Alsa

Rouva
 • Content count

  350
 • Joined

 • Last visited

About Alsa

 • Rank
  Vakkari
 • Birthday 02/06/77

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Gender
  Female

Recent Profile Visitors

442 profile views
 1. Alkoholilaissa nimenomaan sanotaan, että ilmoitus tulee tehdä, mikäli alkoholia tarjoillaan yksityistilaisuudessa yleisessä huoneistossa. Koti ei ole yleinen huoneisto, eli omassa kodissa tai esim. mökillä järjestetyissä tilaisuuksissa saa alkoholia tarjoilla ihan ilman mitään ilmoituksia.
 2. Mielestäni lohikeitto on ihan kelpo ruokaa, mutta ei nyt kovin juhlallista. En kuitenkaan pitäisi häitä ankeina tai epäonnistuneina siksi, että ruoaksi olisi valittu lohikeitto. Kuitenkin itsekin myönnät, että lohikeitto on valittu siksi, että se on halpa: Joten miksi turhaan pahoitat mielesi siitä, jos joku pitää sitä halpisruokana?
 3. Siinä lomakkeessa lukee sen kohdan yläpuolella: Ilmoitamme, että olemme aikaisemmin solmineet avioliiton tai rekisteröidyn parisuhteen seuraavien henkilöiden kanssa:
 4. Jollei käytävä ole todella pitkä, niin eipä siinä kahta marssia tarvita. Tietenkin saa kaksikin marssia olla, jos niin haluatte, mutta hiukan oudolta se kyllä kuulostaisi. Vieraana varmaan ihmettelisin aika lailla, että mitä tässä nyt odotetaan aina vaan, kun morsianta/morsiusparia ei näy vaikka marssikin jo loppui... Kaksi marssiahan vihkimiseen saa ihan normaalityylilläkin, kun yksi soitetaan tullessa ja toinen lähtiessä.
 5. Pääsääntöisesti avioehto pätee päättyi avioliitto sitten kuolemaan tai eroon. Avioehdossa voidaan kuitenkin erikseen määritellä, että se pätee ainoastaan erotilanteessa tai ainoastaan kuolemantilanteessa.
 6. Riippuu myös siitä, mihin matkustaa. Jotkut maat, kuten Viro, vaativat myös lapselta oman passin.
 7. No kyllä kaikkien pitäisi tietää, että avioliitto vaikuttaa omaisuusasioihin. Sitä vartenhan niitä avioehtoja voi tehdä, jos ei halua mennä normaalien pykälien puitteissa. Eihän siinä olisi mitään järkeä, että avioliiton aikana voisi koska vaan yksipuolisesti päättää avioehdosta, aika moni enemmän omistava puoliso taitais tehdä tällaisen "avioehdon" siinä vaiheessa, kun ero alkais näyttää mahdolliselta. Jos ei hoida asioitaan kuntoon ajoissa ja "erehtyy" vahingossa naimisiin ilman avioehtoa, vaikka sellaisen haluaisi, niin ei voi kyllä syyttää kuin itseään.
 8. Mun mielestä avioehdon tarpeellisuus riippuu siitä, millainen käsitys kullakin pariskunnalla on omaisuudesta ja sen oikeudenmukaisesta jakautumisesta. On hyvä miettiä erilaiset mahdolliset eteentulevat tilanteet (jomman kumman kuolema, molempien kuolema ja avioero sekä tilanteessa, että lapsia on ja tilanteessa, että lapsia ei ole), ja se, mitä omasta mielestä omaisuudelle oikeudenmukaisesti tulisi kussakin tilanteessa tapahtua. Sitten mahdollisilla avioehdoilla, testamenteilla ja muilla järjestelyillä hoidetaan, että oikeudenmukaisuus tapahtuu. Mä elän avioliitossa, jossa katsomme kaiken omaisuuden olevan yhteistä. Myös sellaisen, joka mahdollisesti tulee perheeseemme perinnön kautta. Näin ollen avioehtoa ei meillä tarvita, koska meidän mielestä on oikeudenmukaista, että kaikki menee osituksessa tasan. Muilla ihmisillä on erilaisia käsityksiä omistuksesta, jolloin heille avioehto voi olla oikea ratkaisu. Ongelmia tietysti seuraa, jos pariskunta on keskenään kovin eri mieltä omaisuusasioista.
 9. Lääkärintodistus koskee ajoluvan uusimista, eli siis uuden ajokortin hakemista, kun entinen vanhenee iän takia. Nimen muuttuessa ei kyseessä ole ajokortin uusiminen vaan haetaan ajokortin kaksoiskappaletta. Mitään lääkärintodistuksia tai muita ei tarvita.
 10. Yhdysnimi tarkoittaa aikaisemman nimen säilyttämistä henkilökohtaisessa käytössä yhteisen nimen edellä. Tällaisessa tapauksessa lapsille tulee automaattisesti pariskunnan yhteinen nimi, esimerkissäsi Metsänen.
 11. Kuvattoman Kela-kortin pitäisi tulla automaattisesti aika pian. Jos sinulla on aikaisemmin ollut kuvallinen Kela-kortti, pitää uusi kortti erikseen tilata.
 12. Meillä on ollut jo avoliiton alkuajoilta asti vain yhteisiä tilejä. Molempien palkat tulee samalle tilille, lisäksi on pari säästötiliä, mutta kaikki siis yhteisiä. Tämä järjestely sopii ehdottomasti parhaiten meille, mutta eihän kaikki halua yhteistä tiliä ja ilmeisesti monet tarvitsevat jostain syystä sen rinnalle myös jonkun oman tilin.
 13. Ihan ok mun puolesta, jos joku lapsellinen rakastaa lapsiaan eniten maailmassa, mutta omalla kohdalla se tuntuis aika ikävältä ajatukselta. Kyllä mä haluan, että mieheni on mulle se ykkönen ja samoin minä hänelle. Nimenomaan siksi, että parisuhde jatkuu lasten kasvettuakin ja me kaksi ollaan nimenomaan se ydinyksikkö tässä perheessä, vaikka lapsia tulisikin. Kyllä musta on myös aika surullista, jos äitini rakastaa minua enemmän kuin isääni.
 14. Alkoholin nauttiminen ja tarjoaminen on sallittua yleisessä huoneistossa järjestetyssä suljetussa yksityistilaisuudessa, jos tilaisuuden järjestäjä on tehnyt asiasta ilmoituksen poliisille (Alkoholilaki 59 §). Eli ilmoitus pitää tehdä, mutta lupia ei tartte. Maksaa 10 euroa.
 15. Meilläkään ei ollut leikkejä, enkä niitä ehtinyt kaipaamaan. Aika kului muutenkin nopeasti, eikä tarvinnut kenenkään nolostua toisten puolesta tai pelätä joutuvansa haluamattaan huomion keskipisteeksi. Häissämme syötiin, tanssittiin, pidettiin muutama puhe ja ihanasti ehdimme seurustella vieraiden kanssa. Eli mun mielestä ei tarvi olla mitään erityistä ohjelmaa välttämättä, jos ei sitä halua. Aika paljon aikaa menee kuitenkin syömisiin yms. Tosin ehkä jotain ohjelmaa olisin harkinnut, jos ei olis ollut halukkaille tanssimahdollisuutta.