Jump to content
Naimisiin.info

pikkulissu

Aktiivijäsen
  • Viestit

    22
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän pikkulissu kaikki viestit

  1. pikkulissu

    Häiden teema

    Meidän maatalomaiseen juhlapaikkaan sopisi maalaisromanttinen teema, mutta ei ole yhtään meidän tyyliä, yritin vähän siihen suuntaan miettiä kattausta muttei tullut mitään. Kun ei tykkää niin ei tykkää. Ihan mahdotonta miettiä vaikka pitsikoristeista mikä näyttäisi hyvältä, kun ei mikään niistä vaihtoehdoista miellytä omaa silmää ollenkaan. Meillä on nyt sitten teemavärinä turkoosi ja lime, muttei ole varsinaista muuta teemaa. Ollaan kuitenkin pienissä jutuissa tuotu mukaan yhteisiä kiinnostuksen kohteita jännäri- ja scifileffoja ja sarjiksia. Mietelauseiden sijaan Viivi & Wagner strippejä, häätanssikappale Bond-leffasta ja häämarssi Star Warsista. Menutörppöjen fontti joku sarjis- tai leffainspiroitu (kutsuissa oli Filmotype, menuihin ehkä sama) jne. Paikkakortit, pöytänumerot ja pöytäkartta ovat liitutaulua, ei nyt ehkä liity teemaan mutta istuu väreiltä ja tyyliltä niihin mustavalkosiin sarjisstrippeihin.
  2. Lisään siis vielä, että meillä kaasot tosiaan itse halusivat yhtenevän tyylin, ja itse myös valitsevat mekot. Jos toive/vaade teemavärisistä yhtenevistä mekoista olisi lähtenyt minulta, niin olisin toki maksanutkin.
  3. Meillä kaasot (3 kpl) maksavat itse. Yksi kaasoista ehdotti heille samanlaisia teemavärisiä mekkoja, mutta yksi on niin pitkällä raskaana, että tulee todennäköisesti kahdelle samanlaiset ja kolmannelle samaa sävyä koristenauha. Minusta on aika reilu nyrkkisääntö, että kaasot maksavat itse jos saavat valita itse. Jos morsian taas haluaa esittää vaatimuksia mekkojen suhteen niin silloin hääparin tulisi mekot myös maksaa. Erityisesti korostuu silloin, jos vaaditaan sellaista tyyliä tai väriä jota kaasot eivät muuten valitsisi eikä mekolle tule juhlan jälkeen käyttöä. Ja erityisesti, jos kaasot tai joku kaasoista on pienituloisia.
  4. Meillä mennään aika perinteisellä tyylillä. Minulla on tosin kirkkaan turkoosit kengät ja laukku (puku kuitenkin pitkä valkoinen) ja sulhasella smokki joka ei kai eurooppalaisen etiketin mukaan ole ihan sopiva sulhaspuku. Hääautona on limusiini, ei ehkä ihan perinteisin Suomessa muttei kyllä kovin omaperäinenkään. Jäämme juhlapaikalle yöksi noin 15 kaverin kanssa ja juhlapaikalle on saunan lisäksi tilattu vuokrapalju. Loppuillasta piti olla stand upia, mutta sekä raha että aikataulu (bändi soittaa kaksi 45 min settiä + tietty ruokailu ja kaikki muu ohjelma) menivät sen verran tiukille että siitä harmikseni jouduttiin luopumaan. Mietelauseiden sijaan meille tulee Viivi & Wagner -strippejä kiinnitettynä hääkarkki-paikkakortti-sinkkiämpärihässäkkään. Hyvin perinteiset siis kaikenkaikkiaan, muutamassa kohdassa vaan lisätty pientä twistiä tuohon aivan superperinteisimpään kaavaan.
  5. Sukulaisia suunnilleen yhtä paljon, sulholta ehkä pari enemmän, kavereita minun puolelta 15 ja sulhon puolelta 31. Kutsuttiin serkut ja sitä läheisemmät sukulaiset, ei lapsia, ja kaikki kaverit jotka haluttiin. Ei haluttu mitään tiukkoja rajoja henkilömäärään, sukulaisista karsiminen ei ollut kummallekaan vaihtoehto joten rannalle jäävät olisi olleet sellaisia kavereita jotka oikeasti halutaan paikalle. Sulhon kavereista n. 25 henkeä on vielä samaa isoa kaveripiiriä, josta ei oltaisi voitu mitenkään tyylikkäästi kutsua vain osaa. Yhteensä 132 kutsuttu joista ilmeisesti reilu 100 kpl tulossa + viisihenkinen bändi + kuvaaja.
  6. Meillä on teemaväreinä turkoosi ja lime. Turkoosit kukat ovat mielestäni luonnottoman näköiset mutta mietin pitkään vihreää orkideaa. Koekattausta tehdessäni kuitenkin pohdin, että punasävyiset kukat tulisivat kivasti esiin muutoin aika kylmänsävyisestä kattauksesta. Nyt on sitten tulossa pöytiin vaaleanpunaisia ruusuja, kimppuun limenvihreää orkideaa ja vaaleanpunaista ruusua ja freesiaa, vieheisiin vihreää orkideaa ja kaasojen kukkiin vihreää neilikkaa ja vaaleanpunaista freesiaa. Saa nähdä mitä kukkakauppias saa näillä eväillä loihdittua...
  7. Hain lähikosmetologilta ripsienpidennyksen esitteen, jossa mainittiin mm. että rasvaiset kauneudenhoitotuotteet ja vedenkestävä ripisväri sekä taivuttimien käyttö ovat kiellettyjen listalla. Osaako joku sanoa, koskeeko kaikkia pidennyksiä vain pelkästään tätä kyseistä merkkiä? Olen atoopikko joten kunnon naamarasvat ovat must, jos ei tuote kestä naaman päivittäistä rasvausta suht tömäkällä voiteella niin se on käytännössä minulta poissuljettu. Mieluummin toki omat "tylsät" ripset kuin kuivuuttaan hilseilevä naama. Vedenkestävää ripsiväriä mietin myös, normaalisti ei niin väliä mutta nimenomaan hääpäivänä voi tulla tippa linssiin ja vedenkestävä ripsari olisi aika must. Mieluiten ottaisin kuitenkin kertakäyttöisten irtoripsien sijaan jonkun kestävän ripsikäsittelyn, joka kaunistaisi vielä häämatkallakin.
  8. Herättelen ikivanhaa ketjua henkiin. Onkohan joku käyttänyt Cymbidium-orkideaa alkukesästä? Saatavuudesta on erittäin ristiriitaisia tietoja, netissä useammalla kukka/puutarha-aiheisella sivustolla lukee että hyvä saatavuus ympäri vuoden, mutta useampi kukkakauppias sanonut että saatavuus hyvin epävarmaa ja yksi kertoi jopa selvittäneensä tukusta ettei Cymbidiumia saa kesäkuussa käytännössä ollenkaan (tai tilattava jättisatsi toiselta puolelta maapalloa = posketon hinta ja kakkoslaatu). Toive olisi limenvihreä Cymbidium-orkidea jota ei käytännössä voi korvata oikein millään, muut vihreänä värivariaationa löytyvät kukat ovat täysin eri tyyppisiä, ja sitten taas esim. muuten ihanan eksoottista ja kaunista liljaa ei saa vihreänä. Kiinnostaisi tietää muiden kokemuksia, kannattaako kuitenkin yrittää vielä jahdata ympäri kukkakauppoja vai pitääkö suosiolla luovuttaa ja vaihtaa pinkkiin liljaan? Siis esim. tuplahinta talven hintoihin verrattuna ei ole mikään este, mutta kokonaisen orkidearullakon tilaamisessa Australiasta ei varmaankaan enää puhuta mistään satasen parin lisähinnasta vaan useista tuhansista euroista ja se nyt on aivan liikaa...
  9. Meille piti ensin tulla alle 70, sitten alle 80, sitten alle 100 ja nyt on lopullisella vieraslistalla 127 nimeä.
  10. Mitä olette mieltä, jos aikoo jättää osan lapsista kutsumatta niin pitääkö sitten jättää kaikki lapset kutsumatta? Periaatteessa emme ole tilanpuutteen vuoksi kutsumassa lapsia (tekisi 30-40 hlöä lisää), mutta yhdellä kaasolla on vastasyntynyt lapsi jota hän todennäköisesti imettää vielä silloin, yhden kaason lapsi on oma kummipoikani ja serkkuni teini-ikäinen poika on niinikään oma kummipoikani. Tuntuisi todella tökeröltä jättää nämä lapset kutsumatta. Toisaalta, en luota siihen, että pelkät vanhempien nimet kuoressa riittäisi karsimaan loput lapset. Emme myöskään voi laittaa mitään ympäripyöreää vihjailua juhlien hurjasta luonteesta, koska osa sukulaisistani on syvästi uskonnollista, ja hulinointi alkaa vasta sitten kun nämä henkilöt ovat lähteneet - missään nimessä en voi kutsussa edes vihjaista loppuillan reilummasta alkoholinkäytöstä. Aivan suora ilmaisu "juhlimme aikuisten kesken" olisi lienee paras, mutta mietimme vetääkö osa ihmisistä sitten herneet nenäänsä, kun heille on tullut tuollainen kutsu vaikka kolme alaikäistä on kuitenkin juhlissa paikalla. Hyvät neuvot olisivat kalliit!
  11. Ei mitään "itsensä voittamista" eli tiedossa olevien pelkojen kanssa leikkimistä. Nähnyt tällaisetkin polttarit, ei jäänyt varmasti kiva mieli kenellekään. Kaikki hassuksi pukeutuminen, mietelauseiden myyminen/kalastelu, jopa stripparit yms menee. Pokka pitää.
  12. Puhuimme, että haluaisimme häämatkalle eteläiseen Eurooppaan mieluiten meren rannalle. Olemme olleet melko bilehenkisiä ja koska häiden jälkeen on tarkoitus yrittää vauvaa, haluaisimme häämatkalla bailata vielä "viimeistä kertaa" ihan aamuun asti. Ei toki joka ilta, mutta 1-2 kertaa reissun aikana. Muu aika menisi mukavimmin suht rauhallisessa ja leppoisassa ympäristössä. Ibiza on meillekin kuvausten mukaan vähän liikaa, mutta olen esimerkiksi pari vuotta sitten käynyt Kyproksen Ayia Napassa ja ollut tyytyväinen. Varsinainen bilemekka suppeahkolla alueella, ja lyhyen kävelyymatkan päässä ranta, harrastusmahdollisuuksia ja rauhallisempaa katukuvaa ruokaravintoloineen yms. Olen kuitenkin ollut siellä jo kahdesti, ja mieluiten menisin häämatkalla ihan uuteen kohteeseen. Kuten Ayia Napan mainitsemisesta jo voikin päätellä, niin "turistirysä" on meille täysin ok, olemme sikäli tylsiä. Onko kenelläkään ehdotuksia vastaavan tyyppisestä kohteesta?
  13. Meille ostettuna: -olut 10 x24 -kuiva siideri 3 x24 -light-siideri 3 x24 -karpalolonkero 2 x24 -tavallinen lonkero 2 x 24 -blackberrysiideri 1 x24 -punaviini 30 pulloa -valkoviini 20 pulloa -kuohuviini 40 pulloa -Dooley's 3 litraa -konjakki 3 litraa -booli: likööri 5 litraa, vodka 5 litraa, Russchian 15 x 1,5 litraa ja loput soodavettä Noin sata vierasta jotka kaikki aikuisia, muutama absolutisti, pari raskaana olevaa ja osa sukulaisista tullee autolla. Tarkoitus on juhlia kesäyössä aamuun asti ja noin parikymmentä henkeä + me on jäämässä juhlapaikalle yöksi. Siiderin, oluen ja lonkeron määrää ja suhteita mietin vielä. Siis nuo ylläolevat jo ostettu, mutta mietin josko ostaisimme tammikuiselta laivareissulta vielä pari lootaa lisää. En haluaisi, että meille jää käteen isoja määriä sellaisia juomia mitä emme itse juo - sulhanen juo mieluiten olutta ja minä light-siideriä tai kuohuviiniä. Missään nimessä en kuitenkaan halua, että juomat loppuvat kesken ja pahimmassa tapauksessa ihmiset lähtevät baariin.
  14. pikkulissu

    Teemana turkoosi

    Kas unohdin jo koko ketjun. Nyt on väriteemaksi sitten valikoitunut turkoosi + vaaleanvihreä (+ hopea + valkoinen). Kukkakaupassa ihastuin kovasti vihreisiin orkideoihin, joista kimppuni tulee varmaankin pääosin tai jopa kokonaan koostumaan.
  15. Tälläiseen valkoiseen kesäiseen jakkupukuun sopii kyllä alle esim. pastellinvärinen paita, ehkä lisäksi vielä jokin huivi. Mielestäni tälläinen kokonaisuus ei olisi paha, etenkään jos jakkupuku on perinteisempää mallia. Hääpuku on kuitenkin ihan omansalainen, joten tavallista jakkupukua on vaikea siihen sekoittaa (: ). Minusta valkoinen jakkupuku ei kyllä missään nimessä ole sopiva asu häihin. Siis valkoinen jakku TAI alaosa TAI paita menee, mutta kokovalkoinen jakkupuku värillisellä paidalla näyttää esim. sivusta ja takaa täysin kokovalkoiselta. Tietenkään en omaa hääpäivääni moisella aio pilata jos joku valkoista päälleen erehtyy laittamaan, mutta onhan se ajattelematonta ja epäkohteliasta käytöstä jolla henkilö antaa itsestään moukkamaisen kuvan.
  16. Meillä omat appivanhempani ovat ainakin tähän saakka olleet paljon helpompia kuin sulhasen appivanhemmat. Oma äitini on ollut tyytymätön mm. juhlapaikan valintaan ja pitopalvelun hintaan, vaikkei osallistu häidemme kustannuksiin lainkaan. Lisäksi hän on esittänyt toiveita kaukaisten sukulaisten kutsumisesta, joita en ole tavannut kymmeniin vuosiin jos koskaan. Normaalisti leppoisa ja joustava isäni taas kieltäytyi tanssimasta vanhempien valssia. Kaaso puolestaan on kritisoinut mm. pukuni sävyä ja vuodenaikaan sopimattomia teemavärejä. Onneksi sulhasen läheiset ovat helpompia kuin omani...
  17. Ihana huomata, etten ole ainoa jolla on valinnanvaikeutta. Ehdin katua hääpukua jo ostopäivänä, tosin olen sittemmin onneksi kallistunut olemaan siihen ihan tyytyväinen. Kaduin myös vihkisormustani heti ostopäivänä, koska timantit näyttivät erilaisilta kotona kuin liikkeen valaistuksessa, jotenkin kulmikkaammilta ja kreikkalaistyylisiltä vaikka liikkeessä sormus näytti mielestäni yksinkertaisemmalta ja modernimmalta... Timantit sijaitsevat sillä tavalla vierekkäin, että kirkkaassa valossa ne näyttävät ikäänkuin yhtenäisenä jatkuvalta kimaltavalta renkaalta, mutta himmeämmässä valaistuksessa ne näyttävät tönköiltä yksittäisiltä neliöiltä. Paikka varattiin noin 2 kk sitten ja tavallaan olen katunut sitäkin siitä asti, tila on mielestäni melko ränsistynyt ja itse olisin halunnut hieman modernimpaa ilmettää ja pientä luksusta, mutta meidän kriteereillä (pk-seutu, omat juomat, majoitus min 20 hlöä, vieramäärä 100-120 hlöä) ei kertakaikkiaan ole löytynyt mitään muuta. Jos pk-seudulta suostuu lähtemään kauemmaksi, niin noin 50-100 km Helsingistä löytyisi muutamia, mutta ne ovatkin sitten olleet täysin budjettimme ulottumattomissa. Ja jos lähtisimme niin kauas, ettei sieltä pääse pk-seudulla asuvat vieraat yöksi kotiin, niin tarvitisimme 20 hlön majoitustilan sijaan majoituksen lähes kaikille vieraille. Juhlatila ei siis todennäköisesti lähde vaihtoon vaikka kuinka harmittaisikin. Järjestimme myös sulhasen ja ystäväporukan kera maistiaiset häälikööreistä, punaviineistä, valkoviineistä ja kuohuviinistä. Maistelimme siis 3-5 laatua ja valitsimme äänestämällä parhaat. Äänestyksen jälkeen päädyin kuitenkin vaihtamaan kaikki paitsi kuohuviinin. Viime viikonloppuna sain myöskin päähäni vaihtaa häiden teemavärin sellaiseen, joka riitelee täysin alkuperäisen teemavärin kanssa ja käytännössä poissulkisi alkuperäisen värin käytön koristeluissa. Tämä siitä huolimatta, että kutsukortit yms on jo askarreltu ja menutörppöihin ja paikkakortteihin on ostettu jo tarvikkeet. Onneksi sulhanen puhui minulle järkeä ja päädyimme pysyttelemään alkuperäisessä väriskaalassa. Häämatkakohde on vielä auki, mutta olen ihan varma, että kun matka on varattu niin kadun sitäkin.
  18. pikkulissu

    Teemana turkoosi

    Juu minustakin voi ja pitääkin olla muutakin kuin turkoosia, mutta ihan loputtoman montaa väriä en myöskään haluaisi. Mietin jos tuo metalliväri olisi ollut näyttävämpi esim. juuri kupari, niin joku vaaleanpunainen siihen vielä päälle voisi olla pientä värien sekamelskaa. Tänään kutsukorttitarvikeostoksilla taivuin kuitenkin elämän realiteetteihin ja valitsin hopean jota on paremmin saatavilla esim. koristetarroissa... Se taas hukkuu turkoosiin ja valkoiseen sen verran tehokkaasti, että sallii hyvin neljännenkin värin. Luultavasti joko neljäs väri olisi vaalea vihreä jolloin kimppu olisi valkoinen, tai sitten ottaisin neljänneksi väriksi hyvin vaaleaa punaista tai persikkaa jota käyttäisin sitten kimpussakin.
  19. Osaisiko joku suositella pk-seudulta kampaajaa, joka osaisi käsitellä nimenomaan luonnonkiharaa tukkaa? Ei siis mitään afrotyyppistä hiusta, vaan pohjoismaalaista kiharaa, siis rutikuivaa ja pörröistä. Suoristettuna tämä pehko olisi tietysti helppo hallita, mutta mieluummin käyttäisin hääkampauksessa hyväkseni näitä omia luojan suomia kiharoita. Tuntuu pöljältä peittää hääpäivänä yksi parhaista ulkonäköpiirteistäni.
  20. pikkulissu

    Teemana turkoosi

    Meillä myöskin tulossa turkoosi + valkoinen teemaväreiksi, turkoosi oli miehen ehdotus ja myös oma lempivärini. Meillä on puoli asuntoa sisustettu turkoosilla ja ihan ulkomuistista kaikki ostettu, hyvin minusta sopivat yhteen enkä oikein osaa tuota ketjussa mainittua vääränsävyisyyttä pelätä. Minua ei tosin haittaa erilaiset tummuusasteet, ainoastaan sävyjen selvä eriävyys sini-viherasteikolla. Eri tummuusasteiden hyväksyminen vähentää minusta kyllä tuotakin ongelmaa, esim. vaalea aqua ja tummempi petrooli eivät riitele mielestäni lainkaan, toisin kuin saman tummuusasteen sinisempi ja vihreämpi turkoosi. Nyt on vaan kova arpominen muiden värien kanssa... En halua turkooseja kukkia koska ne näyttävät minusta luonnottomilta, enkä myöskään pelkkiä valkoisia kukkia koska ne näyttävät minusta hautajaiskukilta - ja myös yksinkertaisesti liian tylsiltä. Mietin hyvin haaleaa vaaleanpunaista (perus possunpunainen on minusta hieman ällö) tai persikkaa. Toisaalta haluaisin myös teemaan jonkun metallivärin, joista turkoosin kanssa kupari tai pronssi ovat suosikkejani, mutta niitä on välillä hankala löytää enkä tiedä sopivatko ne sitten noihin kaavailemiini kukkien väreihin. Ehkä täytyy kuitenkin tyytyä turkoosi-valkoinen-kulta tai turkoosi-valkoinen-hopea komboon ja tyytyä valkoisiin kukkiin.
  21. Kiitos vastauksesta! Furuvik ja Alberga ovat käsittääkseni liian pieniä vierasmäärällemme, eikä Espoon kartanossa ilmeisesti voi majoittua... Nuuksionmaja siis tällä hetkellä vakavassa harkinnassa. Jäin vain kaipaamaan tiettyä jylhää kartanomaista eleganssia, mitä ei maatalomaisessa Nuuksionmajassa oikein ole. Varmasti sinnekin saa ihanat maalaisromanttiset häät, mutta maalaisromanttinen ei oikein ole minun ominta tyyliäni... Parhaita tähän mennessä löytyneitä olisi Furuvikin kaima Paraisilla, mutta se on hieman kaukana ja ennen kaikkea maksaa aivan liian monta rahaa. Yritän vielä etsiä jotain näiden kahden välimaastosta niin hinnan, luksustason kuin sijainninkin puolesta.
  22. Tarkoitus olisi järjestää noin sadan hengen häät ensi kesänä. Olisiko kenelläkään ehdottaa kartanotyyppistä juhlatilaa, jossa on myös majoitusmahdollisuus 10-30 hengelle tai useammalle? Mieluiten max 30 min ajomatkan päässä pk-seudulta. Esim. Kirkkonummi, Sipoo, Kerava, Tuusula ym. pk-seudun ympäryskunnat sopivat mainiosti, Porvoo tai Hyvinkää alkaa olla jo aika kipurajoilla. Mahdollisuus varata kohtuuhinnalla koko viikonlopuksi plussaa, muttei välttämätöntä. Sauna plussaa (miltei must), ja järvi, meri, uima-allas tai edes palju olisi lottovoitto. Omat juomat pitäisi saada tuoda, ruuan suhteen kohtuuhintainen pitopalvelu on ok taikka sitten omat ruuat.
×
×
  • Create New...