Katkis

Rouva
 • Content count

  5451
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by Katkis


 1. Mun mielestä voi pitää siinä järjestyksessä kuin huvittaa. :) Mä pidän vähän miten sattuu. Aiemmin mulla oli aina kihla alla (eli ensin), vihki päällä, koska siinä järjestyksessä sain ne, mutta myös koska kihla on aika paljon arvokkaampi kuin vihki, joten se vihki "suojasi" sitä. Mutta nykyisin tosiaan vähän miten sattuu. :) 


 2. 28 minutes ago, Vaniella said:

  Kiitos vastauksesta. :) Mietin kyllä tuota oksidoitua metalliakin vaihtoehtona ja netistä löytyi joitain ihan kivoja kuviakin. Kuitenkin kun korukaupassa katselin jotain hopeakorua (ei ollut sormus), jonka materiaalina oli oksidoitu hopea, en oikein lämmennyt. Jokin siinä tökki. Olen nyttemmin ihastunut valkokultaiseen kihlaani ja siihen sopii mielestäni vain täysin musta, ei tummanharmaa, jota oksidoitu hopea ainakin mielestäni on. Toisaalta tuon aiemmin linkkaamani kuvan sormus on ilmeisesti oksidoitua hopeaa, mutta kuvissa värit eivät aina näytä siltä kuin luonnossa.

  Timanteissa minua epäilyttää niiden eettisyys, vaikka olen löytänyt paljon hienoja sormuksia mustilla timanteilla. Toinen ongelma on budjetti. Haluaisin enemmän mustaa kuin vain yhden kiven verran, ja mitä enemmän dimangeja, sitä kalliimpi rinkula. :unsure: (vaikka toki nuo hiilikuituisetkin näytti melko kalliita olevan)

  Mustat timantit eivät ole niin kalliita. Vinkkaisin katsomaan Etsysta, etsi sieltä "white gold black diamond eternity band", sellaisia kapeita saa n. 300-500 eurolla. :)    Ja jos jollain valmistajalla on muita sormuksia mustilla timanteilla, niin usein ne valmistavat myös tilaustöitä, jos joku toinen malli miellyttää enemmän. :) 

  Vaniella likes this

 3. Oksidoitu kulta tai hopeahan on melko tummaa, ehkä netistä löytyisi hakusanalla oxidized gold band? Toinen vaihtoehto olisi mustat timantit/kivet, vaikka kirjoititkin, ettet haluaisi niitä. Riippuu toki budjetista, mutta esim. allianssisormus voisi olla kiva vaihtoehto. Jos googlaat black diamond eternity band, niin netistä löytyy kaikkea kivaa, ja myös siroa. Myös Etsystä kannattaa katsoa. :) 

  @Vaniella


 4. 14 hours ago, maisakaisa said:

  Apuja kaipaisin!

  Meinasimme päivittää vihkisormukset ja haaveissa olisi klassinen solitaire puoliallianssi parinaan.:wub:

  Solitaire haussa nyt siis. Kaipaisin jotain kuvan tyylistä.

  Valkokultainen ohut sormusrunko 2mm, missä noin 0,3ct timantti. Muutamia tarjouksia olen pyytänyt hyväksihavaituilta kultasepiltä ja liikkeistä.  Kuitenkin houkuttaisi tilaus esim. Blue Nilelta. Rahalla tuntuisi saavan aika paljon enemmän.

  Osaisiko joku antaa neuvoja millä spekseillä sormus kannattaisi tilata ja toki myös kaikki kokemukset Blue Nilesta kiinnostaa?

  Superkiitollinen jo etukäteen kaikesta avusta:rolleyes:

   

  IMG_0030.JPG

  Edellisellä sivulla on Blue Nilesta keskustelua, samoin timantin spekseistä. En nyt jaksa tähän kännykällä kopioida, mutta suosittelen itse Blue Nilea, mun yksi sormus on sieltä. :) 

  Speksit: väri D-I, cut excellent tai signature ideal, clarity ihan minimi SI1, mieluummin VS2 tai parempi, fluoro faint tai none. :) 


 5. Bluenilen sormukset eivät ole onttoja. Ja kantsii tilata bluenile.co.uk -sivulta, niin ei tule tulleja. Itse asiassa jenkkibluenile ei taida toimittaa Suomeen.

  Mäkään en ottaisi SI2-kiveä. Tosin tuossa kokoluokassa sillä ei ole niin hirveästi väliä. Toki muotokin ratkaisee, jos haluat porrashiotun timantin, kannattaa ottaa VVS2-IF. Briljanttohiotussa SI1 on vielä OK. Hionta on tärkein, kantsii otta Ideal / excellent cut, siitä ei kannata tinkiä, mieluummin sitten puhtaudesta. Ongelmana vaan, ettei Blue Nilessa näe timantin kuvaa, mutta todistuksen näkee, joten siitä voi katsoa, mihin epäpuhtaudet sijoittuvat. Jos joku cloud sijoittuu keskelle, niin se samentaa timanttia. Feather taas on särö, jos se on reunassa, kivi saattaa helpommin lohjeta. Toisaalta reunassa olevat epäpuhtaudet voi helpommin peittää krapalla. 

  Väriksi ottaisin alimmillaan I:n, varsinkin valkokulta-/ platinarungossa. Fluorescence faint tai none (varsinkin strong fluorescence saattaa joskus saada timantin näyttämään samealta), symmetry & polish very good / excellent. Sinne voi soittaa ja kysyä, onko kivi "eye clean", eli epäpuhtauksia ei näe paljain silmin.

  Muoks. Huomasinkin, että haluat pyöreän briljanttihiotun kiven. Kantsii siis valita excellent cut, color minimi I, puhtaus minimi S1, polish & symmetry very good / excellent, fluoro faint tai none. Jos sittenkin päädyt J-väriseen timanttiin, fluoro faint-joskus medium on jopa suositeltavaa, koska se taittaa keltaisuutta.

   

  Muista, että vaikka säästäisit nyt vaikka satasen, sulla on toi sormus kuitenkin monta vuotta, ja joku cloud vaikka siinä keskellä (table) voi alkaa häiritä tosi paljon.

  Mun sormus on Blue Nilesta, ja voin vaan suositella. :)


 6. Meille tulee lapsettomat häät, koska olemme olleet liian monissa häissä joissa vanhemmat istuvat kirkossa keskelle/eteen lastensa kanssa, eivät saa niitä hiljaisiksi, eivätkä kehtaa lähteä kesken pois. Kyse on siis leikki-ikäisistä, vauvalliset usein ymmärtävät istua taakse. Näissä häissä vieraat eivät ole kuulleet papin puhetta, koska lasten puhe ja aikuisten hyssyttely peittää sen alleen.

  Mutta. Jos pitää lapsettomat häät on mielestäni väärin kutsua "vain" sukulaisten lapsia, ihan kuin he olisivat arvokkaampia kuin ystävien lapset. Lapsettomien häitten kuuluisi olla kokonaan lapsettomia, ei vain osaksi. Siitä, että muut saavat tuoda omat lapsensa, mutta juuri sinä et, vieraat saattavat (ja saavatkin) mielestäni suuttua.


 7. Me olemme sanoneet kaikille pareille, joilla on lapsia, että onhan sitten OK, ettette tuo lapsia, ja kaikki ovat vastanneet myöntävästi. Olemme perustelleet juuri tuolla iltahäät-jutulla, ja sillä, ettei ole kiva että lapset ovat mukana kun vanhemmat ovat humalassa, vaikkei häistä mitään ryyppyjuhlia tulekaan. Hyvin ovat ymmärtäneet, ja olleet samaa mieltä.


 8. Chantal, ottakaa se suvun vanha nimi jos on kaunis ja haluatte saman nimen. Näin kummankaan ei tarvitse olla yksin vaihtamassa!

  Ensin ajattelin EHKÄ vaihtaa omani tai ottaa yhdysnimen, mutta sitten rupesin miettimään, että miksi naisen tarvitsee aina vaihtaa. Suurin osa miehistä ei pidä vaihtamista edes vaihtoehtona!

  Kysyin mieheltäni voisiko hän edes miettiä nimenvaihtoa, hän mietti hetken ja sanoi "ei oikeastaan". Joten miksi minun edes pitäisi miettiä koko asiaa?!

  Pidän siis oman nimeni, hän omansa.

  Mahdollisten lasten nimistä ei ole vielä päätetty, mutta ne nimet joita olen ajatellut ( :D ) sopivat paremmin miehen nimen kanssa yhteen, eli luultavasti miehen nimi. Miehellä on yhtä kaunis nimi kuin minullakin, eli ei senkään suhteen ole ongelmia. Jos hänellä taas olisi ruma nimi, lapset varmasti saisivat minun nimeni.  ;D

  Järkytyn usein lievästi naimisiinmenopalstaa lukiessani, kun huomaan miten monet naiset, joilla on kaunis oma sukunimi, ovat ottaneet miehen paljon rumemman nimen. Nojoo, jokainen tehköön miten tahtoo.

  Ja eikös hesarissa lukenut vähän aikaa sitten, että vielä n. 100 vuotta sitten naiset pitivät oman sukunimensä "vahvistaen" siten miehenkin asemaa (jos he siis olivat "hyvästä" suvusta)?!  No, tuskin nimeni vahvistaa mieheni "asemaa" mitenkään, mutta on silti kiva pitää oma nimi. :)