Sign in to follow this  
Followers 0
nightatvogue

Jyväskylän morsiuspukuliikkeet

5 posts in this topic

Vaikka oma puku on jo ostettu ja siinä juhlat juhlittu niin huomasin että Jyväskylästä puuttuu kokonaan oma morsiuspukuliike ketju. Niitä liikkeitähän on vaan kaksi, ja koska omat kokemukseni olivat vähän sekavat niistä niin jäin miettimään että miten on muiden Keski-Suomalaisten morsianten ja rouvien laita, millaisia mielipiteitä ja kokemuksia näistä kahdesta paikasta: eli Kriniliinista ja Jyväskylän Juhla-asusta?

 

Omat kokemukseni, kuten sanoin olivat vähän hämmentäviä ja lopulta päädyin ostamaan pukuni tampereelta, ensimmäisen Jyväskylän virheostoksen jälkeen.

 

Jyväskylän Juhla-asu: Oli ensimmäinen paikka jossa pukuja kokeilin, enkä oikein tiennyt mitä odottaa koko kokemukselta. Sain vapaasti itse selata pukuja ja valita ja kantaa niitä sovituskoppiin kaasojen kanssa. En tiedä oliko "vika" minussa, kaasossa vai liikkeessä kun aluksi meinasin ostaa yhden alennuspuvun (joka oli näin jälkikäteen ajateltuna aika kamala) sitä minulle kovasti kaupattiin sekä kaason, että myyjän toimesta ja jätinkin sen varaukseen yön yli. Toisena päivänä ymmärsin että ei se se oikea ollut ja sovitin lisää pukuja ja silloin sitten ostin sen puvun numero 1 joka oli minulle väärä. Liikkeen pohja oli vähän hämmentävä, kun oli niin monessa kerroksessa ja rekit olivat täyteen ahdettuja ilman selkeää järjestystä. Sovituksessa myyjä puki puvut ei parhausjärjestyksessä tai toiveiden täyttämisjärjestyksessä vaan ensin puvut joissa ei tullut vannetta, sitten yhden kokoisella ja toisen yms. eli hänen kannaltaan helppous järjestyksessä. Ei niinkään minun. Loppufiilis oli vähän hämmentynyt ja hieman pettynytkin. Asusteita ei edes yritetty myydä ja tuli sellainen tunne että niitä voi sitten katsoa joskus toiste. Mitään pukuja ei "nipsutettu" oikean kokoisiksi ja piti siis hengata joko liian pienissä ja aukiolevissa puvuissa tai löysissä puvuissa ja yrittää hahmottaa ne oikean kokoisina.

 

Krinoliini: Tämä oli ennalta suosikkini todella ihanan näköisen liikkeen ja sijainnin vuoksi. Valikoima oli selkeästi esillä ja sain rauhassa (olin yksin liikkeellä ilman ajanvarausta myös tälläkertaa) katsella ja valita pukuja. Puvut olivat selkeästi kokojen mukaan eri rekeillä ja omat vaihtoehdot hahmotti hyvin. Sovitus sujui hyvin ja tilanne oli hyvin miellyttävä, sovitustila oli luonnonvalossa ja sovituskoppi runsaasti suurempi kuin toisessa paikassa mikä helpotti tilannetta. Paikalla oli kuitenkin vain yksi myyjä (omistaja?) ja välillä piti odottaa että pääsee uuteen pukuun kun hän palveli muita asiakkaita (vaikka en ollut viikonloppuna liikkeellä). Kakkos vaihtoehtoni olikin tästä liikkeestä. Ainut negatiivinen oli etten saanut sovittaa esim huntuja minkään puvun kanssa. Sitä ei tarjottu missään vaiheessa ja kun yhden pitsipuvun kanssa pyysin saada sovittaa huntua (pyysin vielä sellaista pitsireunuksista) minulle kerrottiin, että sellainen ei pukuun sopisi vaan olisi överit. En osannut asiasta väitelläkkään vaan jätin sen siihen. Kaikki kokeilemani puvut olivat kuitenkin hyvin oikean kokoisia kiitos koko järjestyksen!

 

Millaisia kokemuksia teillä muilla on näistä kahdesta paikasta? Löytyikö se oikea puku?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Minä voisin tähän kirjoittaa omat kokemukseni.

 

Krinoliini

 

Ensin olin menossa krinoliiniin kun huomasin että se on lopettamassa tämän kesän aikana (2013) En soittanut etukäteen liikkeeseen, päätin luottaa nettisivuilla oleviin aukioloaikoihin.

Menin siskoni kanssa torstai päivänä klo 12.00 liikkeen ovelle, koko paikka oli pimeänä, ovessa ei minkäänlaista lappua siitä että olisi esim ruokatauolla tms. Soitin liikkeen numeroon, meni suoraan vastaajan ja jätin sinne viestin. En ole vielä tänä päivänäkään saanut vastaajan viestiin vastausta. Todella ala-arvoista asiakaspalvelua minusta.

 

Jyväskylän juhla-asu

 

Tänne menin myös ilman mitään ajanvarausta. Liikkeessä oli useampi asiakas sillä hetkellä kun menin. Sain rauhassa katsella pukuvalikoimaa sillä välin. Heti kun edelliset asiakkaat oli palveltu myyjä tuli etsimään pukuja mitä halusin sovitella. Myyjä etsi toiveideni mukaan pukuja sovitukseen ja esitti myös omia näkemyksiään mitä kannattaisi sovitella. Puvut nipsutettiin ja laitettiin neuloilla sopivaksi minulle.  Täältä puvun ostin ja siskoni löysi samalla vanhojentanssipukunsa.

Suosittelen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kerronpa minäkin kokemuksia Jyväskylän Juhla-asusta. Olen käynyt siellä nyt pari tai ehkä kolmekin (?) kertaa sovittelemassa pukuja. Palvelu tuolla liikkeessä on ihan ok, mutta ei kovinkaan ihmeellistä minusta. Kummallakaan kerralla myyjät eivät ole suositelleet minulle mitään pukuja tai asusteita, itse valkkasin muutaman, joita sitten sovitettiin. Kaikki puvut, jotka valitsin sain kyllä sovittaa rauhassa myyjän avustuksella. Liian varovaista palvelua eikä oikein ole asiantuntemusta siitä, millainen puku voisi sopia...

Täytynee suunnata toisille paikkakunnille puvun ostoon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jyväskylässä näyttää aukeavan Wedding Garage - niminen hääpukuliike ihan lähipäivinä.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wedding Garage toimii nykyään Kauppakatu 2 osoitteessa ja myy käytettyjä, käyttämättömäksi jääneitä, outlet-hääpukuja ja myös jonkin verran uusia pukuja. Liike on erikoistunut kehopositiiviseen palveluun, ekologisuuteen ja taloudellisuuteen. Heillä on oma kultaseppä joka tekee kierrätyskullasta sormuksia. 

www.weddinggarage.fi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0