Naamakala

Morsian
 • Content count

  20
 • Joined

 • Last visited

About Naamakala

 • Rank
  Juniori

Profile Information

 • Gender
  Female
 1. Meillä on onnekas tilanne että vain kahdella vieraspariskunnalla on lapsia, ja nekin ovat enoni vaimoineen (jolle äiti juoruaa koko ajan häistä muutenkin) ja serkkuni miehineen. Heille on helppo puhua jo etukäteen lapsettomista häistä. Jos vielä kutsuun laittaa vain vanhempien nimet, uskon että viesti menee perille. Jos "lapsellisia" pariskuntia olisi kutsuttu enemmänkin, laittaisin varmaan jotain "juhlimme häitämme aikuisten kesken".
 2. Muutama viikko kihlojen jälkeen päätettiin että mennään sittenkin naimisiin jo seuraavana vuonna, kun aluksi olimme miettineet odottavamme ainakin pari vuotta. Häät sovittiin reilun vuoden päähän.
 3. Anopin mielipiteillä on väliä vieraslistan suunnittelussa ja muitakin neuvoja tietysti kuuntelemme, mutta eipä varsinaista sanavaltaa kyllä mihinkään ole. Onneksi anoppi on kuitenkin normaali eikä ole yrittänytkään mitään suunnitelmia tyrkyttää.
 4. Haha apua mitkä paineet tulee kun lukee näitä! Omat häät vuoden (ja neljän päivän) päästä eikä olla edes juhlapaikan varausta vahvistettu, saati ehditty mitään värejä, sormuksia tai pukuja katselemaan. Tarjouspyynnöt sentään pistin pitopalveluihin, mutta hukkateko sekin kun todennäköisessä paikassamme pitää ottaa tietty catering No avustajat sentään ollaan valittu!
 5. Ihan alkutekijöissä vielä mutta omani http://valoksisyksyyn.blogspot.fi
 6. Miehellä on ihan hyviä syitä miksi ei voi ottaa minun nimeäni, kuten että hän olisi vaihdoksen jälkeen erään julkkiksen kokonimikaima, joten olimme aluksi puhuneet että minä otan miehen nimen. Nyt olen vähän tullut toisiin aatoksiin. Kummankin sukunimellä on +60 000 kantajaa, ovat molemmat tätä Virtanen-Korhonen-Järvinen-luokkaa eli yhdysnimi ei tule kysymykseenkään. Miehen sukunimi ei ole yhtään kivempi kuin omani, eikä yhtään harvinaisempi. Nykyinen sukunimeni jopa sointuu paremmin etunimeni kanssa. Ainoa miksi haluaisin nyt vaihtaa on juurikin tuo että saisi perheelle yhteisen nimen. Miehen asenne taas ärsyttää. Tuntuu melkein kiristykseltä, kun hän sanoo ettei aio vaihtaa nimeään ja ainoa tapa miten voimme saada perheelle yhteisen nimen, on minun vaihtaa omani. Nyt olen alkanut lämmitellä sulhasta idealle että ottaisimme kokonaan uuden yhteisen nimen. Lueskelin tästä Ylen artikkelista että aika kivoja nimiä ovat ihmiset keksineet, kuten Sadesaari, Lampilaakso tai Roihuvaara. Toivottavasti mieskin lämpenee idealle. Koitin selittää etten haluasi vaihtaa nimeä jos uusi nimi ei ole edes kivempi kuin nykyinen ja hän kyllä tuntui ymmärtävän.
 7. Miehen suku on mulle aivan vieras, eikä ole tainnut sulhanenkaan heitä tavata vuosikausiin. Pakko kuitenkin välttää sukuriidat kutsumalla kaikki serkukset ja tädit.
 8. - Pikkutuhmat, nolot leikit - Tiukkaa viinankittaamista, luin että joillain tarjoillaan snapseja? - Kirkko - Saattaminen vihittäväksi ja sulhaselle luovuttaminen - Lapset, ainakin illalla - Ällösöpöily, tyyliin sydämiä, vaaleanpunaista, vaahtokarkkeja
 9. Meillä mennyt samalla lailla kuin aika monella, eli minä olen ehkä enemmän suunnittelija ja tykkään lueskella vinkkejä tuntitolkulla, mies taas sitten on hoitanut käytännön jutut, esim. varannut esittelyjä paikkoihin ja ja soitellut ympäriinsä. Sopii minulle!
 10. Hehe niin juu, ravintoloia kyllä varmasti saa halvemmalla! Mutta jos ei niitä ota lukuun, täällä Helsingissä tuntuu ihan kiven alla olevan nuo alle 1500 € paikat!
 11. Meille tulee siviilivihkiminen juhlapaikassa. En oikein tiedä miten tuollaisissa on tapana, että käveleekö kukaan yhtään mihinkään vai pönötetäänkö me miehen kanssa jo valmiiksi edessä vai mitenkäs. Ainoa varma on ettei minua kukaan mihinkään saata; yhdessä miehen kanssa asuttu jo vuosia ja se pieni feministi sisälläni kuolisi jos minut mieheltä miehelle luovutettaisiin, ihan kuin vaihtaisin omistajaa. Hyrr.
 12. Kavereita meillä on suunnilleen yhtä paljon. Miehellä olisi nyt tulossa kymmenisen sukulaista enemmän kuin minulla, 20 jos jättää lapset pois laskuista. Koitamme saada parit karsittua, kun ei mies oikein sukuansa tunne, mutta katsoo mitä anoppi sanoo
 13. Meillä häät syksyllä 2015. Paikka on alustavasti varattu ja eiköhän me se vahvisteta. Mitään muuta ei olla oikeastaan vielä tehty kuin kaasot pyydetty ja vähän suuntaa-antavaa kutsulistaa laadittu. Hirveä into olisi tehdä kaikkea mutta sulhanen koittaa vähän pidätellä, onhan tässä vielä yli vuosi aikaa ja vaikka mitä voi vielä muuttua välissä!
 14. Ei: - Extremeä - Nolausta (sis. typerä pukeutuminen, vierailta ihmisiltä jonkin kerjääminen jne) - Hyvä pointti myös tuo ei aikaista herätystä Mielellään tosiaan jotain yhteistoimintaa, vaikkapa hemmottelupäivä, nättinä ravintolaan syömään, jonkin bändin keikalle ja sieltä yökerhoon tms. Tiedä sitten kuinka ikimuistoinen tuollainen keikkailta olisi, mutta morsian ainakin tykkäisi!
 15. No ei kyllä mitään väliä ollut hääpäivällä. Ainoastaan vuodenaika kiinnosti; keväthäät ehdoton nou-nou, syksy paras vaihtoehto. Haluamamme paikka sattui olemaan vapaa lokakuisena lauantaina, joten 31.10.15 nyt sitten.