Jump to content
Naimisiin.info

Lilianne

Rouva
  • Viestit

    1167
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Viestit posted by Lilianne

  1. Valokuvausta harrastavalle mieleen tulee useitakin hyvin erilaisia kohteita.

    • Kartanot (Haihara Kaukajärvellä - siellä on myös vanhanaikainen tuulimylly; Hatanpää - ja erityisesti ruusupuisto elokuussa)
    • Finlaysonin alue (Siperian takapihan pikkukuja ja tehdasrakennukset; Tallipiha ja Näsinpuisto; Finlaysonin palatsi ja puisto)
    • Tampereen keskusta (Tammerkosken pielet ja aita, sillat ja puistot)
    • Pispala(n portaat)
    • Hervantajärven ranta syksyllä (mikä tahansa järvi toimii, mutta siellä on hyvät heijastukset ja paljon lehtipuita ;) )
    • Siirtolapuutarhat
    • Pyynikin mäntymetsä
    • Piikahaka-niminen puisto Raholassa keväällä valkovuokkojen aikaan, se on niitä aivan täynnä!
    • Frenckellinaukio iltavalaistuksessa
    • Pispalanharju ja Pyykkimettä-puisto
    • Viljapeltomaisemaa löytyy hyvin naapurikunnista, esim. Nokialta
    • Talvella Näsijärven jää ja Siilinkarin majakka

  2. eikö keraamisten astioiden valmistus ole melkoisen energiaa vievää, kun ajattelee prosessia ihan alusta loppuun? Ja kun ko astiat tiskaa, kuluu paljon vettä - ja pesuaineista eivät kaikki ole kovin ekologisia (varsinkaan tiskikoneaineet, nehän on ihan kamalaa myrkkyä). Joten siinä mielessä kertakäyttöastiat esimerkiksi iltapalalla voisivat olla ihan hyväksyttävä juttu. Ne voi laittaa pahvin kierrätykseen tai polttaa (josta tietysti syntyy päästöjä...).

    Astioiden (ja kaikenlaisten muidenkin tuotteiden) ekologisuutta voi vertailla mm. MIPS-asteikolla. Tuossa systeemissä otetaan huomioon kaikki tuotteen valmistamisen ja käytön kautta poistoon syntyvät materiaalimäärät, jolloin saadaan jokseenkin vertailtavia lukuja. Mm. Suomen Luonnonsuojeluliitto on teettänyt ko. tutkimuksia, joista tuo kertakäyttöastioita koskeva löytyy tästä linkistä.

  3. Onko kellään kokemusta esimerkiksi raudasta valmistetuista sormuksista? Ympäristönäkökohdista johtuen en halua uutta kultaa käyttää ja vanhaakaan ei käytettäväksi ole, joten etsin muita vaihtoehtoja.

    Näin viime yönä unta kivisestä sormuksesta, onko kukaan koskaan kokeillut tällaista? Tiedän, että niitä myydään halppiksina usein toreilla, mutta miten alan liikkeissä?

    Muutenkin saa asiaa mielellään kommentoida. Kiitos!

  4. Kuten moni muutkin on täällä todennut, onnekseni myös tuleva mieheni kuuluu kastiin, jolle leikit ovat liikaa. Periaatteessahan ne tarpeeksi pieniin häihin sopivat, jos ihmiset ovat tuttuja keskenään. Muuten liian suuri osa ihmisistä ei edes pysy leikkien perässä, ei tunne juhlakaluja tarpeeksi tai kuten me, tuntee liikaa myötähäpeää saadakseen niistä mitään irti. Onneksemme olemme kolunneet jo aika monet häät ja oma mielipide on selvillä ennen hääpäivää.

    Nyt suuntaan etsimään ideoita, miten illan sitten voisi ilman leikkejä viettää...

  5. Tuo edellinen viesti on vieläkin ajankohtainen, vaikka ikivanha suursuosikkimme, Finlaysonin palatsi, onkin taas mukana kuvioissa. Kävimme eilen miehen kanssa läpi vaihtoehtoja, ja ns. luontohäät sekä Palatsi ovat ne todennäköisimmät. Kovin erilaista siis, joista pitää päättää ja tehdä suunnitelmat.

    Minkähänlaisissa hinnoissa mennään, jos häät järjestetään tuolla palatsilla? Vieraita tullee noin 50 tai toisena vaihtoehtona 70, joten siltä pohjalta lähdetään. Esimerkkimenunsa kustansi noin 35 euroa henkilöltä, mahtaako tähän päälle tulla vielä muita menoja? Kyselin myös tarjousta paikasta, mutta en oikein osannut esittää kysymyksiä, en tiedä mitä kysyä! Jos teitä juhlineita täällä vielä liikkuu, kaikki käytännön (raha-)asiat saapi ilmoitella vaikka privalla, jos ei tänne halua julkisesti laittaa. Kiitoksia!

    Ajattelin liittää tähän kuvia Finlaysonin alueelta, jota olen sillä silmällä katsellut. Saa puolestani kopioida omalle koneellekin, mutta ei käyttää muualla, kiitos!

    157090531_457a48da70_o.jpg

    157090537_5e3b0db3f0_o.jpg

    157090756_f2db174b37.jpg

    157090734_1605cab9c6.jpg

    157090859_38a31bd57f.jpg

×
×
  • Create New...