Jump to content
Naimisiin.info

diydiy

Aktiivijäsen
 • Posts

  107
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

963 profile views

diydiy's Achievements

Vakkari

Vakkari (3/5)

 1. ^Kansallispuku morsiuspukuna on hieno valinta! Mietin sitä itsekin, mutta se ei lopulta tuntunut omalta ratkaisulta eikä lähipiirissä olisikaan ollut sopivaa.
 2. Mä näin unta, että ainoa ruoka, jonka olin muistanut järjestää häihin, oli xtra-sourcream-perunalastut (joita inhoan). Hävetti kamalasti!
 3. Meillä on ...morsian ja sulhanen ...juhlassa ruokailu ja kakkukahvit (osittain eli yhdessä kolmista kekkereistämme. Vihkilounaalla oli kolme ruokalajia ja ystävien pirskeissä kakkua ja kuohuvaa.) ...häävalssi, (sukujuhlissa Sjösala vals ) ...kaasojen/bestmanien/ystävien/sukulaisten kehittelemää ohjelmaa (yksissä kolmista juhlista pari puhetta ja yksi kilpailu, lisäksi valokuvaus ja vieraskirja) Ja uupumaan jää: ...morsiamella valkoinen, pitkä hääpuku ja oheistuotteet (kuten kengät, laukku, viitta yms.) ...sulhasella tumma puku/saketti/frakki tms. ...vihkiminen kirkossa lauantaina ...hääjuhla sen jälkeen ...hääkakun leikkaus ja ehkä se polkaisu ...hääparin hääyö jossain kahdestaan, yleensä jotain spesiaalia järjestettynä joko hääparin tai kaasojen/bestmanien/ystävien/sukulaisten taholta Ei niin perinteistä oli ainakin vihkipäivä viikolla, mun lyhyt ja ei-valkoinen puku, miehen epävirallisempi asu (pikkutakki ja suorat housut), kolmet erilliset juhlat. Meillä ei myöskään ole yhteistä sukunimeä tai sormuksia ja morsiamen kukkien virkaa hoiti yhdessä kemuissa seppele
 4. Meillä avioitumisen syynä oli lopulta juridiset syyt. Olemme seurustelleet ja asuneet pitkään yhdessä ja alkoi tuntua pahalta, että jos jotain sattuu, on lain silmissä puolison sijaan läheisimmät omaiset vanhemmat. Avioliitto ei oikeastaan muuttanut muuta kuin tuon.
 5. Kaikki pyöri miehen kanssa yhteisessä Google Driven dokkarissa tai siis oikeastaan taulukossa. Eri asioille aikatauluista vieraisiin, menuun ja häälahjalistaan oli oma sivunsa. Riittävän näppärää pieniin juhliin, jotka järjestettiin pääasiassa kahdestaan.
 6. Meidän juhliin paniikkiostettiin aamulla Alkosta alkoholijuomia, tosin melko kohtuudella - ajateltiin virallisempien kahvien yms. jälkeen paikalle jäävän pariksi tunniksi parikymmentä henkeä. Noh, paikalle jäi vanhempien ja sisarusten lisäksi kaksi ihmistä, koska yhdellä vierasporukalla oli valmisteltavana juhlat seuraavalle päivälle ja muut lähtivät mökille tai kotiin tai remppahommiin. Juotiin sit jäljelle jääneellä porukalla vähän kuohuvaa ja muutamat oluet, että ei ollut ihan turhaa Kaappiin jäi sit kuohuvaa, useampia litroja viiniä ja muutamat väkevät. Pitänee pitää rapujuhlat tms. syksymmällä
 7. Oma vaate- ja kaunistautumisbudjetti jäi kahteensataan, sulholla meni nelisen sataa. Lopulta laitoin toisiin juhliin viisi vuotta vanhan mekon päälle, se vaan tuntui paremmalta kuin vihkipäivänä päällä ollut vintagemekko, joka *khm* kiristi vyötäröltä nyt kesällä...
 8. Meidän hääbudjetti jäi lopulta varsin kohtuulliseksi ja maksettiin se itse. Toisaalta saatiin lahjaksi jonkin verran rahaa, mutta periaatteessa käytetään ne muutamiin kodin hankintoihin ja yhteiseen matkaan (joka on käytännössä jo keväällä maksettu omasta kukkarosta). Juhliin meni kaikkineen noin 2000 euroa ja "hää"matkaan yhteensä 3000-4000 euroa meiltä molemmilta plus vähän varustehankintoja (omalla kohdallani noin viidellä sadalla, koska mun retkeilyvermeet vaati päivitystä ja äkkiä sitä rinkkaan ja kuorivaatteisiin uppoaa rahaa).
 9. Mulla oli sukulaisille järjestetyssä hääjuhlassa seppele ja se oli ihana! Jos pitäisin nyt vain yhdet bileet, haluaisin seppeleen ehdottomasti. Luultavasti niitä tullaan myös näkemään ainakin mun siskojen häissä tulevaisuudessa
 10. Meillä oli neljän tunnin ajan tarjolla vain alkoholitonta juotavaa, vieraita oli noin 40 ja keli lämmin. Soodavettä meni useampi litra, sitruunasoodaa arviolta 6 litraa, inkiväärilimonaadia noin 4-5 litraa ja cokista noin 12 litraa. Sitruunasoodaa oltiin varattu noin 12 litraa, inkiväärilimonaadia 25 litraa ja cokista 18 litraa eli yli jäi. Jääpaloja kului puolikas paketti eli jotain 150-200 kpl, olivat esillä kulhossa ja osa suli kyllä helteessä. "Jälkiruualla" oli kahvia ja teetä, mikä varmasti vähensi menekkiä, lisäksi luulen melko monen juoneen ruuan kanssa mieluiten vettä. Huomionarvoista oli myös, että meillä juomat tarjoiltiin laseista, joiden tilavuus oli hieman päälle kaksi desiä - isommilla laseilla menekkikin olisi varmasti ollut isompi. Mut jos noista menekeistä laskee, niin yhteensä meni noin 30 litraa erilaisia virvoitusjuomia, joka tekee vajaan litran per naama eli noin lasin per tunti. Varaisin siis alkoholittomille pienen pullon tai tölkin per tunti juotavaa.
 11. Sukujuhliin päädyin ostamaan seppeleen kukkakaupasta. Se oli IHANA <3 Hintaa tuli 25 euroa ja oli aivan joka euron arvoinen, olisin voinut maksaa enemmänkin. Seppele säilyi kauniina vielä seuraavanakin päivänä, siinä oli harsokukkaa, päivänkakkaraa ja sellaista vahapintaista vihreää lehtikasvia. Ihan parhautta ja onneksi onnistui kahden päivän varoitusajalla.
 12. Meillä oli vihkimisessä ja kavereille järjestetyissä juhlissa jakauma aika tasan, mutta sukulaisille pidettävissä kesäjuhlissa taas vieraita tulee noin 50, joista 7 miehen puolelta. Tuntuu vähän tyhmältä, mutta näinhän se välillä menee. Miehen suku on omaani huomattavasti pienempi ja heillä on enemmän esteitä.
 13. Tuli vielä mieleen nämä: Vintagekirppis Facebookissa https://www.facebook.com/groups/1449174268681998/?fref=nf Vintageijas myy myös netissä pukuja http://www.vintageijas.com Helsingissä käytettyjä pukuja saa myös liikkeestä, http://www.lovebirds.fi/lovebirds/ Olivia Rouge tekee mittatilausmekkoja, mutta sijaitsee Tampereella. Niiden puvuissa on kuitenkin tota pin up – ja fiftarihenkeä. http://www.oliviarougeshop.com/mittatilausompelu-i-56.html Tuli muuten sairas mekkohimo kun selailin näitä: http://www.misswindyshop.com/fi/shop/mekot/50-luvun+mekot, pitäisiköhän sittenkin ostaa/ommella ihan pian oleviin hääjuhliin uusi mekko? Vintage-vihkijäismekko kyllä olis jo...
 14. Unohdan olevani naimisissa. Sain viimeksi eilen itseni kiinni miettimästä "tässä miljöössä saisi hienoja hääkuvia".
 15. ^Sinuna tsekkaisin vintageliikkeet: esimerkiksi Play it again Samissa on Helsingissä paljonkin lyhyitä valkoisia pukuja, hinnat talvella käydessäni oli noin 300 e -> Toinen ehdottomasti Helsingissä suosittelemani on Hoochie Mama Jane: ihan mahtavia löytöjä tosi fiksuun hintaan, paikan omistava Irja palvelee tosi sydämellisesti Esim. Valkoinen upea fiftarisilkkimekko olisi alkuvuodesta irronnut hintaan 250 euroa ja sillä kertaa myös korjaukset olisi kuuluneet hintaan! Myös Mekkomaniasta olen kuullut hyvää, lisäksi on ainakin Ansa, Frida Marina ja Ruuturouva, jotka myy vintagea. Jos mielit yksinkertaista pukua, ei sen teettäminen ammattikoulussa tai ompelijallakaan luultavasti maksa maltaita - saattaisin selvittää sitäkin vaihtoehtoa. Lyhyen puvun materiaalit (esim. polyesteria oleva morsiussatiini, tyllit, vuorikankaat, pala pitsiä, vetoketjut, langat) saanee noin sadalla eurolla.
×
×
 • Create New...