LilleriLalleri9

Aktiivijäsen
 • Viestit

  91
 • Liittynyt

 • Viimeksi vieraillut

Tietoja käyttäjästä LilleriLalleri9

 • Taso
  Juniori
 1. Itse ehkä hieman kummeksuisin, jos kirkkohäät olisivat jonain muuna päivänä kuin lauantaina. Mutta toki ne voivat olla, keskellä viikkoa on vain vaikeampi varmistua, että kaikki töissäkäyvät ja kauempana asuvat pääsisivät häihin osallistumaan. Siviilivihkiminen on aina vaihtoehto, jos päivämäärä on hyvin tärkeä, mutta itse juhlat voisi pitää eri päivänä. Sitten on vielä nämä joidenkin seurakuntien järjestämät Helposti naimisiin -päivät, jolloin parit jonottavat alttarille tiettynä päivänä, ja pappi vihkii liukuhihnatyyppisesti. Joidenkin mielestä ehkä epäromanttisinta ikinä, joillekin näppärä tapa päästä naimisiin kirkossa ilman stressiä ja kaiken keskipisteenä nököttämistä. Meidän häät oli tänä vuonna perjantaina toukokuun lopussa. Menimme maistraatissa naimisiin todistajien läsnäollessa ja iltapäivällä oli juhlat isommalle joukolle. Päivä oli sopivasti helatorstain jälkeinen ns. tärppipäivä, ja vaikka jotkut olivat töissäkäyviä ja osa tuli kaukaa, kukaan ei ainakaan ääneen sanonut, että valitsimmepa hankalan päivän. Perjantaihäissä oli vielä se hyvä puoli, että toipumispäiviä oli peräti kaksi ennen seuraavaa työviikkoa. Ainakin hääparin näkökulmasta kumpikin tuli tarpeeseen, vaikkei olleet mitkään ryyppyjuhlat (toisaalta ei mitkään alkoholittomatkaan). Jotenkin nyt kalskahtaa siltä, että Huippis kihlattunsa kanssa ei ole vielä ihan valmis avioon. Tai ainakaan mies ei tunnu olevan, kun häistä ei saa edes keskustella. Huippis: Mieti nyt tarkkaan, mitä häiltäsi odotat ja haluat. Kirjoita lista, johon laitat kaikki ajatukset, mitä haluat ja mitä et ainakaan halua. Jos mies ei suostu keskustelemaan toiveista ja ajatuksista häihin liittyen, mieti, kuinka kauan olet vielä valmis odottamaan. Ehkäpä se 2020 ei olekaan liian kaukana?
 2. Joo, häät oli jo toukokuun lopulla ja hyvin meni, kiitos vain Itse häävisassa taisi olla 16 kysymystä, ja parhaiten tienneet sai muistaakseni 12 oikein. Paperit jaettiin joskus ruokailun ja kahvien välissä tai jälkeen ja niitä sai täytellä joukkueina ja omassa rauhassa. Miehen kaa naureskeltiin pöydässä, kun monet mietti suunnilleen pää savuten meidän kieli poskessa keksimiä kysymyksiä . Jossain vaiheessa seremoniamestari avustajan kanssa kävi vastaukset läpi, ja se oli ihan hauska ohjelmanumero. Palkinnoksi oli karkkipussi. Itse asiassa taisi tulla tasapeli, ja voittajajoukkue ratkaistiin vielä kivi-sakset-paperi -kisalla. Oli ihan onnistunut juttu
 3. Kauheita tarinoita kyllä. Itse en oo ollut epäonnistuneissa häissä, mutta tylsissä kyllä. Tylsissä häissä on ollut liikaa puheita (ja tietenkin kamalan pitkäveteisiä sellaisia) tai ei ole ollut mitään ohjelmaa, pelkät syömiset ja kahvittelut.
 4. Jälkeenpäin lainailen itseäni: ostin korolliset avokkaat, tosin en kovin korkeita, (koska en osannut korkeammilla kävellä, vaikka olivat törkeen hyvännäköiset), ja loppuillaksi olin varannut kiilakorkotennarit, sellaiset erityisen pehmeät ja mukavat. Polvipituisen mekon kanssa ei ollut ongelmaa, ja monet huomasivat mun "tanssitennarit" ja niitä ihailivat. Suosittelen kaikille, jotka ei käytä arkisin korkokenkiä, että hankitte loppuillan kengät erikseen. Kenkäkaupoista löytyy ihania citylenkkareita ja -tennareita.
 5. No siinä kävi kuitenkin niin, että jouduin osaksi itse siivoilemaan. Ei onneksi ollut (enää) paljon siivottavaa siinä vaiheessa päivää. Mun vanhemmat ja lähipiiristä jokunen oli siivouksessa mukana. Mies jäi kotiin nukkumaan siksi aikaa.
 6. Vuorokauden hinta oli meillä 200 e. Sai käyttää kaikkea, mitä talosta löytyi, eli astiat, pöydät, penkit, keittiö, jääkaapit, kylmiöt, tanssilava, vessat, grilli jne. Pitopalvelu toi omat astiansa ja pöytäliinansa, mikä vähensi jälkisiivouksen määrää.
 7. Häät oli tän vuoden toukokuun lopussa, juhlapaikka varattiin tammikuussa. Kyseessä oli metsästysmaja Mikkelissä, hyvä ja edullinen juhlapaikka. Varmasti pitää varata "kamalan aikaisin", jos haluaa suositun hääpaikkakunnan suosituimman juhlapaikan suosituimpana kesälauantaina. Muussa tapauksessa riittää huomattavasti lyhyempi varoaika.
 8. Mies valitsi ja maksoi sekä kihlasormukset että mun vihkisormuksen. Onneks meillä ei oo kovin kallis maku kummallakaan, ei tullut mulle huonoa omatuntoa siitä, että mies maksoi kaikki korut. Häihin laitettiin kumpikin rahaa aika lailla joka tapauksessa.
 9. Pyydettiin kutsussa ilmoittamaan, jos noudattaa erikoisruokavaliota (esim. gluteeniton). Siksi tuo esimerkki, ettei vieraiden tekisi mieli alkaa nirsoilemaan ja valkkaamaan. Joidenkin perään piti kysellä, kun tiedettiin, etteivät ole suinkaan kaikkiruokaisia. Käytännössä meillä taisi olla buffetin ohella tietty pääruoka, joka oli gluteeniton, maidoton ja kasvis, pitopalvelun ei siis tarvinnut enää kehittää jokaiselle edellä mainitulle vielä erillisiä ruokia. Lisäksi oli esim. graavilohi astiassa pelkilteen, joten sellainen, joka oli vaikkapa gluteeniton, pystyi ottamaan graavilohta sellaisenaan lautaselleen. Osa ruokavalioisista oli sitä mieltä, että syö pöydästä sitä mitä voi, eikä heitä varten tarvinnut tilata erikseen. Tällainen oli mm. sappivaivainen sukulainen. Ruokavalioiden kanssa kikkailu voi tulla tosi kalliiksi, jos suostuu kaikenmaailman erikoisuuksiin ja kyselee kauheasti toiveita. Allergiat, sairaudet ja tietyt vakaumukset tietenkin huomioidaan pitopalvelun kanssa sopiessa.
 10. Rahaa kului ilman häämatkaa n. 5500 e. Tosi vaikea oli arvioida rahanmenoa etukäteen. Pitopalvelu ja bändi nielivät suurimman osan, mutta yllättävän paljon tuli muutakin maksettavaa. Mutta ei kaduta eikä tunnu pahalta, saatiin niin huiput juhlat, että mielellään niistä maksettiin
 11. Meillä oli 67 vierasta ja juomia seuraavasti: 12 pulloa kuoharia + 2 isoa pulloa Pommacia alkujuomiksi muutama laatikko Lapin Kultaa ja Sandelsia, lisäksi parikymmentä tölkkiä alkoholitonta olutta jonkin verran siideriä, alkoholilla ja ilman (en muista määriä) kaksi isoa Finlandia-vodkaa kaksi pullollista konjakkia lisäksi tarjolla oli 8 litraa limpparia + schweppesiä joko juotavaksi tai lantraukseen ---- Juhlien jälkeen kotiin vietäväksi oli jonkin verran alkoholittomia oluita ja siidereitä sekä puolitoista pulloa vodkaa. Juhlissamme ei tarjottu lainkaan viiniä, koska ei raaskittu sitä enää ostaa. Ruokajuomaksi oli pitopalvelun tarjoamat vedet, mehut ja kotikaljat sekä meidän miedot/ alkoholittomat. Kaikki alkoholilliset oluet ja siiderit meni.
 12. Mua ei ihan kauheasti edes jännittänyt. Lähinnä jännitin kaikkea etukäteen, ja vielä kampaajan tuolissakin hermostutti, mutta kun vihkimisen aika tuli, olin yllättävän rauhallinen ja tyyni, joskin nieleksin kyyneliä ja sain kuin sainkin pidettyä liikutuksen kurissa. Juhlissa vain hymyilin ja nautin.
 13. Yritettiin nukkua pitkään, nautittiin toisistamme, purin lopun kampauksen, käytiin suihkussa, selvitin hiukset runsaalla määrällä hoitoainetta, levättiin, minä läksin iltapäivällä juhlapaikalle auttamaan tavaroiden roudauksessa ja hakemaan loppuja ruokia ja juomia, poimin matkalla opastekyltit pois. Iltapäivällä tuli yksi häissä ollut kaveri käymään kylässä, tarjottiin kahvia ja hääkakkua.
 14. Ei painanut yhtään vähää. Anoppi on sen luokan stressaaja, että emme antaneet hänelle häihin liittyen ainoatakaan tehtävää tai päätöstä, vaan hän sai keskittyä juhlimiseen. Ymmärtääkseni hän oli tähän ratkaisuun tyytyväinen, vaikka kautta rantain tarjosikin neuvojaan suunnitteluvaiheessa.
 15. Ei oltais millään yöllä jaksettu "viettää hääyötä", oltiin niin uuvuksissa juhlista. Aamulla sitten