mahdollista varata yksityiseen kuljetukseen kaupunkialueella, mutta tilanne on saattanut jo muuttua...? Mullakaan ei luottokampaajaa ole, ja tuntuisi hassulta maksaa täysin vieraalle ihmiselle kampauksesta joku 150€, ja siitä ei silti välttämättä tule juuri omaan makuun ja tyyliin sopiva. Onneksi hyvä ystäväni lupasi laittaa hiukseni, ja koekampaus on jo kerran tehty. Meikkaajaan olen tyytyväinen, vaikka uusi tuttavuus onkin. Olen jo aktiivisesti hänen palvelujaan käyttänyt pitkin kevättä.
 9. Kiitos paljon vinkeistä. Vieraspaikkakuntalaisena tuntuu, että kaikesta uudesta pitää etsiä hirveästi tietoa, kun ei ole vielä luottoammattilaisia paikkakunnalla. Lisäksi: Oisko kellään tietoa taitavasta pianistista/viulistista/molemmista Etelä-Karjalan alueella? Taitavalla en siis tarkoita välttämättä nimekästä, vaan sellaista, joka oppisi helposti soittamaan 1-3 kappaletta. Ja vielä, millä te kuljette matkan kirkolta juhlapaikalle? Omalla autolla, hääautolla? Mistä hääautoa+kuskia voisi metsästää?
 10. Osaisiko joku suositella hyvää ompelijaa Lappeenrannasta? Muokkaus: Maijan Majaan päädyin. Työn jälki oli erinomaista, hinta todella edullinen ja asiakaspalvelu ystävällistä.
 11. Myö käytiin uteliaina kurkkaamassa, mutta miun mielestä tarjonta alkoi olla jo aika pikkuruinen. Tietysti tila on ankea, joten saattoi sekin vaikuttaa. Tuotteet eivät vaikuttaneet olevan mitenkään "tuoreita", miun makuun aika vanhanaikaista tavaraa tarjolla. Pukuja en tarkemmin katsellut. Vilkaisulta perussatiinia taisi olla aika paljon, eikä viimeisimmällä (eikä ehkä sitäkään edellisellä) muodin aallonharjalla mennä silläkään saralla. Toki sieltä voi jonkun toisen unelmien puku & muuta härpäkettä löytyä, makuasioita.
 12. Itse en käyttäisi tuota Valion ohjetta, vaikka voihan sillä toki onnistua yhtä lailla. Minusta tärkeintä on, että kaikki ainekset punnitaan (myös valkuaiset grammalleen, ei kpl määrinä). Ja tuo perunajauho ei kuulu macaroniin. Esim. kermaruusu-blogin ohjeella olen itse onnistunut aina. Hyväksi todetut suklaamacaronkuoret syntyy taas painted by cakes -blogin ohjeella.
 13. Laskeskelujen mukaan meidän noin 80 hengen (paljon lapsia) häihin karkkia tulee vähän alle 200g/henkilö ja se tulee maksamaan noin 180 euroa. Tässä on mukana ns. kalliimpia karkkeja, kuten tikkareita ja suklaapatukoita. Toisaalta erikseen ei hankita purkkeja ja purnukoita, niitä löytyy omasta takaa. Samoin ottimiksi kelpaavat ihan lusikat (esim sorsakosken vanhat aterimet on kauniita). Hintoja katselleena uskon, että riittävän runsaan buffan saa kyllä järjestymään 150 eurolla. Buffan kokoahan voi kasvattaa juuri kevyillä ja edullisilla karkeilla, kuten vaahtiksilla.
 14. Hääkakun hinta voi tosiaan vaihdella melkoisesti, eikä se ole mitenkään ihmeellistä. "Tavallisen" kermakakun ainekset irtoaa halvalla (pääasiassa kermaa ja kananmunaa), mutta kalliita aineksia ovat esimerkiksi suklaa, marsipaani, tuorejuusto, jotkin tuoreet marjat ja hedelmät jne jne... Esimerkiksi juusto-/moussekakkupalan ainesten hinta on moninkertainen kermakakkupalaan verrattuna. Plus bensa kauppareissulla maksaa, samoin leivinpaperi, mahdolliset reunakalvot ja muut vastaavat erityistarvikkeet. Normaalin kermakakun myös pyöräyttää monin kerroin lyhyemmässä ajassa kuin huolella, monin tarvikkein ja monimutkaisesti koristellun kakun. Yksityishenkilön tekemän kakun hintaa ammattilaisten tekemiin verrattuna nostaa myös se, että yksityishenkilö ostaa tarvikkeet yleensä tavallisesta kaupasta, tavalliseen hintaan ilman säästöpakkauksia ja tukkualennuksia. Myös kakun kuljetusalustat ja kakkulaatikot maksavat, säilytys voi olla haastavaa, käytössä on pienempi uuni joten aikaa voi mennä enemmän. Ja sen lisäksi yritykset pystyvät tekemään esimerkiksi sarjatyönä samanlaista kakkua päivän myyntiin useamman sen itse hääkakun lisäksi, jolloin aika per kakku vähenee... Jos kyseessä ei ole kovin läheinen henkilö tai en esimerkiksi tekisi kakkua häälahjaksi, en itse ainakaan alkaisi näkemään tuntikaupalla vaivaa ilman kohtuullista korvausta vielä itse työstä. PS. Ainahan voi ehdottaa maksavansa kauppalaskun + kiinteä korvaus tekijälle (ei välttämättä edes aina rahallinen, kun puhutaan "pimeästä työstä"). Näin ainakin saisi tietää, mikä osa kakun hinnasta uppoaa pelkkiin aineksiin. PPS. En kyllä ole mikään kakkuammattilainen, tai edes harrastaja, mutta yllättävän kalliiksi se leipominen tulee.
 15. Ystävä tekee kampauksen ja sitä varmaan harjoitellaan useampaan kertaan. En millään pystyisi menemään täysin vieraalle kampaajalle ilman koekampausta, hyvä jos edes koekampauksen kanssa.