Sign in to follow this  
Followers 0
Tipsis

Lappeenranta&Imatra / Etelä-Karjala

23 posts in this topic

Herättelenpäs vähän e-k naikkareita keskusteluun!

Näköjään Lappeenrannasta on lopettamassa kaksikin pukuliikettä, Harapaisessa Pukuliike Elegantti (ale -70%) sekä toinen Valtakadulla (nimi ei tule nyt mieleen).

Pystyssä näyttäisi olevan:

- PARKON MUOTITALO KULTAINEN MORSIAN (siinä Kelaa vastapäätä)

- Satumorsian (Lauritsalassa ja Imatralla)

Tiedättekö muita liikkeitä?!?

Vai ovatko seuraavaksi lähimmät sitten Ajan Ommel Kouvolassa (siellä myös kotisivuton Siru Design -onko edes olemassa?) sekä Krinoliini sekä Royaldress Jyväskylässä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Harapainen on lopettamassa. Älkää missään tapauksessa menkö asioimaan Parkon muotitaloon. Hääpuvun korjaus aiheutti sen, että puku on käyttökelvoton. Ompelujälki on ala-arvoista kaikilla arvosteluasteikoilla. Kaikki, mitä voi tehdä pieleen, on tehty pieleen, jälki ei ole nähnytkään ammattitasoa, vaan työ on hutaisten tehty. Jopa 11 -vuotias tyttäreni oli kauhistunut jäljestä, koska hänkin ymmärtää sen että valkoiseen kankaaseen ei kosketa likaisilla sormilla, langat päätellään huolellisesti ja harsiminen ei ole lopullinen kädenjälki. Tässä vain muutamia mokia mainitakseni. Puhumattakaan siitä, että mitat heittelivät korjauksen jälkeen jopa sentin, joten puku ei luonnollisestikaan istu päällä, vaan on vinossa.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kummallista, nyt Elegantin sivuilta on hävinnyt lopettamisilmoitus :blink: Valtakadulla ajoin eilen, ja jäljellä oli vain tyhjä liiketila.

Mutta eipä näytä Satumorsiankaan nettisivuistaan huolta pitävän, siellä sanotaan että vain kesälauantaisin suljettu (kesä/heinä/elo), mutta eipä sinne eilen päässyt :/ Tuli makutuomarille turha reissu..

Edited by Tipzilla

Share this post


Link to post
Share on other sites

Halosella ja Kekäleellä on ihan kivat valikoimat juhlapukuja ja juhla-asusteita, vaikkeivat nyt sinänsä ihan hääpukuliikkeitä tosiaan ole. Vaikuttaa siltä, ettei Lappeenrannan seudulla ole oikein asiakasvirtoja pitämään tämän tyyppisiä liikkeitä pystyssä. Itsekin lähtökohtaisesti halusin ostaa pukuni netin kautta, enkä mennä liikkeeseen. Maailma muuttuu eivätkä yrittäjät pysy mukana. :mellow:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tuonne Parkon Muotitaloon älkää missään nimessä menkö! Niinkin yksinkertainen asia kuin nyörityksen tekeminen vetoketjun tilalle, ei todellakaan onnistu! Kaikki ompeleet repsottaa ja itse materiaalit joilla nyörityslenkit mukamas on tehty on ihan jotain muuta kuin pitäisi. Myös mittanauha tuntuu olevan hukassa tai sitä ei osata käyttää. Puvunselässä on myös todella näkyvät jäljet pieleen menneistä ompeleista, jotka on purettu!Kaiken lisäksi osa puvuista on valmiiksi likaisia ja liikkeenharjoittajan lapset niissä roikkuvat. Eli jos haluat korjauksia korjauttaa (mikäli niitä edes taitava ammattilainenkaan enää kuntoon saa) ja itkeä pilattua pukua, niin siinä tapauksessa siellä voi asioida.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vieras Marki/Kaasotar: foorumin säännöissä sanotaan:

"Foorumin sääntöjen mukaisesti kaikki vieraiden (=rekisteröitymättömien) kirjoittajien yrityksiä, palveluita tai tuotteita kehuvat ja/tai kritisoivat viestit poistetaan aina moderaattoreiden toimesta. Poistoissa siis ei oteta millään tavalla huomioon viestin sisältöä tai sen 'todenmukaisuutta', vaan kaikki tuollaiset viestit poistetaan. Tällä pyritään poistamaan sitä, että yritys itse/lähipiiri kehuu omia palveluitaan ja sitä, että kilpailija kirjoittelee keksittyjä tarinoita toisista yrityksistä/palveluista."

Kommenttisi huonosta korjausompelusta häviää siis hyvinkin pian.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eli tänne vain kehuja? Jokainen voi kantapäänsä kautta pettyä. Hieno (ja kallis) homma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eli tänne vain kehuja? Jokainen voi kantapäänsä kautta pettyä. Hieno (ja kallis) homma.

Tällainen on sääntö (en ole ollut keksimässä), ja sanotaanhan siinä, että näin pyritään myös estämään oman firman kehuminen. Pointtina siis tuo vieraana kirjoittelu. Kokemuksien jakaminen huonoista ja hyvistä firmoista/palveluista yms. on kuitenkin mielestäni yksi tämän foorumin päätarkoitus!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lisätäänpäs tänne vielä Mikkelin Morsian -liike. On sentään vähän lähempänä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tietääkö kukaan tuosta Lauritsalan Satumorsiamesta ja/tai ompelimo Hannelesta? Pitäisi löytää osaava ompelija, jonka käsiin voisi luottaa pukunsa kavennettavaksi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tietääkö kukaan tuosta Lauritsalan Satumorsiamesta ja/tai ompelimo Hannelesta? Pitäisi löytää osaava ompelija, jonka käsiin voisi luottaa pukunsa kavennettavaksi.

Lämpimästi voin suositella Selosella (Armadan alakerrassa) Jaanaa, hinta/laatu-suhdekin on enemmän kun kohdallaan. =)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse kävin sovituksissa lopettaneen Seremonian lisäksi Parkon muotitalossa ja Elegantissa.

Parkolla oli mielestäni ihan ok palvelu, mutta valikoima ei ole uusimmasta päästä. Siellä oli kuitenkin kyllä paljon tarjouksia ja ihastuinkin siellä yhteen pukuun. Osasta puvuista näkee, että ovat olleet aikaisemmin vuokrapukuina, mutta on täysin pukukohtaista. Ompelupalvelua en siellä ole käyttänyt niin en siitä osaa sanoa, mutta tiedän suoralta kädeltä kolmekin eri henkilöä, jotka ovat ostaneet sieltä itselleen iltapuvun ja olleet tyytyväisiä (hoitivat ompelut muualla kyllä jokainen, joten vieläkään en siitä osaa sanoa). Suosittelen kyllä käymään katsomassa ainakin, ei siinä mitään menetä. Noiden ketjuun tulleiden kommenttien jälkeen en itse jättäisi pukuani sinne ommeltavaksi, mutta muuten sieltä voi oma löytyäkin (itse ostin sieltä vannehameeni). Lisäksi sieltä ainakin aikaisemmin sai opiskelija-alennusta kaikista ostoista (myös alennetuista), joten opiskelijalle suosittelen hyödyntämään edun! Aika tulee kuitenkin varata etukäteen.

Elegantti on tainnut olla lopettamassa jo kolme tai neljä kertaa, pitäjä vaan tykkää hommastaan niin auki se yhä on. Eleganttiin on huomattavasti vaikeampi löytää ja oikean osoitteen kohdalla tuntuu, että on väärässä paikassa. Paikka on tosiaan sellaisessa pienehkössä, siinä miljöössä pihamajalta tuntuvassa rakennuksessa, mutta sisään vain - sisältä paikka on siisti, valoisa ja lämmin :) Myyjä on todella ammattitaitoinen ja ei käytä turhia korumaisia kehuja vaan kertoo kyllä pyydettäessä ihan aidon mielipiteensä, mutta ei siis ole mikään teilaajakaan! :) Palvelu oli hyvää, sovituksia sai tehdä rauhassa ja tunnelma oli muutenkin hyvin kotoisa. Taisin sovittaa Elegantissa eniten pukuja, olisiko ollut jopa kuusi pukua, joita päälleni kokeilin (ja itselläni valikoimaa rajaa reippaasti koko, eli en ole suoraan valtavirtakokoinen, mutta silti riitti pukuja jotka olivat sopivia!). Lopulta jätin yhden puvun varaukseen ja kaason kanssa käytyäni ostin puvun pois. :) Elegantissa oli enemmän tuttuja merkkipukuja kuin Parkolla, mutta omani nyt ostin istuvuuden vuoksi, en merkin takia. Elegantista kannattaa kuitenkin varmistaa, miten siellä voi maksaa. Kun itse kävin, en pystynyt maksamaan kortilla (visa electron), enkä ollut tajunnut varata käteistä. Lopulta minulla oli pankkitunnukset mukanani, joten pystyin maksamaan puvun verkkopankista siellä paikan päällä, muuten minun olisi pitänyt joko hakea rahaa tai noutaa puku vasta kun minulla on kuitti tilille maksusta :) Mutta kaiken kaikkiaan suosittelen! :)

Ompelijaksi voin suositella Korjausompelu Maijan Majaa eli Maija Sillanpäätä. Löytyy Oprin talosta, osoitteesta Valtakatu 30 a, sieltä 3. kerros (eli pitää siis mennä valtakadun puolelta ja rappukäytävä nousee ennen Oprin ovea). Paikkana ompelimo ei välttämättä hirveästi vakuuta, mutta ompelujälki sitäkin parempaa! Sain puvustani todella kauniin ja oli jaksanut käsin ommella pukuni helmiä ja muita koristeita piilottamaan ompelujälkeä ja koristeli jopa laahuksennostolenkin! :)

Edited by Lenore

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nyt ei sitten ole Lappeenrannassa kuin tuo Elegantti ja sekin vain ajanvarauksella avoinna. Satumorsian lopetti toukokuussa. Kävin Elegantissa ja olin jo autuaasti unohtanut tämän ketjun :D Mutta kokemukseni on samansuuntainen kuin Lenorella, myyjä vaikutti mukavalta, asiantuntevalta, ei "turhanjauhajalta" tai tyrkyttäjältä. Pukujen hinnat olivat mielestäni oikein kohtuulliset (suurin osa varmaan n. 500e, oli joitain 700e pukuja myös). Itse sovitin n. kuutta pukua omasta kokoluokastani ja ne kaikki olivat kyllä kauniita. Sitä WOW-efektiä ei kuitenkaan tullut, eli jään odottelemaan uusien mallien saapumista vielä. Liikkeellä olisi myös ompelija.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itsekkin kävin vasta tuolla Elegantissa.. aika pieni oli kyllä valikoima, vaikka ihania pukuja oli ja monia niistä sovitin. Myyjä oli kyllä ihana, ei tyrkky vaan asiansa osaava ja mukava. Se mikä minua häiritsi sen lisäksi että valikoima oli pieni ja paikkaa oli hieman hankala löytää oli se, että jos paikka on auki vain ajan varauksella niin miksi pitää tehdä tupla buukkaus? Samaan aikaa pukuja tuli sovittamaan myös toinen henkilö.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Itse kävin tänään Kouvolassa Ajan Ompelessa. voin suositella. Laaja valikoima ja hinnatkin puvusta riippuen ihan kohtuulisia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaikka Mikkeli ei Etelä-Karjalaan kuulukaan, niin kyselen kuitenkin, kun muissakaan ketjuissa Mikkelin Morsian -liikettä ei ole mainittu. Liikkeessä on nyt ilmeisesti menossa loppuunmyynti.

 

Ajattelin, että siellä voisi joku viikonloppu lähteä käymään, mutta koska tässä vaiheessa puvun malli on jo hyvin tiedossa; liikkeessä on sovitusmaksu 19 €/h; ja sinne ajaa sen 1,5 tuntia suuntaansa, niin ihan turhaa reissua ei kiinnosta tehdä. Yritin kysellä heiltä, millaisia pukuja minun koossani on jäljellä, mutta sain hyvin ympäripyöreän vastauksen "Erilaisia (materiaaleina mm. sifonki, tafti ja satiini) pukuja tuossa koossa löytyy vielä jonkin verran." Eipä se materiaali kerro mitään puvun mallista ja jonkin verran voi tarkoittaa kolmea tai kymmentä pukua.. ELI? Yritin seuraavaksi kysyä, onko sen mallisia pukuja, mitä etsin ja siihen en saanut mitään vastausta. Selväksi tuli ainoastaan se, että ajanvarausta ei voi tehdä, vaikka sivuilla pikemminkin annetaan ymmärtää ettei sitä tarvitse tehdä.

 

Onko joku käynyt nyt lähiaikoina? Onko siellä enää muuta kuin vanhanaikaiset/oudot tmv. pahnanpojat jäljellä?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Koitin tässä viime päivinä googlettaa Etelä-Karjalan alueen hääpukuliikkeitä ja suorastaan järkytyin, ettei Imatralla, Lappeenrannassa tai missään oikeasti lähialueilla ole yhtäkään morsiuspukuliikettä, ellei mukaan lasketa ompelimoita. Itseäni olisi suuresti kiinnostanut sovittaa erilaisia malleja ja saada näin selville edes minulle sen sopivan puvun mallin. Pakko varmaan tilata netistä, ellen sitten päädy pidemmälle hääpukua etsimään...  <_<

 

Onko tilanne oikeasti se, ettei tällä alueella ole yhtään morsiuspukuliikettä, vai olenko vaan epäonnistunut etsinnöissäni? Eikös Lappeenrannassa ollut siinä elokuvateattereiden lähistöllä ainakin johonkin aikaan joku morsiuspukuliike? Onkohan se mahdollisesti nyt lopettanut vai onko vielä pystyssä? Lappeenrannassa kun en ole nyt muutamaan vuoteen vieraillut ollenkaan... :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minäkin olen yrittänyt googletella ja pitää silmiä auki kaupungilla pyöriessä, mutta Lappeenrannassa ei näyttäisi hääpukuliikkeitä olevan :o Kun googletin "hääpuvut Lappeenranta" niin hakutuloksiin tuli pari liikettä Kouvolasta :D pitänee varmaan lähteä sinne ostoksille... Netistä en taida uskaltaa tilata. Harmi juttu, että täällä Lappeenrannassa näin huono tilanne :s

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lappeenrannassa on sellainen varauksesta auki oleva liike kuin Elegantti, siellä on juhlapukuja miehille ja naisille ja jonkun verran morsiuspukuja.

 

Lahdessa on ainakin kaksi morsiuspukuliikettä, jos Helsinki on liian kaukana.

 

Liikkeet ovat tainneet lopettaa juuri siksi, että morsiamet kävivät sovittelemassa, mutta ostivat muualta (naikkareiden ylläpidon artikkeleiden mukaan). Tästä aiheesta sitten niissä ketjuissa :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

--

Ompelijaksi voin suositella Korjausompelu Maijan Majaa eli Maija Sillanpäätä. Löytyy Oprin talosta, osoitteesta Valtakatu 30 a, sieltä 3. kerros (eli pitää siis mennä valtakadun puolelta ja rappukäytävä nousee ennen Oprin ovea). Paikkana ompelimo ei välttämättä hirveästi vakuuta, mutta ompelujälki sitäkin parempaa! Sain puvustani todella kauniin ja oli jaksanut käsin ommella pukuni helmiä ja muita koristeita piilottamaan ompelujälkeä ja koristeli jopa laahuksennostolenkin! :)

 

Minä suosittelen myös Maijaa! Tosiaan kulku Oprin takaportaikon kautta voi vähän epäilyttää, mutta Maija on oikein mukava ja ei todellakaan ota mitään kiskurihintaa korjauksista! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elegantin nettisivuilla ei ole kuin viisi morsiuspukua. Onko liikkeessä kumminkin enemmän valikoimaa? Kätevintähän se olisi löytää puku mahdollisimman läheltä :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Elegantin nettisivuilla ei ole kuin viisi morsiuspukua. Onko liikkeessä kumminkin enemmän valikoimaa? Kätevintähän se olisi löytää puku mahdollisimman läheltä :)

 

Oli siellä kaksi pientä rekkiä (ei siis ole mikään morsiusgalleria/niinatar/zazabella kooltaan), jos oikein muistan, lisäksi muistelen omistajan tarjonneen, että kaikki lähes juhlapuvut saa valkoisena. Eli siis jos laahus ja kuuluisa häämerkki ei ole must, niin siten voi saada hyvinkin edukkaan hääpuvun ilman "häälisää". Tosin siitä on jo aikaa, kun kävin, tilanne on voinut muuttua, kannattaa oikeasti vain soittaa ja kysyä ja käydä katsomassa tilanne :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jos joku poikkeaa käymään niin ilmotelkaa millanen tarjonta on! Kiinnostus kasvoi erittäin paljon, ja pidän sormet ristissä et saisi sen oman puvun mahdollisimman läheltä ja suoraan liikkeestä. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0