Amandine

Rouva
 • Content count

  92
 • Joined

 • Last visited

About Amandine

 • Rank
  Juniori

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Paikkakunta
  Helsinki/Savo/Turku

Recent Profile Visitors

518 profile views
 1. Minä en katso postimerkkejä, todella erikoisiin merkkeihin kiinnitän huomioita, mutta muuten merkit eivät ole oleellinen asia. Kakkosluokan merkkien kohdalla ajattelen vain, että juhlat ovat suhtellisen suuret, koska kutsuja on lähetetty paljon.
 2. Minusta hääkutsu ei välttämättä kaipaa runoa.
 3. Minä laittaisin vähän siistimmät vaatteet, mutta en muista, että ainakaan Kairossa matkalaisilla olisi ollut pukuja tai kravatteja perusravintoloissa. Hienompiin paikkoihin täytyy pukeutua, mutta perushotelliravintolaan ei.
 4. Samoilla linjoilla useimpien kanssa: alkoholin puuttuminen ei pilaa juhlia, mutta kovin pitkäksi ilta ei veny. Mielestäni sopivat viinit kruunaavat aterian ja hyvin valittu avec kahvin. Itse useimmiten alkoholittomia nauttivana toivoisin, että myös alkoholittomiin juomiin panostettaisiin, eikä tarjolla olisi vain maitoa, mehua, kotikaljaa ja hanavettä jääpaloilla. Laadukas kivennäisvesi ilahduttaisi suuresti. En muuten ymmärrä alkoholin ja viinan rinnastamista, koska myös viinit ovat alkoholijuomia, mutta kovin kaukana pontikan tapaisista viinoista. Ei kaikkien alkoholijuomien tarkoituksena ole hankkiutua umpihumalaan, vaan juoda voi myös kohtuudella ja nautiskellen.
 5. Myös minun sähköpostini heittää nimettömät vietit roskapostien joukkoon. Minulla on sama tilanne ja niin on myös monilla häävieraillamme, joten lähetämme Save the Date-kortit loppukeväästä, että ihmiset tietävät syyshäistämme. Kaasoiluhäätkin ovat vähän ongelmalliseen aikaan, koska päälle osuu työkuvioita, mutta onnistun olemaan maassa, koska tiesin häistä riittävän ajoissa etukäteen.
 6. Luulisin, että riippuu paljon perheestä ja suvun tavoista. Äitini suvussa on tapana laulaa kaikissa perhejuhlissa, koska suku on musikaalista ja innokasta laulamaan. Isäni puolella ei lauleta juhlissa kuin silloin kun se on pakollista eli kirkollisten toimistusten yhteydessä. Juhlien järjestäjät voivat mielestäni päättää aivan itse, lauletaanko vai ei. Jos itse rakastaa laulamista ja yhteislaulua ja tietää, että vieraista löytyy lauluhaluisia, miksi ei. Itse pidän laulamisesta ja mielestäni yhteislaulu on ihanaa, mikäli muutkin nauttivat siitä. Yhteislaulu perinteitä pitäisi pitää yllä ja laulaminenhan on kivaa, mikäli se sopii juhlien tyyliin.
 7. Meille tulee konjakkia ja calvadosta.
 8. Meille ei tule koristetta. Kakun päällä olevat esineet eivät ole meidän juttumme.
 9. Meille tulee erilaiset lasit kuin vieraille, mutta mitään uusia emme osta, vaan käytämme Ranskasta tuomiamme hieman erikoisempia shampanjalaseja. Vieraille on varattu tavalliset Villeroy & Bochin kristallilasit. Välillä haaveilemme molemmat ranskalaisista käsinhiotuista kristallilaseista, jotka on platinoitu, jos budjetti antaa myöten ja aloitamme vielä yhden lasisarjan keräämisen niin hankimme kaksi ensimmäistä lasia käyttöömme hääpäiväksi.
 10. Tuomiokirkkoseurakunnan sivuilta löysin seuraavat tiedot kappelista: Yhteystiedot Nimi: Tuomiokirkon kappeli Yksikkö: Tuomiokirkkoseurakunta Puhelinnumero: 09-2340 6120 Fax: 09-2340 6140 Sähköpostiosoite: [email protected] Osoite: Hallituskatu 7 Kappeli on senaatintorilta nousevien portaiden oikealla puolella oleva valkoinen rakennus. Kulku portaiden puolestavälistä. Aukioloaika: kappeli on auki sovittaessa Esteettömyystiedot: Kappeliin on hyvin jyrkät, pitkät ja kapeat portaat Omia kokemuksia: Kappeli on aika pieni, mutta tunnelmallinen ja siellä on urut - tosin muistelen, että äänikertojen määrä on melko rajallinen. Kappelin portaat ovat oikeasti jyrkät ja porraskäytävä on vähän nuhjuinen, mutta muuten paikka on varmasti sopiva pienehköihin häihin.
 11. Palapeilin palan päälle aseteltu kynttiläasetelma on näyttävä ja kustannuksiltaan edullinen. Muutama harkittu kukka-asetelma ja turhat rojut pois silmistä, niin koti näyttää juhlavalta.
 12. Kaasoiluhäissä ainakin alustavasti on suunniteltu boolitarjoilun aloittamista valssien jälkeen.
 13. Toisissa kaasoiluhäissä tarjotaan cocktail-paloja, juomia ja seremoniamestari kertoo hieman ohjelmasta ennen morsiusparin tuloa. Suolaista syötävää tarjotaan siksi, että juhlat pidetään Helsingissä, mutta suurin osa vieraista tulee parin tunnin ajomatkan päästä, joten vierailla on varmasti jo nälkä ja jano vihkitoimituksen jälkeen.
 14. Tämä Lapinin idea on aivan ihana ja varmasti esimerkillään innostava. Ehkä mekin teemme jotain tällaista tai ainakin yritämme. Kauniista asioista nauttivana pidän paljon myös Hattuhirmun löytämistä teepalloista.
 15. En ymmärrä, miksi pukukoodi herättää niin suuria tunteita. Mielestäni on kohteliasta ja vierastahuomioivaa kertoa, miten juhliin tulee pukeutua ja pukukoodista selviää myös millaisista juhlista on kyse. Mielstäni on hieman kornia, että morsiamella on huntu ja juhlava ja koristeellinen puku, sulhasella tumma puku tai jotain muuta juhlavaa ja hääväki tulee miehet paidoissa ja housuissa ja naiset arkisissa kukkamekoissa. Kaikille niille, jotka epäilevät, että nuori mies ei voi olla tyylikäs puku päällä, voi todeta, että 25-vuotias veljeni käyttää kaikissa arvokkaammissa juhlissa pukua mielellään ja omistaa niitä useita kappaleita. Veljeni tekee ihan tavallisia töitä, eivätkä esimerkiksi perhejuhlamme ole mitään jäykkiä tilaisuuksia, mutta silti miehet ovat puvuissa ja naisilla on jotain juhlavaa päällä.