LiShun

Aktiivijäsen
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

About LiShun

 • Rank
  Untuvikko
 1. Meillä on kaksi eri yhteistiliä, toinen säästämiseen ja toinen arkikustannuksiin, johon laitamme kuukausittain kiinteän summan ruoka- ja vuokrabudjetiksi. Ylijäämät tältä tililtä siirretään yhteiselle säästötilille, jonne myös laitamme tällä hetkellä häitä varten budjetoitua pottia kykyjemme mukaan omilta tileiltämme. Meillä on myös erikseen ASP-tili mieheni nimellä. Itselläni on oma säästötili omia henkilökohtaisia säästökohteitani varten, ja käyttötili jonne jätän itselleni palkasta "kuukausirahan" ennen kuin siirrän loput toisille tileille istumaan.
 2. Johanna Kurkelan ja Juha Tapion musiikista löytyy paljon Meille resonoivaa musiikkia, mutta erityismaininnan voisivat saada: Johanna Kurkela - Muita enemmän Juha Tapio - Jotain niin oikeaa Näiden kappaleiden välillä on suorastaan harras tunnelma, ja niitä on yhdessä kuunneltu monet kerrat suhteiden alkuajoista tähän päivään saakka. Omalta osaltani voisin melkein sanoa, että Johanna Kurkelan musiikki auttoi minut suorittamaan Eriksonin "lähentymisen" kehitystehtävän.
 3. Aloitin/aloitimme jo pari kuukautta ennen kosintaa, mutta henkisesti olin hääpaikan valinnut jo seurusteluvaiheessa (Olin nähnyt kerran esittelyvideon siitä ja kaikki hääfantasiat sijoittuivat tähän paikkaan - mikään muu paikka ei olisi toiminut kun olin ehtinyt visualisoida itseni siellä niin monta kertaa). Hääpaikka ja sitä kautta catering oltiin varattu jo ennen kosintaa. Nyt kun kihlat on julkiset, tästä vasta alkaakin kunnon suunnittelu!
 4. Nyt se sitten tapahtui perjantaina! Aika pitkälle olin osannut odottaa että arkivapaa Vallisaaressa vietettynä voisi olla prime time, mutten varsinaisesti odottanut sitä kunnes mies nappasi kädestä ja veti katsomaan merinäköalaa kun olin syömässä eväitä penkillä. Siinä sitten olin jo satavarma ja eiköhän kun käännyin taktisesti katsomaan merta, mies veti hihasta ja kun käännyn on hän siinä takana polvillaan sormuksen kanssa. Ah. Huikeaa, kun viimein saa julkisesti suunnitella häitä, ja sormuskin tuntuu niin oikealta sormessa.
 5. Hahhah, ei se suinkaan ole myöhäistä, koska naimisiinmeno on ollut selviö niin pitkään, että lähinnä alkuun odotettiin sosiaalisesti hyväksyttävää aikaa kihlautumiselle, ettei tarvitsisi kohdata yleisön skeptisyyttä (vetkuloin niin pitkään parisuhteen virallista aloittamista, että siihen ryhdyttyäni lähdin itse heti mukaan aikeena pysyä mukana loppuelämän - ja tämä sama ajatus oli tulevalla miehelläni). Nyt on kosinta lähinnä lykkääntynyt sen takia, että mies tahtoo sen olevan yllätys, ja minä olen esittänyt toiveena, ettei kosinta tapahdu ollessani "kotivaatteissa". Sieltä se on tulossa, sillä aviopareiksi ollaan jo lupauduttu ilman suoraa kysymystä aikaa sitten (tullut selväksi keskusteluissa arvoista ja yhteisestä tulevaisuudesta yms.) Kosinta tulee olemaan vain kirsikka kakun päälle ja ilmoitus koko kansalle aikeemme sementoitumisesta. Kirkkoa tosin ei ole varattu koska meille tulee siviilivihkiminen maistraatissa ja nimellinen seremonia paikan päällä juhlapäivänä.
 6. Häät 20.7.2019, ja juhlapaikan varasin viime viikolla. Kuulemma oli ainoa kahdesta kesälauantaista vuodelle 2019, jotka olivat vielä vapaat. Oli siis hyvä olla jo nyt liikkeellä.
 7. Mehän olemme mieheni kanssa jo varanneet hääpaikankin ja sitä myötä sinetöineet hääpäivän, mutta kosinta puuttuu vielä. Olen jo tässä kattellut erinäisiä päiviä keväällä ja kesällä, jolloin kosinta olisi potentiaalinen, mutta en oikein osaa ottaa siitä stressiä tai jännitystä, koska tiedän sen olevan tulossa ja vallalla on vain luottamus ja miellyttävä odottavan fiilis. Kyllä se sormus sieltä tulee, ja sitten voin vihdoinkin "julkisuunnitella" häitämme (eli taidokkaasti peitellä faktan, että meillä on jo melkeen kaikki valmiina vieraslistoja ja menuuta myöten)
 8. Itse maksetaan, ellei uutiset julkistettuamme käy ilmi, että vanhempamme ovat halukkaat sponsoroimaan osan häidemme kustannuksista. Olemme kuitenkin valmistautuneet kuittaamaan koko 15 000 euron tilin itse.
 9. Häiden budjettikatoksi on laskettu 15 000 euroa, joka sisältää kaiken kihlasormuksia ja häämatkaa lukuunottamatta. Budjetissa on selkeä painotus tietyillä kulukohteilla muitten yli, ja se kuvastaa hyvin omaa tärkeysjärjestystämme. Alustava budjettijako menee jotakuinkin näin, vierasmäärä 100 henkeä: Vihkisormukset: 750 eur Tilavuokra: 3500 eur Ruokatarjoilu: 5000 eur Juomatarjoilu: 1300 eur (osittain baarista vieraiden itse kustantamat juomat) Morsiamen koko "look": 1200 eur Sulhasen "look": 1100 eur Somisteet: 50 eur Hääkuvaus: 1000 eur Save The Date: 0 eur (sähköisenä lähetetään) Kutsut: 160 eur Kiitoskortit: 160 eur Vieraskirja: 20 eur "Vihkijän" palkkio: 150 eur (Ei virkamies, vaan palkattu puhuja hoitamaan seremonian) Mies vähän yski kun kerroin realistisen arvioni budjetista, mutta perustelujen jälkeen totesi että kuulostaa oikealta, sillä eihän näitä juhlia juhlita kuin kertaalleen.
 10. 20.7.2019. Juhlapaikka on varattu ja kaikenlaista muutakin on tässä tullut jo suunniteltua... ... kosinta puuttuu vielä mutta onneksi se on varmasti tulossa ja minä ja sulhoni olemme varautumishenkisiä ja mielellämme liikkeellä hyvissä ajoin. Hääpaikan varauksen suhteen tästä olikin hyötyä, sillä valitsemaamme paikkaan oli vain kaksi lauantaita jäljellä kesälle 2019 kun viime viikolla tein varauksen. Hääsuunnittelu on vielä toistaiseksi kunnon hermolomaa jonka parissa mielellään viettää "tyhjät hetket".