aph

Aktiivijäsen
 • Content count

  14
 • Joined

 • Last visited

About aph

 • Rank
  Untuvikko
 1. Meillä huomioidaan kyllä jokaisen erityisruokavalio ja kun pienet juhlat on kyseessä niin myös tiedossani olevat "inhokit". Tiedän siis, että vieraista muutama inhoaa kypsää paprikaa niin sitä ei ruokiin tule jne. Omassa perheessä on paljon allergioita ja lapset ovat/ovat olleet laajasti allergisia niin tiedän miten kurjaa on jos ei sopivaa syötävää ole ja pitää omat eväät tehdä jos haluaa syödä. Toisaalta en koe edes vaikeaksi huomioida muutamia allergioita, yhtä keliaakikkoa ja paria kasvissyöjää kun olen vääntänyt vuosia ruokia (ja niitä herkkueväitä juhliin) muutamalla sopivalla ruoka-aineella. Ymmärrän kyllä että valtaosan mielestä tuollainen "kaiketon" ruoanlaitto ym on lähes mahdotonta. Tärkeintä onkin, että ilmoitatte selvästi jos ette pysty erityisruokavaliota jossain kohtaa huomioimaan. Tällöin kyseinen henkilö osaa varautua. Ja tarkat tiedot siitä mitä mikäkin ruoka sisältää on hyvä olla juhlapaikalla allergisia varten. Harva allerginen pystyy luottamaan siihen jos vain lukee vaikkapa maidoton. Näitten kanssa kun käy vahinkoja että sotketaan laktoositon ja maidoton vaikka. Toisaalta moni laktoosittomaksi merkitty ruoka saattaa olla myös maidoton kun sisällyksen lukee. Melko pieni vaiva mutta iso ilo allergiselle. Pitopalvelultakin voi sisällöt pyytää.
 2. Minulla on ajatuksena tehdä kimppu vihkipäivänä löytyvistä niittykukista. Sopii minulle parhaiten ja niitä kimppuja voi sitten tehdä uusia sitä mukaa kun lakastuu.
 3. Ei nyt servettirenkaita, koska näihin riittää nuo nauhat, mutta näin meillä tulee servetit. Perhoset kahville ja toiset ruoalle. http://aijaa.com/8oPEHi http://aijaa.com/TUt04h
 4. Meidän pienissä juhlissa tulee olemaan kertakäyttöastiat alusta loppuun asti. Juhlimme mökillä vailla juoksevaa vettä ja juomakelpoinen vesi esim pitää viedä mukana joten tiskaaminen ei houkuttele.
 5. Me ehdimme olla kihloissa suunnilleen 13v4kk. Vähän pidempi kihlaus
 6. Tunnen ja todella hyvin tunnenkin kun pidetään häät ihan perhepiirissä. Tuntisin tosin kyllä silti vaikka olisi päädytty siihen toiseen vaihtoehtoomme eli 80 henkilön juhliin. Mutta olemme olleet yhdessä pienen iäisyyden eli se vaikuttaa todella paljon.
 7. Itse maksetaan. Olisi hassua jos joku muu maksaisi kun olemme asuneet yhdessä lähes 15v ja lapsiakin useampi.
 8. Meillä on kokonaisluku 21 tai 22 oma perhe mukaanlukien eli vieraita on 16 tai 17. Heistä neljä on alaikäisiä.
 9. Meillä on molemmilla hyvin tavalliset sukunimet. Lapset ovat saaneet isänsä nimen ja meille on ollut 13v selvää, että jossain vaiheessa menemme naimisiin ja otan miehen sukunimen. Silti alkaa jonkinlaista kriisiä pukkaamaan kun nimenmuutokseen on muutama kuukausi. Hassua
 10. Meillä avioehto on itsestään selvyys. Olemme eläneet yhdessä noin 15v ja koko sen ajan ns omilla rahoilla. Mies on meistä se joka tienaa ja minä saan palkkaa sen verran, että sillä elelee mukavasti. Nyt naimisiinmenohetkellä elämme tosin "poikkeusaikaa" koska hoidan kahta nuorimmaista kotona eli elämme täysin miehen rahoilla. Nämä ovat yhteisiä päätöksiä ja haluamme jatkossakin pitää niistä kiinni.
 11. Me ilmoitimme jo lähipiirille ajankohdasta ennakkoon ilmoittaessa, että juhlimme mökillä ja pääosin ulkona. Mainitsimme samalla, että pukeudumme sään mukaan uimavaatteisiin/kuravaatteisiin/pilkkihaalariin. Jos joku haluaa tälläytyä ja sotkea vaatteensa/palella tms niin omahan on ongelmansa.
 12. Me päädyimme pieniin (22hlöä, joista vieraita 17 ja alaikäisiä kaikkiaan 7) häihin, koska seuraava mahdollinen rajaus olisi tarkoittanut yli 80hlöä emmekä mielellämme ole juhlien keskipisteenä. Nyt maistraattiin (pe) tulee mukaan meidän kolme lasta, miehen vanhemmat ja minun äitini. Juhlimme la-su miehen suvun mökillä jonne em lisäksi tulee meidän sisarukset perheineen, meidän mummut (2) ja yksi yhteinen hyvä ystävä. Kaikki mahtuvat yöpymään ja mikäli sää on aivan onneton (eli Suomen alkukesälle tyypillinen nollakeli räntäsateineen) niin voimme helposti muuttaa suunnitelmaa ja siirtää juhlat meidän kotiin joka on noin 10km päässä mökistä. Silloin toki emme voi yöpymistä tarjota kaikille.
 13. Olemme olleet yhdessä jo niin kauan (lähes 15v) joten emme pitäneet kiirettä myöskään hääsuunnitelmien kanssa. Kun päätös naimisiin menosta tehtiin (mies kosi syksyllä 2016 "uudelleen" eli noin 13v kihlautumisen jälkeen) niin päätimme naimiseen menon tapahtuvan vuoden 2017 aikana. Kun muilta "kiireiltä" ehdimme niin aloitimme nyt helmikuussa suunnittelemaan. Ja valtaosa suunnitelmista onkin jo tehty, koska päädyimme meidän näköiseen pienimuotoiseen juhlintaan eli maistraatti on varattu ja perheille kerrottu että haluamme viettää heidän kanssaan rennosti vihkimisen jälkeisen viikonlopun mökillä. Enää tarvitsee miettiä mitä syödään, juodaan ja etsiä joku kiva mekko itselle ja lapsille. Vihkiminen kesäkuun puolivälissä.
 14. Me olemme olleet yhdessä lähes 15v ajan joista kihloissa 13v. Iältämme olemme n. 36v, mies yrittäjä ja minä tällä hetkellä hoitovapaalla vakityöstä. Perheeseemme kuuluu minun lähes 17v poika ja yhteiset tytöt 5v ja 1v.