Sign in to follow this  
Followers 0
Bregni

Sormukset Tolkien -kaiverruksilla

4 posts in this topic

Suunnitelmissa/haaveissa olisi saada meille tavalliset kultaiset sormukset, joihin kaiverrettaisiin kummankin nimet Taru Sormusten Herrasta -kirjoituksella, eli Tengwariksi. Kyseessä on siis se fontti, jolla on kaiverrettu Mahtisormuksen pintaan. Eli tämännäköistä:

 ashnazg.png

(kuva lainattu täältä)

 

Kysymykseni kuuluukin, että onko Suomessa olemassa kultaseppää, joka taitaa tämän fontin (pitääköhän tämän fontin käyttöön olla myös joku lisenssi?) ja minkähän hintaiseksi tämmöinen operaatio muodostuisi? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hei Bregni,

 

En ole mikään kaiverruksen asiantuntija, mutta sen verran tiedän, että taitava kaivertajamestari kaivertaa käsityönä melkein mitä vaan mallin mukaan, joten kyllä Tolkien-kaiverruskin onnistuu.

 

Muutama vuosi sitten ohjasin vastaavaa kaiverrusta sormukseensa toivoneen asiakkaamme tutun kaivertajamestarin pakeille. Kaiverrus tehtiin käsin, asiakkaan kynällä piirtämän mallin mukaan ja tulokseen oltiin hyvin tyytyväisiä.

 

Toinen vaihtoehto on tietty tietokoneohjattu konekaiverrus tiedostosta. Tällainen teksti onnistunee siten helposti ja tarkasti, mutta - vaikka tarkkaa onkin, on koneen jälki mielestäni sielutonta tulostusta. Käsinkaiverruksessa on fiilistä :)

 

Terveisin,

 

Uuri Sandberg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mahtavaa, joku tekee näitäkin! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0