Cordelia

Rouva
 • Content count

  111
 • Joined

 • Last visited

About Cordelia

 • Rank
  Vakkari

Contact Methods

 • ICQ
  0
 1. Mielenkiintoinen keskustelu. Tosi avartavaa lukea muiden mielipiteitä Tässä meidänkin ajatukset. (Lisättynä vielä jossain määrin uskonnollisella taustalla ja "perinteisyydellä".) Crissy: "Näitä juttuja lukiessa sai sellasen kuvan et vasta avioliitto on se ultimate-sitoutuminen eliniäksi.. jeah! että muu periaatteessa on vaa "hengailua" " Meidän kohdalla näin olikin. (no melkein...) koska siinä vaiheessa kun halusimme lopettaa "hengailun" menimme kihloihin ja naimisiin. Ilmeisesti monet muut lopettavat "hengailun" muulla tavoin. Molempi parempi, kunhan pariskunnan osapuolet ovat samaa mieltä keskenään.
 2. Jännä idea! Varmasti kiva "ohjelmanumero". Miten ois joku lämmin kalaruoka? Tulisi vähän enemmän vaihtelua tarjoiluun, kun esim. naudasta tai kanasta ja hienosti esillä oleva sika saisi olla "the liha". Vieraissakin usen on anakin joku, joka ei syö lihaa, mutta kala maittaa.
 3. Äidiltä vartavasten pyysin rannekorua, jotta ois "jotain lainattua" mutta se jäi meikkauspöydälle... Tuotiin viinit Tallinnasta, hääviinien lisäksi muutama sekalainen pullo itsellemme, mutta unohdettiin (tai siis "ai mä luulin, et te teitte sen" joka puolelta) sitten erotella ne, välillä viinipöytä näytti hieman sekavalta. Unohdettiin ostaa iltapalaa varten kertislautaset! ja mä kun hössäsin boolimukeista vaikka kuinka...) Onneksi oli kotihäät ja paljon lautasia. ja lopulta juuri kukaan ei edes ollut nälkäinen, koska päivä oli niin kuuma. Eli ei mitään pahempia mokia. (Paitsi tuo lautasjuttu ois voinut olla katastrofi, jos oltais oltu jossain muualla). Suosittelen siis tarkkaa listaa.
 4. Mä suosittelen kans kysymään kouluilta huonekaluja. Ainakin pienemmillä paikkakunnilla kai vuokrataan ihan suht. mielellään. Me saatiin lainaan kunnan urheilutalolta (tjsp), ne oli tosi huonokuntoiset, mutta pöytäliinojen kanssa ihan ok, että jos lähistöllä on joku vastaava tila, niin sieltäkin kannattaa kysyä. Ja pitopalvelu toi meille pöytäliinat, joten niistäkään ei tarvinnut huolehtia.
 5. Tietenkin voi laulaa! Sehän on jopa ollut jossain määrin tapana: http://www.fng.fi/fng/html4/fi/ateneum/chi...sect1/page2.htm
 6. Voi ei, hmm... tosi ikävä tilanne. Musta sun lahjasi kuulostaa kyllä tosi kauniilta ja ihanalta (ois ihana saada ystävän sitomat helmet!!!) (ja oma lahjani maksoi 41€, joten hintakin on mielestäni sopiva). Mutta en osaa neuvoa mitä sinun pitäisi tehdä... Ajattelin kans antaa kaason lahjan hääaamuna kun yhdessä valmistaudutaan ja sitten kiittää juhlassa kaikkia auttaneita. Ainoa vaan, että meillä taitaa olla aika tohina hääaamuna, en tiedä saanko sopivaa hetkeä kaason kanssa (!!) kun en ihan viittisi vaan tyrkätä pakettia ohimennen "kiitti!" -tyyliin... :-? :-? :-? :-?
 7. Mun mielestä kuuluu hyviin tapoihin kutsua pappi (siis kuuluu hyviin tapoihin, en tarkoita että pitäisin suorastaan törkeänä olla kutsumatta pappia) koska -Koko juhalan aihe ja tärkeä asia on se naimisiin meno ja kirkossa pidettävä toimitus. Tuntuisi jotenkin oudolta jos tämän "juhlinnan aiheen tekijää" ei sitten kutsuttaisi mukaan juhlaan. -Useissa häissä (ja siis myös meillä) on niin paljon vieraita (n. 100) että kyllä sinne yksi pappi mukaan mahtuu. Miksi juuri papin kohdalle vetää rajaa / alkaa nuukailla. Varmaan esitetään kutsu ennen vihkimistä pidettävässä keskustelussa. papilla tietenkin voi olla muuta menoa / ei jaksa monia häitä kesässä, mutta kyllä musta kuuluu kutsua. (Mielipiteitähän tässä kysyttiin.)
 8. Leevi: oon nähnyt semmosia pistokassukkia/sukkiksia jotka on tarkoitettu kannasta avoimille kengille. Niissä on siis jotain liukuestettä pohjassa, niin että kengät pysyvät jalassa. Musta noita on ihan jollain Norlynillä, Amarilla tms "tavallisella" merkillä. (Luulisi että löytyis varpaista avoiminkain, sellaisiahan useimmat pistokkaat on... mutta voi tietty olla attä juuri sellaisia stay-upeja joutuu metsästämään enemänkin...)
 9. Helsingin keskustan Akateemisessa kirjakaupassa oli läpikuultavia kirjekuoria montaa väriä. (En tiedä oliko neliöitä ja just tummanruskeeta... mutta jos sielläpäin liikut niin kannattaa vilkaista)
 10. Kiitos kaikille sanoja laittaneille!! ... tää kuivaa kyyneleet ja lähtee kirjaston levyhyllylle!
 11. Henk. koht. tietoa paikasta ei ole, mutta tutut lomaili siellä aika pitlään ja oli kuulemma UPEA paikka! Joltain ranskalaiselta lentoyhtiöltä sai kuulemma halvimpia lippuja (en nyt muista nimeä, muistaakseni oli joku oudompi, enkä ole ihan varma oliko ranskalainen) mutta jos kieltä ei osaa, varmaan ihan hyvä luottaa ruotsalaiseen matkanjärjestäjään, jos kerran ovat järkevän hintaisia. (voin kysyä tuota nimeä, jos haluat) Tuttuni osaavat ranskaa, paikka on siis ranskankielinen, joten en tiedä miten englannilla pärjää, mutta reunionilaiset ovat kuulemma rentoa ja ystävällistä porukkaa, joten kai viittoenkin luonnistuu. Saari siis on osa ranskan valtiota joten kaikki on kai ihan ranskalaisella tasolla. Pääkaupunki on st. Denis, joka on kiva, mutta pieni. Ja rantojakin on, tietty. Mun tutut on aika aktiivista porukkaa ja olivat retkeilleet ympäri saarta aika paljon, vaeltaneet ja sukeltaneet ym.
 12. Mä näin ekan hääpainajaisen häämessuja edeltävänä yönä. Olin jossain kaukana kotoa valmistelemassa häitä (siis unessa oli eri juhlapaikka kuin mitä meille tulee) kun huomasin, että vihkimiseen on tunti aikaa. Äkkiä siis kotiin pukeutumaan ja meikkaamaan yms. Lähdin junalla, muta nukahdin ja heräsin jossain, mistä en yhtään tiennyt missä olen (siis olin ajanut siinä junassa ihan liian pitkälle) äkkiä vaihtamaan junaa, ja uusi juna menikin väärään suuntaan jne. Ahdistavaa. Onneksi hääpäivänä ei oikeasti tarvii siirtyä junilla mihinkään ja autollakin max 2 km, siinä matkalla ei voi eksyä ja ympärillä häärii niin paljon ihmisiä että tuskin nukun ohi vihkimisen... OT mä oon muuten ennenkin nähnyt painajaisia siitä että mä joko nukahdan jossain ihan väärässä paikassa tai tmissaan jonkun tärkeän jutun kun nukun liika. Outoa.
 13. Meillä on häät -kirjassa (Ylönen Ylönen 2006, Helmi-kustannus) oli musta hyvä vinkki monitilaisiin häihin: "Olisi kohteliasta laittaa sivuhuoneiden pöytäseurueisiini isäntäperheen edustajia mukaan, näin vieraat tuntevat että heitä arvostetaan siinä missä pääsalinkin vieraita. Ohjelman alkaessa seremoniamestari voi rohkaista sivuhuoneissa istuvia tuomaan tuolinsa pääsaliin sitä varten varattuun paikkaan"
 14. Mulla on kans varmaan noita laikkuja. Mun on tosi pieniä, joten kaukaa niitä ei huomaa, enkä muuten ole välittänyt, mutta nyt häitä edeltävänä keväänä ajatelin syödä sellasia luontaistuotekaupan A-vitamiini (tms) pillereitä. Yksi tuttu oli käyttänyt niitä viime kevään ja hänen ihonsa oli alkukesästä upea (en tosin tiedä millainen se on ollut aiempina kesinä) Pillerit siis edistävät ihon terveyttä ja nopeuttavat ruskettumista.
 15. Me ostettiin Tiimarin alesta 7h palavia pikkukynttilöitä (tulee varmaan Ikean Galejeihin) Ajateltiin vihkimistä n. klo 16ksi, jolloin ruokailu alkais ehkä puoli kuudelta. Kun kynttilät sytyttäis suunnilleen sillon, palaisivat puoli yhteen... Täytyy siis varmaan loppuillasta vaihtaa vielä tuikkuihin, mutta varmaan sen verran myöhään, että ihmiset muutenkin pyörivät ympäriinsä eivätkä enää nökötä pöydissään...