Jump to content
Naimisiin.info

Cordelia

Rouva
  • Viestit

    111
  • Liittynyt

  • Viimeksi vieraillut

Käyttäjän Cordelia kaikki viestit

  1. Mielenkiintoinen keskustelu. Tosi avartavaa lukea muiden mielipiteitä Tässä meidänkin ajatukset. (Lisättynä vielä jossain määrin uskonnollisella taustalla ja "perinteisyydellä".) Crissy: "Näitä juttuja lukiessa sai sellasen kuvan et vasta avioliitto on se ultimate-sitoutuminen eliniäksi.. jeah! että muu periaatteessa on vaa "hengailua" " Meidän kohdalla näin olikin. (no melkein...) koska siinä vaiheessa kun halusimme lopettaa "hengailun" menimme kihloihin ja naimisiin. Ilmeisesti monet muut lopettavat "hengailun" muulla tavoin. Molempi parempi, kunhan pariskunnan osapuolet ovat samaa mieltä keskenään.
  2. Cordelia

    Sika

    Jännä idea! Varmasti kiva "ohjelmanumero". Miten ois joku lämmin kalaruoka? Tulisi vähän enemmän vaihtelua tarjoiluun, kun esim. naudasta tai kanasta ja hienosti esillä oleva sika saisi olla "the liha". Vieraissakin usen on anakin joku, joka ei syö lihaa, mutta kala maittaa.
  3. Cordelia

    Häätöppäyksiä?

    Äidiltä vartavasten pyysin rannekorua, jotta ois "jotain lainattua" mutta se jäi meikkauspöydälle... Tuotiin viinit Tallinnasta, hääviinien lisäksi muutama sekalainen pullo itsellemme, mutta unohdettiin (tai siis "ai mä luulin, et te teitte sen" joka puolelta) sitten erotella ne, välillä viinipöytä näytti hieman sekavalta. Unohdettiin ostaa iltapalaa varten kertislautaset! ja mä kun hössäsin boolimukeista vaikka kuinka...) Onneksi oli kotihäät ja paljon lautasia. ja lopulta juuri kukaan ei edes ollut nälkäinen, koska päivä oli niin kuuma. Eli ei mitään pahempia mokia. (Paitsi tuo lautasjuttu ois voinut olla katastrofi, jos oltais oltu jossain muualla). Suosittelen siis tarkkaa listaa.
  4. Mä suosittelen kans kysymään kouluilta huonekaluja. Ainakin pienemmillä paikkakunnilla kai vuokrataan ihan suht. mielellään. Me saatiin lainaan kunnan urheilutalolta (tjsp), ne oli tosi huonokuntoiset, mutta pöytäliinojen kanssa ihan ok, että jos lähistöllä on joku vastaava tila, niin sieltäkin kannattaa kysyä. Ja pitopalvelu toi meille pöytäliinat, joten niistäkään ei tarvinnut huolehtia.
  5. Tietenkin voi laulaa! Sehän on jopa ollut jossain määrin tapana: http://www.fng.fi/fng/html4/fi/ateneum/chi...sect1/page2.htm
  6. Voi ei, hmm... tosi ikävä tilanne. Musta sun lahjasi kuulostaa kyllä tosi kauniilta ja ihanalta (ois ihana saada ystävän sitomat helmet!!!) (ja oma lahjani maksoi 41€, joten hintakin on mielestäni sopiva). Mutta en osaa neuvoa mitä sinun pitäisi tehdä... Ajattelin kans antaa kaason lahjan hääaamuna kun yhdessä valmistaudutaan ja sitten kiittää juhlassa kaikkia auttaneita. Ainoa vaan, että meillä taitaa olla aika tohina hääaamuna, en tiedä saanko sopivaa hetkeä kaason kanssa (!!) kun en ihan viittisi vaan tyrkätä pakettia ohimennen "kiitti!" -tyyliin... :-? :-? :-? :-?
  7. Cordelia

    Kutsutaanko pappi hääjuhlaan?

    Mun mielestä kuuluu hyviin tapoihin kutsua pappi (siis kuuluu hyviin tapoihin, en tarkoita että pitäisin suorastaan törkeänä olla kutsumatta pappia) koska -Koko juhalan aihe ja tärkeä asia on se naimisiin meno ja kirkossa pidettävä toimitus. Tuntuisi jotenkin oudolta jos tämän "juhlinnan aiheen tekijää" ei sitten kutsuttaisi mukaan juhlaan. -Useissa häissä (ja siis myös meillä) on niin paljon vieraita (n. 100) että kyllä sinne yksi pappi mukaan mahtuu. Miksi juuri papin kohdalle vetää rajaa / alkaa nuukailla. Varmaan esitetään kutsu ennen vihkimistä pidettävässä keskustelussa. papilla tietenkin voi olla muuta menoa / ei jaksa monia häitä kesässä, mutta kyllä musta kuuluu kutsua. (Mielipiteitähän tässä kysyttiin.)
  8. Leevi: oon nähnyt semmosia pistokassukkia/sukkiksia jotka on tarkoitettu kannasta avoimille kengille. Niissä on siis jotain liukuestettä pohjassa, niin että kengät pysyvät jalassa. Musta noita on ihan jollain Norlynillä, Amarilla tms "tavallisella" merkillä. (Luulisi että löytyis varpaista avoiminkain, sellaisiahan useimmat pistokkaat on... mutta voi tietty olla attä juuri sellaisia stay-upeja joutuu metsästämään enemänkin...)
  9. Helsingin keskustan Akateemisessa kirjakaupassa oli läpikuultavia kirjekuoria montaa väriä. (En tiedä oliko neliöitä ja just tummanruskeeta... mutta jos sielläpäin liikut niin kannattaa vilkaista)
  10. Cordelia

    Häävalssien sanoja

    Kiitos kaikille sanoja laittaneille!! ... tää kuivaa kyyneleet ja lähtee kirjaston levyhyllylle!
  11. Cordelia

    Kukaan matkannut Reunionille?

    Henk. koht. tietoa paikasta ei ole, mutta tutut lomaili siellä aika pitlään ja oli kuulemma UPEA paikka! Joltain ranskalaiselta lentoyhtiöltä sai kuulemma halvimpia lippuja (en nyt muista nimeä, muistaakseni oli joku oudompi, enkä ole ihan varma oliko ranskalainen) mutta jos kieltä ei osaa, varmaan ihan hyvä luottaa ruotsalaiseen matkanjärjestäjään, jos kerran ovat järkevän hintaisia. (voin kysyä tuota nimeä, jos haluat) Tuttuni osaavat ranskaa, paikka on siis ranskankielinen, joten en tiedä miten englannilla pärjää, mutta reunionilaiset ovat kuulemma rentoa ja ystävällistä porukkaa, joten kai viittoenkin luonnistuu. Saari siis on osa ranskan valtiota joten kaikki on kai ihan ranskalaisella tasolla. Pääkaupunki on st. Denis, joka on kiva, mutta pieni. Ja rantojakin on, tietty. Mun tutut on aika aktiivista porukkaa ja olivat retkeilleet ympäri saarta aika paljon, vaeltaneet ja sukeltaneet ym.
  12. Mä näin ekan hääpainajaisen häämessuja edeltävänä yönä. Olin jossain kaukana kotoa valmistelemassa häitä (siis unessa oli eri juhlapaikka kuin mitä meille tulee) kun huomasin, että vihkimiseen on tunti aikaa. Äkkiä siis kotiin pukeutumaan ja meikkaamaan yms. Lähdin junalla, muta nukahdin ja heräsin jossain, mistä en yhtään tiennyt missä olen (siis olin ajanut siinä junassa ihan liian pitkälle) äkkiä vaihtamaan junaa, ja uusi juna menikin väärään suuntaan jne. Ahdistavaa. Onneksi hääpäivänä ei oikeasti tarvii siirtyä junilla mihinkään ja autollakin max 2 km, siinä matkalla ei voi eksyä ja ympärillä häärii niin paljon ihmisiä että tuskin nukun ohi vihkimisen... OT mä oon muuten ennenkin nähnyt painajaisia siitä että mä joko nukahdan jossain ihan väärässä paikassa tai tmissaan jonkun tärkeän jutun kun nukun liika. Outoa.
  13. Meillä on häät -kirjassa (Ylönen Ylönen 2006, Helmi-kustannus) oli musta hyvä vinkki monitilaisiin häihin: "Olisi kohteliasta laittaa sivuhuoneiden pöytäseurueisiini isäntäperheen edustajia mukaan, näin vieraat tuntevat että heitä arvostetaan siinä missä pääsalinkin vieraita. Ohjelman alkaessa seremoniamestari voi rohkaista sivuhuoneissa istuvia tuomaan tuolinsa pääsaliin sitä varten varattuun paikkaan"
  14. Mulla on kans varmaan noita laikkuja. Mun on tosi pieniä, joten kaukaa niitä ei huomaa, enkä muuten ole välittänyt, mutta nyt häitä edeltävänä keväänä ajatelin syödä sellasia luontaistuotekaupan A-vitamiini (tms) pillereitä. Yksi tuttu oli käyttänyt niitä viime kevään ja hänen ihonsa oli alkukesästä upea (en tosin tiedä millainen se on ollut aiempina kesinä) Pillerit siis edistävät ihon terveyttä ja nopeuttavat ruskettumista.
  15. Me ostettiin Tiimarin alesta 7h palavia pikkukynttilöitä (tulee varmaan Ikean Galejeihin) Ajateltiin vihkimistä n. klo 16ksi, jolloin ruokailu alkais ehkä puoli kuudelta. Kun kynttilät sytyttäis suunnilleen sillon, palaisivat puoli yhteen... Täytyy siis varmaan loppuillasta vaihtaa vielä tuikkuihin, mutta varmaan sen verran myöhään, että ihmiset muutenkin pyörivät ympäriinsä eivätkä enää nökötä pöydissään...
  16. Joillain teltanvuokraajilla on myös lattioita. Kysyithän nistä? Voisivat ainakin tietää lattianvuokraajia, jos ei muuten. Miten ois sellanen "matto" (jotain pressua tms) jota käytetään isoissa konserteissa suojaamaan nurmikkoa? (saiskohan niitä jostain rakentajan konevuokraamosta) Käytettyä vaneriakin voi tuurilla saada (teoll.) kierrätyskeskuksista tai rakennuksilta tai tehtailta...
  17. Me saatiin juuri varattua teltta reilun 100 hengen kesähäihimme. Lähikunnan VPK:lta hintaan 220€/vkonloppu sisältäen pystytyksen... Tosi suolaisia on virallisten vuokraamojen hinnat, kannattaa ehdottomasti soitella kaikille yhdistyksille, mitä vaan keksii... osaavat myös vinkata eteenpäin.
  18. Eikös tuo ole suunnittelija Ritva-Liisa Pohjalainen? On siis ITSEsuunnitellut pukunsa! Musta ei kyllä niin kammottava... mutta en hääpuvuksi pistäis... ja vähän outo ois mun päällä linnaankin (jos nyt jostain syystä oisin sinne joskus menossa)
  19. Kiva kuulla Mrs pooh! Mulla on kans harvinainen nimi (olen ainoa) ja sulholla tosi yleinen, mutta mielestäni silti hieno nimi. Ärsyttää kun ihmiset sanovat heti "no sähän TIETENKIN pidät oman nimesi" ihan kuin jotenkin vaihtaisin huonompaan, jos ottaisin sulhon nimen! Mulla on aika vahva "sukuidentiteetti" ja tykkään meidän nimestä tosi paljon (vaikka välillä mietinkin, että ois kivaa kun heti ei kysyttäis "siis mikä?!?" kun sen sanoo). Toisaalta ajtukseen suvusta liittyy kaikki "ikiaikaiset perinteet" ja kaikki meidän suvun naiset on aina vaihtaneet nimensä (no, tietenkin, sehän oli pakko 1980-luvun puoliväliin) joten siten se ei tuntuis oman suvun takia huonolta, kun nimen jatkajiakin kuitenkin on... äh onpas sekavaa, tajuskohan kukaan mitä ajoin takaa... Ja en siis tedä vielä yhtään mitä teen, tai jos vaikka sulho ottaakin meidän nimen...
  20. Tosi hyvä idea! Kaunis tapa kiittää vieraita vielä pidemmänkin ajan päästä. Muutenkin tämä kynttiläidea on hyvä (ja jos ei niin polta kynttilöitä, voihan niitä viestejä laittaa tuikkuihin, tuikut palaa niin nopeasti, että niitä saa helposti menemään yli 100 vuodessa, kai...). Varsinkin vieraskirjan "korvikkeena" (jos on molemmat, vieraat joutuvat ehkä raapustelemaan "joka välissä"...) Itse vaan vieraana stressaisin mitä siihen kirjottais (ainakin ei-niin-tutulle hääparille) mulla kun ei toi runosuoni niin kovin voimakkaasti pulppua... mutta kai sitä jotain keksii jos on monta tuntia aikaa... (tästä lähtien painan täältä aina jonkun värssyn mieleeni ennen häihin menoa, jos vaikka tulee tarvetta ;D )
  21. Cordelia

    Kosinta hääkimpussa

    Mä oon vähän samaa mieltä, mutta voihan tän kimppuidean voi toteuttaa niin, että se kosinta on jossain aika pienessä, suljetussa kuoressa ja kosittavan ympärillä ei heti aleta hössöttää (eli ne jotka tietävät asiasta käyttäytyvät aivan kuin kyseessä olisi tavallinen kimpunheitto ja palaavat "omille paikoilleen") . Kosittava voi sitten itse päättää mitä tekee; kiljuuko suureen ääneen "Mekin mennään naimisiin!!", vastaako hiljaa kosijalle "kyllä" (ja voivat vaikka yhdessä ilmoittaa asian tai pitää vielä salassa jos haluavat) tai "ei" (ja sit jos joku utelee lappusesta voi sanoa esim. että oli onnentoivotus morsiamelta tms.) Eli musta kyllä toteutettava ja romanttinen idea, kosiva (tai siis vielä kosintaa harkitseva) osapuoli tuntee mahdollisen kosittavan varmaan sen verran hyvin, että osaa aavistella miten tämä suhtautuisi erikoiseen kosintaan.... (ainakin jos tyttöystävä on jo vähän vihjaillut, että haluaisi morsiameksi, tuo olis tosi ihana, silloin ei ole pelkoa "ei"-vastauksesta tai siitä, että tämä kokee olevansa "varma nakki" jota voi luottavaisin mielin kosia julkisesti... jos joku nyt kokis asian noin pitkän seukkailun jälkeen...) Tulipas romaani! Kerro sitten kuinka kävi!
  22. Ihan samaa mieltä kun helsbels! Tyhmää hommaa, mutta en hermostuis.
  23. Mä oon aina rakastanut pioneja, etenkin vaaleanpunaisia, ne tuoksuukin niin hyviltä. Nää kimput täällä on IHANIA. Jo muutamasta kukasta saa ilmeisesti tosi näyttävän kimpun. Ja mehän säästettäis tosi paljon, jos sulho kävis hääpäivän aamuna vaan ryöväämässä niitten äidin pionipuskan... saisinkohan mä sen innostumaan...? ;D
  24. Mä laitan stay upit. Ovat mukavammat, kauniimmat ja kätevämmät kun sukkikset ja sukkanauhatkin kuulostaa jotenkin hankalilta (en ole siis koskaan kokeillut) kun niitä pitää viritellä alushousujen alle yms. Mulla ei ole koskaan ollut ongelmia stay upien kanssa, vaikka olen käyttänyt ihan perus lindex stay upeja. Luulen tosin, että mulla on aika tavalliset reidet, ja olen keskimittainenkin... ppp, kannattaa varmaan mennä johonkin hyvään liikkeeseen, jossa on osaava myyjä ja paljon valikoimaa. Täällä joskus joku entinen stokkan myyjä antoi paljon hyviä neuvoja sukista, joten stokkalta kannattaa kysyä ja helsingissä oli ainakin joskus ateneuminkujalla ihan sukkia myyvä kauppa (jossa en tosin käynyt...). Edit. tässä niitä stay up neuvoja, kyseinen naikkari oli Elaine81: http://www.naimisiin.info/cgi-bin/yabb/YaB...795;start=30#30
  25. Cordelia

    Sansibar (Tansania)

    Nostellaanpa tätä, koska S. nousi juuri yhdeksi ehdokkaaksi häämatkakohdelistalla. -kuinka paljon ennen olette varanneet matkan? -mitä kautta lennot on menneet? Onnistuiskohan sellanen, että ensin olis pari päivää lontoossa ja sieltä jatkais viikoks tai pariks Sansibarille?
×
×
  • Create New...