Jump to content
Naimisiin.info

LilleriLalleri9

Aktiivijäsen
 • Posts

  98
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

LilleriLalleri9's Achievements

Juniori

Juniori (2/5)

 1. Olen varmaan aika ehdoton, mutta minusta häissä ei pidä kosia (häiden jälkeen romanttisissa tunnelmissa kahden kesken olisi paaaaljon parempi idea). Ylipäätään en tykkää, että joku varastaa shown, ellei kyseessä ole pikkulapsi ja tilanne on täysin tahaton ja sinällään suloinen ja hauska. Häissä ei pidä pukeutua juhlavammin kuin morsian, ristiäisiin ei pidä viedä pientä vauvavierasta, synttäreillä keskitytään sankariin eikä jaella kaikille lahjoja jne.
 2. Minusta tuntuisi peräti teeskentelyltä mennä kirkossa naimisiin, jos ei uskonnosta yhtään perusta. Ymmärrän, jos on eronnut kirkosta kirkollisveron tai kirkon toiminnan vuoksi, mutta uskoisi kuitenkin Jumalaan. Mutta täysi pakana kirkkovihkimisessä, en henk.koht. ymmärrä, koska hienot puitteet tuntuisi olevan se ainoa motiivi. Itse menimme maistraatissa ns. koruttomasti, mutta kuitenkin laittautuneina, koska hääjuhla oli samana päivänä. Itse hääjuhlaan panostettiin, vihkiminen oli tarkoituksella simppeli ja intiimi, ja mielestämme sellaisenaan ihan kaunis ja riittävä. Mies ei kuulu kirkkoon, eikä olisi halunnut isoa vierasjoukkoa mukaan vihkimiseen. Meille tämä oli paras tapa.
 3. Oletkohan jo ehtinyt valintasi tehdä, kun maaliskuussa jo tätä kyselit? Leppävaarassa on ainakin Salon Klipsi, josta saisit molemmat. Hinnat nyt ei ihan edullisimmasta päästä ole, jos noita häämeikkejä ja -kampauksia katsot: http://www.salonklipsi.fi/wp-content/uploads/2017/08/HINNASTO_Helsinki_Espoo_Vantaa_2017-1.pdf Mutta mulla olis sellainen vinkki, että jos juhlanne ei kestä ihan kellon ympäri tai et ole muuten ihan tiptop -ihminen, niin suosittelisin, että otat palvelun muuna kuin hää-nimikkeellä. Itse sain toisen paikkakunnan Sokoksella huomattavasti alennusta, kun tilasin juhlameikin ja -kampauksen häämeikin ja -kampauksen sijaan. En tosin tiedä, toteutetaanko tätä yleisesti, mutta mulle ainakin sanottiin, että hääkampauksissa maksaa suunnittelu, koekampaus sekä se, että kampauksen on kestettävä pitkän aikaa ja kaikenlaista säätä liikahtamatta mihinkään eri asentoon. Mua ei sellainen haitannut, koska mun kampaus oli muutenkin rento ja kiharainen. Meikki oli tosi kaunis myös, vaikkei häämeikki -nimikkeellä tehtykään.
 4. Olen todella itkuherkkä, mutta suureksi yllätyksekseni en itkenyt omissa häissäni lainkaan. Toki karsittiin aika paljon potentiaalisia itkun paikkoja valitsemalla maistraattivihkiminen pelkkien todistajien läsnäollessa, häissä ei pidetty lainkaan puheita ja muutenkin tunnelma oli hyvin iloinen. Vihkimishetkellä piti hieman nieleskellä kyyneleitä ja häävalssikin pisti vähän herkistymään, mutta en vuodattanut kuitenkaan kyyneleitä. Meillä oli oikein mukavat ja rennot, meidän näköiset häät.
 5. Meidän häät oli loppukeväällä. Luonto oli kaunis koivuineen ja sääkin sattui olemaan hieno, vaikka oli hirveän kylmä kevät, ja ehti jo hirvittää, että sataako meidän häissä räntää tai rakeita. Keski- tai loppukesän häissä on vaarana, että on karmea helle tai sitten vettä tulee taivaan täydeltä. Lisäksi kesähäät on niin suositut, että parhaat päivät pitää varata todella hyvissä ajoin ja vieraillakin saattaa olla päällekkäisyyksiä juhlissa. Talvihäät taas vaatisi minusta sen lumen, että saisi kauniita kuvia ulkona. Syyshäät vois olla tunnelmalliset kynttilöineen ja syksyn väreineen. Kaikissa vuodenajoissa on puolensa, ja tärkeintä on tietenkin, että hääpari voi valita itse mieleisensä häiden ajankohdan.
 6. Mun polttarit tuli täytenä yllätyksenä, en ihan aikuisten oikeesti osannu aavistaa lainkaan. Olin vilpittömän ilahtunut, polttareitani vietettiin mökillä ihan muutaman läheisen ystävän voimin. Oli ihan parasta Ymmärrän, että jotkut morsiamet on sellaisia, jotka ei voi sietää yllätyksiä, joten polttaripäivän ajankohdan voi kertoa, mutta mun mielestä ei muuta, koska ideana on, että se on ystävien järjestämä yllätys. Toivon mukaan läheiset tuntee morsiamen niin hyvin, että tietävät, mistä tämä pitää ja mihin kaikkeen pitää voida henkisesti varautua etukäteen.
 7. Mulla oli sukkahousut, en edes harkinnut stay-uppeja, koska en ole koskaan ollut sinut niiden kanssa. Suosittelen stay-uppeja siis vain, jos on muutenkin tottunut käyttämään niitä. Ekaa kertaa häitä varten siis en. Mulla oli polvipituinen mekko, mutta en tiedä, miksei kesähäissä voisi olla paljassäärinkin, jos on täyspituinen hääpuku eikä vaaraa hiertymistä kenkien kanssa.
 8. Itse ehkä hieman kummeksuisin, jos kirkkohäät olisivat jonain muuna päivänä kuin lauantaina. Mutta toki ne voivat olla, keskellä viikkoa on vain vaikeampi varmistua, että kaikki töissäkäyvät ja kauempana asuvat pääsisivät häihin osallistumaan. Siviilivihkiminen on aina vaihtoehto, jos päivämäärä on hyvin tärkeä, mutta itse juhlat voisi pitää eri päivänä. Sitten on vielä nämä joidenkin seurakuntien järjestämät Helposti naimisiin -päivät, jolloin parit jonottavat alttarille tiettynä päivänä, ja pappi vihkii liukuhihnatyyppisesti. Joidenkin mielestä ehkä epäromanttisinta ikinä, joillekin näppärä tapa päästä naimisiin kirkossa ilman stressiä ja kaiken keskipisteenä nököttämistä. Meidän häät oli tänä vuonna perjantaina toukokuun lopussa. Menimme maistraatissa naimisiin todistajien läsnäollessa ja iltapäivällä oli juhlat isommalle joukolle. Päivä oli sopivasti helatorstain jälkeinen ns. tärppipäivä, ja vaikka jotkut olivat töissäkäyviä ja osa tuli kaukaa, kukaan ei ainakaan ääneen sanonut, että valitsimmepa hankalan päivän. Perjantaihäissä oli vielä se hyvä puoli, että toipumispäiviä oli peräti kaksi ennen seuraavaa työviikkoa. Ainakin hääparin näkökulmasta kumpikin tuli tarpeeseen, vaikkei olleet mitkään ryyppyjuhlat (toisaalta ei mitkään alkoholittomatkaan). Jotenkin nyt kalskahtaa siltä, että Huippis kihlattunsa kanssa ei ole vielä ihan valmis avioon. Tai ainakaan mies ei tunnu olevan, kun häistä ei saa edes keskustella. Huippis: Mieti nyt tarkkaan, mitä häiltäsi odotat ja haluat. Kirjoita lista, johon laitat kaikki ajatukset, mitä haluat ja mitä et ainakaan halua. Jos mies ei suostu keskustelemaan toiveista ja ajatuksista häihin liittyen, mieti, kuinka kauan olet vielä valmis odottamaan. Ehkäpä se 2020 ei olekaan liian kaukana?
 9. Joo, häät oli jo toukokuun lopulla ja hyvin meni, kiitos vain Itse häävisassa taisi olla 16 kysymystä, ja parhaiten tienneet sai muistaakseni 12 oikein. Paperit jaettiin joskus ruokailun ja kahvien välissä tai jälkeen ja niitä sai täytellä joukkueina ja omassa rauhassa. Miehen kaa naureskeltiin pöydässä, kun monet mietti suunnilleen pää savuten meidän kieli poskessa keksimiä kysymyksiä . Jossain vaiheessa seremoniamestari avustajan kanssa kävi vastaukset läpi, ja se oli ihan hauska ohjelmanumero. Palkinnoksi oli karkkipussi. Itse asiassa taisi tulla tasapeli, ja voittajajoukkue ratkaistiin vielä kivi-sakset-paperi -kisalla. Oli ihan onnistunut juttu
 10. Kauheita tarinoita kyllä. Itse en oo ollut epäonnistuneissa häissä, mutta tylsissä kyllä. Tylsissä häissä on ollut liikaa puheita (ja tietenkin kamalan pitkäveteisiä sellaisia) tai ei ole ollut mitään ohjelmaa, pelkät syömiset ja kahvittelut.
 11. Jälkeenpäin lainailen itseäni: ostin korolliset avokkaat, tosin en kovin korkeita, (koska en osannut korkeammilla kävellä, vaikka olivat törkeen hyvännäköiset), ja loppuillaksi olin varannut kiilakorkotennarit, sellaiset erityisen pehmeät ja mukavat. Polvipituisen mekon kanssa ei ollut ongelmaa, ja monet huomasivat mun "tanssitennarit" ja niitä ihailivat. Suosittelen kaikille, jotka ei käytä arkisin korkokenkiä, että hankitte loppuillan kengät erikseen. Kenkäkaupoista löytyy ihania citylenkkareita ja -tennareita.
 12. No siinä kävi kuitenkin niin, että jouduin osaksi itse siivoilemaan. Ei onneksi ollut (enää) paljon siivottavaa siinä vaiheessa päivää. Mun vanhemmat ja lähipiiristä jokunen oli siivouksessa mukana. Mies jäi kotiin nukkumaan siksi aikaa.
 13. Vuorokauden hinta oli meillä 200 e. Sai käyttää kaikkea, mitä talosta löytyi, eli astiat, pöydät, penkit, keittiö, jääkaapit, kylmiöt, tanssilava, vessat, grilli jne. Pitopalvelu toi omat astiansa ja pöytäliinansa, mikä vähensi jälkisiivouksen määrää.
 14. Häät oli tän vuoden toukokuun lopussa, juhlapaikka varattiin tammikuussa. Kyseessä oli metsästysmaja Mikkelissä, hyvä ja edullinen juhlapaikka. Varmasti pitää varata "kamalan aikaisin", jos haluaa suositun hääpaikkakunnan suosituimman juhlapaikan suosituimpana kesälauantaina. Muussa tapauksessa riittää huomattavasti lyhyempi varoaika.
 15. Mies valitsi ja maksoi sekä kihlasormukset että mun vihkisormuksen. Onneks meillä ei oo kovin kallis maku kummallakaan, ei tullut mulle huonoa omatuntoa siitä, että mies maksoi kaikki korut. Häihin laitettiin kumpikin rahaa aika lailla joka tapauksessa.
×
×
 • Create New...