Vihkiminen hääpaikalla


Guest TulevaRouva:)

Recommended Posts

Guest TulevaRouva:)

Kellään hyviä ehdotuksia tämmöiseen: Meillä on vihkiminen juhlapaikalla/juhlasalissa.. Käytännön järjestelyä olen miettinyt onnittelumaljan ja kättelyn suhteen, että miten olisi järkevintä. Vieraat ovat siis salissa ja meidät vihitään siinä. Onko hassua jos emme poistukkaan vihkimisen jälkeen tilasta vaan nostamme maljat heti? Vai pitäisikö tilanteen katketa hetkeksi jotta ei tuntuisi niin "hätäiseltä".. Jos teemme niin, että vihkimisen jälkeen poistumme tilasta kuin kirkossa, niin tuleeko hassua ramppaamista sitten edestakaisin?...apuvaaaaa...

Link to comment
Share on other sites

Meidätkin vihitään juhlapaikalla ja minusta siinä on juuri tämä hyvä puoli, että ei tarvitse ravata, vaan siitä vaan onnittelut kehiin heti vihkimisen jälkeen. =) Meidät onnitellaan siinä "alttarilla", jonka jälkeen siirrytään viereiseen juhlatilaan nauttimaan maljat ja aloittelemaan juhlia, mutta koska teillä on vieraat jo valmiina juhlatilassa, niin siinähän sopisi hyvin nostaa maljat heti. Minusta oikein toimiva ja kiva ratkaisu eikä tulee turhaa jäykistelyä. Ja toisaalta, miksi vihkimisen olisi oltava kuten kirkossa.. voisi siinä vieraan näkökulmasta tulla vähän hassu olo ("nyt ne lähti, mitäs me teemme sillä aikaa... ahaa, nyt ne tulee takaisin...") :)

Link to comment
Share on other sites

Guest TulevaRouva:)

Noniin! :) Juuri tätä itsekin mietin.. Ja eihän sitä virallista "kättelyjonoa" ole pakko olla, kun ei meillä muutenkaan ole häät mistään ihan perinteisimmästä päästä.. Voisihan sen järjestää niin, että ensin vihkiminen, siinä heti onnittelumalja ja kun olin suunnitellut kuvauksen juhlapaikalle (meillä on kauniissa miljöössä luonnon helmassa juhlapaikka) niin maljan jälkeen me siirrymme kuvattavaksi ulos ja vieraat saavat siinä sitten hengähtää ja seurustella.. :)

Link to comment
Share on other sites

Meille on tulossa vihkiminen juhlapaikalla, mutta sään salliessa ulkona. Alustava ajatus olisi, että vihkimisen jälkeen (rannassa) "poistumme" vieraiden välissä kulkien vihkialueelta (voivat tässä samalla puhallella saippuakuplia) lähemmäksi juhlatilaa. Vieraat tulevat perässä ja samalla kaikille jaetaan onnittelumaljat. Kohotetaan malja siinä pihalla/terassilla. Vieraat voivat sitten siirtyä sisätiloihin kättelyjonon kautta (eli me skoolataan siinä sisääntulon luona ja jäädään siihen onniteltaviksi). Me jäädään hetkeksi ottamaan kuvia pihamaalle.

Kuulostaakohan toimivalle? Sadesään varalle suunnitelma B on sisätiloissa. Alustavasti vihkiminen juhlatilan toisessa osassa (jaettavissa kahtia) ja siitä poistuminen toiselle puolelle kohottamaan maljoja (henkilökunta pystyy järjestämään tällä aikaa pöydät ruokailua varten vihkimispuolelle, joten käytännön syistä varmaan näin). Kättelyä en osaa vielä tähän kuvioon osuttaa. Olisiko ideoita? Osa sukulaisista sen verran harvoin nähtyjä, että mielellään varmaan jonkinlaisen jonon haluavat.

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli myös vihkiminen juhlapaikalla. Oltiin päätetty, että siinä pihalla vihitään säässä kuin säässä, ja onneksi olikin ihana (kuiva) ilma.

Me otettiin vieraat itse vastaan pihalla sitä mukaa kun saapuivat, pidettiin portailla tervetulopuhe ja nostettiin maljat, ja pienen tauon jälkeen meidät vihittiin siinä samoilla portailla.

Puheen yhteydessä myös bestman kertoi päivän kulusta, ja kertoi, että vihkimisen jälkeen vierailla on koko päivä aikaa onnitella hääparia. Haluttiin siis välttää se jonottaminen, ja onnistuttiinkin. Vihkimisen jälkeen melkein kaikki tulivat onnittelemaan, mutta vapaassa tahdissa, eikä jonossa ollut parhaimmillaankaan kuin yksi perhekunta odottamassa. Se oli kiva, koska nyt en potenut huonoa omaatuntoa kun käytimme paljon aikaa yhden vierasparin onnittelun vastaanottamiseen. Ja kaikki kävivät onnittelemassa, viimeiset vasta tanssin jälkeen. :)

Ja siitä hätäisyydestä: eihän se hätäiseltä tunnu jos se ei sitä ole. Käyttäkää vaan rohkeasti aikaa, niin kaikki ehtivät nauttia tunnelmasta.

Me saatiin myös palautetta, että vastaanotto oli lämmin ja loi rennon tunnelman. Eli mä en näe mitään syytä väkisin siirrättää porukkaa paikasta toiseen tai jonotuttaa itseisarvoisesti. Ja meillä muuten otettiin kuvatkin siinä samassa paikassa heti onnittelujen jälkeen, ja vieraat osallistui innolla kuvauksiin omien kameroidensa kanssa. ;) Saivat kunnon poseerauskuvia muistoksi!

Muokattu: , käyttäjä: Ebba
Link to comment
Share on other sites

  • 6 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...