Jump to content
Naimisiin.info

dasta

Rouva
 • Posts

  1177
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by dasta

 1. Tyttäremme olivat 2v2kk ja 1v4kk kun menimme naimisiin. Ja, minulla oli pitkä valkoinen puku sekä huntu - tosin veli saattoi minut alttarille kun ei isää ollut virkaan tarjolla. Ja, olin tällöin jo 39 niin että mun viattomuuteni oli kyllä karissut aikaa sitten - monellakin tavalla :D

  (sori Bellis, oli pakko :grin: )

 2. hassu dasta, sie oot vieras kun et kirjaudu sisalle :grin:

  Luulitko jo etta jostain teista olis muka sanomista ku mie olin tahan ketjuun kirjottanu :rolleyes: Ei puhettakaan, naikkariporukka antoi maailman anteliaimmat lahjat kaikki, ilman ois jaany koko haat jarjestamatta :wub: Ton anopin tajusin vasta seuraavana paivana, piti ihan mieheltakin kysya etten mie missannu jotain. Mut viimeisin mita siita kuulin oli etta se oli suunnitellu kuulemma antavansa lahjan kun nahdaan seuraavan kerran. Ei oo nahty haitten jalkeen :unsure:

  mä olen vanha täti hei... (miksei täällä ole tätihymiötä, mä vaadin!!!) Jajuu, tottakai tulin heti kyyläämään tänne että mitäs sitä meistä kirjoitetaan, tiedäthän sinä sen muruseni :-X

  Tuota, onkse ettette ole nähny häitten jälkeen sun toive :rolleyes: No, olis minusta anoppi voinut ajatella että posti on hei keksitty jo keskiajalla.

  Ainiin, ja tää on sitten tosi noloa. Kaasoni meni naimisiin vajaa kolme vuotta sitten. Ilman häitä, kävivät vain maistraatissa ja ravintolassa syömässä perheen kesken. Kun hän sitten soitti minulle ja kertoi asiasta anoin kuitenkin puhelimessa että mä tiedän mitä haluan teille antaa. Juu tiedän, mut lahja on edelleen hankkimatta... Hitto mä häpeän oikeesti!

 3. Minä teetin kaasolle mekon. Halusin että mekko on tietyn värinen (ja väri sopi kaasolle hyvin) joten tietysti maksoin puvun kankaan. Ompeluttaminen oli edullista kun oli tuttu ompelija. Kaaso sai tottaki pitää pukunsa, mitä minä olisin hänen mittojensa mukaan tehdyllä puvulla tehnyt? Lisäksi kaasoni kuitenkin uhrasi paljon aikaa ja vaivaa häittemme vuoksi joten puku oli myös osa kiitosta. Myös bestmanin frakkivuokra maksettiin, samaten tietysti vieheet ja kampaukset.

 4. Minun käsitykseni mukaan hyviin tapoihin kuuluu muistaa kaikkia läsnäolleita vieraita (tai vain lahjan lähettäneitä) kiitoskortilla. Kortti "kuuluu" lähettää viimeistään 2 kk kuluessa häistä. Tämä siis minun mielipiteeni. Kiitoskortit eivät edes maksa mahdottomasti jos käyttää aikaa niiden tekemiseen. Meillä teetettiin kiitoskorttikuva ihan tavallisesta valokuvasta, kuvat maksoivat muutaman sentin kappaleelta netistä tilattuna. kuvien "kannet" eli ne kortit tehtiin itse.

  Yleensä olen saanut kiitoskortin ko. aikana, eräs pari laittoi sen 5 kk häiden jälkeen joulukortin mukana.

 5. Mikäli käsitin oikein eivät ko appivanhemmat olleet osallistunet häiden kustannuksiin lainkaan.

  Mutta henkilökohtaisesti olen sitä mieltä etten ikinä kehtaisi antaa omille lapsilleni häälahjaksi pelkkää 50 euron seteliä. Vaikka eläisi aika tiukoillakin, järjestellään häitä yleense sen verran monta kuukautta että on aikaa säästää. Minusta kyse ei ole niinkään siitä ettei lahjaa saaja arvostaisi ollenkaan tai että antajan arvo olisi suoraan verrannollinen nollien määrään, mutta väkisinkin tulee tunne siitä että vanhemmat eivät naimisiinmenoa kovinkaan korkealle noteeraa. Me saimme miehen vanhemmilta lahjaksi rahaa, ja mies itse ihmetteli summan pienuutta, minä en sanonut mitään vaikka taustat tiesinkin, omapa oli päätöksensä.

  Joka tapauksessa kun ajattelen sitä että omat tyttäremme aikanaan (toivottavasti) naimisiin menevät, niin tiedän että haluamme muistaa lahjalla, jolla on sekä tunne- että käyttöarvoa, maksoi se sitten melkein mitä tahansa.  50 euroa (tai sen arvoisen lahjan) hankimme kavereiden häihin tai annamme rippi- tms.lahjaksi tuttavien lapsille.

 6. Hääkarkkiketjussa on muistaakseni keskustelua näistä "korvikkeistakin"

  Uskoisin että tässäkin asiassa on maalaisjärki sallittua. Kynttilät niille jotka niitä osaavat oikein käyttää, ja vanhempien tehtävänä on asettaa lapsilleen käytösrajat myös riehumisten suhteen. Ei se hääparin ongelma ole. Ja itse ehdottaisin kynttilöiden tilalle vanhanaikaisia nekkuja jos nyt karkkia on oltava. Nekut voi koristella kivasti eivätkä ole pelkkiä tavallisia tikkareita.

 7. Jos nyt rouva saa puuttua asiaan niin vinkkinä sen verran että tuo ea-pakkaus on ihan hyvä olemassa. Varsinkin jos juhlitaan ns yksityistiloissa esim jossain maalla seuraintalolla tms eikä ravintolassa missä on ea-tarvikkeet lähellä. Meillä oli vessoissa ihan tavalliset peltipurkit (myöhemmin keittiössä keksirasioina) ja niissä oli muistaakseni

  - päänsärkytabletteja

  - puhdistusainetta ja pumpulia

  - laastaria

  - hakaneuloja

  - neula ja mustaa ja valkoista lankaa

  - pieni hiuslakkapullo

  - väritöntä kynsilakkaa

  - pikkuhousunsuojia ja tamponeja (naisten vessassa)

  - nenäliinoja

  - deodoranttia

  Ainakin neljä pariskuntaa kävivät kiittämässä kaasoa ja seremoniamestaria noista rasioista, olivat saaneet pika-apua lapsen haavaan (paperilla leikattu haava), irronneeseen nappiin ym.

  Edit: Lisäksi, jos häissä on lapsivieraita, kannattaa varata paketti lasten laastaria ja muutamia vaippoja vessan läheisyyteen. Vaipat tosin joko molempiin vessoihin tai sitten ovien ulkopuolelle, isätkin nimittäin vaihtavat vaippoja :D  Tästä minulle sanoi häissämme kaksi ystävääni, siis sanoivat että hyvä että vaipat olivat ovien ulkopuolella eivätkä naistenvessassa.

 8. Lähes kaikki maksettiin jo etukäteen, laskuja tuli ainoastaan ravintolasta, lastenhoitajalta, juhlakonsultilta ja kirkon kukista ja ne maksettiin heti kun laskut tulivat. Rahat säästettiin etukäteen omalle tililleen joten siinä ei ongelmia ollut. Kiitoskortit on lähetetty ja maksettu, samaten hääkuvat. Häämatkalta juuri palattiin ja sieltä on vielä visalaskut tulematta

 9. Me tehtiin servettirenkaat ihan kopiopaperista. Samaa vaniljaa kuin oli kutsuissa, kirkko-ohjelmissa, menuissa jne. Tein kauniilla tekstityypilla keskelle arkkia nimikirjaimemme ihan wordilla. Nimikirjaimia vaan alekkain, tulostin sivut ja leikkasin suikaleiksi. Töppö liimaa ja servetti sisään. Ihan kivat tuli. Väritulostimella voi tietysti vielä tehdä lisää, esim teemavärillä nimet (samalla paikkakortti) tms.

  Tästä näkee hämärästi millaiset niistä tuli:

  Juhlasali.JPG?dc=4675528944961080231

 10. Ostin huulipunan, saman mitä huuliin laitettiin. Huulikiiltoa oli omast takaa mutten sitä enää hääjuhlassa lisännyt, kirkon morsiushuoneessa kylläkin ihan silkasta hermostuksesta Puuteria laitoin muutaman kerran kun oli niin kuuma päivä, mutta se oli omasta takaa. Meikki kesti helteestä huolimatta erinomaisesti, kiitos laatumeikkaajan ja -meikkien

 11. Mikä on kantasormus?

  nyt vasta rouvana tänne piipahdin joten vastaus on hitusen viipynyt :-/  Kantasormus on ns sinettisormus mitä miehet käyttävät yleensä etusormessa (joskus myös pikkusormessa, en ole varma etiketistä). Sormuksen olin aikonut teettää erään tunnuksen mukaisesti mutta muutinkin mieltäni ja ostin miehelle sähkömiehen Leathermanin. Kaiverrutin sen ja mies oli tosi tykästynyt :)

  Tiedoksi:

  Leatherman on ns monitoimityökalu missä on kaikkea sahasta pihteihin, ruuvimeisselistä tölkinavaajaan. Niitä saa eri versioilla ja materiaaleilla (teräs tai titanium) kultasepänliikkeistä ja hyvin varustetuista retkeilyliikkeistä. Omani (sähkömiehen versio) ostin kultasepältä ja maksoin jotain 110 euroa.

  se jiirijuttu kuulostaa minusta laitteelta jolla tehdään esim lattialistoihin ne kulmat. Tai taulunkehyksiin kulmat. Oisko samantapainen kuin jiirisaha? en muuta selitystä keksi.

  Dremeli kuulostaa myös työkalulta, joskaan just nyt en saa päähäni sitä sen tarkemmin vaikka tiedän että meilläkin tuon kuuloinen vehje on jossain autotallissa. Mies kun on sähkötyökaluhullu ::)

  Kahden jälkimmäisen suhteen voin tietysti olla väärässäkin..

×
×
 • Create New...