Jump to content
Naimisiin.info

Jun

Morsian
 • Posts

  37
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Jun

 1. Olen nähnyt myynti-ilmoituksia joissa on kaksi omistajaa, en tosin tiedä onko tähän tullut muutoksia tms. Itselläni ei siis kimppa-omistusta ole. http://www.taloussanomat.fi/autot/2013/01/19/nain-ostat-kimppa-auton/2013972/304 Tuon mukaan auto voi olla, mutta vakuutukset ja verot menee vain yhdelle. Mitään tuoreempaa ei google kyllä löytänyt.
 2. Tuohon omaisuusluetteloon, jos puhutte nykyisestä omaisuudesta, niin sen luetteloiminen lienee suht järkevää. Meillä ehdossa puhuttiin vain toisen nimissä olevasta omaisuudesta, eli tarkoittaen myös myöhemmästä tai sen tilalle tulevasta. Ainoa asia, mikä tällä meidän ehdolla pitää muistaa, on kirjata kaikkiin isompiin ostoksiin (esim auto) molempien nimet omistajiksi jos molemmat on maksajia. Muutoin auto menisi sille joka on omistaja.
 3. Olen ollut muutamilla baarijatkoilla. Oleellisinta olisi valita sen verran pieni paikka, että ihmiset löytävät sieltä toisiaan. Paras vaihtoehto olisi varata pöytiä, jolloin olisi jokin "tukikohta" josta muita vieraita löytyy. Noin muutoin tunnelma tuppaa jatkoilla lässähtämään, mutta kai aika moni vieras väsyisi jo kahden aikaan yöllä myös itse juhlatilassa.
 4. Minusta ei kannata mainita vielä hakemuksessa mitään, vaan vasta haastattelussa. Kyllä nuo yleensä järjestyy, olen itse saanut aikanaan viikon mittaisen matkankin läpi. Toki joillain aloilla se kesätyöntekijä on välttämätön resurssi, mutta usein vuorosumplinnalla se päivä-pari järjestyy.
 5. Vielä lisäyksenä, että itse kirjoitin kuoren päälle nimeltä ne lapset, jotka oli kutsuttu, ja itse kutsuun kohteliaan toiveen saada vanhemmat juhlimaan ilman jälkikasvua. Tuo on tietysti ongelma jos samassa perheessä on monta lasta ja yksi imetysikäinen.
 6. Minusta voi hyvin rajata siten että alle yksivuotiaat ja kummilapset/perhepiiri saa tulla, mutta muut eivät. Meillä on myös tuo lähipiiri hankkinut sen verran jälkikasvua, että kaikkien lasten kutsuminen olisi tarkoittanut jo parikymmentä 2-6 vuotiasta. Se on paljon jos aikuisia on 60... Kukaan ei ole myöskään vetänyt hernettä nenään, kun olen asian selittänyt. Osa on sanonut että nauttii joka tapauksessa häistä ilman lapsia vaikka ne olisi kutsuttukin.
 7. Satunnaisiin finneihin tekee hyvää ja nopeuttaa paranemista ainakin itsellä kun painelee pumpulipuikolla the body shopin tea tree öljyllä: http://www.thebodyshop.fi/fi/tea-tree-oil/58317/dp?openGroup=407
 8. Olen joskus ollut seminaarissa krapihovissa, se taitaa olla tuusulassa mutta menee tunnin ajomatkan sisään. Heillä oli joku iso entinen navetta juhlatilaksi.
 9. Minä pidän oman nimeni, koska se on harvinainen ja tuntuu omalta, ja olen siihen kiintynyt. Lisäksi se on lyhyt ja tosiaan sointuu etunimeni kanssa hyvin. Miehen nimi on niin yleinen, että samannimisiä löytyisi varmasti. Ja mies ei halua kyllä omaansa vaihtaa, perusteli sen sukuunsa kuulumisella. Tämä on minulle ok ja ymmärrän sen hyvin. Ymmärtääkseni sukunimen saa vaihtaa myös myöhemmin, eli jos tulee lapsia ja silloin halutaan yhteinen nimi, tai toiselle kaksiosainen. Siinä mielessä päätös ei tässä kohtaa ole "peruuttamaton".
 10. Punaiset juhlakengät laitan minäkin. Kivampi hankkia asusteet joilla tekee jotain myöhemminkin.
 11. Joo, ihmettelin samaa että on siirretty yleiselle puolelle tämä ketju, päiväkirjat on edelleen siellä salatummalla osastolla.
 12. Kuusi kuukautta. Olemme tosin menossa naimisiin kesäsesongin ulkopuolella. Hieman kyllä säikäytti, kun ensimmäisessä sovitusliikkeessä myyjä sanoi minun olevan liikkeellä jo aika viime tingassa. tilatut puvut vievät 4 kk ja korjauksiin pitää varata se kuukausi... No, pukuni pitäisi nyt saapua sitten vähintään 2 kk ennen häitä. Eniten mietitytti oikean koon tilaaminen, kun puolessakin vuodessa ehtii kiinteytyä tai laihtua (miksei lihotakin),ja sitten se ei välttämättä istukaan.
 13. Saatko laitettua molemmista valokuvat ylläsi vierekkäin? Tämä auttoi minulla kun pystyi vertaamaan kohta kohdalta. Tämän takia en tajua liikkeitä jotka ei anna ottaa kuvia. Molemmat istuivat kroppaani ja tyyliini hyvin, mutta toinen malli lopulta paremmin.
 14. Tuo on oikeasti, sanonko mistä, ettei saa ottaa kuvia kun siitä saa parhaiten irti vertailun. Tipzillan puku on kaunis, ja uskoisin, että kun se on muokattu sinulle istuvaksi niin se tuntuu omalta. Jos se toinen tuntui istuvan paremmin suoraan, niin tottakai se hämää. Minäkin sovitin montaa kaunista, mutta pienennystä tarvitsevaa, eikä niistä sitten jäänyt kovin hyvä mieli. Makutuomarit on aina vähän hankalia, kun heillä ei välttämättä ole sama maku.
 15. Minäkin totesin, ettei ehkä olisi pitänyt katsoa niitä "hulluna häämekkoihin" ohjelmia, koska odotin myös jotain tunnekuohua. Minä ihastuin mekkooni, koska se istui kuin valettu ja se päällä tunsin itseni kauniiksi. Oli pari muutakin vaihtoehtoa, mutta lopulta kun laitoin itsestäni kuvat rinnakkain eri puvuissa, niin valinta oli selvä. Eli tunteilla valkattu muutama, ja järjellä niistä se the puku. Kaasot tukivat valintaa. Ilman dramatiikkaa.
 16. Olen myös ollut juhlissa siellä, kaunis ja edullinen paikka. Meidän kohdalla homman kaatoi siivouspalvelun puute, koska emme halua nakittaa läheisiä yöllä tai heti aamusta siivoamaan. Vastauksen saaminen sähköpostilla muistaakseni kesti minullakin, kannattaa mennä paikan päälle esittelyaikaan.
 17. Joo, pk-seudulla tuntuu n. 70 hengen häihin maksavan suurin osa tila+ruoka+tarjoilu-periaatteella 4000-5000 €. Jos jollain on halvempi tilavuokra, niin catering maksaa enemmän ja toisinpäin. Ja sitte juomat virosta tai ruokajuomat ravintolasta tuo sen yhden tonnin lisää. Tietysti vaatimattomampia seurojen taloja saa, mutta ei tosiaan kartanoita tai villoja...
 18. Minä taas vakavasti harkitsen sallivani sisarrusten lapset ja kummilapset 5 kpl, mutta ei kavereiden lapsia. Enkä oikeastaan näe asiassa edes mitään moraalitonta, koska niistä kavereiden lapsista muodostuisi jo 10-15 lasta lisää ja häät alkaisi muistuttaa enempi lastenkutsuja. Minusta lähiperheen lapset on kuitenkin eri asia, ja sen verran mitä olen "lapsellisten" ystävien kanssa jutellut, niin he ymmärtävät kyllä.
 19. Kyllä uskaltaisin lentää. Molemmat onnettomuudet on kuitenkin olleet aika lailla sellaisia, ettei lentoyhtiötä voi syyttää. Tai no, olettaen ettei sillä toisella koneella ollut teknistä vikaa jos lensi ihan väärään suuntaan. Ainoa hankala on se konkurssivaara. Maksoitko lennot kortilla? Visallahan maksettaessa saa jonkinlaisen "vakuutuksen" kun visa lähtee karhuamaan rahoja. En muista sen sääntöjä, mutta jossain tapauksissa niin että hyvittävät luottokortin ja karhuavat sitten isompana konkurssipesää.
 20. Pakko kertoa näkökulma vieraana. Olin siihen aikaan kasvissyöjä (maito, munat ja kala oli ok). Häissä oli runsas buffet-pöytä alkupaloja joista löysin vaikka mitä. Mutta sitten ilmoitettiin, että erityisruokavaliolaisille tuodaan annos pöytään, ja kasvisannos oli grillattuja kasviksia. Koska annos tuotiin pöytään, olisin kokenut noloksi käydä enää santsaamassa alkupaloja. Lähinnä, minusta noloa ja ammattitaidotonta pitopalvelulle/ravintolalle tarjota lisuketta pääruokana. Kenen maha täyttyy pelkistä porkkanoista ja paprikoista? Ei ole kauhean vaikeaa liittää vegaaniseenkaan ruokavalioon mukaan PROTEIINIn lähdettä. No ehkä se oli tosiaan sama annos kaikille joilla oli rajoitteita ja joku ei voinut syödä riisiä, papuja, soijaa ja viljaa jne. Toki tosiaan alkupalat oli monipuoliset, mutta silti. Tästä syystä itse haluan pitää huolen siitä, että myös erikoisruokavalioilla on jotain täyttävää syötävää tai sitten nekin ruoat jaetaan tarjoilijoiden toimesta buffapöydän luona, jolloin annosta pystyy kohteliaasti täydentämään.
 21. Inarissa on erämaakirkko, mutta lähellä olevista hotelleista en osaa sanoa. Ja sinne kirkkoon siis kävellään veneeltäkin jonkun matkaa. Mutta pieni ja tunnelmallinen.
 22. Nyt täytyy sanoa, että itselle ei ole käynyt, mutta parille ystävälle kyllä. Eli että kaksi hyvää ystävää menee naimisiin samana päivänä. Tällöin voi olla oikeasti vaikea valita minkä osuuden ottaa kummankin häistä. Molemmissa tapauksissa henkilöt ovat olleet todella suruissaan, kun joutuu vaihtamaan juhlia tai jättämään toiset väliin, sen takia hieman sympatiaa siihenkin suuntaan. Kyseessä ei siis ole välttämättä kiinnostuksen puute sinun häitä kohtaan, vaan valinta jossa joku pahoittaa mielensä joka tapauksessa. Repeämällä molempiin hän kenties yrittää lievittää tilannetta kaikkien kannalta. Toki tilanne on vaikea jos kyseessä on kaaso, saattaa kuitenkin olla että hän olisi vain helpottunut jos keskustelette "tittelin" poistosta.
 23. Juhlapaikka varattiin 10 kk ennen, ja kirkko heti perään. Mennään tosin kevättalvella sesongin ulkopuolella naimisiin, että sen puoleen ei kiirettä ollut.
 24. Kengät oli varmaan ensimmäiset, ne kun ostin juhlakengiksi ennen kosintaa jo. Seuraavana ostin sukkanauhan, kun nätti ja edullinen tuli vastaan ihan yllättäen.
×
×
 • Create New...